Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כולנו עבדים כאילו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואגב אם כבר מישהו באמת מקופח זה האתיופים ולא הרוסים , רק שהם יודעים לצעוק פחות חזק ( ויש לי מספיק חברים משני הכיוונים כדי להכיר).

כמה דברים.

א) כיום רוסים כמעט ולא מקופחים. מי שרוצה להגיע למוסד להשכלה גבוהה או מקום עבודה מכובד, מגיע.

ב) מצד שני, האתיופים משלמים משכנתא 100 שקל ולא 4000. לשאלות שלכם, דירה בקריית מלאכי או עפולה עילית זו עדיין דירה. אם היו נותנים לי דירה במחיר כזה, הייתי לוקח.

ג) מי שרוצה לצאת מהגטו, יוצא. יש לי בבניין שתי משפחות אתיופיות, אנשים נחמדים ואינטליגנטיים שעובדים בעבודות שמכבדות את בעליהם (ולא, לא כל עבודה מכבדת את בעליה). חוץ מזה, יש מוסדות להשכלה גבוהה שיש בהן אפליה מתקנת לטובת המגזר האתיופי. מי שמעדיף להישאר בגטו שלו ולשתות בירה ווודקה כל היום, שלא יתפלא (מכוון גם לרוסים וגם לאתיופים).

ד) מי שב-2009 רואה גבעה ומחליט להקים עליה יישוב, הרשויות יעשו לו את המוות עד כדי פינוי בכח (ע"ע ההתנתקות). כמובן בתנאי שהוא לא ערבי (בהם מאיזושהי סיבה לא נוגעים).

ה) בתור לקופת חולים, כמו גם בפקק בכביש החוף כולם שווים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קיפוח זה לא אצלנו, זה אופייני לאוכלוסיות אחרות בישראל. הרוסים הם עם פרגמטי, והקומוניזם לימד אותנו שהכל נבנה בעבודה קשה ושום דבר לא "מגיע" לאף אחד (נסה להסביר את זה לישראלי הממוצע). האינטליגנטים מבינינו בד"כ ניסו להשתלב, וכשראו שתומר, זוהר ושחר תוקעים להם מקלות בגלגלים, הסיקו את המסקנות שלהם. לכן בין ה"יורדים" יש יותר רוסים מאשר כל מיעוט אתני אחר.

באותו עניין, אני מבקש להזכיר שלהגר אפשר להרבה מדינות, אבל לעלות אפשר רק לישראל. או ככה חשבנו בכל אופן. לפי מה שאומי אומר, יוצא שלא ממש עלינו לשום מקום, סתם היגרנו. מוזר, חשבתי שזאת המדינה שכל היהודים הנרדפים יכולים להרגיש בה בבית, מסתבר שלא כך הדבר. אם היינו רוצים שידפקו אותנו מכל הכיוונים, היינו נוסעים לארה"ב - לפחות עכשיו, 20 שנה אחרי, יש סיכוי שרמת החיים שלנו הייתה גבוהה יותר. סבא וסבתא שלי אשכרה חשבו שהציונות עדיין חיה, הם לא ידעו שב-2009 הציניות תתפוס את מקומה וישראל תהפוך להיות סתם עוד מקום בעיני אזרחיה.

ולגבי האתיופים - זה לא קיפוח, מה שהממשלה עשתה איתם זה פשע נגד האנושות, שאת תוצאותיו נראה כנראה רק אצל הדור השלישי, בעוד כעשור. לא הייתי רוצה להיות שם כשזה יקרה, כי יש לי הרגשה שהפנתרים השחורים יראו כמו חתלתולים לידם.

פורסם

אהלן דריש

תודה על ההזמנה. אני שומר לעצמי את הזכות גם לממשה:-)

ישיבתך בברצלונה, היא תעודת עניות, לחברה בישראל אבל גם לך.

סיר הבשר זה לא הכל בחיים.

