Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כולנו עבדים כאילו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבילת כבלים/ לווין.

מבחינתי עגל הזהב הזה מיותר: יש לי צלחת פרטית ואני מסתפק בקליטת הערוצים הישראליים וגם זה יותר מידי.

עגל הזהב הזה, הפך אצל רבים למוביל סדר היום ולכן אני נהנה מפחות ערוצים שמשאירים לי יותר זמן לעצמי ולמשפחתי.

לא רק שחסכתי כסף, עוד הרווחתי זמן איכות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אוהב להסתכל על הדברים בנימה קצת יותר חיובית;

תשאל את ההורים שלך, או סבא\סבתא, מה היה כאן לפני 20-25 שנים. כמה באמת היית צריך לעבוד בשביל להכניס מקרר חדש הביתה או טלויזיה.

היום, למרות כל המיסוי, במחיר של משכורת מינימום אתה מעמיד טלויזיה חדשה LCD 32" בת-זונה ועוד יכול להישאר לך עודף. היום, במחיר של משכורת מינימום, אתה יכול לקנות מקרר חמוד (לא 600 ליטר עם 2 דלתות ומקפיא תחתון, אבל בהחלט מקרר של 450-460 ליטר שיכול לשמש אותך לכל תקופה הרווקות + נישואין כולל ילד אחד לפחות !). היום, במחיר של משכורת אחת, אתה בהחלט קונה מכונת כביסה בת-זונה של AEG או כל מותג אחר. הרשימה עוד ארוכה: מדיח כלים רחב (מכשיר ממוצע יעלה פחות ממשכורת מינימום), תנור אפיה (פחות ממשכורת מינימום) ושלא לדבר על המוצרים הקטנים שפשוט נמכרים במחירים זנותיים ואת הישנים כבר לא כדאי לתקן (פעם היו מתקנים). היום במחיר של משכורת מינימום אתה מתקין מזגן ממוצע לבית או שני מזגנים קטנים לחדרים.

פעם לא היו את המותרות של היום שגוזלות מאיתנו כסף רב; כבלים (YES או HOT), פלאפונים, מטהרי מים למיניהם, מערכות סטראו (שהיו נחלתם של המשוגעים בלבד), מערכות משחק משוכללות לסלון, מזגנים בכל חדר וכו' וכו'. תראה כמה כסף אנחנו מבזבזים על שטויות ותבין שבישראל אומנם יש הרבה מיסים, אבל גם אפשר לחיות לא רע בכלל. הכל עניין של סדר עדיפויות ורמת בזבזנות.

איציק

איציק תבדוק בבקשה כמה עולים אותם המוצרים באירופה הקרובה (ארה"ב הרחוקה והמזרח הרחוק הם לא מדד טוב להשוואה) לעומת ישראל. תשווה מה אתה מקבל באירופה תמורת המיסים שלך לעומת זאת מה אתה מקבל בישראל. בשם מדינת הרווחה גובים פה מיסים עצומים ביחס לשאר העולם, בעוד שאנחנו מקבלים פחות ממה שמקבלים במדינות אירופה תמורת המיסים. אגב, לפני 20 - 25 שנים אתה נופל פחות או יותר על תקופה נוראית מבחינה כלכלית, תקופה של היפר אינפלציה וראשיתו של חוק ההסדרים.

לצערי אין לי הצעה קונקרטית איך לשנות ולתקן כי אני לא כלכלן, לא אסטרטג צבאי, ולא מבין דבר במדעי המדינה או פסיכולוגיית המונים. אבל אין ספק שמשהו פה מעוות.

ויותר חשוב מזה, עזוב את מכשירי האלקטרוניקה (עלויות הייצור שלהם ירדו פלאים בעשור וחצי האחרונים) תבדוק כמה משפחה ממוצעת צריכה להוציא על בריאות, מגורים ותחבורה לעומת לפני 20 - 25 שנה (ביחס לשכר הממוצע במשק כמובן).

