Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים סתם הולכים לכיוונים אחרים ממה ששאלתי וחבל, השאלה שלי מאוד פשוטה

תשובות כמו "למה לשים צ'קלקה" זה ביזבוז של דפים בשרת.

רז - לא שאלתי אם זה בא בקרטון, שאלתי ככה:

האם אני עושה משהו נגד החוק - כאשר אני שם צ'קלקה בחלון האחורי - כבויה כמובן.

האם ניתן לעצור אותי על התחזות לשוטר או כל שטות אחרת.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מישהו יודע מה אומר החוק לגבי צופר משטרתי (לא סירנה רק צליל של "צופר אויר אלקטרוני") האם מותר להשתמש? האם זה נחשב התחזות? מה אומר חוק הצופרים?

sound connecting people

פורסם

1. אסור להתקין צופר אוויר ברכב.

2. "מבחן האדם הסביר" הוא מונח מאוד מקובל ומוכר לכל מי שאי פעם התעסק עם מערכת המשפט. מונח זה בא לציין מה אדם סביר יעשה במצב מסויים.

אם תשים צ'קלקה כחולה על המדף האחורי או הדש-בורד אז זה יכול לגרום לאדם ממוצע לחשוב שאתה שוטר.

מכאן שהתחזית.

ובלי קשר אני משוכנע שיש חוק מפורש נגד תאורה כזאת ברכב.

סתם לדוגמא, יש לשוטרי התנועה אפוד זוהר.

חלקם וגם חלק מהמתנדבים שמים את האפוד הזה על מושבי הרכב הפרטי שלהם ולא פעם הם חונים באיסור בידיעה שהאפוד מגן עליהם.

בהנחיית המטה הארצי שוטרים שעושים את זה יטופלו משמעתית.

מתנדבים שעושים את זה פעילותם תופסק.

לעומת זאת יש מדבקה למשמה שיש על המון רכבים של משטרת התנועה.

כל אחד יכול להדביק אותה ואתה יכול לעשות איתה מה שבא לך.

הסיבה היא שאין לה כל תוקף חוקי כלשהו והיא חסרת משמעות.

פורסם

שניר106,

השאלה היותר חשובה היא מה המטרה שלשמה אתה שם ברכב כובע של שוטר/צ'קלקה/מדים של ניצב וכד' ?

אם המטרה היא בכדי להעבירם ממקום למקום, אזי לפי הבנתי אין בכך בעיה.

לכאורה ההתחזות לכשעצמה, אין בה בעיה אלא אם בזכותה אתה משיג דברים כלשהם. על-פני הדברים נראה שאם תלך עם מדים של ניצב ברחוב, מדובר בלא יותר מתחפושת, אך אם בגלל זה אנשים יתייחסו אליך אחרת (כבוד, ויתור על תור למענך וכד'), הרי שחובתך להעמידם על טעותם ואם לא עשית זאת הרי שעברת עבירה פלילית.

למען הסר ספק - אסור למכור מדים של צה"ל משטרה וכד'. מה שאתה רואה נמכר בחנויות, מתיימר להיות דמוי/חיקוי מדים.

הדקויות האלה של לחפש איפה אפשר לללכת על קוצו של י' עם החוק, צריכות להביא אותך למחשבה מקדימה אחרת: בהנחה שתועמד לדין - כמה יעלה לך העו"ד שינסה להצילך בכדי להוכיח שאתה לא עבריין.

אני אלך כמה שנים לאחור ולא כל הפרטים בזיכרוני - בזמנו אלי הורביץ (מטבע) עשה מהלך (תרגיל/ ניצול פירצה) שגרם לכך שטבע לא שילמה מס על סכום נכבד ובכך בעצם גדלו רווחיה. שילטונות המס לא אהבו את המהלך המחוכם והענין נגרר שנים בבתי-משפט ועלה לטבע מליונים רבים על עורכי-דין. בסופם של תהליכים ועירעורים, ניצח אלי הורביץ וטבע. כמובן שאת המיליונים שעלו להם עורכי-הדין הם לא ראו בחזרה. לאחר מעשה שילטונות המס פעלו לשנות את החוק.

לטבע היה מהיכן לשלם את המליונים לעורכי-דין וכמובן שעדיין נשאר להם רווח גדול בקופה בעיקבות הזכיה הזאת, אבל לא בטוח שמישהו אחר שהיה עושה מהלך כזה על מליונים בודדים היה זוכה - כי פשוט לא היה לו מהיכן לממן עורכי-דין.

