Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זינוק בהילוך גבוה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שהילוך ראשון זה 80 אחוז כוח 20 אחוז מהירות וככה זה יורד כל הילוך הפער, איך זה בידיוק מתחלק באחוזים?

ומה הסיבה שרכב דיזל "סלחני" יותר להעברות לא מדויקות?

פורסם
האמת שזה היה מאוד יעיל בנסיעה בכביש בין עירוני מרומזר.

כולנו מתעצלים לפעמים.:roll:

מה-זה יעיל...

תעבור לאוטומט, יותר בריא לך ולרכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הבנתי שהילוך ראשון זה 80 אחוז כוח 20 אחוז מהירות וככה זה יורד כל הילוך הפער, איך זה בידיוק מתחלק באחוזים?

ומה הסיבה שרכב דיזל "סלחני" יותר להעברות לא מדויקות?

זה לא מתחלק באחוזים, המנוע מייצר את אותו ההספק בכל הילוך ואתה פשוט מחבר לו יחסי העברה שמתאימים לעומס הנוכחי שמופעל עליו.

אני חושב שהדוגמא של המאוורר והמקדחה זאת הדרך הכי יעיליה ופשוטה שאפשר להסביר את זה לפני שנכנסים לפרטים יותר טכניים.

אתה פשוט ממיר בין הכוח שיש לסיבוב של הגלגל לבין המהירות של הסיבוב.

אם תרצה דוגמא נוספת אז זה ברור שטרקטור\משאית שנוסעים באותו סל"ד או מהירות כמו רכב מפעילים כוח שונה והרבה יותר גדול מרכב פרטי בתנאים דומים.

ורכב דיזל יותר סלחני מכיוון שעקומת המומנט שלו רחבה יותר והמומנט בסל"ד נמוך גבוה ולכן הוא יכול ליסוע גם ביחס העברה לא אופטימלי.

נ.ב

עקומת מומנט\הספק\סל"ד של מנוע בנזין היא ממש לא ליניארית אז אל תצפה לאיזה קשר ישיר.

פורסם

בעקבות בדיקה שערכנו השבוע בצבא,

גילינו שאפשרי להתחיל נסיעה בסופה 2 בהילוך - תחזיקו חזק - שישי!

בלי גז!

פורסם

שתדע לך שברכבי דיזל גדולים (משאיות ואוטובוסים) כל הזמן מדלגים על הילוכים במכוון.

יחסי העברה הקצרים נועדו יותר בשביל למנוע שחיקת קלאץ' בעומס כבד במיוחד וגם בגלל רצועת המומנט שמתחילה ונגמרת בסל"ד נמוך מאוד.

לא יקרה כלום אם תתחיל כל נסיעה מהילוך שני. מהילוך שלישי אתה סתם תיצור עומס על הקלאץ' וחבל, למרות שההיליקס זה סוס עבודה ככה שאני לא יכול לומר בוודאות עד כמה באמת זה יזיק.

פורסם
שתדע לך שברכבי דיזל גדולים (משאיות ואוטובוסים) כל הזמן מדלגים על הילוכים במכוון.

יחסי העברה הקצרים נועדו יותר בשביל למנוע שחיקת קלאץ' בעומס כבד במיוחד וגם בגלל רצועת המומנט שמתחילה ונגמרת בסל"ד נמוך מאוד.

לא יקרה כלום אם תתחיל כל נסיעה מהילוך שני. מהילוך שלישי אתה סתם תיצור עומס על הקלאץ' וחבל, למרות שההיליקס זה סוס עבודה ככה שאני לא יכול לומר בוודאות עד כמה באמת זה יזיק.

אתה משווה בין גיר של 18+ הילוכים ומנוע שמגיע לשיא המומנט בסל"ד סרק למנוע של מכוניות פרטיות....לא בדיוק השוואה טובה :)

פורסם
אתה משווה בין גיר של 18+ הילוכים ומנוע שמגיע לשיא המומנט בסל"ד סרק למנוע של מכוניות פרטיות....לא בדיוק השוואה טובה :)

כן, רק ציינתי :-)

למרות שהוא טוען שהילוך ראשון אפשר למשוך גג עד 20 קמ"ש, ככה שמדובר בהילוך באמת קצר במיוחד ובעיניי לא יקרה כלום אם נדלג עליו בלי עומס.

פורסם
כן, רק ציינתי :-)

למרות שהוא טוען שהילוך ראשון אפשר למשוך גג עד 20 קמ"ש, ככה שמדובר בהילוך באמת קצר במיוחד ובעיניי לא יקרה כלום אם נדלג עליו בלי עומס.

אנחנו מתעסקים כאן במקרה הכללי ולא הפרטי :)

חוץ מזה שבאופן יחסי גם פה יהיה עדיף לעבוד עם הסדר הרגיל של הגיר, אבל זאת קטנוניות....כמו שאני אוהב :lol:

פורסם

ההילוכים הקצרים דווקא דיי נפוץ. איך שהבנתי בטנדרים ידניים, בהתחלה, כשהייתי מושך הילוכים, כי היה נראה לי שמוקדם להעביר, אבא שלי היה אומר לי: "תעביר הילוך זה אוטו כוח הוא צריך כוח". מה שמצחיק, כי ממה שאני יודע, ככל שמעבירים הילוכים זה פחות סיבובי מנוע ופחות כוח למנוע. הסיבה לאוטו הספציפי הזה להילוכים קצרים [הסיבה שיש לאוטו הספיציפי הזה הילוכים קצרים] יכולה להיות גם שהוא לא בדיוק מגיע לקמ"ש גבוהה [שהוא לא אמור להגיע למהירות גבוהה]. אפילו על הלוח מכוונים המהירות האמביציונית [המהירות] הכי גבוהה שרשומה זה 180 קמ"ש.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...