Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כולנו עבדים כאילו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
העניין הוא שנטל המיסים בארץ הופך את החיים ללא הגיוניים.

יש לי הרבה מאוד זוגות חברים ששני הצדדים עובדים בעבודות טובות יחסית ומעבר למחייה נורמלית לחלוטין הם לא מצליחים לחסוך שקל. חישובים שעשיתי לאחרונה מראים שבשביל לגדל ילד אחד במדינה הזו ברמת חיים בסיסית (ללא מסעדות, טיולים וכיו"ב) אתה צריך הכנסה חודשית של 16000 שקלים נקי.

שלא לדבר על מי שרוצה לקנות דירה ואם אין לו עזרה מההורים הוא פשוט לא מסוגל.

כתוצאה מזה אנשים עובדים פה כמו חמורים, חוזרים ב 21:00 בערב הביתה, מבטלים לחלוטין את חיי המשפחה שלהם וכל זה בשביל שיהיו מסוגלים ללכת למסעדה פעם בחודש ולסוע לחו"ל פעם בשנה.

ומה אם אתה לא רוצה לעבוד כמו משוגע ? מה אם אתה רוצה לחיות חיים נורמלים ?

במקומות נורמלים אתה יכול לעבוד עבודות בסיסיות ועדיין לחיות באיכות סבירה.

עכשיו אם הכול היה הולך למטרות קיומיות ולא היתה ברירה אחרת, דיינו. אבל לחיות במצב הזה ובמקביל לראות ממשלה של 30 שרים של-15 מהם אין מה לעשות ביום יום חוץ מלגרד אחד לשני את האשכים עושה לי רע מאוד ומביא את הדם שלי לטמפרטורת רתיכה.

שלומי, לי יש שתי בנות (בת 7 ובת 3) ונכון שההכנסה שלנו יותר גבוהה ממה שאתה מציין אבל גם אחרי התאונה שעברתי שנאלצנו לחיות ממשכורתה של אשתי בלבד (מורה בתיכון) במשך כמעט שנה הצלחנו להחזיק את הילדה בגן פרטי (הקטנה עוד לא נולדה), לממן לה חוגים, לשלם משכנתא (3500 ש"ח בחודש. את הדירה קנינו עם הון עצמי של 70,000 ש"ח בלבד), לממן הוצאות רפואיות שנדרשתי להם וגם לחסוך 600 ש"ח לחודש. זה לא קל אבל אפשרי.

הבעייה היא רמת הבזבוז שאנחנו חיים בה. אני מוכן ללכת עם אותו זוג לסופר בו הם קונים ולצאת עם אותה הקנייה כמעט ב 25% יותר זול רק ע"י החלפת מותגים וטיפה עבודה בבית. רק לצורך הדוגמא תבדוק כמה עולה חבילת בורקס קפוא וכמה עולה בצק עלים וגבינות איכותיות (לא כמו הזבל ששמים בקפואים) בשביל להכין כמות כפולה (עבודה של 10 דקות למוצר הרבה יותר איכותי) או כמה עולה גבינה עם שום שמיר לעומת גבינה רגילה ושן שום.

אתה יכול לשבת בבית עם הרסיבר עובד כי התעצלת לכבות אותו ועם הדוד דולק מהבוקר כי התעצלת לשים טיימר ואתה יכול להתקין טיימר ולבות את הרסיבר. את ההבדל תראה בחשבון החשמל.

אפשר לנסוע ברכב גדול כי בא לך (לא מדבר על מי שצריך רכב גדול בגלל צרכים אלא על פינוק) ואפשר לנסוע בפיאט פנדה. אתה יכול גם להחזיק שני רכבי ליסינג או שאחד מבני הזוג יוותר (ואם צריך עוד רכב אז כרכב שני גם פונטו בת 7 מספיקה ועולה הרבה פחות מאחזקת הליסינג).

