Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בן 25 (וחצי תכף), ותמיד אהבתי טניס, אבל אף פעם לא טרחתי ללמוד לשחק.

בזמן האחרון התעורר בי מחדש הג'וק ורציתי לשאול.

אני בכושר לא משהו (גידלתי קצת כרס אפילו) וכאמור בן 25, האם אפשר עדיין ללמוד לשחק? (כמובן שלא אחלום לשחק לצד דודי סלע, אבל לפחות משחקים אזוריים)

האם רצון ואהבה לספורט מספיקים ? הבנתי שזה ספורט שדורש הרבה מאמץ וכושר, וגם הרבה כסף.

האם יש פה שחקני טניס שיוכלים לשפוך מעט אור ?

בנוסף האם מישהו מכיר מקום טוב ללמוד בפ"ת ?

והאם לא עדיף פשוט לקנות נינטנדו WII ולשחק שם? :)

תודה :)

פורסם

בתור שחקן טניס מתחיל בגיל 24 אני התחלתי לשחק לפני כחודשיים.

לא רואה צורך לקחת שיעורים אם יש לך חבר/שתיים שיודעים לשחק שפשוט ישחקו איתך,יתנו לך טיפים ותוך כדי תלמד.

המשחק דורש הרבה אימונים,הרבה.

השאלה היא לאיזו רמה אתה שואף להגיע?

אני משחק בחודשיים האלו פעמיים בשבוע,הרמה עולה ממשחק למשחק ואני מגיע לרמה של אנשים שמשחקים כמה שנים.

מבחינת עלויות,מחבט באיכות טובה במגה ספורט עולה 450-700 ש"ח.

סט כדורים של PENN1/2 עולה 30 שקל ל3 כדורים,כדורים מומלץ להחליף לאחר כמה משחקים מכיוון שהם מאבדים את "קפיציותם" :lol:

בהצלחה :wink:

פורסם

שים לב קיבלת פה עצת אחיתופל.

לא לקחת שיעורים? לבנאדם שלא שיחק מעולם?

אם אתה שואף לרמה נמוכה זה בסדר, אבל בתור ספורט שאפשר להמשיך לעסוק בו עד גיל מבוגר, זו טעות ענקית לקבע טעויות כבר מההתחלה.

אישית, בגיל 8 (או 7...או 9, כבר לא זוכר) אבא שלי לקח אותי לחוג טניס וקנה לי מחבט.

שיחקתי והתחרתי רצוף במשך 6 שנים עד שנמאס. סה"כ נהנתי מאוד ואני כבר מתגעגע מאוד למשחק.

ממש לפני שהפסקתי קנו לי מחבט ווילסון חדש ויקר שכבר מעל 10 שנים יושב במחסן, אני מקווה שבקרוב אחזור להשתמש בו.

חזרה לעניין השעורים: הרבה יותר קל ללמוד משהו חדש שמעולם לא עשית, מאשר לנסות לתקן משהו שאתה עושה לא נכון.

לכן אין פה בכלל שאלה - קח שעורים ותתקדם בקצב טוב. אין הרבה סיכוי שתהפוך לשחקן טוב בלי לקחת שיעורים בכלל.

עוד נקודה בטניס שכדאי לדעת היא שזה ספורט שקשה מאוד לגוף. המפרקים בידיים וברגליים חוטפים זעזועים קשים ויש חוסר איזון בגלל היד החזקה (בניגוד לשחיה למשל, בה הגוף עובד בצורה סימטרית).

אל תשתולל בהתחלה, תן לגוף זמן להתחזק ולהתרגל לעוצמות.

בהצלחה !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

מהתקופה שהייתי מנוי לבריכת נווה עוז יש שם מגרש טניס לא רע

יכול להיות שגם בספורטן יש

קשה באימונים קל בים

פורסם

חופשי עצת אחיטופל...

