Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה אני לא מחפש קומבינות אני מנסה לתקן את הקיימות.(אי בטוח שיש כאלו)

אני פשוט רוצה לדעת אם אפשר לעשות שהמאוורר יסתובב בלי קלאץ כדי לדעת אם שם הבעיה ,אם כן-אני יקנה קלאץ(יש חדש?) ויפתור את הבעיה.

דני -תודה

רצועות חדשות -הם לא הבעיה.

המאוורר החשמלי תקין אך יש לי עוד מאוורר אז אולי כדאי לקמבן שתי מאווררים כי אחד לא מספיק?

תרמוסטט כבר כתבתי הוא חדש של בן פרט (תוצרת הארץ )ועלה לי 90 שקל ויש עליו את הקוד מנוע שלי.(M102)

משאבת מים אין לי מושג מאיפה לקנות חדשה במידה והיא הבעיה ,למרות שזאת נראת תקינה.

אם זה לא יעזור אני יקח אותו לניקוי רדיאטור למרות שעשיתי באופן ייזום לפני שנתיים בעזרת זרם חזק של מים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני יקח אותו לניקוי רדיאטור למרות שעשיתי באופן ייזום לפני שנתיים בעזרת זרם חזק של מים.

אני חושב שהגיע הזמן לפרק את הראדיאטור מהרכב ולעשות לו ניקוי כמו שצריך , וכמה שיותר מוקדם יותר טוב. הזרם חזק של מים הוא טוב יפה וגם עוזר, אבל במידה ויש לכלוכים קשים תקועים , אז הניקוי הזה לא עוזר הרבה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

שי שלום רב !

קרא את מה שכתב לך דני, ופעל לפי המלצתו.

התחל בנקוי רדיאטור ובהחלפת תרמוסטט מקורי לפי הוראות יצרן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
התחממות בעמידה בהפעלת מזגן מצביעה על בעיה באיוורור - כנראה במאוורר החשמלי, כמו שכתבו לפני. אני במקומך הייתי גם עובר על כל המערכת בצורה יסודית, כלומר:

1. לפרק רדיאטור. לקחת לניקוי חיצוני (אוויר דחוס) ופנימי (כולל פירוק), ובדיקת לחץ. ליישר מעברי אוויר.
  2. להחליף תרמוסטט לחדש, מתוצרת סבירה, בחום מתאים (כלומר בערך 85 ולא 60).
  3. לבדוק את המצמד. פעילות רגילה - לאחר הנעת מנוע קר המאוורר "שואג", לאחר כעשרים שניות משתתק (המאוורר משתחרר). לאחר דימום מנוע שאינו חם מאד, המאוורר ממשיך להסתובב מספר שניות מהתנופה. מנוע חם - מאוורר פועל מהר ומרעיש.
  4. להחליף משאבת מים לתוצרת סבירה.
  5. לבדוק / להחליף רצועות.

דני

במרצדס אין בערך. אין בערך טרמוסטט של 85 ואין דבר כזה משאבת מים מתוצרת סבירה.

גם את שיטת בדיקת הויסקוזה שלך אני ממש לא מבין - לא קשור לכלום ובטח לא נותן אנדיקציה רלוונטית לגבי פעולה תקינה.

מה יש לבדוק או להחליף רצועות? גם אם הרצועות גמורות אבל המאוורר מסתובב (על אותו הציר עם משאבת המים) אז המנוע לא אמור להתחמם (נכון שכדאי שהרצועות יהיו תקינות אבל זה ממש לא קשור לבעיה).

בקיצור אני מסכים איתך לגבי סעיף 1. כל השאר לא רלוונטי.

צביקה?

פורסם

ערן מה אתה ממליץ לעשות חוץ מניקוי רדיאטור?

הטרמוסטט לא הבעיה מכיוון שהוא עובד ,המנוע מגיע מהר ל60 מעלות ומטפס ל80 ונשאר שם עד שמפעלים מזגן.

אם הוא לא היה מתחמם אז זה באמת היה יכול להיות תרמוסטט.אבל המצב הפוך.