אני יכול להמשיך עוד הרבה כדי להדגים איפה כולנו זורקים כסף על שטויות בלי לשים לב ואני מבטיח לך שאם כל חודש תקבל תוספת של 100 ש"ח נטו אז גם אחרי 10 חודשים כשהתוספת כבר תצטבר ל 1000 ש"ח אתה תראה שבסוף החודש אין לך עודפים ולא תוכל גם להצביע על מה הוצאת יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בריאות: בארץ מזמן הפך לעשירים מתי פעם אחרונה ניסיתה לקבוע תור לרופא מומחה או בדיקה זמני המתנה של חודשים , תרופות הפשוטות באמת זולות אך ברגע שזה תרופה יקרה המחיר עולה פלאים למרות הסיבסוד הממשלתי.

ואם חס וחלילה תהיה חולה (סרטן למשל) ולא תוכל להתפרנס אז תחיה ברחוב במדינות מתוקנות הממשלה לא מקציבה לבן אדם כמה הוא יהיה חולה אלה נותנתן זמן להחלים כמה שצריך ע"י מתן קיצבה.

דמי אבטלה קצרים וגם בשביל לקבלם עושים את המוות.

קצבאות ילדים ממנים לרוב אוכלסיות שלא תורמות בכלום למשק (מגזר ערבי וחרדי) לדעתי צריך להפסיק את הביזבוז כסף הזה מי רוצה להוליד ילדים שקודם ידאג לפרנסה ולא יסמוך שמעמד הביינים של המדינה יפרנס אותו.

וכך הלאה . לדעתי גם הבעיה העיקרית בארץ היא בשיטת הממשל שבה פרזיטים קטנים סוחטים כסף כאילו הם חצי מהעם והממשלה נאלצת להסכים כדי לצוף וזה לא רק כסף זה גם האנשים שנדחפים פנימה , איך מישהו יכול להיות שר כאשר אין לו שום השכלה חוץ מאיזה ישיבה וכל החלטה שהוא מקבל זה הנחיה של הרכב עובדיה (זה היה לדוגמא.

דני, דווקא שירותי רפואה אני צורך לא מעט (אין חודש שאני לא נמצא אצל האורטופד) ואין לי בעייה לא בתורים למומחים ולא בבדיקות (CT תוך שבוע ו MRI תוך כמה ימים). למרות שיש לי את האפשרות ללכת לרפואה הפרטית ללא עלות נוספת (ת. דרכים) אני פשוט לא רואה צורך בזה כי הרפואה הציבורית מעמידה לרשותי רופאים מצויינים ושירות בהחלט מספק.

אם תחלה חו"ח במחלה שלא תאפשר לך להתפרנס אתה עובר אחרי 90 יום מסטאטוס של חולה לסטאטוס של אובדן כושר עבודה (מכוסה בביטוח הפנסיוני של כולנו כי זו חובה חוקית של המעביד) וממשיך לקבל את השכר שלך.

דמי אבטלה אולי קצרים אבל בגלל שזה הפך להיות דמי בטלה ולא דמי אבטלה. אם אין לך עבודה אז זה סביר מאוד שיחייבו אותך לקחת כל עבודה שיציעו לך לפני שמשלמים לך כדי לא לעשות כלום (והתירוץ של ירידה בשכר מול דמי האבטלה לא תופס כי אם השכר שלך נמוך מדמי האבטלה שמגיעים לך אתה מקבל השלמה).

קצבאות הילדים ממנות אל כל מי שיש לו ילדים. ברור שמי שיש לו יותר ילדים מקבל גם יותר.

פורסם

פרנקוס אני לא יודע איך אתה חיי מפחות משכר מינימום .

אני כרגע חי על חסכונות , ועכשיו מחפש עבודה כי הם נגמרו .

אבל הנה ההוצאות החודשיות שלי :

1366 ש"ח שכר דירה .

200 ש"ח לפחות ארנונה חשמל מים בחודש .

בערך 1000 ש"ח אוכל בחודש ואני חי בעיקר על פיתות וחומוס זול , שניצלים זולים , מלפפון חמוץ ונקניק מהשוק.

