Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זינוק בהילוך גבוה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרבה פעמים קורה לי בזינוקים בטעות שבמקום לשלב לראשון אני משלב לשלישי ומזנק עם זה,אם זה לא בעליה הזינוק מצליח...האם זינוק כזה מזיק לאוטו אם הוא נעשה לעיתים רחוקות?

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ברכב דיזל עם מנוע שמספק הרבה מומנט כבר מסל"ד זה קל יותר. ברכב עם מנוע בנזין זה קצת יותר טריקי אבל אפשרי.

בכל מקרה זה לא מומלץ במיוחד וגורם לבלאי מוגבר למצמד.

עריכה: אני מניח שאתה מדבר על ההיילקס שבחתימה שלך, ולא על משאית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בדרך כלל למנועי דיזל משודר גיר בעל מהלכים קצרים, ז"א שהילוך 3 הרכב יצליח להתקדם ולזנק כי למנוע קל גם בגלל שיש לו כוח וגם בגלל שהמהלך קצר.

במנוע בנזין המנוע ממש יתקשה להאיץ, אבל זה תלוי בגיר אם יש לו מהלכים קצרים או ארוכים.

בכל מקרה בשני המקרים זה מזיק לקלאץ וגורם לו לבלאי מואץ.

פורסם

קודם כל תודה על התשובות,

אכן מדובר בהיילקס,בכל מקרה כולם אמרו לי שזה טריקי לזנק בשלישי והתלהבתי שאני מצליח,מסתבר שאיתו זה יותר קל,הקטע עם הגיר והמהלכים הקצרים נכון בגטס הידנית הילוך ראשון מגיע עד 40 ובהיילקס הילוך ראשון מגיע רק עד 20.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בשיעורי נהיגה הצלחתי לזנק בהילוך שלישי:) בטעות שילבתי במקום לראשון:lol:

הרכב היה פולו קלאסיק דיזל.

פורסם

עם הפביה הנוכחית - התחלת נסיעה בהילוך שלישי... ברגע קצרצר של חוסר תשומת לב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה עניין פשוט למדי.

הילוך=יחס העברה.

הילוך ראשון נותן לך יחס העברה עם הכי הרבה כוח (מומנט) והילוך גבוה יותר נותן כוח נמוך יותר אבל מאפשר לך לבצע יותר עבודה.

תחשוב על ההבדל בין מנוע של מאוורר למנוע של מקדחה, תסובב את שניהם באותה המהירות, את המאוורר תוכל להפסיק ולעצור עם היד שלך והמקדחה תוריד לך את היד :)

מה שקורה שאתה מזנק בהילוך גבוה יותר שבדרך כלל הקלאץ קצת מחליק ואתה גורם לו לבלאי מיותר כפי שציינו, שים לב שבהילוך שלישי אתה מזנק בעלייה בסל"ד יותר גבוה מאשר כשאתה בהילוך ראשון, זה בגלל שאין מספיק מומנט בהילוך הזה.

דרך אגב, אם תסתכל במדידות דיינו אז בדרך כלל עושים אותן בהילוך 4 כי הוא די קרוב ליחס של 1:1 ברוב המכוניות, ואם הוא לא אז אחר כך מנרמלים את המדידות על מנת לקבל את הנתונים האמתיים של המנוע (אני מדבר על דיינו דרך הגלגלים ולא על דיינו ישיר למנוע).

פורסם
הרבה פעמים קורה לי בזינוקים בטעות שבמקום לשלב לראשון אני משלב לשלישי ומזנק עם זה

אכן מדובר בהיילקס,בכל מקרה כולם אמרו לי שזה טריקי לזנק בשלישי והתלהבתי שאני מצליח

מה שנקרא, בטעות מכוונת...

יש עוד כמה דברים טריקים לנסות. תנסה לזנק עם ברקס חצי לחוץ. עכשיו נראה אותך!

לעשות דברים מיותרים עם הרכב זה באמת... מיותר. במקום להתלהב משטויות תלמד להעביר הילוכים נכון, כך שלא תטעה בהילוך, בטעות או במכוון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תחשוב על ההבדל בין מנוע של מאוורר למנוע של מקדחה, תסובב את שניהם באותה המהירות, את המאוורר תוכל להפסיק ולעצור עם היד שלך והמקדחה תוריד לך את היד :)

רק שלמאוורר יש בד"כ מנוע בסביבות 60W, לאומת מקדחה עם 600W. :wink: רק בשביל עיניין, בחלק ממכוניות מאורר של רדיאטור מונע ע"י המנוע ויהי לא כ"כ קל לעצור אותו עם היד, למרות סיבובים הגבוהים. אותה השוואה כמו עם מקדחה.

היילוקס רכב שמיועד כדי להעמיס אותו, לכן יחסי העברה שלו מתאימים לכך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בזמנו אחרי כמה נסיונות למדתי לצאת מהמקום בהילוך 5 בפזו 405 1600.

אני בטוח שזה הוכיח את עצמו בתור כישרון בעל תועלת רבה :-P

פורסם
האמת שזה היה מאוד יעיל בנסיעה בכביש בין עירוני מרומזר.

כולנו מתעצלים לפעמים.:roll:

אני מקווה שזה היה שווה את זה כי התחלת נסיעה בהילוך חמישי גוררת בלאי מיותר + צריכת דלק גבוה במיוחד כי אתה נמצא הרחק מנקודת העבודה האופטימלית, אתה צריך להזריק הרבה יותר דלק על מנת שיהיה לך מספיק מומנט להאיץ בסל"ד נמוך כל כך בהילוך גבוה כל כך.

בקיצור, לא מומלץ מאף כיוון.

פורסם
בזמנו אחרי כמה נסיונות למדתי לצאת מהמקום בהילוך 5 בפזו 405 1600.

גם אני פעם יצאתי מהמקום בהילוך חמישי בסוזוקי בלנו, זה דורש דיוק מקסימלי ולחיצה קלה אך ממושכת על דוושת הקלאץ'.

פורסם

נכון, זה מאוד לא בריא לרכב, במיוחד לקלאץ ובגלל זה הפטנט היה שמור אך ורק למצבים שממש היה נמאס לי להעביר הילוכים (כמו למשל אחרי שעתיים-שלוש נהיגה במרכז ת"א).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...