רק כאן זה הארץ שלנו. ציונות התחלפה בציניות, עדיין כאן מנסים לפחות לטפל בקליטת עליה מה שאין הדבר כמעט בשום מדינה בעולם.

יש רבים בתוכנו שהעליה הרוסית היוותה איום עליהם, ולכן האפליה הייתה מורגשת יותר. אין חולק רובה של העליה מרוסיה הייתה ברמה תרבותית השכלתית גבוהה מאשר פה בארץ. מכאן האיבה מכאן גם ההסתגרות של הקהילה הרוסית , וההתערות היותר איטית.

חלק נכבד גם עוזב כי יש להם מה להציע גם במקומות אחרים.

כפי שאמרתי האובדן הוא הדדי לשני הצדדים.

וחבל, כי אין לנו ארץ אחרת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ולגבי האתיופים - זה לא קיפוח, מה שהממשלה עשתה איתם זה פשע נגד האנושות, שאת תוצאותיו נראה כנראה רק אצל הדור השלישי, בעוד כעשור.

אין לך מושג כמה שאתה צודק, וכמה שה"ציבור הרחב" לא מודע לזה בכלל.

וזה ממשיך גם היום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דריש והנס היקרים

הפרחתם האשמות - פשע נגד האנושות

כנראה שאינכם מבינים מה זה פשע נגד האנושות.

אבל אני אשמח לשמוע במה פשעו ממשלות ישראל בנושא זה ואז נבחן האם אכן פשע נגד האנושות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

באותו עניין, אני מבקש להזכיר שלהגר אפשר להרבה מדינות, אבל לעלות אפשר רק לישראל. או ככה חשבנו בכל אופן. לפי מה שאומי אומר, יוצא שלא ממש עלינו לשום מקום, סתם היגרנו. מוזר, חשבתי שזאת המדינה שכל היהודים הנרדפים יכולים להרגיש בה בבית, מסתבר שלא כך הדבר. אם היינו רוצים שידפקו אותנו מכל הכיוונים, היינו נוסעים לארה"ב - לפחות עכשיו, 20 שנה אחרי, יש סיכוי שרמת החיים שלנו הייתה גבוהה יותר. סבא וסבתא שלי אשכרה חשבו שהציונות עדיין חיה, הם לא ידעו שב-2009 הציניות תתפוס את מקומה וישראל תהפוך להיות סתם עוד מקום בעיני אזרחיה.

דריש, נכון שלא הכל מושלם במדינה שלנו אבל החרא כאן הוא שלנו ואנחנו בעלי הבית. אישית מעדיף אוהל עם חורים שהוא שלי מלהיות אורח בארמון.

ב) מצד שני, האתיופים משלמים משכנתא 100 שקל ולא 4000. לשאלות שלכם, דירה בקריית מלאכי או עפולה עילית זו עדיין דירה. אם היו נותנים לי דירה במחיר כזה, הייתי לוקח.

אם תגור בקרית מלאכי בבתים כמו שלהם לא תשלם יותר גם אם אתה לא אתיופי. בהרבה מקומ ות בפריפריה אתה יכול למצוא דירות בסכומים של 20-30K$ ולשלם משכנתא מצחיקה. השאלה אם תהיה מוכן לחיות בכאלה דירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כמה דברים.

א) כיום רוסים כמעט ולא מקופחים. מי שרוצה להגיע למוסד להשכלה גבוהה או מקום עבודה מכובד, מגיע.

ג) מי שרוצה לצאת מהגטו, יוצא. יש לי בבניין שתי משפחות אתיופיות, אנשים נחמדים ואינטליגנטיים שעובדים בעבודות שמכבדות את בעליהם (ולא, לא כל עבודה מכבדת את בעליה). חוץ מזה, יש מוסדות להשכלה גבוהה שיש בהן אפליה מתקנת לטובת המגזר האתיופי. מי שמעדיף להישאר בגטו שלו ולשתות בירה ווודקה כל היום, שלא יתפלא (מכוון גם לרוסים וגם לאתיופים).מסכים איתך לגמרי .

