Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניתן לחבר שני חוטים ללא הלחמה, עם קלמרה (מחבר שחור עם 2 הברגות משני הצדדים)

שמשמש לחיבור מנורות בבית, או שמחבר כזה מיועד לזרמים חזקים ועשוי לגרום להפרעה?

פורסם

חיבור כזה כלל לא מקובל ברכב, במיוחד בתא המנוע, שכך אתה חושף את המעגל לרטיבות וקורוזיה. בצע חיבור עם הלחמה ובידוד מתכווץ.

פורסם

החיבור טוב יותר מאשר הקומבינות של החשמלאים שמחברים שני חוטים על-ידי כריכתם אחד בשני וחיזוק ובידוד בעזרת איזולירבנד.

בעצם אתה יכול לחבר בעזרת קלמרה ועלייה לכווץ בידוד מתכווץ.

אני תמיד בעד הלחמה אבל היום ייצרני הרכב לא ממליצים על תיקוני חיווט בעזרת מלחם ובדיל מפאת הסכנה של פגיעה בחיווט אחר כתוצאה מחוסר זהירות או טפטוף של בדיל על חלקים שונים ברכב, ייתכן שיש סיבות נוספות שאינני מכיר אותם.

מה גם שהלחמה בתא המנוע כאשר אתה בעמידה ומתכופף להלחים איזה חוט זה לא ממש תנאים טובים להלחמה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מי דיבר על קומבינות? בידוד מתכווץ בקוטר של קלמרה חשמלית לא יסגור על החוט עצמו, אם הוא דק ושוב נשארנו עם חלקי מוליך חשופים.

עקרונית יש יצרנים שאין להם בעייה עם הלחמה וזה במרבית המקרים התיקון המקובל אצל בעלי המקצוע. לגבי המגבלות של מיקום, עם הזמן מגיע הניסיון ואתה לומד די מהר להלחים חוטים בתנאים מאוד קשים ולעשות זאת מהר וטוב.

פורסם

דניאל, לא התכוונתי שאתה עושה קומבינות אלא החשמלאים.

בידוד מתכווץ סטנדרטי הינו בעל יחס התכווצות של 2:1 לכן בידוד מסוג זה לא יתכווץ על החייוט החשמלי ולא יאטום.

קיימים בשוק (שדרות הר-ציון) בידוד מתכווץ ביחס של 3:1 וגם 5:1 עם דבק או בלי דבק בחלקו הפנימי של הבידוד שיעשה את העבודה מצויין.

אני משתמש בבידוד מתכווץ ביחס של 1:4 שהינו נוח לרוב עבודות החשמל.

הייצרן VAG אוסר על הלחמת חיווט חשמלי ברכב והינו ממליץ לתקן חיווט חשמלי בעזרת ציוד ייעודי שלו אחרת הוא מסיר את האחריות כהנא וכהנא.

חיבורי חשמל שלא כוללים כריות אוויר/מותחנים/תקשורת CAN התיקון ייעשה בעזרת נעלי כבל בלחיצה זכר/נקבה ועל זה יש לכווץ בידוד מתכווץ.

לגבי ייצרנים אחרים אני אבדוק והדווח מה הם ההמלצות המדוייקות.

פורסם

אני מכיר את צורת החיבור הזאת והיא לא מקובלת לדוגמא במטוסים.

במטוסים משתמשים במחברים חלולים מבודדים חיצונית ובתוך החלק הפנימי קיימת שכבה שלי בדיל ובעזרת HEAT GUN מחממים את המחבר והוא יוצר חיבור עמיד ואטום (לשעבר בוגר ח"א).

מחברים מסוג זה קשה או בלתי ניתן לרכוש בארץ וגם מחירם מעוד גבוה והם מצויינים לכול עבודת תחזוקה.

פורסם

אצלנו משתמשים בכאלה:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=23787&highlight=%E3%E1%F7

תגובה #6.

קודם כל לוחצים עם פלייר ייעודי ואח"כ עוברים על המחבר עם BLOWER - פאן, ואז הניילון מסביב נלחץ על החוטים. בנוסף יש במחבר דבק פנימי שנמס בחום ואוטם את העסק לחלוטין וגם נותן עוד חיזוק מכני לעסק ע"י הדבקת בידוד החוטים אל השרינק. פעם אחת ולתמיד.

ANC-706.jpg

קלמרה לא טובה כי היא מיועדת למוליך חד גידי. הלחץ של הבורג תוך כדי הסיבוב שלו על הגידים הרבים והקטנים שיש במוליכים שמשמשים ברכב, קורע את הגידים, ויוצר פינה חדה שיחד עם הויברציות שקיימות ברכב לאורך זמן, קורע את החוט הרב גידי אחרי זמן לא רב.

פורסם

בנושא בקלמרה, אתה צודק לגמרי, אפילו לא חשבתי בכוון.

החיבור הזה שאתה עובד איתו, הוא באמת אחד החיבורים הטובים ביותר שניתקלתי בשימוש אוטומוטיבי, היכן ניתן להשיג אותם?

פורסם

תודה, כל יום לומדים משהו שימושי.

ד"א, לטעמי עדיף תמיד להלחים (עם טיפטוף של כמה טיפות נוזל הלחמה) ולהגן עם שרינק דביק. עם כל הכבוד למחברים המתוחכמים, הלחמה תהיה זולה יותר ואיכותית הרבה יותר לטווח הרחוק.

• תוכן חדש...