Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כולנו עבדים כאילו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעייה היא שהאנשים שיצטרכו להצביע בעד החוקים הללו, הם בדיוק חלאות האדם בהם אנו רוצים לפגוע

ושום רשימה שתריץ בפורום הזה, או למען האמת בכלל הקהילות המקוונות בישראל, לא תצליח לעבור את אחוז החסימה.

ואמרו את זה טוב לפני:

"הציבור מטומטם

ולכן הציבור משלם"

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השינוי לא יבוא ממחאה ברחובות אלא מרשימה על מפלגתית שתקום ותתחייב להעביר חוקים שיגבילו את השחיתות הציבורית ולהתפטר אחרי חצי שנה.

רשימה כזו יכולה לבוא עם רשימת חוקים מוכנה ולרוץ איתה לכנסת.

זו הבעיה. חשבנו כך עד היום. החשיבה הזו נובעת מעצלנות. נק'.

רק המחשבה על כביש י-ם-ת"א פקוק כולו, תזמונים של 5 שעות בגלגלצ, כששיחת היום העיקרית בחדשות היא על כך שלאזרחים נמאס מהמצב הנוכחי - מרגשת אותי. באמת.

פורסם

יוסי,

המפתח לשלום יקום או יפול על זכות השיבה. תן לפלסטינים את זכות השיבה ולכאורה קיבלת שלום.

רק צריך לזכור שהם לא סתם מתעקשים 61 שנה על זכות השיבה, הם יודעים שזה ישנה דמוגרפית את הרכב האוכלוסיה ויהיה כאן מיידית רוב ערבי/פלסטיני שבסופו של יום יכתיב למיעוט היהודי את החוקים.

יש לנו היהודים היושבים בציון דפקט בצ'יפ - אנחנו רואים הכל מנקודת מבט חילונית בעוד בני שיחנו רואים הכל מנקודת מבט דתית. במקום שהדת מובילה - היא גם תנצח, זה רק ענין של זמן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
יוסי,

המפתח לשלום יקום או יפול על זכות השיבה. תן לפלסטינים את זכות השיבה ולכאורה קיבלת שלום.

רק צריך לזכור שהם לא סתם מתעקשים 61 שנה על זכות השיבה, הם יודעים שזה ישנה דמוגרפית את הרכב האוכלוסיה ויהיה כאן מיידית רוב ערבי/פלסטיני שבסופו של יום יכתיב למיעוט היהודי את החוקים.

יש לנו היהודים היושבים בציון דפקט בצ'יפ - אנחנו רואים הכל מנקודת מבט חילונית בעוד בני שיחנו רואים הכל מנקודת מבט דתית. במקום שהדת מובילה - היא גם תנצח, זה רק ענין של זמן.

.

זכות השיבה?

אולי אני צריך לדבר עם גרמניה שיחזירו לי את המפעל טכסטיל שהיה הורים של סבא שלי שם, את הבית והחווה... :roll:

יש משהו שניקרא היחס בין תוצר לנפש.

התוצא הלאימי הגולמי של ישראל עמד בשנת 2008 על טיפה יותר מ 200 מיליארד דולר ונימצא בצמיחה מתמדת. ב 2002 זה היה משהו כמו טיפה מעל 100.

זה אומר שכל תוצר לאדם זה משהו כמו 30000 דולר. אחד המקומות המכובדים בעולם.

איך התמונה בארצות שכינינו?

נתחיל ברשות: לת"ג לנפש שם זה משהו כמו 1000$ ומטה (במקומות כמו עזה למשל).

ירדן, שהיא מדינה עם מספר אוכלוסין די שמה לנו, שם התל"ג עומד על 21 מיליארד.

לבנון, 28 מיליארד, משהו כמו 6500 לנפש. שזה יפה מאוד מדינה שהביאה את הכלכלה שלה ליציבות יחסית.

מצריים, 180 משהו כמו 2000$ לנפש.

סעודיה , משהו כמו 400 מיליארד, ו15000$ לנפש.