ד) מי שב-2009 רואה גבעה ומחליט להקים עליה יישוב, הרשויות יעשו לו את המוות עד כדי פינוי בכח (ע"ע ההתנתקות). כמובן בתנאי שהוא לא ערבי (בהם מאיזושהי סיבה לא נוגעים).זה דוגמא למה היא עברה לעומת מה אתה עברת, תאמין לי שאתה לא רוצה חוויות מהשבי הירדני .הם באו ועשו בלי להתלונן עד היום לא תשמע מהם "מגיע לי ".

ה) בתור לקופת חולים, כמו גם בפקק בכביש החוף כולם שווים.מסכים איתך במאה אחוז , אני רק מראה שאין הפליה למרות שהיא חיה פה כמעט 70 שנה היא עדיין שוכבת באותה מחלקה בבית חולים , אני רק נותן דוגמא לחוסר קיפוח .

קיפוח זה לא אצלנו, זה אופייני לאוכלוסיות אחרות בישראל. הרוסים הם עם פרגמטי, והקומוניזם לימד אותנו שהכל נבנה בעבודה קשה ושום דבר לא "מגיע" לאף אחד (נסה להסביר את זה לישראלי הממוצע). האינטליגנטים מבינינו בד"כ ניסו להשתלב, וכשראו שתומר, זוהר ושחר תוקעים להם מקלות בגלגלים, הסיקו את המסקנות שלהם. לכן בין ה"יורדים" יש יותר רוסים מאשר כל מיעוט אתני אחר.אני מכיר מספיק רוסים שלא עונים על ההגדרות היפות שכתבת פה

באותו עניין, אני מבקש להזכיר שלהגר אפשר להרבה מדינות, אבל לעלות אפשר רק לישראל. או ככה חשבנו בכל אופן. לפי מה שאומי אומר, יוצא שלא ממש עלינו לשום מקום, סתם היגרנו. מוזר, חשבתי שזאת המדינה שכל היהודים הנרדפים יכולים להרגיש בה בבית, מסתבר שלא כך הדבר. אם היינו רוצים שידפקו אותנו מכל הכיוונים, היינו נוסעים לארה"ב - לפחות עכשיו, 20 שנה אחרי, יש סיכוי שרמת החיים שלנו הייתה גבוהה יותר. סבא וסבתא שלי אשכרה חשבו שהציונות עדיין חיה, הם לא ידעו שב-2009 הציניות תתפוס את מקומה וישראל תהפוך להיות סתם עוד מקום בעיני אזרחיה.בארה"ב יש סל קליטה ? בארה"ב יש אירגונים שלמים ואנשים בודדים שמתעסקים בלאסוף ציוד משומש במיוחד לעולים ? ( אבא שלי במקרה מקדיש לכך הרבה מאוד מזמנו הפנוי )

ולגבי האתיופים - זה לא קיפוח, מה שהממשלה עשתה איתם זה פשע נגד האנושות, שאת תוצאותיו נראה כנראה רק אצל הדור השלישי, בעוד כעשור. לא הייתי רוצה להיות שם כשזה יקרה, כי יש לי הרגשה שהפנתרים השחורים יראו כמו חתלתולים לידם. אני מסכים איתך שיש הרבה חרא בתחום אבל פשא נגד האנושות ?

שאף אחד לא יבין אותי לא נכון , אני שמח מאוד (באמת ובתמים ) שבאים לכאן עולים , מרוסיה מאתיופיה מהודו או גרמניה , אני גדלתי על קליטת עליה סחבתי ציוד לדירות מגיל שבע , ומאז שאני זוכר את עצמי המשפחה שלי כל פעם מלווה עולים אחרים כמשפחות או בודדים .

אני עד היום מנסה למצוא אנשים שצריכים ציוד ולקשר אותם למחסן של אבי .