בגדול אין לי מה להתלונן. יש לי משכורת גבוהה, עבודה מענינת ומאתגרת, אישתי גם עובדת, אנחנו גרים במרכז הארץ ואנחנו יכולים להרשות לעצמנו כמעט מה שאנחנו רוצים (לא בצורה פזרנית, אבל אם אנחנו חושבים קדימה אז אין בעיה). עדיין אין זה משנה את העניין שישראל יקרה יותר מרוב אירופה.

לא רק שאני מסכים לחלוטין עם איציק, אני אוסיף ואגיד שאם אתם חושבים שהאמריקאים מלקקים דבש עם:

0 שרותים סוציאלים

עם משבר המשכנתאות (לא המשבר הכלכלי אלא משבר המשכנתאות עצמו).

המשבר הכלכלי הנוכחי.

פיטורין אחרי 20 שנות ותק מהיום להיום ללא שום הודעה או פיצויים.

זריקה מהבית אחרי שלא שילמתם משכנתא חודשיים.

0 שרותי בריאות חינם

0 ביטוח בריאות מהמדינה.

אז יש לי חדשות בשבילכם, אתם טועים! ובגדול!

נראה מה תגידו כשבנקים יסגרו פה וכל הכסף שלכם ילך לים.

כשהפנסיה שלכם תיגנב ע"י ניידוף.

כשתעבדו 30 שנה אצל אנרון ופתאום תהיו בלי מקום עבודה,בלי משכורת ובלי הכסף שהיה בביטוח מנהלים.

באמריקה זה כבר קרה,קורה וימשיך לקרות כי הסגידה המטורפת שלהם לקפיטליזם גורמת לזה.

אצלנו לשימחתי, זה לא קיים.

ארה"ב לא רלוונטית מהסיבה היחידה שהיא לא מדינת רווחה. ועדיין בתור מדינה מאוד קפיטליסטית היא עושה צעדי ענק בכיוון הסוציאליזם במשבר הזה.

והערה אחרונה, להיות חולה במחלה קשה בארץ הקודש בלי ביטוח בריאות פרטי (וגם ביטוח שיניים פרטי) זה מאוד מאוד לא נעים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

זה נכון.

לאחרונה בכלל לא הייתי מודע לנושא, עד שפנו אלי מחברת כלל בריאות בהצעה לביטוח בריאות פרטי.

בהתחלה חשבתי שאני בכלל לא צריך את זה, לאור העובדה שכבר עשיתי את הביטוח היקר ביותר בקופת החולים שלי. בכל זאת, לאחר שהתייעצתי עם אבא שלי, נפגשתי עם הסוכן שלהם.

רק לאחר שהוא הסביר לי מה הביטוח שלי בקופת חולים לא מכסה, הבנתי מה גודל הסיכון שאני נוטל על עצמי כל זמן שאין לי ביטוח בריאות פרטי. המזל הוא ששנייה לפני שחתמתי לו, נזכרתי לעשות בירור בעבודה.

התוצאה: כיום יש לי ביטוח בריאות פרטי עם פחות או יותר אותם הכיסויים, רק שאני משלם על זה שליש מהמחיר שהייתי משלם אצל הסוכן של כלל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
איציק תבדוק בבקשה כמה עולים אותם המוצרים באירופה הקרובה (ארה"ב הרחוקה והמזרח הרחוק הם לא מדד טוב להשוואה) לעומת ישראל. תשווה מה אתה מקבל באירופה תמורת המיסים שלך לעומת זאת מה אתה מקבל בישראל. בשם מדינת הרווחה גובים פה מיסים עצומים ביחס לשאר העולם, בעוד שאנחנו מקבלים פחות ממה שמקבלים במדינות אירופה תמורת המיסים. אגב, לפני 20 - 25 שנים אתה נופל פחות או יותר על תקופה נוראית מבחינה כלכלית, תקופה של היפר אינפלציה וראשיתו של חוק ההסדרים.