לשתי האחרונות יש נפט וזה בעיקר מה שמחזיק אותן "באוויר".

איך לכל השדים והרוחות אתה חושב שאפשר לשלב בין שני משקים שהשוני שלו כל כך גדול?

אם היה גבול פתוח, כל העולם השלישי היה רוצה לבוא לכאן :roll:

רואה סאוט'פארק? זוכר את הפרק שאנשים מהעתיד חזרו בזמן ועבדו השביל סנט ליום?

אני לא אומר "לא" לכלכלה משותפת, שיתוף פרושו שכל אחד מהצדדים מביא חלק דומה ב"חבילה".

אם אחד מביא את כל החבילה, והשני מביא כיסא נוח ושימשיה זה לא שיתוף. יש לזה מילה אחרת.

מדינת ישראל היא המדינה היחידה באזור שאין לה משאבים טיבעיים, בניגוד למדינות אחרות, שגם קונות את המשאבים שלהם בפחות כסף ממדינות אחרות שנימצאות לידן.

עם המדינות האילו ה"רשות הפלסטינאית" צריכה להיתאחד כלכלית. מקום בו הם לא יהיו "עבדים בשקל" ויוכלו להשתלב בכלכלה המקומית ללא בעיה.

אגב, למי שסקרן, מדד השחיתות בארץ עומד על 6 מתוך 33, זה מאתר הממשלה, אז אי אפשר לסמוך על זה.... :roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
המפתח לשלום יקום או יפול על זכות השיבה. תן לפלסטינים את זכות השיבה ולכאורה קיבלת שלום. .

אמיר, אם תקרא קצת מאמרים של מזרחנים ואנליסטים של הסכסוך ולא כותרות עיתונים תבין שההנהגה הפלסטינית מזמן הבינה שלא תהיה שום שיבה ושום נעליים.

הדיבורים כיום הם על גובה הפיצוי לנפש על הפיכתם לפליטים.

מנגד, עומדת תביעת פיצוי של היהודים שגורשו ממדינות ערב ללא אפשרות לקחת את רכושם ככה שסה"כ הסכומים די מתקזזים.

גם אם הם לא היו מתקזזים, אני בטוח שאיזה מדינה יפת נפש כמו גרמניה או בריטניה הייתה יותר מאשר שמחה לקבל את החשבון ולשלם אותו במלואו.

אין היום שום ספק שהשלום הוא בהחלט בר השגה והדבר העיקרי שמעכב אותו הוא פחדנות של המנהיגים משני הצדדים!

אבל יאללה, שלומי ביקש בלי פוליטיקה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא נתעסק בפוליטיקה נתעסק לרגע קט בהיסטוריה.

היהודים מימשו את זכות השיבה אחרי 2000 שנה. אחרי שהתגרו במעצמה עולמית ושמה רומי. לפני זה גלו מארצם אחרי שהתעסקו עם מעצמה עולמית ושמה בבל.

הערבים יכולים לממש את זכות השיבה ולחזור אל ערב היא מולדתם . הלצים אומרים שיחזרו אחרי 2000 שנה כמונו:-)

אילו היה העולם משכיל בכספים שהוקדשו להנצחת תופעת הפליטים , ליישבם במדינות ערב , כבר מזמן לא הייתה קיימת בעיית הפליטים.

אין מקום בעולם בו קיימים פליטים מקצועיים כמו כאן.

העברת אוכלוסין במספרים גדולים בהרבה אירעו אחרי מלחמת העולם הראשונה והשניה, אפילו בהודו הועברו מוסלמים במספרי ענק לפקיסטן ונקלטו כנגדם בהודו הינדים. בטעות השאירו כמורסה את חבל קשמיר , כדי שיהיה על מה להילחם . מאורעות אלה אירעו במקביל למלחמת העצמאות שלנו.

