Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

2 שאלות:

1. האם מותר למישהו שאינו שוטר (אין שוטר כרגע ברכב) לנסוע עם צ'קלקה (כחולה כמובן) כבויה ואף לא מחוברת בתוך הרכב ? (נגיד זרוקה על הבגאז מאחורה)

2. האם מותר לו לנסוע עם צ'קלקה כבויה על גג הרכב ?

כמובן שלא מדובר בשוטר אלא באזרח.

תודה.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם יש לי בתוך הרכב את הצ'קלקה העם הלדים כחולים אדומים זה גורר איזשהו עונש או קנס?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

כל עוד אין איסור מפורש בחוק - הדבר מותר. ואין איסור מפורש בחוק.

יש הרבה דברים שמותר להתקין ברכב אבל אסור להשתמש בהם.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הנושא מאד פרוץ.מצד אחד כל עוד לא הפעלת או חיברת למתח את הפנס לא ביצעת שום עברה או התחזות,מצד שני תלוי על מי אתה נופל כי יש כאלה שיגידו שזו עברה ואז כל החגיגה ....

משתנה בכל שוטר ושוטר וכל תחנה ותחנה

שבת שלום

אוסף ביתי :-)קפריס הרטופ1966,מנוע V8 8)טנדר GMC אפא'צ 1964 מנוע V8 :-P רכבים בבניה ואיבזור לאחרים.

פורסם

אני יודע שהחוק אומר שבתוך הרכב אין שום בעיה שיהיה פנס נוסף וכו'

השאלה אם אין איזה תקדים לצ'קלקה כחולה בתוך הרכב.

בתוך הרכב אתה יכל להתקין גם תאורת דיסקו ולא תקבל דוח.

הערה שכתובה לשוטרים בספר "נוסח האישומים" כתוב כך:

"הכוונה לפנסים המותקנים מחוץ לרכב, כולל תאורה צבעונית בגחון הרכב.

בתוך הרכב מותר להתקין פנסים נוספים".

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ההיבט לא חייב להיבחן רק בהיבט התעבורתי.

השאלה היא אם נציגי החוק לא יפרשו זאת כהתחזות.

לגבי פנים הרכב - אם מותר לי לתלות על הכסא/ידית אחיזה מדים של אלוף/ניצב או להבדיל עובד מד"א וכד', האם זה הופך את הרכב לרכב צבאי/ משטרתי או של מד"א? הסבירות אומרת שמדים בתוך רכב לא מייצגים התחזות ואני מניח שצ'קלקה בתוך הרכב דינה זהה.

מאידך, צריך לבחון האם האי התחזות הזאת אינה יוצרת בעיות אחרות, כגון רכב עם בגדי אלוף/ניצב עולה באש ע"י גורמים עויינים בלב יפו/לוד וכד'. השאלה שיכולה להתעורר היא, האם לא היתה סבירות שרכב שכזה יעורר פרובוקציה והאם לבעליו היה תום לב מוחלט או כוונות נסתרות כאשר תלה מדים או צ'קלקה עד המדף כדי שיראו לעיני כל.

לגבי הצמדת צ'קלקה כבויה לגג הרכב - נראה שהדבר יותר בעייתי לא רק בבחינת היבט ההתחזות אלא גם בהיבט התעבורתי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אוקיי , טוויסט קטן:

החוק אומר שאסור לשים פנס נוסף על הרכב, או להדליק פנס נוסף על הרכב? במידה והפנס נמצא אך כבוי (לדוג' אורות ערפל) אין כל בעיה - מה אומר העניין לגבי צ'קלקה ? - שוב הכל מבחינת חוק.

ועוד שאלה, אם הצ'קלקה בתוך האוטו דולקת - האם דינה גם כפנס נוסף שאין בעיה להדליק אותו ? או שמדובר בהתחזות ואם כן איפה החוק לגבי התחזות ?

פורסם

והנה אחדד קצת את השאלה:

נניח שקניתי כובע של שוטר (או מאוד דומה בחנות תחפושות) וצאקאלאקה כחולה. שמתי את שניהם על לוח השעונים ברכב וחניתי במקום אסור.

האם אין כאן התחזות על מנת לא לקבל דו"ח? האם יש כאן משהו לא חוקי?