לצערי אין לי הצעה קונקרטית איך לשנות ולתקן כי אני לא כלכלן, לא אסטרטג צבאי, ולא מבין דבר במדעי המדינה או פסיכולוגיית המונים. אבל אין ספק שמשהו פה מעוות.

ויותר חשוב מזה, עזוב את מכשירי האלקטרוניקה (עלויות הייצור שלהם ירדו פלאים בעשור וחצי האחרונים) תבדוק כמה משפחה ממוצעת צריכה להוציא על בריאות, מגורים ותחבורה לעומת לפני 20 - 25 שנה (ביחס לשכר הממוצע במשק כמובן).

הכל נכון, אבל מה לעשות ש"מדינת היהודים" היא המדינה שלנו. במקומות אחרים יכולים לקבל אותנו, אבל ישנם הרבה דברים שאינם מתבטאים בכסף ששם בחיים לא יהיה לך. המצב המדיני גם לא בדיוק אוהד יהודים ברחבי העולם ולמרות שאתה לא שומע על זה, הרבה אנשים סובלים מאינטשמיות "סמויה" או "גלויה" כאחד.

...גם לא אמרתי שמלקקים כאן דבש, אבל אני אומר שאפשר לחיות כאן לא רע אם רק יודעים לחיות נכון ולחשב את הצעדים בזהירות הנכונה. אני לא יודע אם זה לצערי או לשמחתי אבל רוב הישראלים לא יודעים לחיות נכון מבחינה כלכלית, לכן הם מוצאים עצמם במצבים שמעמידים אותם ואת ילדיהם בפני מבחנים ומצבים מאוד קשים - והבנקים רק עושים עליהם כסף מהריביות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הכל נכון, אבל מה לעשות ש"מדינת היהודים" היא המדינה שלנו. במקומות אחרים יכולים לקבל אותנו, אבל ישנם הרבה דברים שאינם מתבטאים בכסף ששם בחיים לא יהיה לך. המצב המדיני גם לא בדיוק אוהד יהודים ברחבי העולם ולמרות שאתה לא שומע על זה, הרבה אנשים סובלים מאינטשמיות "סמויה" או "גלויה" כאחד.

אני לא יודע אם אתה דור ראשון, שני או שלישי בארץ, אבל אנטישמיות גלויה ביותר קיימת גם בישראל.

ההבדל הוא בכך שהאנטישמיות הישראלית ממוקדת יותר, ומכוונת כלפי כל מי שלא נולד פה.

אני מניח שההורים או הסבים שלך יכולים להעיד על מה שעברו כשהגיעו לפה.

אני יכול להעיד על מה שעברו ההורים שלי, וממשיכים לעבור עד היום.

תגיד מה שתרצה על רמת ההכנסה וסגנון החיים של הישראלים, אבל שיוויון חברתי אין ולא יהיה פה.

הישראלים של היום זה לא הציונים של פעם. יש סיבה שבגינה הם נאחזים בתהילות העבר שלהם.

החברה הישראלית הוקיעה מתוך פחדנות מאות אלפי אנשים שעלו לכאן בשביל לברוח מהאנטישמיות.

כמו שאומרים במקרים כאלה "הגלגל מסתובב", וסופה של חברה כזאת להיענש באותו מטבע.

הסיבות לא ממש רלוונטיות. במבט גלובלי על המצב, ישראל קוצרת היום את פירות המדיניות שלה,

ומשלמת את המחיר באופן קולקטיבי, בדיוק כמו בסיפורי התנ"ך. לא מפתיע, בהתחשב בכך שחוסר

היכולת ללמוד מההיסטוריה הוא דפוס התנהגות מאד אופייני לעם הזה.