צורם לי שאני שומע מאנשים שאני יודע שקיבלו המון עזרה רק תלונות , קליטה בארץ היא קשה , כי זו ארץ קשה , מדינה ש90 אחוז ממנה אם לא יותר הם מהגרים היא מדינה שהולכת על הצד .

זה לא משנה אם היגרת כלכלית או עלית אידיאולגית , זה קשה וזה יהיה קשה לעד, יש ציונות היא בשפל והיא תעלה , אם זה כל כך צורם לך , קח את המושכות ותוביל , אתה כבר מזמן ישראלי .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אמירה אופיינית לאנשי "כור ההיתוך" של עליית שנות ה-70. למדנו מהר מאד להתרחק מהנבלות האלה.

למרבה האירוניה, מצב דומה קיים גם היום בגרמניה ומדינות נוספות עם מהגרים רוסים. כנראה שזה משהו בגנים.

הגירה גדולה תמיד דורשת משאבים מהמדינה הקולטת ותמיד באה על חשבון האזרחים (מקומות עבודה, מחירי דיור וכו'). דבר כזה תמיד יצור מרמור בקרב הנושאים בנטל במיוחד כשהמהגרים מקבלים תנאים עדיפים פי כמה על פני הילידים.

כאמור, המניאקים "מבית" מפריעים לי פחות. הצברים הם אלה שחייכו אלינו מחד, ודפקו אותנו מאידך.

אמירה גזענית ואומללה. מה משנה לאומיות הדופק?

לצערי, זה נמשך גם בימינו. האוכלוסיה המקומית עדיין מאויימת ברובה מאנשים אינטליגנטים (לא בהכרח מהגרים) ומנסה בכל כוחה לדכא את האנשים האלה, בכל האמצעים שידם משגת. לפעמים זה אומר לדפוק את האינטליגנט במוסך עם מחיר מופקע, ולפעמים זה להכשיל את האינטגרציה שלו בשוק העבודה, ואף לדרדר אותו לעבודות שמירה, נקיון וכיו"ב.

סליחה אבל היא לא מדכאת אף אחד. גם אם תהיה האיש הכי מבריק בעולם אבל תבחר לא ללמוד את השפה המקומית על בוריה (ואני מדבר מניסיון עם אנשים שנמצאים בכר כמעט 20 שנה בארץ ולא יודעים כמעט מילה בעברית) אז מן הסתם לא תוכל לעבוד במקצוע שלך ותהיה שווה הרבה פחות. כל זה עוד לפני שנתייחס להבדלים בין התארים מבריה"מ לשעבר לתארים המערבית.

נכון, היו אנשים שיצאו מזה אחרי כמה שנים, אבל מעטים הצליחו להשתלב באופן מלא ובתנאים דומים לאלה של המקומיים. בדומה לנשים המרוויחות פחות באותו תפקיד, כך גם מרבית עולי שנות ה-90 מעולם לא קיבלו את המגיע להם בשוק העבודה הישראלי. עד היום.

פה אתה טועה. עולים חדשים בגילאים מקבילים לשלי שעלו בשנות התשעים הגיעו לא פחות ממני ומחבריי. מי שלא הגיע הם אלה שעלו בגיל מבוגר ואלה שעלו בגיל חטיבות הביניים כי המבוגרים מתחילים מ 0 וזה לא קל בגיל מבוגר בדיוק כמו שאם בגיל 40 תעשה הסבה מקצועית לא תגיע לאותו המקום של מי שלמד את אותו מצוע בגיל 25 והצעירים עברו משבר שפה ותרבות שפגע בהם קשות דווקא בשנים בהן הם צריכים לבנות את עתידם.

רות קיבלתי.

אתה מוזמן לבוא לבקר בפעם הבאה שאתה בברצלונה, אשמח לארח אותך ואת משפחתך בביתי. יש מקום לכולם.

וזה יותר ממה שאני יכול לומר על בית הוריי (דירה קטנה בדרום נתניה) או על ביתם של אחותי ובעלה עובדי ההייטק (דירה קצת יותר גדולה, אבל רוב המשכורת שלהם תלך לבנק ב-20 שנה הקרובות.)

