Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול, בהתנעת בוקר פתאום האוטו מזייף מאוד והטורים עומדים על 500-600 במקום 800. אם משלבים להילוך כלשהו הסל"ד נופל ל 100 בערך והוא כמעט נכבה. (שכחתי לציין שזה לנסר 93, אוט, 12 שסתומים שעשה 230K ק"מ). אם לוחצים על הגז האוטו מגיב רגיל בלי זיוף אבל בנסיעה. בעליות הוא מת לגמרי הסל"ד לא עובר את ה 2K ובמישור הוא נוסע די בסדר 80-90 קמ"ש. היום הכנסתי אותו למוסך, בדיקה ראשונה שהוא ביצע הוא בדק מצתים, ומצא שהשניים האמצעיים לא עובדים. בדיקת קומפרסיה, בראשון מימין מצא 150, שני האמצעיים 0, והשמאלי 180. האוטו כמובן סובל שצריכת שמן גבוהה ועשן כל הזמן. והיה מועמד לביצוע רינג בקרוב. לדבריו סבירות גבוהה שנפרץ אטם ראש בין שתי הבוכנות האמצעיות. הוא פירק את הראש ומצא שאכן האטם באמצע שרוף ובמקומות אחרים יש לו נזק אך פחות. המוזר בדבר שהאוטו לא חסר מים בכלל, לא התחמם בכלל, הוא עבר שיפוץ ראש מנוע כללי לפני 30K ק"מ לאחר תמונה די דומה גם כאשר הוא לא התחמם אז ולא חסר לו מים( אבל אז היה די חדש אצלי, אז חשבנו שהוא התחמם פעם אצל הבעלים הקודמים). לאחר הראש מנוע הראשון, הוחלף טרמוסטט גם כן. השעון חום מאז ותמיד לא עובר את האמצע.

עכשיו לגבי הרינג, הוא אמר לי שבבוכנות יש קנט קטן ואחת קצת גבולית. לדבריו נצטרך לקחת סיכון ויתכן שתשאר קצת צריכת שמן.

המעניין אותי יותר הוא עניין הראש מנוע. מה הסיבה למה שקרה לדעתכם?

פורסם

אדיל שלום רב !

אין צורך שהרכב יתחמם, מספיק ששטח המגע בין ראש המנוע, לבין בלוק המנוע, לא יהיה ישר, ובכך יגרום לטמפרטורה הגבוהה בתא השריפה, לשרוף את האטם ראש , בתדירות גבוהה.

המלצתי אל תשפץ את ראש המנוע, וחפש לך מנוע מפירוק, או מיבוא.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מנסיון עם 3 ראשי מנוע במרצדס וכרגע המנוע אוכל שמן ולא סוחב טוב -מה שצביקה אמר זאת התשובה בשבילך !

בעת הורדת הראש צריך לבדוק רינגים ,אכילה בצילנדר ובעיקר עין ויד מקצועית.

לפי מה שהבנתי מהפורום לצביקה יש רכב כמו שלך אז באמת כדאי שתקשיב לו.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

הבעיה שאין מנועי ייבוא מהשנתון הזה. ומנוע מפירוק הוא לרוב במצב די דומה לשלי, הרי זה יהיה מקסימום 93.

אז אם נעשה רינגים ושיפוץ ראש מנוע, לדעתי אפשר לסחוב עם האוטו עוד שנה או משהו כזה ואז אלוהים גדול. אני אתרום אותו :-P

פורסם
אדיל שלום רב !

אין צורך שהרכב יתחמם, מספיק ששטח המגע בין ראש המנוע, לבין בלוק המנוע, לא יהיה ישר, ובכך יגרום לטמפרטורה הגבוהה בתא השריפה, לשרוף את האטם ראש , בתדירות גבוהה.

המלצתי אל תשפץ את ראש המנוע, וחפש לך מנוע מפירוק, או מיבוא.

בהצלחה

צביקה

שלום לך צביקה,לתומי חשבתי ששטח הראש מתעוות בגלל חימום יתר,פעם ראשונה שאני קורא\שומע שראש מנוע מתעוות מעצמו.:roll:

המלצתי היא להוריד את הראש מנוע לעשות אותו כמו שצריך(שטח שלייף גומיות שסתומים ונקיון טוב) ואני לא אומר מילוי כי ראשים של לאנסר 12 שסתומים הם בדרך כלל מאוד יפים בהשוואה ל16V.