פורסם

מעולם לא אמרתי שיהיה פה שוויון חברתי או משהו בסגנון, אני בסך הכל אומר שאפשר לקיים פה חיים נורמליים, גם אם זה דורש מעט מאמץ והפעלת שכל (דבר שחסר להרבה ישראלים).

אני בהחלט מסכים עם יתר הדברים שאמרת ואף התייחסתי אליהם (ע"ע ציונות בהודעות קודמות שלי לשלומי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,

דווקא בגלל שאני מאוד ציוני, ואין לי שום כוונות לעזוב את הארץ - בגלל זה אני מוטרד ממה שהולך פה.

אני מכיר חבר'ה שעשו רילוקיישן לחו"ל, הסתדרו יפה (ונוסעים ברכבים מעניינים :)). אלה לא התוכניות שלי.

פורסם

...גם לא אמרתי שמלקקים כאן דבש, אבל אני אומר שאפשר לחיות כאן לא רע אם רק יודעים לחיות נכון ולחשב את הצעדים בזהירות הנכונה. אני לא יודע אם זה לצערי או לשמחתי אבל רוב הישראלים לא יודעים לחיות נכון מבחינה כלכלית, לכן הם מוצאים עצמם במצבים שמעמידים אותם ואת ילדיהם בפני מבחנים ומצבים מאוד קשים - והבנקים רק עושים עליהם כסף מהריביות.

איציק

אני מסכים איתך שזאת המדינה שלנו, ולראיה הנה גם אנחנו חיים פה.

וכמו שאמרתי בהתחלה, המדינה שלנו מתנהלת כמו האזרחים שלה אם 34% מתקציב המדינה הולך לתשלומי ריביות וכיסוי חובות.

ועדיין אני שואף שעלויות המחיה פה ירדו ויהיו שפויות יותר (ביחס לשכר הממוצע, כן?).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אני מניח שההורים או הסבים שלך יכולים להעיד על מה שעברו כשהגיעו לפה.

אני יכול להעיד על מה שעברו ההורים שלי, וממשיכים לעבור עד היום.

אתה יכול גם לשאול מישהו שעלה לארץ מחבר העמים בשנות התשעים. דבר פחות או יותר ראשון שאני וההורים שלי שמענו כשירדנו מהמטוס, זה "אכלנו חרא כשבאנו לפה, מגיע לכם שתאכלו גם".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לכל החברים העולים אלה שמקרוב באו ואלה שבאו מזמן.

כל המדינה הזו היא מדינת עולים.

ותיקים יותר ותיקים פחות.

אין מדינה אחת בעולם שקלטה עליה במספרים כאלה, מלפני קום המדינה ואחריה.

משפחת אבי ואימי הגיעו בשנות 1921-5 לארץ ישראל. אף אחד לא המתין להם אף אחד לא נתן להם סל קליטה. רק קדחת ויתושים.

כל עליה "ספגה" את האפליה של זו שקדמה לה.

להגיד שהכל היה דבש , שאין אפליה של השונה, שקר.

תשווה את האפשרויות שניתנות לעולים מאז העליה הגדולה מארצות חבר העמים בשנות ה 90 . עזרה בדיור סל קליטה ועוד הרבה הטבות חומריות. נכון כפי שאמרנו גם אפליה.

זו עליה מבורכת שנתנה ותרמה למדינה .

לך תראה איך מקבלת ארצות הברית את המבקשים לבוא בשעריה , ותבין כי כאן גן עדן מבחינת קליטה.

אני מקווה שכל תחושות האפליה ייעלמו במהרה. אלה האמיתיות ואלה המדומות.

ואת המשפט הזה אני אומר לכל אחד ללא הבדל דת גזע ומהיכן הוא בא.

" מי שלא טוב לו כאן, שערי הארץ פתוחים , והוא רשאי לעזוב."

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה יכול גם לשאול מישהו שעלה לארץ מחבר העמים בשנות התשעים. דבר פחות או יותר ראשון שאני וההורים שלי שמענו כשירדנו מהמטוס, זה "אכלנו חרא כשבאנו לפה, מגיע לכם שתאכלו גם".