פורסם

הכובע של השוטר, הצ'קלאקה והמדים של הניצב שנמצאים בתוך הרכב אין בהם מאומה בכדי למנוע דו"ח אם מגיע לרכב דו"ח.

ככלל, רכב משטרה שביצע עבירה, אמור לקבל דו"ח, בין אם מדובר בדו"ח משטרתי או דו"ח עירוני. בכדי לחדד את הנקודה אבהיר, לרבות רכב משטרה נושא לוחית זיהוי משטרתית (אדומה).

אם בנסיבות אובייקטיביות אחרות, רכב אחר היה מקבל דו"ח על אותה עבירה ובאותו המקום - אזי הפקח העירוני או השוטר, הם אלה שמועלים בתפקידם כשהם לא רושמים דו"ח לרכב משטרתי המבצע עבירה.

אני מתייחס לעבירה שבה אין לשוטר או פקח מידע מוקדם אודות פעילות מסויימת, כיוון שאם הוא יודע בוודאות שהעבירה נעשתה כהכרח מהתפקיד, אזי יש לו שיקול דעת שלא לרשום.

אם הרכב המשטרתי היה באותה עת בפעילות וצורכי התפקיד חייבו אותו לבצע עבירה, אזי במקרה כזה אמור התובע לבטל את הדו"ח, כך שלשוטר אין סיבה לחשוש מעבירות שהכרח התפקיד דרש אותן.

וכדי לסבר את אוזנך/עיניך - רכב משטרה החונה בכחול לבן, חייב לשלם עבור החניה (איזיפארק/כרטיס חניה). זה שהפקחים מוותרים להם, זה נושא לדיון אחר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
שלום לכולם,

2 שאלות:

1. האם מותר למישהו שאינו שוטר (אין שוטר כרגע ברכב) לנסוע עם צ'קלקה (כחולה כמובן) כבויה ואף לא מחוברת בתוך הרכב ? (נגיד זרוקה על הבגאז מאחורה)

2. האם מותר לו לנסוע עם צ'קלקה כבויה על גג הרכב ?

כמובן שלא מדובר בשוטר אלא באזרח.

תודה.

אם זכרוני אינו מטעה אותי, אסור לשים צ'קלאקה על גג הרכב, גם אם היא כבויה, שכן זה נחשב להתחזות. נדמה לי שהשוטר אף יכול להחרים אותה במקרה הזה.

פורסם

לפי מה שאתם אומרים מותר לי להתקין תאורה נוספת בתוך הרכב ולא מחוץ לרכב. נניח שהתקנתי כמה נאונים בתוך הרכב, בלילה הרי הם ניראים גם מחוץ לרכב בגלל השמשות. מה ההבדל בין זה לבין להתקין נאון נניח בחלק הפנימי של מכסה המנוע (שזה בתוך הרכב) אבל בלילה תהיה השתקפות שלו על הריצפה. חוקי?

אם תגידו שלא חוקי זה לא הגיוני כי זה בתוך הרכב בדיוק כמו תאורה שהתקנתי על הריצפה של הרכב לצורך העיניין וגם את התאורה הזאת יראו בלילה מבחוץ.

פורסם

יש מישהו שזכה במכרז לספק צ'קלקות למשטרה.

הוא צריך להביא לסדנא את הצ'קלקות.

אסור לו להוביל אותן ברכב אזרחי ? חייב להזמין ניידת שתיקח את הקרטון עם הצ'אקלקות ?

לא ממש.

מותר לך להשאיר אותה בבג'אז.

אסור לך להתקין אותך.

בענין המדים:

מותר לך לקחת למכבסה את המדים של גיסך השוטר, בתוך האוטו. גם כשהוא איננו איתך.

מפה, ועד להשאיר צ'אקלה על הדש-בורד, ומדים של שוטר, כדי לאפשר לך לעשות עבירות תנועה / חניה - המרחק הוא גדול.

פקח (של העיריה למשל) שיראה רכב כזה מבצע עבירת חניה - ייתן לו דו"ח.

מה שאתה שואל לגביו הוא סוג של התחזות, לא כדאי לך להגיע למשפט בענין זה. חנה כחוק.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...