250 ש"ח החזקה של הטוסטוס שזה הכלי תחבורה הכי זול בעיר , הרבה יותר זול לי מאוטובוסים (נראה אותך חוצה את ת"א באופניים בצהרי יום קיץ ).

1000 ש"ח בערך שכר לימוד בחודש .

את השכר מינימום עברנו כבר ....

זה לפני קופת חולים , רטלין , לנסוע להורים מידי פעם , לשים משהו סמלי במעטפה בכל החתונות הבאות עלינו בקיץ, החזקה של החיפושית (שהיא המותרות שלי ) .

אני מסכים עם כולכם שהמצב קקי , השאלה היא מי מוכן להרים את הכפפה ולהוביל שינוי ?

(אגב המצב הכלכלי בעולם כולו קקי , אז ברור שגם פה נרגיש ירידה ברמת החיים , השינוי צריך להיות בבסיס , זאת אומרת כשהשוק העולמי במצב נורמאלי אנחנו חיים נורמאלי פלוס).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יש לי תאוריה בקשר לזה, התאוריה קשורה ליצר שניקרא "סיפוק מיידי".

ככל הניראה זה משהו ש"צרוב" לנו במוח. אם לפני כמה מאות או מיליוני שנים לא היית עושה משהו מיד היית מת.

אתה רעב, תשיג אוכל - אם לא תמות... לדוגמא.

כיום, אין לנו "סכנות" ולא צריך להגן על הטרטוריה שלך, לחפש אוכל, לדאוג לצאצאים (אני מתכוון לזה שכיום לא צריך לדאוג שיטרפו לך את הילדים כשאתה יוצא לצוד). הדברים האילו לא קורים יותר.

נוצר חלל גדול במקום הזה של "הסיפוק המיידי". את החלל הזה "צריך" למלא.

איך ממלאים? הולכים לצוד.

כיום אין צורך אמיתי לצוד ואת המקום הזה ממלא הקניון והקפיטלזם.

את החץ וקשת ממלא מקום כרטיס האשראי.

נאמר פעם שבני אדם יבזבזו כל סכום של כסף אם יתנו להם את ההזדמנות.

כולם מחפשים את העושר דרך האושר. ולהפך.

שימו לב לאנשים עשירים. העושר שלהם ניצבר לאורך תקופה ארוכה. שנים על גבי שנים. אני לא מדבר על כאילו שקיבלו ירושה או זכו בפרס כספי גדול. וגם ברוב המקרים מישהו אחר ימצא משהו יותר טוב לעשות עם הכסף שלהם במקומם!

רוב בני האדם לא מסוגלים לחשוב במימדים של שנים או עשרות שנים והם צריכים סיפוק מיידי.

הסיפור על משה והמסע במדבר למשל.

סיפורים יותר קרובים ניתן ליראות לאורך ההיסטוריה המודרנית ה"רחוקה", בניה של כנסיות מפוארות שארכה עשרות שנים.

או בניה של מיבני ענק כיום שאורכת שנים רבות.

מעשים גדולים דורשים זמן ותיכנון. וכל הדברים הגדולים שנעשו ע"י האדם נעשו לאורך תקופה ארוכה מאוד ודרשו תיכנון קפדני.

טיפה מוזר לחשוב על זה בישראל, אבל יש פרוייקטים שתוכננו במשך שנים ולקח זמן כפול לבצע אותם.

אני אתן את הסיפור האישי שלי.

אני חסכתי כסף כדי לקנות אופנוע.

את רוב הכסף שאני "מבזבז" אני מבזבז במזומן, ככה יש יותר שליטה על הכסף.

בתחילת החודש אני מוציא 1000-1500 ש"ח ואיתם אני מתגלגל כל החודש.

בסוף החודש אני שם את ה"עודף" במעטפה.

אחרי שנה וחצי אגרתי מספיק כסף כדי לרכוש את מה שרציתי.

נישאר עודף של כמה אלפי שקלים שאיתם תיכננתי לרכוש איזו קסדה ראויה לשמה (יד 2) לזוגתי וישור קו כמו שצריך.