חיפושיות 73-74

פורסם
קודם כל תוודא שהוונטה החשמלית יושבת צמוד לרדיאטור. אים אין לך תושבות אז לפחות תצמיד לצד העליון ימני (כשאתה עומד מול המנוע), האיזור החם...

קיים צינור מים של 0.5 אינצ' שמעביר מים מסעפת היניקה ישירות למשאבה - סירקולצית מים נוספת לקירור הסעפת. חיישן הטמפרטורה מותקן על ראש המנוע בסמוך לסעפת. אם הצינור לא קיים (פקקים) או סתום הדבר גורם לחיווי טמפ' לא תקין וכן תורם לצריכת דלק מוגברת.

טרמוסטט של 60 מעלות לא מתאים למנוע - 87 או 91 מעלות. אין שום בעיה למצוא בכל מקום - טרמוסטט סטנדרטי.

ניקוז אוויר מהמערכת - גם תורם להתחממות וגם לקריאה לא נכונה של החיישן (פתח פקק רדיאטור, מלא נוזל קירור על הסוף, תניע ותמתין לפתיחת טרמוסט וחכה יש שלא יעלו יותר בועות אוויר וסגור את הפקק. העודפים כבר יצאו..)

וונטה מכאנית קבועה או עם ויסקוזה? קבועה - יותר דלק ויותר רעש אבל קירור טוב יותר.

פרסוסטט של המזגן לא מנתק את המדחס בלחץ נכון - גורם ללחץ יתר במערכת =חום יתר שמקרין ישירות על הרדיאטור.

מלבד זאת - מה שרשמו מעלי - רדיאטור נקי ותקין, משאבת מים תקינה.

בהצלחה

ערן ידידי היקר שלום רב !

אינני יכול שלא להסכים איתך, ולא בגלל ניסיונך המקצועי, אלא רק ובעיקר שאתה בעל מרצדס, מזה שנים רבות, אשר מכיר כל בורג, במנוע , ועשית בעבר ברכבך מה שבעלי מרצוע לא יעשו בכל חייהם, ובעלי מרצדס לא ישקיעו במה שאתה השקעת.

ולאחר קריאת תגובתך, אינני יכול שלא להסכים עם כל מילה שלך.

זכור לי, בעיית מעברי מים סתומים, המוליכים מי קירור חמים, לספירלת הצוק בקרבורטור ששפצתי לך בזמנו, ואני לא טיפלת בכך ואתה החלטת לקחת זאת עלייך, ואני בטוח שסידרת זאת.

אני בטוח שגם אצל שי קיימת סתימה במקום כלשהו, המונעת סחרקולצייה מושלמת, וזאת כנראה הסיבה להתחממות היתר .

בברכה

צביקה

פורסם
המאוורר החשמלי תקין אך יש לי עוד מאוורר אז אולי כדאי לקמבן שתי מאווררים כי אחד לא מספיק? ... אם זה לא יעזור אני יקח אותו לניקוי רדיאטור למרות שעשיתי באופן ייזום לפני שנתיים בעזרת זרם חזק של מים.

אני נגד שיטת הטלאים. אני אומר: כאשר הרכב יצא מהמפעל, עם הרדיאטור המקורי והמאוורר המקורי, לא היו לו שום בעיות התחממות. לכן, הוא לא צריך שני מאווררים במקום אחד, לא צריך חיבור קבוע למאוורר, וכן הלאה. מנסיוני, אם מתקנים את כל מערכת הקירור באופן יסודי - מיד כל בעיות החימום נעלמות כלא היו. גם ברכב ששנים היו לו בעיות התחממות.

לגבי ניקוי הרדיאטור - הניקוי שאני מציע הוא פירוק צידי הרדיאטור, וניקוי בעזרת חוטר וחומצה. מכוני רדיאטורים עושים כך ומלחימים את הצדדים בחזרה. ניקוי כזה מנקה ברמה ששטיפה עם צינור אינה מנקה.

לערן - נראה לי שאתה ממהר לפסול דברים שלא מוכרים לך.

דני

פורסם

תתפלא אך המזגן זה זה הרבה פה בארץ הרכב הגיע ללא מזגן וללא הוונטה והרדיאטור.

כנראה שאני יקח את האוטו למכון רדיאטורים בימים הקרובים.

