Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בבית מסלול ריצה בן כחמש שנים, שעבד כ500 ק"מ.

בזמן האחרון הוא התחיל לעשות בעיות בהתנעה לפעמים. מנסים להפעיל אותו והוא לא זז ומראה קוד תקלה E1. לפעמים ניתוק המתח וחיבורו מחדש מחזירים אותו לחיים, ולפעמים צריך להתניע בדרדור. מזיזים את המסילה ביד כמה ס"מ ואז מנסים להתניע והוא מתחיל לעבוד, בכמה שניות הראשונות הוא עוד מגמגם ועובד לא סדיר, ואז הוא נכנס לפעולה נורמלית ועובד מצוין תחת עומסים גבוהים.

בהתנעה חמה אין כל בעייה.

מה אני אמור לחפש מתחת למכסה המנוע? פחמים שחוקים? קבל? מנוע לא תקין?

פורסם

אני הייתי מתחיל מלבדוק עם רב מודד את המתח שהמנוע מקבל ואם זה נורמלי. אם תקין הייתי עובר לקבל ולפחמים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם הבעייה היא רק בהתנעה, ואחריה הוא עובד מצויין, אני מאמין שהאשם בקבל ולא בפחמים. אין לי נסיון במסלולי ריצה - אלא במכונות כביסה (אבל מנוע זה מנוע).

:turn-l:
פורסם

כבר נתקלתי במנועים (הרבה יותר גדולים. 20 כ"ס ומעלה) ששילוב של עוגן עם קורוזיה ופחמים גמורים נתן קשייםן בהנעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עם מדברים על מסלולי ריצה.

מכירים משהוא שמתעסק איתם. אני צריך רצועה חדשה למסלול ריצה של דאנלופ

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

בהליכון שמשמש במכון בו אני מתענה לפעמים, לחיץ אדום - עצירה בחרום, כאשר נלחץ - מראה על הצג באדום "E1".

איני זוכר מיהו היצרן של הנ"ל, אך שווה לבדוק הלחיץ, אולי גורם לבעיה.

alfa 156 2.5.

פורסם

מסלולי הריצה שלי יצא לראות עובדים בכלל על מנועי DC. מסופקי שיש אחרים שפועלים על מנוע AC חד פאזי.

ישנו H-Bridge ששולט במנוע ובקר PWM שממתג אותו.

נסה לפרק ולהפעיל את המנוע ללא עומס ותראה מה קורה. או שיש בעיה במנוע או בבקר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שיחקתי קצת עם המכשיר אתמול. פירקתי את הפחמים לבדיקה, נראים מצוין. בדקתי את מיסבי המסילה, מסתובבים חלק. תמסורת גג"שים אין שם, אז לא בדקתי אותה. ניסיתי לשחזר את היווצרות התקלה וגיליתי שאם אני מפעיל את המכשיר כשרצועת ההנעה שמחברת בין המנוע ובין המסילה לא במקום, המנוע מנסה להסתובב וכשהוא לא מקבל משוב מחיישן המהירות שיושב על אחד מגלילי המסילה, נדלקת התקלה E1. זה הביא אותי למסקנה אפשרית שהתקלה נגרמת עקב החלקה של רצועת ההנעה (לא המסילה). פתחתי את בורג המתיחה של המנוע שלושה סיבובים וחזל"שתי את המכשיר. בדיעבד אני יכול לתאר שמדי פעם היו החלקות קלות של המסלול, אבל הן היו נדירות מכדי לאלץ אותי למתוח את המסילה, דבר שלא רציתי להפריז איתו כדי לא להעמיס יותר מדי על המיסבים. אז עכשיו הסתבר לי שיש גם מתיחה של המסילה שצריך לעשות מדי פעם וגם מתיחה של רצועת ההינע.

בינתיים, במהלך היום האחרון התקלה לא חזרה על עצמה. נראה בהמשך.

המנוע הוא באמת מנוע די.סי. 180 וולט. לפחות זה מה שכתוב עליו.

• תוכן חדש...