Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול לנחש (או להמר) שכל מה קשור לקלטות מיני DV או כל מדיה מגנטית אחרת (למעט HDD פנימי) נחשב לפחות איכות ופחות רלוונטי. תקנו אותי....

האם ישנן חברות מומלצות (פנסוניק, סמסונג, סוני ו JVC) ? אני זוכר את התקופות שפנסוניק שלטו בשוק הזה, אבל מאז ועד היום עברו הרבה מים בירקון.

אשמח לקבל המלצות מניסיון אישי בנוגע לחיי זמן סוללה בצילום, האם למצלמה שלכם יש אופציה לסטילס, האם היא מקליטה ב HDD \ DVD \ מיני DV \ זיכרון FLASH - ומה עדיף מניסיונכם ? איזה יציאות יש למצלמה שלכם ?

מסקירה קצרה והיגיון פשוט נראה שהמצלמות המקליטות על גבי DVD עדיפות על אלו שדורשות הקלטה מחדש או חיבור והמרה. האם זה נכון ?

מה דעתכם על הפנסוניק הזו ? (למרות הזום הלא מצטיין ביחס למתחרות). יש גם את הסמסונג הזו שנראית דיי מבטיחה.

SHOOT....

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום,

יש לי מצלמה של פנאסוניק הזאת.

היא בעלת אותם הנתונים, כמו המצלמה בלינק הראשון שנתת (,צילום סטילס של 3 מגה פיקסלים,3CCD), רק שהיא מיני DV.

למה מיני DV? כי, בניגוד למה שאתה חושב ורשמת, האיכות של מיני DV עדיפה על DVD או אפילו על מצלמת הארד דיסק.

המצלמות של פנאסוניק עם 3 חיישנים בתקציב שלך, הן הבחירה הטובה ביותר.

יש בדיוק את אותה המצלמה עם הארדיסק:

http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=2277&p=37

היא יותר נוחה מבחינת האחסון והעברת הנתונים למחשב יותר מהירה (לא צריך להריץ סרט, כמו במיני DV).

כאשר רוכשים מצלמה, בנוסף לסוללה המקורית צריך לקנות סוללה חזקה (וגדולה) יותר - היא מספיקה ל 5 שעות צילום .

את הסוללה המקורית אפשר להשאיר באריזה.

בקשר לצילום סטילס - עדיין עדיף לצלם במצלמת סטילס אחרת ונפרדת, מבחינת האיכות, במיוחד בתנאי לילה ( למסרטה אין פלאש).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סטילס יכול להיות בונוס לא רע, אבל זה בהחלט לא העיקר ואפשר לוותר עליו.

בעניין צורת ההקלטה נראה שרוב המצלמות כיום (עיינתי גם באתר MDK המפורט) הן בעיקר עם HDD או זכרון פלאש (SD או SDHC). ככל שגודל החיישן גדול יותר (עדיף) הזום יהיה קטן יותר (פחות עדיף). צריך להיות כאן עניין של איזון. אין לי מושג איך מצלמת מצלמה עם עיינית של 1/6" ביחס ל 1/3" אבל מה שבטוח הוא שב-1/6" יש זום אופטי מטורף וב-1/3" יש זום אופטי של עד פי 10 או 12 בממוצע (והמחירים בשמיים). תכל'ס גם זום פי 10 או 12 הוא מצויין, אבל ה"סטנדרט" במצלמות עם החיישנים הקטנים יותר (1/6 או 1/8") הוא עצום.

מחכה לעוד תגובות....

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצתרף להמלצה של vladclar על פנסוניק על 3CCD.

מדובר על הכי הרבה איכות יחסית למחיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מצתרף להמלצה של vladclar על פנסוניק על 3CCD.

מדובר על הכי הרבה איכות יחסית למחיר.

מעבר לשבחים שאני מוצא על המצלמות של פנסוניק עם 3 חיישנים (3CCD) אני עדיין מתלבט האם כדאי ללכת לכיוון ה DVD או ה FLASH MEMORY. עושה רושם שאת הנחת היסודי לכיוון כבר יש (פנסוניק 3CCD).

היתרון של ה FLASH MEMORY נעוץ בכך שהמצלמות הללו קלות יותר בגלל שאין שם למעשה שום חלק "נע" במנגנון ההקלטה של המכשיר. צריכת הזרם של המכשירים הללו נמוכה משמעותית (לא בכל המקרים) ממצלמות עם קלטות או מנגנון הקלטה DVD (עדיין, יש שם מנוע ועיינית זזה...). כמובן שהעברת הנתונים בין מכשיר כזה למחשב היא מהירה מאוד ואין צורך בהקלטה כמו שעושים ממצלמות מיני DV.

היתרון שיש ל DVD על פני ה FLASH MEMORY הוא כמובן בפשטות בין הקלטה לצפיה בטלויזיה. אתה מוציא את הדיסק מהמצלמה ומכניס למכשיר ה DVD לצפיה. מה גם שאין הרבה חסרונות מבחינת ההעברת הנתונים למחשב - כי בכל מחשב היום יש כונן DVD וקצב העברת הנתונים בו גבוה למדיי.