כנגד מספר הערבים שעזבו את ארץ ישראל בעצת מנהיגיהם , גורשו מספרים גבוהים יותר של יהודים מארצות ערב. מהארצות מרוקו אלג'יר וטניס הגיעו חלק לארץ וחלק נשארו לחניית ביניים:-) בצרפת.

בכל זוית אפשרית ידם של העובדות גוברת כנגד המוסלמים.

מאורעות דמים של ערבים כנגד יהודים היו בארץ עוד לפני מלחמת העצמאות. כך שלא בעיית הפליטים יצרה את השנאה . אז שלא יבלבלו אותנו עם "עובדות" ובדיות.

לפי יודעי דבר , העיר ירושלים לא מוזכרת בקוראן אפילו פעם אחת. היא מופיעה בתנ"ך מאות פעמים.

בשמה הערבי בכלל לא מוזכר השם ירושלים אלא אל קודס א- שריף = הקודש הנעלה.

אם נבדוק מדינות אחרות נראה כי מגורים משותפים של עמים שונים בני דתות שונות נידון לכישלון. לכן אין סיבה כי דווקא כאן בחום הים התיכוני הדבר כן יתבצע.

כיוון שכל מלחמות ישראל היו ללא תכנון מדיני , לכן התוצאות לא היו בהתאם. במלחמת העצמאות היה צורך להעברת אוכלוסין של כל הערבים מכאן וכך היה צריך להיעשות גם לאחר מלחמת ששת הימים . אז לישראל היו גבולות שרובם הגדול מושתתים על גבולות טבעיים והיא הייתה שוכנת לבטח . כפי שישראל קלטה את היהודים מכל תפוצות הגולה מבלי שקיבלה אגורה על כך מהאו"ם ומוסדותיו כך היו צריכים הערבים לעשות עם המפונים מכאן , והארץ תשקוט 400 שנה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יניב,

כנראה שלא כל הצדדים למו"מ מתחשבים בכתבי מזרחנים ואנליסטים, עובדה היא שרה"מ אמר את שאמר רק השבוע:

"עליהם לזנוח סופית את הדרישה ליישב בתוך ישראל את צאצאי הפליטים, ולקעקע בשלבים את שטחה של מדינת ישראל לאחר שיושג הסכם שלום". http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3745396,00.html

ושים לב מה הוא אומר: "לאחר שיושג הסכם השלום", כלומר קודם יחתם הסכם שיקראו לו שלום אבל הוא לא יעסוק בזכות השיבה שעליה ידונו רק אח"כ.

ואם לא יגיעו להסכמות > מלחמות, אז בשביל מה הויתורים בדרך, אם מלכתחילה אנחנו יורים לעצמנו ברגל.

המצב הכלכלי שלנו גרוע הן בהיבט האישי והן בהיבט הלאומי בגלל שאנחנו נשענים על ארה"ב יתר על המידה ובכך למעשה הם שולטים בנו במקום שאנו נשלוט בעצמנו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אין לכם מושג איך אני מסכים איתכם. אבל בהחלט יש משהו מוזר בארץ. הכל בארץ יקר מאוד ביחס למשכורות שאנחנו מרוויחים.

נכון שאפשר לחיות במינימום (בגדים זולים, לחיות בדירה זולה, להחזיק רכב אחד ולהסתדר עם התחבורה הציבורית הכושלת שלנו, לקנות אוכל בסיסי בלבד, לא לצאת למסעדה או פאב לעולם, בטח שלא לטוס לחופשה בחו"ל וכו') אבל מי רוצה לחיות ככה?

אני אוהב להסתכל על הדברים בנימה קצת יותר חיובית;

תשאל את ההורים שלך, או סבא\סבתא, מה היה כאן לפני 20-25 שנים. כמה באמת היית צריך לעבוד בשביל להכניס מקרר חדש הביתה או טלויזיה.