לעשות רינגים ובוכנות ולדעת שאתה נוסע עם מנוע חדש שאתה יודע בדיוק מה נכנס לתוכו מאשר מנוע "יבוא" מבקה או מקלנסווה שאתה לא יודע מה עבר עליו.

אגב צביקה שאלה לי אליך במידה והאוטו עבר ראש מנוע ואחרי כאלף קילומטר האטם ראש נשרף עוד פעם אבל הפעם באמצע הראש ומעביר קומפרסיה מתא שריפה אחד לשני,והראש ישר,מה הבעיה?:wink:

פורסם

שלום AB,

בדיוק זו השאלה שלי! הרי הראש מנוע שופץ לפני כ 30K ק"מ אעבר שלייף וכל מה שצריך. אז למה שהאטם יישרף עוד פעם?

אבל, אם מחליפים בוכנות הרי צריל לחרוט את הבלוק של המנוע, נכון?

פורסם

תשמע אם זה היה קורה אחרי 2-3 אלף קילומטר אפילו 5 היתי אומר לך שלא סגרו את הראש טוב..

אבל אחרי 30 אלף רוב הסיכויים שהאוטו התחמם או שהראש נאכל באחד מהמעברי מים והוא שרף את האטם.

ולא חייב תמיד לעשות חריטה אם הסליבים יפים אפשר לעשות הונינג ולשים רינגים אוברסייז.

פורסם
תשמע אם זה היה קורה אחרי 2-3 אלף קילומטר אפילו 5 היתי אומר לך שלא סגרו את הראש טוב..

אבל אחרי 30 אלף רוב הסיכויים שהאוטו התחמם או שהראש נאכל באחד מהמעברי מים והוא שרף את האטם.

ולא חייב תמיד לעשות חריטה אם הסליבים יפים אפשר לעשות הונינג ולשים רינגים אוברסייז.

רק רינגים אוברסייז? בוכנות לא צריך?

לדעתי צריך לעשות שטח לבלוק רוב הסיכויים שהוא התעוות וגורם לכל הבעיה תבדוק את זה

פורסם

אם אתה עושה רק הונינג ולא חורט את הסליבים לא עולים במידה של הבוכנות.

ובקשר לשטח לבלוק זה מאוד נדיר שבלוק מנוע מתעוות ולמעשה ראיתי את זה פעמים בודדות ורק ברכבי דיזל,כגון ניסן סירנה,וברלינגו.

פורסם

"אם אתה עושה רק הונינג ולא חורט את הסליבים לא עולים במידה של הבוכנות" מה זאת אומרת לעשות הונינג? ומה זה סליבים?

כלומר מה אני אמור לבקש מהמכונאי שלי שיעשה?

פורסם

חברה, הכי חשוב בשבילי כרגע, הוא הסיבה לפריצת אטם הראש עוד פעם?! היום ראיתי אותו, והוא ממש שרוף בין שתי הבוכנות. ובשאר המקומות די שחור אבל עוד לא נפרץ.

המכונאי אמר לי לחזור אחרי 500 ק"מ כדי לחזק את הראש מנוע. האם צריך גם לבצע כיוון שסתומים עוד פעם או לבדוק אותם לפחות?

דבר שני, בפעם הראשונה כאשר עשו לי את הראש מנוע, לא ביקשו ממני לחזור לחיזוק ואמרי לי שאין צורך כי הדבר בוצע עם מומנט. האם זה יכול להיות סיבה לפריצת האטם בפעם השנייה?

פורסם

אדיל שלום רב !

הונינג, זה ליטוש קל של הצילנדרים.

יש לבצע חיזוק ראש נוסף לאחר 500 קילומטר ולבדוק כוון שסתומים, יתכן שבגלל שזה לא בוצע בפעם הקודמת, האטם נשרף.

האם הרכב מעשן כעת, האם הוא סוחב סביר, ובאיזה צמיגות השתמשו במוסך?!

בברכה

צביקה

פורסם

אהלן צביקה,

את האמת לא שמתי לב שיש עשן בכלל, הוא נוסע די טוב לדעתי למרות שלא יצאתי איתו אלא ל2 דקות בינתיים. הם השתמשו בשמן 10/40 חצי סנטטי.

פורסם

שלום רב !

הצמיגות שמן לא נכונה לרכב כמו שלך שעבר פעמיים התחממות יתר, וצרך שמן לאחרונה, מומלץ להחליף למינרלי, בצמיגות 20/50.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...