Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

יש לי פורד פיאסטה, מנוע 1300 קרבורטור, שנת 96, דגם מנוע J6B. רק לפני יומיים סיימתי לעשות טיפול מקיף למנוע - שיפוץ ראש (כולל החלפת שני שסתומים), רינגים, החלפת שרשרת טיימינג, מייסבי החלקה לטלטלים, סט אטמים חדש כמובן, כל החלקים לטיפול גדול (פלאגים, רצועות, פילטרים, שמנים...).

אחרי נסיעה של 140 ק"מ התחלתי להריח ריח של משהו שרוף, עצרתי מיד בצד וראיתי שהחום מנוע טיפס עד למקסימום. פתחתי מכסה מנוע וראיתי את אחד מצינורות המים מנותק מהמקום - מסתבר ששחכתי לחזק את הבנד שלו והוא פשוט יצא ממקומו. הבעיה כאן היא שלא שמתי לב לחום מנוע ואין לי מושג כמה זמן נסעתי כך שהמנוע רותח ובלי מים (לא נראה לי שעבר יותר מדי זמן מרגע שזה קרה).

לאחר שהתקרר מעט חיברתי את הצינור בחזרה כמו שצריך, מילאתי מים, הנעתי והמשכתי לינסוע, רק שמאז, המנוע מתחמם ממש מהר ומגיע שוב לקו האדום, לא סוחב בכלל, ויוצאים אדים בלחץ גבוהה מסביב לפקק של המים (נראה שהמקום נסדק). כמו כן מרגישים רעידות ובאמת כשמסתכלים נראה שהמנוע רועד יותר.

אטם ראש אני בטוח שהלך... החשש הכבד שלי הוא לשאר החלקים (בעיקר לרינגים) שהם חדשים לגמרי ואני חושש שנשחקו בגלל עבודה מאומצת בחום הגבוהה (בדיוק נסעתי בעליה ארוכה).

חשש כבד יותר הוא לסדקים במנוע - לאחר שמילאתי מים היו רעשים מהמנוע כמו ששופכים מים חמים על קרח. איך אני יכול לדעת אם נוצרו סדקים בלי לפרק את המנוע? יכול להיות שרק האטם נסדק ומשם הרעשים??

בעיות התחממות לא היו בכלל עד לאותו הרגע. כמו-כן לאחר הטיפול המנוע שמר על חום נמוך ועבד מצויין! הסחיבה שלו השתפרה מאוד אחרי הטיפול - מה שנעלם בגלל כל העניין הזה וכעת אני דואג שגם אם אחליף את אטם הראש הסחיבה שלו תישאר חלשה וכל העבודה שלי הייתה לחינם.

אשמח לקבל עצות מה לעשות ואיך לבדוק ובכלל מה לדעתכם הסיכוי לפגיעה בחלקים השונים במנוע...

פורסם

אני אגיב רק על דבר אחד:

הסיכוי לפגיעה במנוע עלה משמעותית ברגע שמילאת לו מים (קרים) על מנוע רותח, ומכאן שמעת את הרעשים "כמו ששופכים מים חמים על קרח" , אסור אסור למלא מים על מנוע רותח, גם אם מערכת הקירור מלאה בנוזל קירור/מים ויש רק חוסר.

ליבי איתך, מקווה שהנזק לא גדול, ויסתכם רק באטם ראש חדש.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

קיימת בדיקה זולה ומאוד יעילה מאוד לאבחן אטם ראש פרוץ או חלילה סדק בראש על ידי פדיקת המצאות CO2 בנוזל הקירור באמצעות שפורפרת עם נוזל כחול.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

ואם הסדק הוא מהתושבת של השסתום אל המעברי מים שהולכים מסביב לתושבות?:|

קח את הראש לבית מלאכה לשיפוץ ראשים על מנת לעשות בדיקת לחץ.

אגב מנועים של פורד פיאסטה שמתחממים חזק התושבות שסתומים בראש מנוע קופצות החוצה.

פורסם

אני מודע לכך שלא שמים מים קרים על מנוע רותח, פיסיקה פשוטה, ובכל זאת נפלתי בעניין... פשוט טעות איומה מצידי, לא חשבתי באותו הרגע, יותר נלחצתי מהעובדה שהמנוע רותח ואין מים במערכת. פחדתי שימשיך להינזק אף יותר אם לא אמלא מים שיקררו את המנוע למרות שהוא כבוי. מקווה לפתוח ולמצוא הכל בחתיכה אחת וללא סדקים...

תודה רבה, אשתמש בעצותכם ואעדכן בהמשך...

אם יש עוד רעיונות אודה לכל מי שיעזור.

אגב, שאלה טכנית: ביחידות של ניוטון מטר, כמה מחזקים את הראש מנוע ואת הטלטלים, ומה צריך להיות מרווח השסתומים במ"מ? להזכירכם - פורד פיאסטה, 1300 קרבורטור, שנת 96, דגם מנוע J6B.

שבת שלום

פורסם

אני די בטוח שזה קרבורטור. יש כמה דגמים אם אני לא טועה לאותה השנה ונכון שיש כאלו עם הזרקה.

אין מזרקים או כל דבר אחר שמזכיר מערכת הזרקה. פשוט חתיכה אחת (עגולה ולא גדולה במיוחד) שזה הקרבורטור שמחובר ישירות לסעפת יניקה ומשם לראש.

פורסם

שלום רב !

יש ברכבך יחעדת הזרקה חד נקודתית, ולמה שאתה קורא קרבורטור זהו ראש יחידת ההזרקה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

וואלה!

תודה צביקה, למדתי משהו חדש. הייתי בטוח שזה קרבורטור...

אם ככה אז תיקון - מנוע 1300 הזרקה, דגם J6B

פורסם

אז ככה, פתחתי את הראש, נראה שרק האטם הלך שם (שרוף), ניקיתי, החלפתי אטם והמנוע עובד, נשמע טוב, אין רעידות, לא מתחמם - בקיצור חזר לעצמו מלבד דבר אחד: כשאני פותח מצערת הטורים עולים, ועם עזיבה הם יורדים אך מעט ולאט, נשארים גבוהה, וממשיכים לרדת בהדרגה עד שזה חוזר למצב רגיל- בקיצור כשנותנים גז הטורים עולים מהר ולוקח להם זמן לרדת (אחרי הטיפול הראשוני הם עלו מהר וירדו למצב מאוזן בחזרה מיד עם עזיבת הגז), הכל מורכב ובמקום, האטמים חדשים, לא עשיתי שום שינוי בקרבורטור\הזקרה.

מה זה יכול להיות??

פורסם

חיזקת את כל הבנדים? :wink:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

נתק חיישן מהירות

סע קצת

חבר מחדש

זה אמור לאפס את החיישן

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

כשאתה עומד מול המנוע, בצד הימני שלו לכיוון קיר האש.

יש שם צמה של 3 חוטים עם מחבר, נתק אותו

זה בין מכל נוזל הבלמים למנוע

הנה תמונה

יניב

DSCN13781.jpg

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...