Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על הרעיון הזה בתחילת הקיץ, אחרי שראיתי שהמזגן בדירה שלי מפזר את המים שלו 30 סנטימטר מהאדנית של הנענע (שכידוע, אוהבת מאוד מים). בסופו של דבר לא הזזתי את הצינור כי לא הייתי בטוח אם מי מזגנים טובים להשקיית צמחים.

זאת בהחלט הפעם הראשונה שאני שומע על שימוש חוזר במי מזגנים לצורך השקייה, אבל לא הפעם הראשונה שאני שומע על מחזור מי מזגנים. בכמה מקומות יצא לי לראות מחזור של מי המזגים לצרכים תעשייתים אחרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עדיף לא להשקות בהם צמחים שאח"כ נצרכים ע"י בני אדם, שכן המים האלה נוצרים במזגן, מקום עם הרבה בקטריות שונות ומשונות. אבל להשקייה של צמחי נוי אין שום בעיה איתם, כמו שאמר המומחה בכתבה.

אגב, אבא שלי מקווה לקבל תקציב לנושא, והוא יפתח את המערכת לא רק לצמחיה של היכל המשפט, אלא של כל קריית הממשלה בחיפה (מה שנקרא בניין הטיל/מפרש).

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

בארץ זה לא יעבוד, כי אנחנו ישראלים ולא ארופאים. ארופאים, למרות שיש להם מספיק מים וביחס אלינו הם בשפע של מים, מזמן חוקקו חוקים לגבי שימוש נכון במים, איסוף מי גשם ומי מזגנים. אבל אנו הישראלים עייפים מדי בשביל לחוקק חוקים כאלה בארץ.

למה? כי זה לא משתלם למדינה. יודעים מה משתלם? לגבות כסף על כל מ"ק מיותר. זה מה שמביא כסף לקופת המדינה. חוקים חדשים לחיסכון מים - זה הרבה עבודה וכאב ראש, הרבה יותר קל להגיד שמשנה הבאה כולם משלמים מס נוסף על המים וכולנו, הישראלים, נשתוק את שתיקת הכבשים ונשלם על זה מס. בגרמניה, למשל מזמן העבירו חוק בבונדסבר, הפרלמנט הגרמני, שכל בניין תעשייתי חייב שיהיה לו מאגר מים על הגג לאיסוף מי גשמים, אשר בהם ישתמשו במיכלי ניאגרה, השקייה וכו'.

פורסם

האיסור על איסוף מים בארץ נובע מהעובדה שהמים שמחלחלים לאדמה מגיעים לאקויפר, ומשם נשאבים לשימוש כמי שתיה רגילים.

מתחדשת*

פורסם

לצערנו הרב מה שכתבת אינו מדויק.

כבר הרבה זמן מדברים על זה שהרבה ממי הנגר העילי באזורים עירונים פשוט הולכים לאיבוד בגלל שאין להם אדמה לחלחל דרכה. באזורים עירונים חלקים נכבדים מהשטח מכוסים באספלט, בטון או סתם לא נגישים לגשמים וכל הגשם שיורד שם מתנקז לים דרך המרזבים ותעלות הניקוז של העירייה.

למה לא מטפלים בבעיה? חלם.

פורסם
האיסור על איסוף מים בארץ נובע מהעובדה שהמים שמחלחלים לאדמה מגיעים לאקויפר, ומשם נשאבים לשימוש כמי שתיה רגילים.

+1 על תשובות של צביקה פיק.

ובנוסף, אל תשכח שבארץ כמעט ואין גשם. מה שיש לנו בשפע זה מזגנים שמייצרים מים בכמויות, ומערכת כמו שיש בהיכל המשפט חיפה, אפשר לייצור בכל בניין דירות.

פורסם

אין משבר מים בישראל ואין שום חוסר של מים במדינה.

מיתקני התפלה מסוגלים לייצר מים טובים לשתיה בעלות של כ- 3 ש"ח לקוב.

בים התיכון יש מספיק מים לאלפי השנים הבאות, אז למה בכל זאת אין מים? כי אנשי אגף התקציבים החליטו שלא לכבד החלטת ממשלה בעניין ולא לתקצב את התפלת המים בישראל (גם התחייבות לרכישת מים מיצרן חיצוני דורשת תקציב).

זה למה אין לנו מים, זה למה מראים לנו תשדירי אימה על מדינה שהולכת ומתייבשת, זה למה שמזמן מישהו באגף הזה היה צריך לשלם בראשו ולטוס הביתה.

כמובן שאנשי איכות הסביבה יקומו ויטענו שהטפלת מים דורשת אנרגיה שבתורה יוצרת זיהום אוויר, כנגד זה אני טוען שגם שאיבת מי הכינרת מרום של מינוס 212 מטר והעלאתם לגובה פני הים דורשת אנרגיה.

