Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שהוצאתי את הוונטה היא הוציאה אוויר קדימה ,עכשיו לאחר החיבור בחזרה היא דוחפת אוויר לכיוון הרדיאטור.

נראה לי שככה זה צריך להיות.

כאשר היא עובדת מרגשים את הרוח של אם שמים יד על הרדיאטור מכיוון המנוע.

הבעיה הזאת קיימת הרבה זמן בגלל זה אני רוצה לפתור זאת אחת ולתמיד.

אגב- מי מזהה את חיישן החום מבין שלושת החיישנים שקיימים?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בכל זאת אני ממליץ לך לנסות לשים נייר בחזית ולבדוק, ואם אתה אומר שהבעיה התחילה לאחר שהמאוורר נפל ועוד עכשיו אתה אומר שהפכת אותו משהו כאן הזוי לגמרי, תיגש רגע לרכב תבצע את הבדיקה עם נייר ולא עם היד ותחזור הנה.

פורסם
תגיד לי נראה שיש מצב שנגעת בחיווטים, או שפשוט התקנת את הוונטה הפוך וזו הבעיה שלך 99%.

תקשיב תניע את הרכב תפעיל מזגן קח דף נייר ותשים אותו קרוב למאוורר אם המאוורר ימשוך את הדף לכיוון הרדיאטור אז זו לא הבעיה אבל אם הוא ידחוף אותו קדימה אז זו הבעיה שלך תחזור לעדכן.

שלום רב !

ניסן ידידי צודק, החשד הוא בוונטה החשמלית שמסתובבת הפוך, עקב חיווט הפוך, שהחל מיד לאחר שמיקום הוונטה וחיבורה היה מאולתר.

בנוסף לכך ,רק אני רואה שבתמונה בה נראה מאורר הוויסקוזה, נעול על ספוג, כדי לגרום לו להסתובבב במהירות קבועה, ולא במהירות התלוייה בחום המנוע?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קודם כל באותו זמן שהוונטה נפלה המזגן לא עבד עקב בעיה במדחס והרכב נסע זמן מה בלי הוונטה .

בעיית ההתחממות הזו קיימת כבר כמה שנים ,ולפני שבועים חיברתי את הוונטה כי תיקנתי את המזגן .

עשיתי את הבדיקה של הדף לפני מספר דקות והדף נשאב חזק -היא תקינה.

חיפושיות 73-74

פורסם
שלום רב !

ניסן ידידי צודק, החשד הוא בוונטה החשמלית שמסתובבת הפוך, עקב חיווט הפוך, שהחל מיד לאחר שמיקום הוונטה וחיבורה היה מאולתר.

בנוסף לכך ,רק אני רואה שבתמונה בה נראה מאורר הוויסקוזה, נעול על ספוג, כדי לגרום לו להסתובבב במהירות קבועה, ולא במהירות התלוייה בחום המנוע?!

בברכה

צביקה

צביקה אתה יכול להרחיב בנושא?

אתה בטוח שהוא נעול? כי כשהמנוע מכובה הוא חופשי לגמרי ובניגוד לו, בוונדורה הוא קשה כמו אבן ומסתובב קשה ורק המנוע מסבובב אותו.

חיפושיות 73-74

פורסם

עוד נקודה למחשבה, תראה על צנרת המזגן אמור להיות מן יוניט- שתפקידו לשלוט על מהירות הוונטה ביחס ללחץ שסורר במערכת המיזוג. כלומר ברגע שהיוניט מזהה יציאה מתחום לחץ מסויים, הוא מפעיל את הוונטה במהירות מרבית (צהירות שניה).

אצלי בפאסט היוניט הזאת דלפה והחלטתי להחליף אותה באחת חלופית. פעם עם מזגן הטמפ' היית מגיע ל108. כיום עם היוניט והמזגן הטמפ' מתאפסת לטמ'פ התרמוסטט.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
צביקה אתה יכול להרחיב בנושא?

אתה בטוח שהוא נעול? כי כשהמנוע מכובה הוא חופשי לגמרי ובניגוד לו, בוונדורה הוא קשה כמו אבן ומסתובב קשה ורק המנוע מסבובב אותו.

שי שלום רב !

מאוור מכני הוא בעל קלאץ מכני מסוג ויסקוזה, אשר מהירותו נקבעת לפי חום המנוע, כלומר במנוע קר הוא מסתובב לאט, ובמנוע חם הוא מסתובב מהר יותר.

**** במבט שני על התמונה של הכנפים, התגלה שיש לי דמיון יתר והוטעתי, אני רואה את הכביש מתחת לרכב שנראה כמו ספוג, קבל את התנצלותי, אין כנראה בעייה עם המאורר.

בברכה

צביקה

בברכה

צביקה

פורסם

שי שוב שלום רב !

בדוק שוב האם רצועות המזגן הגה הכח ומשאבת המים לא רופפות, וזאת לאחר שקראתי את השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=278428

בברכה

צביקה

פורסם

תודה צביקה.

הרצועות כמו שהבנת חדשות חוץ מזו של ההגה כוח.

הרצועה של המזגן מתוחה ,של המשאבת מים+אלטרנטור עושה רעש חלש של צרצור בהפעלת המזגן ואני צריך לחזור למכונאי שימתח אותה עוד אם אפשר למרות שהיא די מתוחה.

להחליק היא לא מחליקה אז לא נראה לי ששם הבעיה.

טוסטוס- אין שום חיישן וזה וונטה מהירות אחת כי יש לה רק שתי חיבורים פלוס ומינוס.

חיפושיות 73-74

פורסם

יש אפשרות לעשות את מה שצביקה חשד מההתחלה?

אני חושב לנסות לחבר איכשהו את המאוורר המכאני למשך כמה ימים ולראות אם התחממות תפסיק במידה וכן אני ידע ששם הבעיה..

יש למישהו רעיון איך מחברים אותו שיעבוד קבוע עם משאבת המים?

חיפושיות 73-74

פורסם
יש אפשרות לעשות את מה שצביקה חשד מההתחלה?

אני חושב לנסות לחבר איכשהו את המאוורר המכאני למשך כמה ימים ולראות אם התחממות תפסיק במידה וכן אני ידע ששם הבעיה..

יש למישהו רעיון איך מחברים אותו שיעבוד קבוע עם משאבת המים?

שי שלום רב !

רצוי ומומלץ שתפתור את הבעייה, ולא לעקוף אותה.

גם ביטול התרמוסטט, יהיה ניסיון לעקוף את הבעייה, במקום להתמודד איתה.

בברכה

צביקה

פורסם

התחממות בעמידה בהפעלת מזגן מצביעה על בעיה באיוורור - כנראה במאוורר החשמלי, כמו שכתבו לפני. אני במקומך הייתי גם עובר על כל המערכת בצורה יסודית, כלומר:

1. לפרק רדיאטור. לקחת לניקוי חיצוני (אוויר דחוס) ופנימי (כולל פירוק), ובדיקת לחץ. ליישר מעברי אוויר.
  2. להחליף תרמוסטט לחדש, מתוצרת סבירה, בחום מתאים (כלומר בערך 85 ולא 60).
  3. לבדוק את המצמד. פעילות רגילה - לאחר הנעת מנוע קר המאוורר "שואג", לאחר כעשרים שניות משתתק (המאוורר משתחרר). לאחר דימום מנוע שאינו חם מאד, המאוורר ממשיך להסתובב מספר שניות מהתנופה. מנוע חם - מאוורר פועל מהר ומרעיש.
  4. להחליף משאבת מים לתוצרת סבירה.
  5. לבדוק / להחליף רצועות.

דני

• תוכן חדש...