Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלכוהול

ScrewedUp
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, זו שאלה למבינים..

בקבוקי אלכוהול שנמצאים במצב אנכי (זאת אומרת שהמשקה לא נוגע כל הזמן בפקק השעם כמו שקורה במצב אנכי)

נאמר לי כי ברגע שאין מגע זה השעם לאחר תקופה מסוימת(כמה שנים) מאבד את האפקטיביות ונהיה יבש

עקב כך הוא חדל לתפקד ואין אטימה מוחלטת של האלכוהול..

עכשיו השאלה היא.. באיזה סוגי משקה חוסר האטימות יכול לפגום, יינות, אוזו, ברנדי, ליקרים למיניהם, וודקה, שאר חמוצים, בכולם?

תודה מראש,

אלירן המודאג שמצא כמה בקבוקים במצב מצוין במצב זה.. ומפחד כי הלכו לעולמם

*אגב אל תגידו לי לפתוח ולנסות לשתות אותם.. עוד בגלל אנשים אני יקבל הרעלה 8)

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

תפתח תריח ותראה אם הריח מתאים למשקה, אם כן טעם טיפה (אפילו שוטרים טועמים סמים בזירת פשע) ותראה איך הטעם. טוב תרוקן את הבקבוק לבטן שלך, לא טוב רוקן אותו לביוב והחזר לחנות בעבור 25 אגורות לבקבוק.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
תפתח תריח ותראה אם הריח מתאים למשקה, אם כן טעם טיפה (אפילו שוטרים טועמים סמים בזירת פשע) ותראה איך הטעם. טוב תרוקן את הבקבוק לבטן שלך, לא טוב רוקן אותו לביוב והחזר לחנות בעבור 25 אגורות לבקבוק.

אז ככה.. שאלתי את זה לאחר שעשיתי בדיקה באחד הבקבוקים..

פתחתי, הרחתי.. הריח טוב.. אמרתי יאללה.. מזגתי לכוס.. דפקתי שוט... שפכתי את הכל לכיור.. ושתיתי הרבה מים להעביר תטעם..

אז.. עיצה קצת יותר מועילה בקשה..

אבל תודה על הנסיון 8)

פורסם
היי הרווחת 25 אגורות!

א. אם זה יין חרא אתה צודק

ב. אבל אם זה כבר נהיה חומץ סביר להניח שזה לפני שהתחילו אם המיחזור...

ג. למה לכיור יש שם אבנית מה אם הקומקום או האסלה? לא חבל?

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

תמיד אפשר לעשות שימוש מועיל ולתת את זה לשיכורים של ת"א כדי ללמד אותם לקח שיפסיקו לשתות אחרי התנסות רעה כזאת.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אתם קצת חורגים.. לא מדובר על איזה יין ישן מעפן

אני מדבר קצת על דברים יותר כבדים, שיוואס, אוזו, וקצת דברים חלשים אבל סבבה כמו ברנדי וכמה ליקרים..

אלכוהול משובח בקיצר.. השאלה אם כמו בד"כ הזמן עשה את שלו.. או שהמגע עם חמצן פשוט הרג אותו..

יאללה.. לילה טוב שיהיה לכם..

8)

פורסם

ToMeR

רק בסרטים השוטרים טועמים סמים, אם זה היה נכון לא היו מקימים מעבדות מיוחדות של המשטרה.

ובנוגע ליין, אתה חושב שאם בחורה תבוא אליך אז ישנה לה אם יש את הטעם על השעם או שקנית את היין מהמכולת ב 26 שקל ?

אלא אם אתה שתיין שיושב בפורום עם כוס יין וחולם שהחיים יפים.....

פורסם
ToMeR

ובנוגע ליין, אתה חושב שאם בחורה תבוא אליך אז ישנה לה אם יש את הטעם על השעם או שקנית את היין מהמכולת ב 26 שקל ?

חח, קודם כל אהבתי תמקוריות.. אבל לא.. יין אגב לא עושה לי את זה

אבל לא בא לי לדעת שהאלכוהול דפוק אחרי איזה שעתיים באמצע איזו מסיבה :drinking:

ולסיכום ענין.. תודה על פניני החוכמה שהיו במהלך שירשור זה.. אני כבר ימצא את התשובה במקום אחר 8)

פורסם
ToMeR

חח, קודם כל אהבתי תמקוריות.. אבל לא.. יין אגב לא עושה לי את זה

אבל לא בא לי לדעת שהאלכוהול דפוק אחרי איזה שעתיים באמצע איזו מסיבה :drinking:

ולסיכום ענין.. תודה על פניני החוכמה שהיו במהלך שירשור זה.. אני כבר ימצא את התשובה במקום אחר 8)

יש לך מזל שטעמת רק קצת , כי אם היית טועם קצת יותר ,היה לך נורא קשה לדבר איתנו מחדר המיון.

פורסם

לרוב סוגי האלכוהול שציינת אין בכלל פקקי שעם (חוץ כמובן מיינות) אלא פקקים רגילים. :shock:

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
לרוב סוגי האלכוהול שציינת אין בכלל פקקי שעם (חוץ כמובן מיינות) אלא פקקים רגילים. :shock:

אה, דווקא יש..

ואם אתה מתעקש אני יוכל גם להעלות פה תמונה 8)

ובקשר לפג תוקף.. בד"כ על אלכוהול טוב אין כזה דבר..

אלכוהול נוהג להשביח עם הזמן.. (יינות בד"כ אבל עדיין..)

פורסם

שום אלכוהול לא אמור להתקלקל

אבל יש משקאות כמו בייליס ודרמבואי

קרים שנוטים להתקלקל אחרי תקופה מסוימת (שנה

אם אני לא טועה)

חוץ מזה יין לא ישתבח עם השנים אם הוא לא יאוחסן

כהלכה

ד"א :פקקי שעם יש גם בשמפניות אבל ברוב המשקאות

השעם הוא לא כמו ביין (חד פעמי )

רן

פורסם

המון שטויות וחצאי אמיתות נאמרו כאן. אנסה לעשות קצת סדר.

יש הבדל מהותי בין יין למשקאות כמו ברנדי, אוזו, וודקה, טקילה וכו'. משקאות אלה הם spirits, או כהילים, ומתאפיינים באחוז אלכוהול גבוה באופן משמעותי מיין. להשוואה, יין ממוצע יהיה בעל 7.5 אחוזי אלכוהול. בברנדי, אוזו וכדומה יש 40 אחוזי אלכוהול לפחות.

בלי להיכנס לפרטים מיותרים, התגובה הכימית הגורמת ליין להתקלקל כמעט אינה קורה בכהילים מכיוון שאחוז האלכוהול הגבוה מחסל כמעט לחלוטין בקטריות הפועלות על המשקה. לכן הם עמידים בהרבה מיין ולא נדרש טיפול מיוחד כדי לשמור עליהם. כמובן שככל שהמשקה איכותי יותר כך הוא ישמר היטב יותר.

ליקרי ה-"קרים" למיניהם יוצאי דופן בעובדה הפשוטה שהם מכילים שמנת, שמתקלקלת עם הזמן בלי קשר לשאר המרכיבים.

תפיסה מוטעית נוספת שהוזכרה כאן היא שמשקאות אלה משתבחים עם הזמן. לא היה ולא נברא. כהילים כגון ברנדי או וויסקי (או כולם) מפסיקים להשתבח מהרגע שהם יוצאים מהחבית. לכן מתי שאתם קונים מאלט וויסקי בן 12 שנים - הכוונה היא 12 שנים בחבית. שום דבר לא יזוז שם מהרגע שהוא בוקבק.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

• תוכן חדש...