למרות יתרונות ה FLASH נכון לרגע זה אני יותר נעול לכיוון ה DVD (דגם עדכני: Panasonic VDR-D310).

האם קיימים הבדלים מהותיים (פרט לאלו שצויינו) בין הדגם עם ה FLASH MEMORY ל DVD ? (באופן אישי לא הצלחתי למצוא כאלה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני חושב שיש ירידה באיכות ההקלטה בעיבוד ל DVD מדיה.

המדיה יכולה להכניס עד 4-4.5 GB לשעה ברבע, בזמן שהמצלמות מיני DV מקליטות 13 GB לשעה.

יש לזה חשיבות, כי זה עדיין לפני העריכה. לאחר העריכה, אם רוצים להעביר למדיה כלשהי, יש איבוד נוסף של הנתונים.

ה"חיסרון" (אם אפשר לקרוא לזה כך) בזכרונות פלאש - הוצאה נוספת לא קטנה לכרטיס מהיר וגדול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

החיסרון של מיני DV: טייפ של מצלמה צריך לפעול כיפליים זמן, פעם להקלטה ופעם לדגימה. טייפ במצלמה מקיצועית לרוב ראשים שלו מחזיקים בין 1000~2000 שעות (צלמים המצועיים לרוב דוגמים קלטת ממכשיר וידיאו יעודי ולא מצלמה). כמה מחזיק טייפ של מצלמה ביתית? תוסיף לזה את הזמן שלוקח לדגום.

החיסרון של מצלמת DVD: עריכה, עדיין יהיה צריך במחשב להעביר את הסרט לפורמט שאפשר לערוך ואחרי זה לצרוב שוב.

היתרון: אפשר לשים אחרי צילום במכשיר DVD ביתי ולנגן.

כרטיסי זיכרון זה אופצייה מאוד מעניינת. אין חלקים זזים לצורך הקלטה, ניתן בקלות למחוק, משקל מצלמה וגודל. קיימות אפילו מצלמות לצילום מיקצועי שמשתמשות בכרטיסים (דגמים כלשהם של JVC כמה שאני זוכר). אני בעצמי חושב בכיוון הזה עבור מצלמה שחייבת להיות גם 3CCD.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זכרון פלאש של 8 ג'יגה בקלאס 6 מגיע לרמה של פחות מ 200 שח (בין 120 ל 180 שח).

העניין הוא שאיכות המצלמות הללו גם ככה אינה מקצועית והיתרונות של הפלאש (משקל, סוללה) אינם מבוטלים.

אני אדגום את הנושא השבוע ואהיה יותר חכם לאחר מכן.

כל היתרונות של המצלמות הללו אינו נעוץ בצילום של חתונות או בר-מיצוות אלא בדגימת קטעים קצרים יחסית מהחיים, משהו שיהפך בבוא העת למזכרת יפה. רוב המצלמות, לפי מה שאני רואה, הינן בעלות זמן הפעלה ראשוני יחסית ארוך - בעוד שבמצלמות פלאש אפשר להדליק ולצלם בין רגע. אני בהחלט לא הולך להפיק סרטים וזה לא ישמש אותי לעבודה. הכף עוברת אט אט לכיוון מצלמה עם זיכרון פלאש ולא בהכרח פנסוניק 3CCD.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני חושב על דגם בסגנון הזה: http://camera.co.il/Sale.asp?pid=2185&salenum=

גם 3CCD וגם כרטיס זכרון.

פורסם

יש לי פנסוניק 3CCD MINI-DV כבר כמה שנים טובות.

היא עובדת ועובדת ועובדת (שירתה את אישתי בזמן הלימודים שלה, כולל דגימה, משרתת את ההורים שלי בנסיעות לחו"ל והם נוסעים הרבה וגם הם דוגמים את הסרט אח"כ למחשב).

הרגישות שלה היא דווקא לנפילות.

בכל מקרה - MINI-DV מקליטה את המידע RAW זאת אומרת ללא דחיסה על חשבון איכות. זה יוצא בערך ג'יגה מידע לכל 5 דקות הקלטה.

DVD דוחס על חשבון איכות (וגם כרטיסי פלאש) וברגע שמעלים את הסרט על מסך מחשב רואים את ההבדלים.

לגבי הזום - בזום גדול (נגיד פי 12 ומעלה) הרעידות של היד מאוד מורגשות (בניגוד לחצובה או מצלמת כתף) ככה שזה לא באמת פרקטי.

למצלמה שלי יש יכולת צילום סטילס ע"ג כרטיס SD וגם פלאש אבל התמונות שהיא מוציאה נחותות משמעותית מכל מצלמת סטילס רגילה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תיקון קטן:

RAW = תמונה לא מעובדת , חסר white balance, color saturation, contrast, sharpness.

ללא דחיסה יותר קרוב ל TIFF\AVI.

לידע כללי RAW יכול להיות גם lossless compression.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...