המעטפה נישארה על הדלפק.

מיותר לציין שכל הכסף ממנה "התאדה" תוך מספר שבועות :roll:

אישתי ואני לא בזבזנים. ואנחנו לא קונים מותגים יקרים. לא אוכלים במסעדות.

ועדיין זה מוכיח את התאוריה שאנשים, ולא משנה מי הם יוציאו כל סכום של כסף שהם יניחו את הידיים שלהם עליו.

:lol:

גילי

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הבעיה היא חד משמעית - עלויות הנדלן היקרות באיזור המרכז. נקודה.

בואו לאשקלון ותראו איך ממשכורת של 10K נטו אנשים גרים בוילה 5 חדרים, מחזיקים רכב (לא טרנטה) ולא חסר להם כלום במקרר.

ככה זה כשאתה לא משלם 5000 שקל בחודש על הדירה.

שווה לנסוע כל יום שעתיים לתל-אביב? שיקול שלכם.

אין ספק ששלומי צודק. המון כסף הולך למדינה על מיסים. החישוב שעשו בכלכליסט מאוד לא מדוייק. הוא הרבה יותר גרוע.

כדי לקנות טויוטה קורולה משעממת צריכים לשלם 120K שקלים. המחיר של הקורולה ללא מס הוא 70K שקלים.

נניח משפחה ממוצעת משתכרת 15K ברוטו. נשאר להם 10K נטו. הם צריכים לעבוד שנה שלמה רק כדי לקנות את הרכב.

יוצא, שבפועל הם שילמו 12*15,000=180,000 על רכב ששווה 70,000. זה לא גזל?!

ועוד לא תידלקנו את הרכב.

פורסם

היום גם באשקלון לא תוכל לקנות וילה עם משכורות כמו שאתה מתאר (וצריף בנווה דקלים או פחון בגבעת ציון זה לא וילה) אבל עדיין המחירים יותר שפויים (בסביבות ה 700K ש"ח לקירת 4 חדרים במקום סביר).

פורסם

אין לכם מושג איך אני מסכים איתכם. אבל בהחלט יש משהו מוזר בארץ. הכל בארץ יקר מאוד ביחס למשכורות שאנחנו מרוויחים.

נכון שאפשר לחיות במינימום (בגדים זולים, לחיות בדירה זולה, להחזיק רכב אחד ולהסתדר עם התחבורה הציבורית הכושלת שלנו, לקנות אוכל בסיסי בלבד, לא לצאת למסעדה או פאב לעולם, בטח שלא לטוס לחופשה בחו"ל וכו') אבל מי רוצה לחיות ככה?

בגלל שיוצא לנו לבקר לא מעט במדינות אירופה (גם לפני המשבר) וגילינו שהמחירי המוצרים שם לא יותר יקרים מבארץ, ובארה"ב הם הרבה יותר זולים. עכשיו כשאנחנו בתוך המשבר לונדון פתאום הפכה להיות זולה בשבילנו כמו ת"א.

למה מכשיר אלקטורני שמיוצר בסין ועולה בארה"ב 50$ יעלה בארץ 100$? למה בגד שמיוצר בסין ונמכר באירופה ב-20 יורו נמכר בארץ ב-40 יורו?

אתם מוזמנים לעשות השוואות מחירים של רשתות גדולות (זארה למשל, או מנגו) ולגלות שהמחירים של המוצריםש שלהן באירופה עולים כמו בארץ או אפילו פחות.

כנראה שזה בגלל המיסוי. המיסוי והשוק הקטן יחסית הופכים את השיווק של מוצרים שונים ללא כדאי במחירי חו"ל.

ואגב לגבי יס והוט - אם הם גובים מלקוח בסיסי פחות מ-250 ש"ח בחודש הם מפסידים עליו. לא סתם לחברות האלה יש חובות עצומים. הן עדיין מחפשות את שירותי הפרימיום (כמו למשל VOD) בשביל להתפרנס מהם ולא מחבילת הבסיס.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני טוען שתרבות הצריכה מפצה על היעדר מאפיינים בסיסיים של איכות חיים.