אתה צריך לזכור שלתביעה לא עולה להעמיד מישהו לדין ולראות אם היא מנצחת או לא (בהנחה שיש סבירות לעצם הגשת התביעה), לאדם שעומד מולה זה עולה הרבה, והרבה מאוד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לחדד את ענין התחפושת:

גבר יכול ללבוש בגדי נשים, להתאפר ולהראות כאשה לכל דבר וללכת כך ברחוב.

אבל אם מטרתו של הגבר, היתה להיכנס לשירותי נשים אזי הוא עבריין.

ענין הכוונה הוא הדומיננטי כאשר באים לבחון מקרים שכאלה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
1. אסור להתקין צופר אוויר ברכב.

2. "מבחן האדם הסביר" הוא מונח מאוד מקובל ומוכר לכל מי שאי פעם התעסק עם מערכת המשפט. מונח זה בא לציין מה אדם סביר יעשה במצב מסויים.

.

הכוונה לצופר אויר כמו של רכבת עם קומפרסור (קיימים כאלה קטנים גם רכבים) אבל כאן מדובר בצופר אלקטרוני שלא פועל ע"י אויר. האם עדיין ניתן להתייחס לצופר כזה כצופר אויר (הרי הוא לא פועל על אויר)?

מישהו יודע מה ניסוח החוק?

sound connecting people

פורסם

לפי התקנה אסור להפיץ אור , מכאן שאם הצ'קלקה לא מפיצה אור מותר.

אם יראו בכך התחזות אני מסופק, אלא אם בעזרת הצ'קלקה תרצה להיכנס למתחם ששמור רק לשוטרים למשל.

שימוש באות אזהרה

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

תק' (מס' 5)

תשנ"ו-1996

62.*(א) לא ישמיע אדם ברכב מנועי אות אזהרה בסירנה או בכל כלי או אמצעי אחר ולא יפיץ אור מהבהב צבעוני, אלא אם תקנות אלו מורות אחרת או אם ניתן לו היתר לכך מאת רשות הרישוי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מצאתי את התקנה של צופר ברכב. אך אני עדיין לא מבין אם מותר להשתמש בצופר "באזז" משטרתי.

אולי תעזרו לי להבין במדוייק.

התקנה:

359.
*
(א) ברכב מנועי שאינו רכב איטי, אינו אופנוע עד 50 סמ"ק ואינו טרקטור, יותקן צופר על פי התקנים האמורים בחלק ג' בתוספת השניה.

(ב) לא יותקן ברכב צופר מוסיקלי או צופר אוויר אלא אם כן יעמוד בתקן כאמור בפרט 20 בחלק ג' בתוספת השניה.

(ג) ברכב שאינו מנועי יותקן פעמון אזהרה בלבד.

(ד) באופנוע שנפח מנועו עד 50 סמ"ק יותקן צופר המופעל בחשמל.

20.
. צופר

(תקנה 359(א) ו-(ד))

הצופר ברכב יתאים לאחד מתקנים אלה:

(1) 28
ECE REG.
;

(2)
EEC
70/388/.

אז מה זה אומר?

sound connecting people

פורסם

לפי התקנה אסור להפיץ אור , מכאן שאם הצ'קלקה לא מפיצה אור מותר.

אם יראו בכך התחזות אני מסופק, אלא אם בעזרת הצ'קלקה תרצה להיכנס למתחם ששמור רק לשוטרים למשל.

שימוש באות אזהרה

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

תק' (מס' 5)

תשנ"ו-1996

62.*(א) לא ישמיע אדם ברכב מנועי אות אזהרה בסירנה או בכל כלי או אמצעי אחר ולא יפיץ אור מהבהב צבעוני, אלא אם תקנות אלו מורות אחרת או אם ניתן לו היתר לכך מאת רשות הרישוי.

על זה דיברתי - במידה והיא סתם מונחת, אז אין בעיה.

והשאלה שלי באה מכך:

לפני שבוע חבר מתנדב שכח אצלי את הצ'קלקה באוטו, מדובר בדייהטסו שרייד, ובגאז גלוי כך שרואים את הצ'קלקה באופן גלוי לחלוטין.

שמתי לב שאנשים מתנהגים שונה, נותנים זכות קדימה, נוהגים "רגועים" יותר לידי, ממהרים לסגור פלאפונים שהם עסוקים בלדבר וכו'

מצאתי שזה הרבה יותר נחמד :)

פורסם
שמתי לב שאנשים מתנהגים שונה, נותנים זכות קדימה, נוהגים "רגועים" יותר לידי, ממהרים לסגור פלאפונים שהם עסוקים בלדבר וכו'

כאן נכנסת סוגיית ההתחזות ועד כמה תועלת אתה מפיק ממנה.