בקיצור - משבר המים בישראל הוא לא יותר מאשר חוצפה ודמגוגיה שאין כדוגמתה.

פורסם

דורקי, מילים כדורבנות!!

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם
אין משבר מים בישראל ואין שום חוסר של מים במדינה.

מיתקני התפלה מסוגלים לייצר מים טובים לשתיה בעלות של כ- 3 ש"ח לקוב.

בים התיכון יש מספיק מים לאלפי השנים הבאות, אז למה בכל זאת אין מים? כי אנשי אגף התקציבים החליטו שלא לכבד החלטת ממשלה בעניין ולא לתקצב את התפלת המים בישראל (גם התחייבות לרכישת מים מיצרן חיצוני דורשת תקציב).

זה למה אין לנו מים, זה למה מראים לנו תשדירי אימה על מדינה שהולכת ומתייבשת, זה למה שמזמן מישהו באגף הזה היה צריך לשלם בראשו ולטוס הביתה.

כמובן שאנשי איכות הסביבה יקומו ויטענו שהטפלת מים דורשת אנרגיה שבתורה יוצרת זיהום אוויר, כנגד זה אני טוען שגם שאיבת מי הכינרת מרום של מינוס 212 מטר והעלאתם לגובה פני הים דורשת אנרגיה.

בקיצור - משבר המים בישראל הוא לא יותר מאשר חוצפה ודמגוגיה שאין כדוגמתה.

אתה צודק חלקית.

מסכים שהתפלה הייתה צריכה להתחיל עוד שבוע שעבר מה שנקרה, אבל כבר היו לנו שנים יותר קשות בלי גשם, ובצורות קשות יותר.

הבעיה בישראל עם הכנרת היא שלא יודעים לנצל אותה כמו שצריך. ממשיכים להקציב מים כמו פעם בשנים ברוכות גשם, וזה לא הגיוני פשוט.

מה שנכון, של"מנהיגים" שלנו עדיף יותר לעשוק אותנו ב"מס בצורת" הזוי, מאשר לפתור את הבעיה.

פורסם

התפלה היא אכן פתרון אפשרי לבעיה ואין לי ספק שהמדינה היתה צריכה להתחיל להתפיל ולא לחכות לדקה ה91.

אבל כמו כל דבר בחיים גם ההתפלה לא חפה מבעיות:

א. בים התיכון יש הרבה מים, אבל מה לעשות שלא אנחנו ולא השכנים שלנו דואגים לשמור על ניקיונו של הים. רק אתמול קראתי מאמר באחד העיתונים שדיבר על כמות הביוב שנשפכת בכל יום מרצועת עזה לים התיכון. להזכירכם, אחד ממפעלי ההתפלה היותר גדולים שמוקמים כיום נמצא באשקלון הסמוכה.

ב. ההתפלה יוצרת "מים אדומים" שבהם ריכוז גבוה מאוד של ברזל ומינרלים אחרים שעדיין לא ידוע מה ההשפעה שלהם על הסביבה.

ג. ההתפלה יקרה יותר ממים שאוספים בטבע.

בקיצור, התפלה היא פתרון טוב כרגע אבל היא לא פתרון קסם.

פורסם

אני עדיין לא הבנתי כיצד המס על צריכת מים עודפת יעזור לחוסר המים במדינה; מה, זה ייצור מים יש מאין והם ייפלו עלינו בצורה של גשם? מה הקשר בין כסף, שהרי לא יגיע למקום הנכון, לבין גשם? מה הקשר בין מחט לתחת?

את רעיון מי המזגנים אני הגיתי עוד בצעירותי, כאשר התחילו להשתמש בצריכה מוגברת של מזגנים. כאשר סיפרתי זאת לקרובים אליי, זכיתי לפעמים לגיחוכים. היום אני רואה שאני לא היחידי שחושב כך. אני חושב שאם עם ישראל החליט שהוא רוצה טלויזיה בכבלים, ותוך שנה וחצי כול המדינה נחפרה, והכול עובד כמו שעון, אין שום מניעה לעשות כך גם עבור צנרת ניקוז מי מזגן. רק ענין של רצון והחלטה. אגב, חפירת הכבלים לפני כ- 15 שנה נתנה תעסוקה רבה להרבה מאד אנשים, והמבין יבין שם למעלה...

פורסם

בתיאוריה, הכסף של המס הזה אמור ללכת למתקני התפלה וחינוך לחיסכון במים.

זה כמו בתיאוריה הכסף מדוחות התעבורה הולך ל"מלחמה בתאונות הדרכים".

• תוכן חדש...