Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כולנו עבדים כאילו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אומי, אם אני לא טועה, גם אתה היית בתקופה מסוימת בחו"ל, במקומות עוינים יותר מאשר ברצלונה.

מה עיניין שמיטה להר סיני ?

או במילים מנומסות יותר , מה קשור מחט לתחת ?

הייתי בחו"ל מספר פעמים , אחת למטרות עבודה , פרויקט של חודשיים ימים , אומנם במקום לא סימפטי כמו ברצלונה אבל די אוהד לישראל (אתה גם היית שם אבל לא יצאת מהעיר בירה) .

האחרות היו למטרות טיול , ואחת למטרת מלחמה ( כן לבנון זה חו"ל).

אף אחת מהן לא הייתה במטרה להשתקע(במיוחד לא לבנון ).

בכל מקרה אין לי שום דבר נגד מי שבוחר להגר למקום אחר , זכותו המלאה , רק שלא יאשים אותנו בגזענות או יספיד את הציונות , פשוט שיגיד שהוא לא ציוני יותר ולא מוכן להקריב למען החזון הציוני את מה שהקריבו לפניו ויקריבו אחריו .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אתה מצפה שנקריב?

לחיות במדינה ששמכניסה את היד שלה עמוק לתוך הכיס שלך, קובעת לך מה לאכול (כשרות), מתי מותר לעסקים להיות פתוחים (שבת), שמספקת תחבורה ציבורית סוג ז', שרותי בריאות סוג ב', וחינוך מהתחת?

זו הקרבה?

זה טמטוום!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
בכל מקרה אין לי שום דבר נגד מי שבוחר להגר למקום אחר , זכותו המלאה , רק שלא יאשים אותנו בגזענות או יספיד את הציונות , פשוט שיגיד שהוא לא ציוני יותר ולא מוכן להקריב למען החזון הציוני את מה שהקריבו לפניו ויקריבו אחריו .

מפי מישהו שעד עתה הצטייר כאדם אינטליגנטי, המשפט הזה נשמע כמו בורות עמוקה.

אם אתה חושב שהחלטה כזאת מקבלים בקלות ראש, בגלל שמישהו העליב אותי או כי ההורים שלי לא מרוויחים מספיק, טעות בידך. מדובר במשהו שהתבשל במשך שנים, הרגשה של אי נוחות בכל צעד ושעל, בעבודה, בצבא, ברחוב... חוסר נחת שלא ברור כיצד ניתן לנטרל. העזיבה היא רק הנסיון שלי למצוא קצת שקט נפשי, ואני בכלל לא בטוח שאצליח בזה. מה שכן בטוח זה שבישראל אין לי סיכוי לעשות את זה.

לגבי הקרבה, אשמח לשמוע מה קשורה הציונות לזה שאין אוטובוסים בשבת, וזוג אנשים הטרוסקסואלים לא יכולים להתחתן או להתגרש בלי שאיזה שמוק עם שטריימל יאשר להם את זה. וזאת דרך עדינה מאד לנסח את מה שאני באמת מרגיש בנושא.

פורסם
מה עיניין שמיטה להר סיני ?

או במילים מנומסות יותר , מה קשור מחט לתחת ?

הייתי בחו"ל מספר פעמים , אחת למטרות עבודה , פרויקט של חודשיים ימים , אומנם במקום לא סימפטי כמו ברצלונה אבל די אוהד לישראל (אתה גם היית שם אבל לא יצאת מהעיר בירה) .

האחרות היו למטרות טיול , ואחת למטרת מלחמה ( כן לבנון זה חו"ל).

אף אחת מהן לא הייתה במטרה להשתקע(במיוחד לא לבנון ).

חשבתי שהיית באפריקה תקופה מסוימת וחיית שם.

ככה לפחות אני זוכר שטענת.

ואין צורך לתקוף אנשים סתם.

זו בדיוק הגישה שגורמת למי שלא נולד פה לרצות לעוף מפה.

האגרסיביות חסרת השליטה של חלק מהחברה הישראלית.

פורסם
מפי מישהו שעד עתה הצטייר כאדם אינטליגנטי, המשפט הזה נשמע כמו בורות עמוקה.

אם אתה חושב שהחלטה כזאת מקבלים בקלות ראש, בגלל שמישהו העליב אותי או כי ההורים שלי לא מרוויחים מספיק, טעות בידך. מדובר במשהו שהתבשל במשך שנים, הרגשה של אי נוחות בכל צעד ושעל, בעבודה, בצבא, ברחוב... חוסר נחת שלא ברור כיצד ניתן לנטרל. העזיבה היא רק הנסיון שלי למצוא קצת שקט נפשי, ואני בכלל לא בטוח שאצליח בזה. מה שכן בטוח זה שבישראל אין לי סיכוי לעשות את זה.

לגבי הקרבה, אשמח לשמוע מה קשורה הציונות לזה שאין אוטובוסים בשבת, וזוג אנשים הטרוסקסואלים לא יכולים להתחתן או להתגרש בלי שאיזה שמוק עם שטריימל יאשר להם את זה. וזאת דרך עדינה מאד לנסח את מה שאני באמת מרגיש בנושא.

מה הקשר לבורות ? איפה כתבתי שזה התקבל בקלות ראש?

מפריע לך ההוא עם השטריימל ? גם לי .

מדינה לא בונים ביום אחד , וגם לא משקמים עם שבא מגלות ב60 שנה .