.

פורסם

בוא ננסה לבדוק מה יכול לקרות.

שוטר תופס אותך. אומר לך התחזות.

ראיתי שאנשים סוגרים את הפלאפונים, למשל כאשר אתה עובר לידם.

אין לך תועלת מזה , יש אבל ציות יותר גדול לחוקי התנועה כאילו אתה שוטר. אז מה יגיד השוטר במשפט לשופט:shock:

אתה בערך כמו מצלמת דמה או הקרטונים ששמו כאילו שוטר.

אבל כפי שכתבתי, תרצה להיכנס לחניה השמורה לא"חמ או שוטרים באירוע כלשהו על סמך הצ'קלקה אז זו התחזות.

אבל כאן אתה צריך כבר להחליף את הרכב לB4/ אוקטביה

אז תהנה לצ'קלק.

המר

תקרא את התקנה שהבאתי בתחילתה .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

לא נעלמו מעיני התועלות שהרוויח מכך הציבור. אבל אי אפשר להתעלם שאולי גם הוא עלול/עשוי להרוויח. די בכך שמישהו מוותר על זכות קדימה למענו, בכדי ששוטר חד-עין יטען שהיתה תועלת.

חוץ מזה השוטר שתופס אותו לא בדיוק נכנס לפילפולים המשפטיים, הוא מביא אותו לתחנה לחקירה ומשם הדברים מתגלגלים.

אין פה אמת אחת לענין ההתחזות.

קודם מעכבים אותו, אחרי זה חוקרים אותו, אחרי זה משחררים בערבות עצמית, ואחרי זה במקרה הטוב הוא מקבל מכתב שהתיק נסגר מחוסר ענין לציבור. למה מחוסר ענין לציבור ולא מחוסר אשמה ? - מהטעם הפשוט, באופן כזה המשטרה החתימה את עברו. אם כל כך חשוב לו שהרישום ימחק ויהפוך לחוסר אשמה, יתכבד הבחור ויפנה ליועמ"ש על מנת שהוא יחליט, ובכדי שיובאו ליועמ"ש נימוקים טובים, הוא יעזר בעו"ד שיעלה לו כמה שקלים טובים.

האפשרות השניה עוד פחות נעימה, יוגש כתב אישום והוא יצטרך לשכנע את השופט שאינו אשם.

אם אתה כל כך בטוח שאין לו ממה לחשוש, רצוי שתתחייב כאן, קבל עם ועדה, שבשעת הצורך, אתה תממן עבורו את העו"ד. רבים קוראים רק את מה שנוח להם ומתעלמים מכל המסביב על משמעויותיו.

ואם אתה כל כך בטוח למה אתה כותב לו "המר" ? - משמע, אולי אין עבירת תעבורה אבל יש ספק שיתכן ויש עבירה אחרת.

כשאתה נותן עצה/המלצה למישהו אחר, בדוק האם את אותה העצה/ המלצה, היית נותן לעצמך/ אישתך/ צאצאיך ?

שבוע טוב.

.

פורסם

הנה אחד שהתחפש לשוטר, אמר שאינו שוטר ובכל זאת מצא עצמו מסובך.

אם תשאל לדעתי - כנראה שהיה נחמד לבחורות(שוטרות) לפנטז על שוטר שהוא חשפן, או חשפן שהוא שוטר, ואולי בכלל התועלת שצמחה לו מכך היא שהמדים קידמו את עסקי החשפנות שלו.

http://ashdodnews.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

.

פורסם

בואו נכניס עוד טוויסט לסיפור.

היה וראיתי שתי ניידות חונות באדום לבן. ואני יודע בוודאות שזה לא לצורך מבצעי (הם עצרו לאכול ויכלו לחנות על כחול לבן, אפילו ללא תשלום, זה היה בלילה). אני יכול לציין את זה לפניהם ולדאוג שהם רושמים דו"ח אחד לשני?

*המקרה המדובר אמיתי לגמרי, מיותר לציין שלא עשיתי כלום.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני לא מפיק מכך שום תועלת, לפחות לא כזו שנראית לעין.

ומה בנוגע לתירוץ ההגיוני של "חבר שוטר שכח את זה ברכב, ואני למעשה בדרכי להשיב לו את זה"

לדעתי זה לא יגיע ליותר מ "תכניס את זה לבגאז" ..

• תוכן חדש...