Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גריסת מאזדה 3 ומאזדה 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השמדה מיותרת ומרגיזה, פשוט ביזבוז משאבים משווע של חברה אמריקאית אשר מתמחה בכסת"ח..

לא הייתה צריכה להיות כל בעיה להשמיש את הרכבים ואו לפרקם לחלקים בלי כל בעיה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

כמה הערות לוויכוחים כאן :

1. מאזדה 6 כמכונית מנהלים - מאזדה 6 נותנת תמורה הולמת למחיר שלה, זה לא חוכמה לומר שרכב מנהלים (לא מבין מה הקשר למנהל אבל מיילא) חייב להיות רכב יוקרה ובטח לא ניתן להשוות ל BMW או אודי מבחינת עלויות רכישה אחזקה וביטוח.

מאזדה 6 נותנת לך את ההרגשה שאתה נוסע ברכב מרווח עם תא מטען גדול, למנוע יש כוח מספיק והנסיעה נעימה מבחינת בידוד רעש ורכות.

2. רובר הוא בטח לא רכב מעולה כמו שאף רכב אחר איננו מעולה, כל יצרן יש לו דגמים מוצלחים וכאלו פחות מוצלחים, כמו שה וולוו 940 שלי נחשב לרכב יחסית אמין וסוס עבודה, לא הייתי ממליץ לכם לקנות S80 כי זה וולוו.

לומר שהבעיה המרכזית של רובר זה שמוסכים התעללו בה הוא שטות, שום מוסך לא מעוניין להתעלל בשום רכב, האמינות של רכב נגזרת מעמידותו באופן כללי וכן באופן שכלל הציבור מתייחס אליו.

3. רכב שנחשב לרכב שהמחירון שלו בריצפה בגלל השם שיצא לו בדרך כלל השם הזה מוצדק, הדבר גם גורר שבסופו של עניין רכב זול נקנה ע"י אנשים שלא ממש יכולים לתחזק אותו ברמה סבירה ומכאן הדרך קצרה לכך שהוא יצדיק את השם שיצא לו .

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

פשוט מדהים איך שהשירשור מתחלק ל2 קבוצות, האובייקטיבים שמדברים לעניין מול "המשוחדים" שמדברים שטויות.

לצערי כמה מהמשוחדים פה אני מכיר ןמכבד את דעתם באופן כללי אבל מה שהולך פה זאת בושה וחרפה!

בתור אחד שהחזיק מאזדה 3 קומפורט ספורט שנת 2004 יד ראשונה ששירתה אותי, את אבי, את אחי ואת אחותי על בסיס יום יומי ועלתה על הכביש ב2005 ונימכרה עם 178K ק"מ אני יכול להגיד ש:

1. הרכב אמין בצורה שאי אפשר לתאר, חוץ מציריה באחריות ומנגנון חלון אחורי ששבק חיים ב177K ק"מ הוא לא היתקלקל אפילו לא פעם אחת!

2. הלוואי שחצי מהרכבים בארץ היו נותנים "פאן" כמו שנותנת המאזדה! הגה מתקשר, שילדה שמכויילת לא רע וגיר שלא מעלה הילוכים בעצמו זה אחלה שילוב.

המתלים נוקשים יחסית אבל אני אוהב את זה ובייחוד שהדבר תורם לה בוזייות הגילגול.

במהירות גבוהה על כביש גלי (נגיד כביש מס' 1 לכיוון דרום) התלים ללא לא נותנים תחושת ביטחון בלשון המעטה, במהירות נמוכה הם מצויינים.

3. איכות חומרים: אני דווקא את העיצוב השחור אוהב, באיזור ה120K ק"מ פלסטיק מסויים שלא הצלחתי למצוא מי הוא התחיל לזמזם באופן מעצבן מאוד, עד אז לא היו בעיות.

4. תא כפפות עצום בגודלו ותאי איכסון יש בשפע.

5. המושב לא נח לנסיעות ארוכות לטעמי, אבל תנוחת נהיגה טובה אפשרי למצוא תודות לההגה שגם מתכונן לעומק.

רגל ימין נתקעת במרכז הקונסולה מה שיכול להציק לפעמים.

6. מזגן בסדר גמור, לעולם לא ניתקלתי בבעיה למרות ששמעתי שיש לה מחלה כזו.

7. צריכת דלק הייתה ממוצעת ולא נירשמו תלונות.

8. לטעמי ההילוכים ארוכים מידי וחסר לה מאוד הילוך חמישי.