היום, למרות כל המיסוי, במחיר של משכורת מינימום אתה מעמיד טלויזיה חדשה LCD 32" בת-זונה ועוד יכול להישאר לך עודף. היום, במחיר של משכורת מינימום, אתה יכול לקנות מקרר חמוד (לא 600 ליטר עם 2 דלתות ומקפיא תחתון, אבל בהחלט מקרר של 450-460 ליטר שיכול לשמש אותך לכל תקופה הרווקות + נישואין כולל ילד אחד לפחות !). היום, במחיר של משכורת אחת, אתה בהחלט קונה מכונת כביסה בת-זונה של AEG או כל מותג אחר. הרשימה עוד ארוכה: מדיח כלים רחב (מכשיר ממוצע יעלה פחות ממשכורת מינימום), תנור אפיה (פחות ממשכורת מינימום) ושלא לדבר על המוצרים הקטנים שפשוט נמכרים במחירים זנותיים ואת הישנים כבר לא כדאי לתקן (פעם היו מתקנים). היום במחיר של משכורת מינימום אתה מתקין מזגן ממוצע לבית או שני מזגנים קטנים לחדרים.

פעם לא היו את המותרות של היום שגוזלות מאיתנו כסף רב; כבלים (YES או HOT), פלאפונים, מטהרי מים למיניהם, מערכות סטראו (שהיו נחלתם של המשוגעים בלבד), מערכות משחק משוכללות לסלון, מזגנים בכל חדר וכו' וכו'. תראה כמה כסף אנחנו מבזבזים על שטויות ותבין שבישראל אומנם יש הרבה מיסים, אבל גם אפשר לחיות לא רע בכלל. הכל עניין של סדר עדיפויות ורמת בזבזנות.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא רק שאני מסכים לחלוטין עם איציק, אני אוסיף ואגיד שאם אתם חושבים שהאמריקאים מלקקים דבש עם:

0 שרותים סוציאלים

עם משבר המשכנתאות (לא המשבר הכלכלי אלא משבר המשכנתאות עצמו).

המשבר הכלכלי הנוכחי.

פיטורין אחרי 20 שנות ותק מהיום להיום ללא שום הודעה או פיצויים.

זריקה מהבית אחרי שלא שילמתם משכנתא חודשיים.

0 שרותי בריאות חינם

0 ביטוח בריאות מהמדינה.

אז יש לי חדשות בשבילכם, אתם טועים! ובגדול!

נראה מה תגידו כשבנקים יסגרו פה וכל הכסף שלכם ילך לים.

כשהפנסיה שלכם תיגנב ע"י ניידוף.

כשתעבדו 30 שנה אצל אנרון ופתאום תהיו בלי מקום עבודה,בלי משכורת ובלי הכסף שהיה בביטוח מנהלים.

באמריקה זה כבר קרה,קורה וימשיך לקרות כי הסגידה המטורפת שלהם לקפיטליזם גורמת לזה.

אצלנו לשימחתי, זה לא קיים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה נכון, המצב אצלם יותר גרוע, אבל גם חלק גדול מהם התרגל לקנות המון דברים בלי אפשרות אמיתית לשלם עליהם.

הצורה היחידה לחיות בצורה טובה ורגועה היא לחיות ממה שיש באותו רגע ולשים חלק מהמשכורת בצד.

בארץ כולם רוצים משכנתא וכולם רוצים שיהיה להם בית משלהם.

אני משלם בשנה שכר דירה שעולה לי פחות מהריבית שהייתה עולה לי משכנתא, ואני חי בבית די גדול.

לא כולם חייבים לחיות ברמה הכי גבוהה שיש אם אין כסף.

אצלנו לפחות כמעט אין אנשים שמתים מרעב.

אם אתה לא משיג עבודה עם שכר מינימום לפחות בארץ, הבעיה היא אצלך, לא בחוץ.

אמיר, אם תקרא קצת מאמרים של מזרחנים ואנליסטים של הסכסוך ולא כותרות עיתונים תבין שההנהגה הפלסטינית מזמן הבינה שלא תהיה שום שיבה ושום נעליים.

הדיבורים כיום הם על גובה הפיצוי לנפש על הפיכתם לפליטים.