אם טוב לך בברצלונה ונוח לך שם אז שיהיה לך רק טוב. אישית לי נוח כאן כשאני יכול להגיד מה שבא לי ומתי שבא לי בלי לחשוב יותר מידי אם הבדלי המנטליות יגרמו לדברים להתפרש לא נכון ובלי לדאוג שמחר יקום שליט גזען או סתם מופרע שיחליט שזה לא מקומם של המהגרים ויגרש אותי עם משפחתי.

והנה חזרנו לנושא השרשור...

התגובות באדום

פורסם

אומי - אל תחשוב לשניה שאני או מי מהעולים האחרים איננו מעריכים את מה שעשו למעננו אביך ואנשים כמוהו. אני מדבר על שלב אחר באינטגרציה שלנו, לא על הקליטה הראשונית. בהתחלה הכל היה טוב.

שי - אתה מביא דוגמה לא מוצלחת לאנשים בגילך, כי בתחילת שנות ה-90 הם היו בתחילת שנות ה-20 לחייהם. חלק מהם אפילו הספיקו לשרת בצבא. בכל אופן, בגיל כזה לא בעיה להשתלב בכל מקום.

אני מדבר על אנשים שהגיעו בגילאי 30 ומעלה. 40 זה כבר נחשב זקן, אז דמם מותר. ניחא.

מתוך אותה אידאולוגיה שהסברתי בתגובתי הקודמת, היה ברור לרוב האנשים האלה, גם לאקדמאים, שיצטרכו לבנות את חייהם מאפס. לכן הם לא התרעמו יותר מדי כשנאלצו לעבוד בנקיון, במעדניה בסופר, בקטיף תפוזים ועוד כל מיני עבודות בסגנון. הם חונכו לחשוב שבסופו של דבר אדם מתקדם בהתאם לכישוריו, ולכן השפה היא רק מחסום זמני.

כאמור, אני יכול להבין מדוע אדם בלי שפה מתחיל בעבודות כאלה, אבל אני מכיר דוגמאות רבות מדי של אנשים שלמדו את השפה, אולי לא על בוריה, אבל ברמה מספיק גבוהה, ועדיין זכו לתנאים ויחס גרועים משמעותית. לראיה, ההורים שלי, שניהם דוברי עברית שוטפת, אבל עם מבטא ושמות רוסיים. המצב עם השפה שלהם לא השתנה הרבה בחמש עשרה השנים האחרונות, אבל התקדמות של ממש בהכרה המקצועית מעולם לא חלה, וזה מוטיב חוזר ברוב המקומות בהם עבדו.

הרעיון הוא פשוט: איגור, תומר, שחר וזוהר עובדים באותו מפעל. תומר בקו הייצור, שחר מנהל עבודה וזוהר ראש המחלקה. איגור בא עם התואר השני שלו מהטכניקום של חרקוב, אבל המקומיים לא מתרשמים. הרי מה שווה התואר המצחיק הזה לעומת תעודת הטכנאי שסחבק קיבל מ"אורט אור עקיבא"? בכל אופן, איגור דובר עברית סבירה, אבל עם מבטא משעשע. המסקנה פשוטה - הוא אידיוט שלא יודע כלום וסחבק צריך ללמד אותו, וכך הוא נכנס לעבודה בקו הייצור. עד כאן הכל תקין, צריך להתחיל מאיפשהו. הבעיה מגיעה בתוך חודשיים, כאשר איגור לומד לעשות את העבודה טוב יותר מתומר, ובדרך גם לתקן את כל המכונות בקו. הוא מציע הצעות ייעול שמשום מה מעולם תמיד נעצרות אצל ראש המחלקה. באופן מסתורי, חלק מהן עושות קאמבק מאוחר יותר, ללא ידיעתו של איגור ותחת שמו של זוהר, שגם מקבל עליהן בונוס נחמד.