יש לי מספיק חברים רוסים שמרגישים פה דווקא די סביר , שזה הרבה יותר טוב מאיך שהמרוקאים הרגישו פה אחרי עשור וחצי בארץ, יש דברים שלוקחים זמן .

זכותך לבחור את דרכך , אל תאשים את הציונות בזה .

אני את הדיון איתך סיימתי , אם אומרים לך את מה שחושבים בפנים אתה יוצא בהגדרות של בורות וכו' זה אומר משהו על הביטחון שלך בדרך לא על האינטלגנציה שלי .

חשבתי שהיית באפריקה תקופה מסוימת וחיית שם.

ככה לפחות אני זוכר שטענת.

ואין צורך לתקוף אנשים סתם.

זו בדיוק הגישה שגורמת למי שלא נולד פה לרצות לעוף מפה.

האגרסיביות חסרת השליטה של חלק מהחברה הישראלית.

הייתי שם חודשיים בפרויקט , אתה מוזמן להראות לי מקום שכתוב אחרת .

חוץ מזה אתה באמת חושב שמישהו יעבור לאפריקה לא מטעמי עבודה ? בחיית היית שם ....

אני לא תוקף אף אחד אני בן אדם שאומר את מה שהוא חושב בלי היתיפיפות, מספיק עולים הגיעו לארץ לפני העליה הרוסית ורובם הגדול השתלבו פה בסוף, לאט לאט זה יקרה גם לעליה הזו . ההבדל הוא שכיום הרבה יותר קל להגר שוב , אז הרבה יותר קל לוותר.

אני לא מאשים אף אחד בבחירה שלו ( אם תחפש טוב תמצא בפורום הודעות שאני אפילו חושב על זה ) אבל שלא יאשים את הציונות , זו הדרך והיא עובדת בסוף זה רק לוקח זמן .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצאתי לנכון להקפיץ את השרשור בעקבות כתבה שפורסמה היום ב-Ynet.

להלן כמה קטעים נבחרים:

"סקר מדד הדמוקרטיה לשנת 2009 שהתפרסם היום (ב') מעלה גילויים לגבי הבדלים ניכרים בין ציבור העולים מחבר המדינות לאוכלוסייה הכללית בישראל. מידת האמון במדינה בקרב ציבור דוברי הרוסית נמוכה באופן קיצוני ביחס לציבור הכללי, עד כד כדי כך שרק 28% בקרב ציבור זה בטוחים שיגדלו את ילדיהם בישראל - לעומת 80% בציבור הכללי."

...

"לפחות מהבחינה הפוליטית, הדעה הרווחת היא שה"רוסים" השתלבו בישראל. ואולם, ממצאי המדד מלמדים כי העולים מחבר המדינות חשים שאין ביכולתם להשפיע על המתרחש סביבם גם במלאות 20 שנה לראשיתו של גל העלייה. מתברר גם שמצב הרוח של ציבור העולים מחבר המדינות קשה יותר מזה של הישראלים הוותיקים, הבעיות שמהן הם סובלים חמורות יותר בעיניהם, ותגובותיהם חריפות בהשוואה למגזר היהודי הוותיק."

...

"רק 28% מהעולים סבורים ששאיפותיהם טרם העלייה התגשמו במידה רבה. מעניין להיווכח שדעותיהם של העולים הצעירים בעניין זה דומות ברוב המקרים לדעותיהם של העולים המבוגרים. כמו כן, 54% מהעולים מרגישים שרמת ההשכלה שלהם גבוהה מדרישות התפקיד שלהם בעבודה, לעומת 24% בלבד בקרב הציבור היהודי הוותיק. קבוצות העולים הצעירות מרגישות בפער הזה הרבה יותר משמרגישים בו הצעירים היהודים הוותיקים.

ציבור העולים נראה פסימי מאוד יחסית ליהודים הוותיקים ולערבים אזרחי ישראל - רק מיעוט מן העולים מאמין שרמת החיים שלו תשתפר בעתיד. הפסימיות הולכת וגדלה עם הגיל"

אז נראה שאני לא לבד בדעותיי, ויש עוד אי אלו עוכרי ישראל ואנטי-ציונים שמרגישים כמוני. אולי כדאי שמישהו יתחיל להקשיב להם, לפני שעוד כמה אלפים יתייאשו ויברחו.

פורסם

אחד השירים הכי יפים של חיים משה, אי שם משנת 1986. רלוונטי מאוד לשרשור הזה ולהודעתו האחרונה של Derish.

קצת אופטימיות מעולם לא הזיקה (נראה לי :roll:).

"וגם מי שהולך מעבר לים

מנסה לשבת בארץ נכר

משהו בלב מחזירו לכאן

לא היום אז אולי מחר"

http://www.youtube.com/watch?v=4BV113fri-I דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תמשיכו להביא מחקרים עד מחרתיים , ואיומים על עזיבה עד עד שנה הבאה .

זה לא ישנה את העובדה שדברים כאלה לוקחים זמן .

אני מבטיח לך ש20 שנה אחרי העליה ממרוקו אף מרוקאי לא דיבר אחרת , אלא הרבה יותר גרוע והיום המצב הרבה יותר טוב.

כנ"ל לגבי כל עליה.

אם לא היה ברור לך שבסוף אתה רוצה לחזור, לא היית דש בנושא הזה כל כך הרבה...

• תוכן חדש...