9. ביקוש היסטרי בתור יד שניה: הרכב אחרי תאונה בכל צד שמאל (אני הכישרוני :lol:)+מתיחה בעמודים וק"מ אסטרונומי (שילדה נקייה) נמכרה במחירון משוקלל במהירות והמון קונים רציניים!

פורסם

אייל,

מעולם לא אמרתי משהו רע על ה6 או על המיאטה.

ה6 היא אלטרנטיבה די טובה למכוניות מאותו סגמנט ואני מחשיב אותה לחיה שונה מאוד מה3.

כן, מבחינה סוציולוגית אפשר להגיד שה3 מתאימה יותר לישראלים, ששמים את הפן הכלכלי ושל האמינות מעל החלטות אחרות, כמו למשל נוחות או פראקטיות. ה3 נמכרת בארץ טוב, בדיוק מאותה סיבה שסטיישנים לא נמכרים טוב.

הישראלי מחפש עיסקה טובה, לא רכב טוב.

אלון, אני מבסס את הדעה שלי על הרובר בגלל מה שאני מכיר משאר העולם, ולא מהבועה הישראלית.

הם נחשבים לרכבים די ממוצעים מבחינת אמינות, ועובדה שה216 שהיה לאבא שלי עשה את כמות הקילומטרים האבסורדית שלו, עם מעט מאוד תקלות.

בצ'ילה ממשיכים למכור רוברים, אבל עכשיו את הגרסה הסינית.

הבעיה היא שהם עולים יותר ממכונית מקבילה מחברות אחרות, עם אותו מנוע.

אני מכיר אנשים שנוהגים שם על רוברים שהם קנו כשהם היו חדשים לגמרי, פשוט כי הם לא עושים להם בעיות.

אני לעולם לא אשווה את האמינות של מאזדה לאמינות של רובר, כי הן אפילו לא מתקרבות.

מה שכן אומר זה שאם מישהו מוכן להתמודד עם אמינות קצת פחות טובה, רובר (רובם) הוא רכב יותר נוח ויותר נעים להיות בו.

פורסם

אופק, כל מילה בסלע, בדיוק מה שאמרתי.

בתור חובבי רכב אנחנו אמורים לברך על זה שיש משפחתומטית עם הגה מתקשר, התנהגות כיפית וזנב שמח, ולא להתלונן על המרקם והצבע של הדשבורד. (מצטער, כל עוד אני לא אוכל את הדשבורד המרקם שלו לא מעניין אותי).

פורסם
השמדה מיותרת ומרגיזה, פשוט ביזבוז משאבים משווע של חברה אמריקאית אשר מתמחה בכסת"ח..

לא הייתה צריכה להיות כל בעיה להשמיש את הרכבים ואו לפרקם לחלקים בלי כל בעיה.

מאזדה אמריקאית?

יש יצרנים אירופאים מסויימים שנמנים על רשימת הרכבים שלך שאצלם כלום לא נגרס - הכל יוצא ללקוחות ובגלל זה המוניטין נראה כמו שהוא נראה למרות שעל הנייר מדובר ברכבים עם פוטנציאל.

יוסי פרנקוס - מה הקשר לרובר ? מדובר ברכב מפגר טכנולוגית בעל איכות חומרים מזעזעת שלא מצטיין באף סעיף חוץ מסעיף הרכב שהכי קשה להיפטר ממנו.

פורסם

יוסי פרנקוס - מה הקשר לרובר ? מדובר ברכב מפגר טכנולוגית בעל איכות חומרים מזעזעת שלא מצטיין באף סעיף חוץ מסעיף הרכב שהכי קשה להיפטר ממנו.

הקטע עם רובר היה בשביל להשוות בין רכב אולי לא מוצלח כמו מאזדה אבל שהוא נעים לנהיגה ולישיבה, מול רכב כמו מאזדה 3, שהוא מהולל בארץ, למרות שהוא די בינוני.

ואיכות החומרים היא לא רעה ברוברים. הפנים של הרובר שלי ושל עוד הרבה רוברים נראה הרבה יותר טוב מאשר של הרבה רכבים מאותו גיל.

אגב, אם אתה חושב שקשה להיפטר מרובר, נסה למכור רנו 11 עם מנוע גמור :)

פורסם
מאזדה אמריקאית?

יש יצרנים אירופאים מסויימים שנמנים על רשימת הרכבים שלך שאצלם כלום לא נגרס - הכל יוצא ללקוחות ובגלל זה המוניטין נראה כמו שהוא נראה למרות שעל הנייר מדובר ברכבים עם פוטנציאל.