אחרי חצי שנה, איגור עובד כמו ילד טוב, אבל משום מה לא מתקדם לשום מקום. הוא לא מסוג האנשים שיבקשו העלאה (עניין של חינוך), אבל מתחיל להרגיש לא נח מהמצב ושואל מדוע כל הקידומים פוסחים עליו. התשובה לא מאחרת לבוא - לא מוצא חן בעיניך, אתה מוזמן לחפש עבודה במקום אחר. הסיבה לכך פשוטה, לשלושת הכוכבים שלנו ברור שאם איגור יקודם במילימטר, לא רחוק היום שבו יעלה בדרגה, ירש את תפקידו של שחר ובהמשך גם את זוהר. זה אומר ששלושתם יצטרכו לעבוד קשה יותר ואולי לראשונה בחייהם להוכיח שהם אשכרה ראויים לתפקידיהם. לא מתאים. וכך יוצאת לדרך המשימה (ויש שיגידו מזימה) לעכב את העולה החדש (למרות שהוא כבר 10 שנים בארץ) ולא לתת לו להתקדם. ואף מילה על זה ששלושתם שירתו בשלב כלשהו באותה יחידה בצה"ל.

בקיצור, עבודה קשה לא תמיד משתלמת, ובישראל יש יותר מדי מקרים של עיכוב מלאכותי בסולם הדרגות. אבל נגיד שזאת תופעה רווחת, ולא קשורה בהכרח למהגרים. עדיין, לרוסים במקומות כאלה אין סיכוי, כי בן אחותם גם לא שירת עם גיסו של הבוס בפלוגה 8. הם גם לא ידעו שיש מילה כזאת "בן אחות", אותם לימדו להגיד "אחיין".

אתם מספרים על התקדמות של העולים במידה שווה. האם התעניינתם פעם כמה מנכ"לים רוסים יש בארץ? תתפלאו, אבל דווקא סמנכ"לים לא חסר. מעניין, לא?

אין מה להתפלא אם כך שאנשים מסיקים את המסקנות שלהם ובוחרים בשיקול הפרגמטי. ההורים שלי לעולם לא יעזבו את ישראל, כי הקומוניזם היה גרוע יותר וגם כי בגילם כבר אין להם כח לעקור עוד פעם ולהתחיל מחדש. אני לעומת זאת נעלב בשמם, ומחפש את מזלי במדינה אחרת. אין לי שום חיבה ספציפית לספרד, זה פשוט היה הכרטיס שלי החוצה, נראה לאן אגיע בהמשך. הבעיה שלי היא שאחרי 20 שנה בישראל, אני יודע שאצטרך לתמוך בשני הוריי, למרות ששניהם בנו את עצמם מאפס ועבדו במשרה מלאה לאורך כל התקופה הזאת. על אותה עבודה הם קיבלו פחות שכר, ואל תספרו לי על סל קליטה, הכסף הזה הלך בדיוק למטרה לשמה הוא ניתן - לקניית רהיטים, מכשירי חשמל, ספרי לימוד לילדים וכיו"ב. אף אחד לא הלך עם זה לפאב.

לסיכום, אני לא אכנס לסיפורים ארוכים על למה אני מרגיש נח יותר בחו"ל, אבל הנה הסבר קצר, שעדיין תקף מאד גם היום:

http://www.youtube.com/watch?v=nnLVHzeSGLU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

דריש שלום

לפי הטיעון שהשתמשת בו על לונדון אני יכול להגיד לך בוודאות ואתה בטח תוכל לאשר זאת, כי במוסקבה לנינגרד ושאר ערים גדולות בברית המועצות יש יותר תרבות יותר בתי אופרה ,בולשוי יש אחד בעולם וכו' מאשר בארץ שלנו .

אף על פי כן באתם לכאן בהמוניכם כי כאן יש יותר.... תשלים אתה לבד מה יש כאן יותר. מי שגדל כאן לא חש בדברים האלה כי זה נראה לו טבעי. רק מי שבא משם יודע להעריך את הדברים הללו.