תודה!

חיפושיות 73-74

פורסם

בנוסף לשלל העצות הטובות שקבלת ממומחי הפורום ,תוספת קטנה

בדוק בעזרת אקדח הצתה את תזמון ההצתה ,החשד הוא איחור הצתה בסרק

מאוורר הSPAL שברשותך צרכן זרם גדול עם ספיקה נמוכה מאוד ,התקן מפרוקייה מאוורר מקורי של W124 או זוג של W126

הסרת כונס המאוורר המכני תגרום להתחממות הרכב בדגם זה ,שם לב!

פורסם

יגאל קודם כל תודה.

כונס +מאורר יש לי במצב חדש ממרצדס שפירקתי.

מאוורר חשמלי גם יש +רדיאטור מזגן אך אני לא יודע אם זה מקורי.

ההצתה מכוונת עד הסוף ימינה.

חיפושיות 73-74

פורסם

יש לי איזה הימור פראי לגבי המפלג שלך. שלח תמונה לפני שאני אומר שטויות.

לגבי מה לעשות: קיבלת בשרשור את כל העצות הרלוונטיות + כמה פחות.

הגיע הזמן להתחיל לעבוד.

ממליץ בחום (לא מעל 90...) לא לעשות קומבינות. הכל לפי הספר וכמו שצריך. תתפלא - זה לא יותר יקר מהקומבינות וקיצור הדרך.

כבר כתבתי בעבר שהבעיות של מרצדס W123 הם 1. בעל הרכב 2. המכונאי שמטפל בה.

מהיכן אתה בארץ?

צביקה - אתה זוכר כל פרט... אכן היתה בעיה בצנרת - לא היתה זרימת מי קירור לצ'וק. לאחר תיקון פשוט (צינור שנרקב מבפנים ונסתם) הצ'וק חם כנדרש ואפילו מכוון כמו שצריך!

פורסם

ערן שלום רב !

הזיכרון לטווח ארוך שלי, עדיין טוב יותר מהזיכרון לטווח הקצר.

אני מהמר שאתה מהמר, שהמפלג לא הורכב כיאות, אי לכך הוא נמצא בסוף מהלך הקידום שלו, ולכן הרכב מתחמם וביצועי הרכב נפגעים, יש לפרק את המפלג ולהזיז שן עד שניים, במידה וקיים גלגל שינים בחלקו הפנימי של המפלג, ולא אקצנטרי.

בברכה

צביקה

פורסם

טוב אני יקפוץ למכונאי בימים הקרובים ושהוא יבדוק אם זה מפלג או רדיאטור.

אני ישאל אותו גם על המאוורר.

אען אני מיישוב ליד נתניה .

אני מטפל אצל מוסך השלושה בקלנסואה -הם פתחו לפני חודשיים מוסך לאחר שעבדו אצל מוסך מרצדס ביפו משנת 92'.

יש לציין כי הם עשו עלי רושם יותר טוב מהמכונאי הקודם שהיה לי.

בכל מקרה אני בטוח שהם יעלו על הבעיה תודה לכם.

חיפושיות 73-74

פורסם

בדרך כלל קידום הצתה צריך להיות בערך באמצע, ובודאי לא עד הסוף לשום צד. אם יש צורך בכך זה בדרך כלל מצביע על תקלה - אולי הרכבה של המפלג שן אחת הצידה, או תזמון לא מדויק, או תקלה במפלג (שמסיטה את ההצתה).

אני מציע לך לבדוק גם נושא זה.

דני

פורסם
ערן שלום רב !

הזיכרון לטווח ארוך שלי, עדיין טוב יותר מהזיכרון לטווח הקצר.

אני מהמר שאתה מהמר, שהמפלג לא הורכב כיאות, אי לכך הוא נמצא בסוף מהלך הקידום שלו, ולכן הרכב מתחמם וביצועי הרכב נפגעים, יש לפרק את המפלג ולהזיז שן עד שניים, במידה וקיים גלגל שינים בחלקו הפנימי של המפלג, ולא אקצנטרי.

בברכה

צביקה

דני קרא כאן, מה שהדגשתי באדום.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...