מי אמר שמאזדה היא חברה אמריקאית ?

דיברתי על החברה האמריקאית אשר מעדיפה להשמיד ולכסת"ח ככל האפשר ולא להשמיש את הרכבים הנ"ל.

על שאר דברי ההבל שלך לא שווה להגיב, כל פישר ישראלי יודע לחלק ציונים לרכבים שאינם יפנים כמבינים גדולים בתחום..

אני מציע לך לבדוק כמה רכבים אירופאים נמכרים בעולם, צא וחשוב אם עשרות מליונים טיפשים קונים תוצרת אירופה או שהשמש היחידה בעולם זורחת לך, ואני לא אגיד מהיכן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תשמע חבר התגובות שלך ממש מוגזמות. זה שהוא אומר דברים נגד יצרנים אירופים זה לא אומר שהכוונה היא שכול מי שקונה הוא טיפש.

ואני לא מבין מה הקשר לחברה האמריקאית בכלל :roll:

מדובר פה על בקרת איכות של חברה יפנית שמעדיפה לגרוס רכבים מאשר לשווק אותם פגומים.

אני מנחש שהסיבה לגריסה היא או טביעה/שהייה ליד חומר שגורם נזק כולל גדול או שמדובר בשלדות שהולחמו בצורה לא טובה.

ואני רוצה לומר עוד משהו-

פעם היה איזשהו צידוק להעדיף פיז'ו לדוגמא. היום מאזדה מייצרים רכב שהוא גם כיף לנהיגה וגם אמין. אז איפה כאן הבעיה?:-o

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

אני לא יודע לכמה מכם יוצא לנסוע על כמה רכבים בצורה שוטפת.

אצלנו בחברה יש כמות גדולה (מעל 50) של רכבי ליסינג מכל המינים והסוגים - כל אחד והעדפה שלו.

נסעתי על מזדה 3 מול מגאן או פוקוס/C4 - ה 3 תזזיתית. המנוע מת לגמרי עד 4000 סל"ד. המושבים קשים וקצרים ותא הנהג אפור פלסטיקי ובסיסי.

אני לא יודע מה איתכם אבל אני לא אוהב להרגיש ב כל נסיעה כאילו אני בגראנד פרי.

בנוסף הרכב מרגיש ממש לא בטוח על כביש גלי במהירות גבוהה (110 ומעלה).

האוטו רוקד כמו שיכור ואין כמעט ריסון.

חוץ מזה - אני בתור נהג אוהב שמפנקים אותי. אולי אני לא נוגס בדשבורד אבל תמורת ה יותר ממאה אלף שקלים שאני משלם אני רוצה תמורה.

כמו ב C4 למשל.

שורה תחתונה - יש שיפור עצום מימי ה 323 אבל עדיין מבחינת נוחות, ישיבה ופינוק אין מה להשוות לשלישיה האירופאית.

מזדה 6 מול מונדאו/פסאט - עד 2009 לא היה בכלל מה להשוות. ה6 לא היתה אלטרנטיבה מבחינת נוחות ופינוקים. שלא נדבר על כח מנוע. (חוץ מהפסאט) (וזה מה שברוב המקרים מי שמקבל את האוטו הזה מחפש). מ 2009 יש שיפור אבל עדיין - לי אישית מונדאו קורצת יותר.

פורסם
הללויה

109590018.jpg

109590107.jpg

אם נעזוב לרגע את העובדה שההודעה שלך קטנונית וילדותית (במקרה הטוב), סטטוס "הכוחות" הוא כזה:

מצד אחד ישנו העדר שנוהג במאזדה 3/6,

ומצד שני ישנו העדר שמצביע על העדר הנ"ל צועק "עדר!" ומרגיש שהוא מיוחד...

לבריאות.

פורסם

FISH

לי הייתה ELEANTRA מהשכרה שגם עברה כ180 ב3 שנים, וחוץ מההגה שהתקלף לא היה לי שום בעיה איתה והנוחות סוף הדרך למרות שזה HYUNDAI והרכב בקבוצה אחת מתחת (חוץ מהמנוע שמין הסתם יותר חזק) אתה מוכן להסביר לי הבדלים?

ומנהיגה על MAZDA 3 לפי דעתי הנהיגה בELEANTRA יותר מהנה (דעתי האישית) וגם לרוב בקטגוריה אין ESP

ואני דווקא הייתי מעדיף טויוטה על מאזדה 3/6 - COROLLA / AVENSIS

• תוכן חדש...