והמדינה - הממשלה על כל מוסדותיה ואזרחים עשו שמיניות באוויר כדי לקלוט את העליה הזו. לא הכל היה חלק אבל להשחיר את הכל? זו השמצה חסרת שחר ויסוד.

המעציב ברוסיה התנכלו לכם כי אתם יהודים כאן מתנכלים לכם כי אתם רוסים.

גם הספרדים יכולים לטעון ובצדק כי כמות המנכ"לים מתוכם קטנה ביחס למשקלם באוכלוסיה.

זו אפליה שנעלמת ותיעלם, צריך לכך זמן.

קח את ארה"ב כדוגמה. מי חלם לפני 50 שנה שישב נשיא שחור בבית הלבן. אם היה כזה היו מאשפזים אותו.

לפני 46 שנה חלם איש כזה וחלומו הוגשם .

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A9_%D7%9C%D7%99_%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9D

להזכירך טרם התקבלה תשובתך בקשר לאתיופים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא הכל שחור, מצטער אם זה מה שהשתמע מדבריי.

פשוט אחרי 20 שנה במדינה שקיימת 60, ציפיתי ליותר.

להזכירך טרם התקבלה תשובתך בקשר לאתיופים.

אני משאיר את זה להאנס.

פורסם

המעציב הוא שהרמת ידיים ונסעת לניכר במקום לנסות ולתקן את הטעון תיקון כאן.

ואז יבוא בנך יום אחד בוכה מבית הספר כי הרביצו לו כי הוא יהודי או קראו לו ז'יד.

שים לב קיבלת את המנטליות הישראלית:shock:

"אני משאיר את זה להאנס."

האנס ישאיר לך וככה תשובה לא נקבל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כפי שאני רואה זאת, הדרך היחידה לתקן משהו בישראל של היום היא באמצעות הפיכה צבאית.

הפיכה אזרחית לא תקרה שם, כי אין ערבות הדדית ואף אחד לא שם ז*ן על השני. כל אחד שומר על החלקה הקטנה שלו, ומקפיד להראות כלפי חוץ שהיא יותר ירוקה מזו של השכן, גם אם בפנים היא רקובה לגמרי.

אני עוד לא הרמתי ידיים, בסה"כ התעצבנתי ויצאתי לפסק זמן של כמה שנים. יש סיכוי טוב שאני עוד אחזור, ולא רק בגלל שיפטרו אותי.

אני משאיר את ההסבר על האתיופים להאנס, כי אני מתרשם שהוא אדם משכיל ממני, ויכול להביא טיעונים טובים יותר מ"בואו תראו מה קורה בשכונה שלי". את החלק הראשון בדבריי הסברתי מנסיון. את החלק השני צריך להציג בצורה קצת יותר יסודית, אם נבחר להיכנס לדיון הזה, לכן אני משאיר את זה לכשירים ממני.

פורסם

דריש, אתה טועה בגדול בנושא הערבות ההדדית.

אני הייתי פעיל במספר עמותות שעזרו לנזקקים ואין לך מושג כמה עזרה הדדית יש בארץ. אני בטוח שאתה גם זוכר כשהגעתם לארץ איך קלטו אתכם. נכון שהיו את אלה שקראו לכם רוסים וכו' אבל בשורה התחתונה העולים קיבלו סל קליטה נדיב, סיוע בדיור, ליווי בכל הסידורים מול משרדי הממשלה, תרומות ריהוט וביגוד ועוד.

פורסם
ולגבי האתיופים - זה לא קיפוח, מה שהממשלה עשתה איתם זה פשע נגד האנושות, שאת תוצאותיו נראה כנראה רק אצל הדור השלישי.

סליחה על הבורות, מה עשו להם? לקחו אותם ממקום מוכה רעב, עוני ומלחמות, והעלו אותם לכאן? איזה פשע, משהו...

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...