אמירה אופיינית לאנשי "כור ההיתוך" של עליית שנות ה-70. למדנו מהר מאד להתרחק מהנבלות האלה.

למרבה האירוניה, מצב דומה קיים גם היום בגרמניה ומדינות נוספות עם מהגרים רוסים. כנראה שזה משהו בגנים.

כל עליה "ספגה" את האפליה של זו שקדמה לה.

כאמור, המניאקים "מבית" מפריעים לי פחות. הצברים הם אלה שחייכו אלינו מחד, ודפקו אותנו מאידך.

לצערי, זה נמשך גם בימינו. האוכלוסיה המקומית עדיין מאויימת ברובה מאנשים אינטליגנטים (לא בהכרח מהגרים) ומנסה בכל כוחה לדכא את האנשים האלה, בכל האמצעים שידם משגת. לפעמים זה אומר לדפוק את האינטליגנט במוסך עם מחיר מופקע, ולפעמים זה להכשיל את האינטגרציה שלו בשוק העבודה, ואף לדרדר אותו לעבודות שמירה, נקיון וכיו"ב.

נכון, היו אנשים שיצאו מזה אחרי כמה שנים, אבל מעטים הצליחו להשתלב באופן מלא ובתנאים דומים לאלה של המקומיים. בדומה לנשים המרוויחות פחות באותו תפקיד, כך גם מרבית עולי שנות ה-90 מעולם לא קיבלו את המגיע להם בשוק העבודה הישראלי. עד היום.

"מי שלא טוב לו כאן, שערי הארץ פתוחים , והוא רשאי לעזוב."

רות קיבלתי.

אתה מוזמן לבוא לבקר בפעם הבאה שאתה בברצלונה, אשמח לארח אותך ואת משפחתך בביתי. יש מקום לכולם.

וזה יותר ממה שאני יכול לומר על בית הוריי (דירה קטנה בדרום נתניה) או על ביתם של אחותי ובעלה עובדי ההייטק (דירה קצת יותר גדולה, אבל רוב המשכורת שלהם תלך לבנק ב-20 שנה הקרובות.)

והנה חזרנו לנושא השרשור...

פורסם

במוסך דופקים גם את הישראלים הותיקים .

לבכות זה קל מאוד, אתה יכול להיות פרופסור לפיזיקה גרעינית , אם אתה לא יודע עיברית ואנגלית אתה לא מתאים לעבודה בתחום בארץ.

אבא של ידידה שלי מהעבר ד"ר לפיזיקה גרעינית , הגיע לארץ התיישב על התחת למד עיברית והיום גם הוא מחפש מה לעשות כמו כל האקדמאים בארץ....

כשסבתא שלי באה לפה לא היה ממסד היא הלכה לגבעה שנראתה לה הכי יפה ובנתה ישוב מכלום , אחר כך ב48 ישבה בשבי הירדני , והיום היא רבה עם קופ"ח כמו כל עם ישראל .

אין בעולם מקום שמישהו חדש מקבל את התנאים של ותיק , אם זה בכוונה ואם זה מאילוצים של הבנה וידיעה איך להתמודד עם המערכת.

כל דור מהגרים סובל בשביל שהילדים שלו או הנכדים שלו יהיו חלק מחברה אחרת שהוא בוחר בה.

בכל מקום בעולם זה ככה, אבל בכמה מהם יש סל קליטה ? מלגות לעולים ? ( אני מכיר כמה עולים שההורים של מרוויחים יותר מהורי ומקבלים מלגות שאני רק יכול לחלום עליהן).

ואגב אם כבר מישהו באמת מקופח זה האתיופים ולא הרוסים , רק שהם יודעים לצעוק פחות חזק ( ויש לי מספיק חברים משני הכיוונים כדי להכיר).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...