תחבורה ציבורית בשעות הלילה וסופי שבוע, למשל.

חנויות שפתוחות בלילה, ולא בתחנות דלק.

חופים איכותיים שאינם עולים כסף.

דברים כאלה.

בישראל כבר התרגלו למצב ושכחו איך החיים אמורים להיראות. תגורו כמה חודשים באירופה (אפילו במדינה עניה כמו ספרד) ותבינו על מה אני מדבר. תגורו כמה חודשים בבלגיה, והפטריוטיות שלכם תעמוד למבחן רציני, כשתראו את מה שהממשלה שלהם (הבעייתית לא פחות משלנו) עושה בשביל אזרחיה. זה הכל עניין של גישה. בסופו של דבר, למסים יש כוונה מסויימת, וזה לא לרפד את הכיסים של חברי הפרלמנט. כאמור, אזרחי ישראל פשוט שכחו את זה.

פורסם

חברים, פתחתי קבוצה בפייסבוק.

קוראים לה "נמאס מהמס". (ניתן להכנס כאן).

כיוון שמעולם לא היה לי פייסבוק (הפייסבוק שלי ושל החבר'ה זה שולחן עם כסאות, שתיה ופיצוחים), יכול להיות שהעימוד והעריכה לא הכי טובים. אבל הרעיון מובן.

הדרישה להצטרפות לקבוצה: נכונות לקחת חצי יום חופש, ולצאת להפגנה כשזו תיערך (בקרוב). כשנהגי המשאיות מודיעים שיחסמו את כביש 1 - הדבר ישר מקבל הד תקשורתי, ונעשים מאמצים לספק את רצונם כדי לבטל את ההפגנה. עכשיו תארו לכם מצב בו כל אזרחי המדינה חוסמים את כביש 1.

מי שלא מוכן להקדיש מעט מזמנו - מגיע לו שיידרכו עליו.

כל שינוי התחיל בקטן. מגיע לנו שינוי!

הפיצו לכל מי שאתם מכירים!

אביעד

פורסם

היום ייתכן והמחירים עלו. שאל מתווך שאתה מכיר מה היה מחיר וילה בגבעת הפרחים לפני 5 שנים. ומה היה מחיר פנטהאוז 6 חדרים לפני 5 שנים. (להזכירך - באותה התקופה המרינה סבלה ששפל במחירים). אני יודע, כי אני גר בגבעת הפרחים ויש לי חבר טוב שגר כבר 5 שנים בבניינים החדשים מול הים, פנטהאוז קומה 9.

היום גם באשקלון לא תוכל לקנות וילה עם משכורות כמו שאתה מתאר (וצריף בנווה דקלים או פחון בגבעת ציון זה לא וילה) אבל עדיין המחירים יותר שפויים (בסביבות ה 700K ש"ח לקירת 4 חדרים במקום סביר).
פורסם

זהו שהמחירים השתנו ללא הכר.

אני גר בנווה אילן ואת הדירה שלי (5 חדרים) קניתי ב 98' ב 120K$. היום אני מקבל עליה בקלות 750Kש"ח ועם קצת מאמץ גם 800K ש"ח. וילות שעלו לפני שנתיים כמליון ש"ח נמכרות היום החל מ 1450K ש"ח ויש לא מעט שלא מתביישים לבקש גם 2.5 ו 3 מליון ש"ח (דויד שחר מכר פנטהאוס באצל פינת שד' ירושלים בשני מליון ש"ח. לפני שנה גם חצי מזה אף אחד לא היה נותן).

פורסם

השינוי לא יבוא ממחאה ברחובות אלא מרשימה על מפלגתית שתקום ותתחייב להעביר חוקים שיגבילו את השחיתות הציבורית ולהתפטר אחרי חצי שנה.

רשימה כזו יכולה לבוא עם רשימת חוקים מוכנה ולרוץ איתה לכנסת.

• תוכן חדש...