מנגד, עומדת תביעת פיצוי של היהודים שגורשו ממדינות ערב ללא אפשרות לקחת את רכושם ככה שסה"כ הסכומים די מתקזזים.

גם אם הם לא היו מתקזזים, אני בטוח שאיזה מדינה יפת נפש כמו גרמניה או בריטניה הייתה יותר מאשר שמחה לקבל את החשבון ולשלם אותו במלואו.

אין היום שום ספק שהשלום הוא בהחלט בר השגה והדבר העיקרי שמעכב אותו הוא פחדנות של המנהיגים משני הצדדים!

אבל יאללה, שלומי ביקש בלי פוליטיקה.

נכון!

פורסם
חישובים שעשיתי לאחרונה מראים שבשביל לגדל ילד אחד במדינה הזו ברמת חיים בסיסית (ללא מסעדות, טיולים וכיו"ב) אתה צריך הכנסה חודשית של 16000 שקלים נקי.

בגירה , אני לא יודע איך אתה עושה חישובים.

הסכום נראה לי מופרך ומוגזם ולא קשור למציאות.

על אותו משקל של "צרכנות נבונה" אני חושב שצריך להנהיג גם "צרכנות תומכת".

מה יש לכם ללכת לרשתות ענק (במיוחד אם מדובר ברשתות זרות) בזמן שבשכונה שלכם יש בעלי עסקים פרטיים שבקושי רב מצליחים להחזיק את העסק פתוח?

אני באופן עקרוני, כל עוד זה לא פוגע בי בצורה קשה, מעדיף לשלם עוד כמה שקלים על מוצר ולדעת שתמכתי בשכן מאשר לתרום לרשת שהבעלים שלה יושבים במיאמי או וונקובר.

הפסקתי ללכת לארומה, את הקפה אני קונה בבית קפה שכונתי.

הפסקתי לקנות ירקות/ פירות בסופר, אני קונה אצל הירקן השכונתי.

הפסקתי ללכת לטימברלנד/זרה/וכו', אני מחפש בגדים בחנויות פרטיות.

קניתי תנור בישול, הצעה הכי זולה קיבלתי בשקם אלקטריק. חנות פרטית שמצאתי הצליח ללחוץ את עצמו למינימום של 180 ש"ח מעל השקם. קניתי אצלו.

כל הכבוד.

הרבה זמן לא ראיתי הודעה בפורום שעוררה בי כ"כ הרבה הערכה כלפי מישהו.

במדינה כמו ישראל, שסטטיסטית 75% מבתי האב הם בעלי רכב, אין סיבה שכולם יהיו במינוס.

מאיפה אתה שואב נתונים?

אולי 53%.

פורסם

איציק נ.

פעם בנו מכשירים שתוכננו לעבוד חיים שלמים, היום בונים מכשירים שמתוכננים להתקלקל. מכשיר שנבנה לעבוד חיים שלמים, מלכתחילה יוצר מחומרים איכותיים ויקרים יותר וגם זאת היתה סיבה שעלה יותר.

לא מזמן ביקרתי קרובים שאצלם עדיין פועל ללא רבב אותו המקרר כבר 53 שנה ללא אף קילקול.

קבלתי מאמא שלי מכונת כביסה שהיא כבר בת 24 ואף תקלה לאורך כל הדרך. ולפני כן היתה לה מכונה שעבדה יותר מ-30 שנה ללא תקלות והוחלפה רק כי לא היה לה את פונקציית הסחיטה.

נכון שאז הרווחנו פחות ועבדנו יותר בכדי להשיג כל מכשיר ומכשיר, אבל כשקנינו משהו, הוא הצדיק כל אגורה.

תראה לי היום מכשיר חדש שיעבוד עשרות שנים ללא תקלות.

.

פורסם

תראה לי היום מכשיר חדש שיעבוד עשרות שנים ללא תקלות.

באותה הזדמנות תראה לי מי יזכה בלוטו

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

• תוכן חדש...