בטניס יש משמעות עצומה לנושא הטכניקה. אם תתחיל לשחק טניס כמו מטקות אתה בחיים לא תגיע לרמה שתוכל להנות ממשחק.

אני מסכים ב 100% עם המשפר, עדיף שתלמד מ-0 את הטכניקה, אפילו שבהתחלה זה קשה יותר.

אני למדתי את הבסיס לפני כמה שנים בקבוצה של 6 אנשים ומדריך, לא יקר מדי ופעילות ממש כיפית, ממליץ לך לחפש קבוצה כזו, בכל מרכז טניס מארגנים כאלה.

הדרך הטובה באמת (והקצת יקרה יותר) ללמוד ולהשתפר היא להתאמן מספר שעורים פרטיים אחד על אחד בשביל ללמוד את הטכניקה הבסיסית ואז להתחיל לשחק.

פורסם

בתור שחקן טניס לשעבר (מקום 23 בארץ בזמנו, גילאי 16-18) אני יכול להגיד לך שאם אתה רוצה להתקדם

אז תירשם לקבוצה או משהו. או אם יש לך חבר שהוא שחקן מקצועי ויודע להסביר טוב עוד יותר טוב.

להתחלה תקנה מחבט בסכום של עד 450 שקלים. במידה ותגיע לרמה שתראה שהמחבט "מגביל" אותך, תתקדם לאחד טוב באמת.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אויי אלוהים,עשיתם מטניס את הדבר הכי קשה בעולם.

אני התחלתי לשחק מאפס (ניסיון בטניס שולחן לא שווה),פעמים ראשונות אתה עושה טעויות נוראיות של שיקול דעת,עמידה לא נכונה ,גישה לא נכונה לכדור אבל כשאתה משחק עם חבר/שתיים שיש להם ניסיון הם נותנים לך טיפים ומכווינים אותך.

את זה גם ציינתי בהודעה הראשונה,ציינתי שזה לא כדאי לקחת שיעורים מבחינת כסף,לא אמרתי לבנאדם יאללה תרוץ תקנה מחבט 3 כדורים ותתחיל לשחק.

עם הזמן ועם הכוונה מינימלית אתה לומד ,מתקן את עצמך מטעויות וחשוב מאוד להסתכל על משחק של אנשים אחרים לראות את המהלכים שלהם ע"מ ללמוד.

ללכת לזרוק 100-200 שקל לשיעור טניס מעפן,נו בחייאת,הוא לא מנסה להתקבל לUS OPEN.

פורסם
אם אתה שואף לרמה נמוכה זה בסדר, אבל בתור ספורט שאפשר להמשיך לעסוק בו עד גיל מבוגר, זו טעות ענקית לקבע טעויות כבר מההתחלה.

בחרת להתעלם מהעצות הטובות שקיבלת, כנראה שבמוקדם או במאוחר ימאס לך לקבל בראש כל הזמן, כי עם שחקנים טובים לא תוכל להתמודד...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

שטויות.

הכל עניין של ניסיון,לא צריך לזרוק 10K בשביל להיות טוב,כמובן שזה יתרום ותגיע לתוצאה יותר מהר אבל אפשר להגיע לתוצאות קרובות ע"י למידה של מטעויות/למידה ממשחק של אחרים/טיפים משחקנים בעלי ניסיון.

והאמת לא קשה מדי.

גרשון אני רואה הרבה שחקנים ברמה טובה ממש ללא עבר עם מורה צמוד/מאמן/ספונסרים/פמליה שכן נותנים בראש בכיף לשחקנים שכן עברו את התהליך הזה.

במידה ואין רצון/יכולת להשקיע מזומנים בלימוד אני אחזור על זה שוב.

רצון עם יכולת לימוד עצמית,חבר עם ניסיון שייתן הכוונה והמון אימון=הצלחה

פורסם

לא מבין מאיפה הביטחון שלך לאחר סה"כ חודשיים שאתה משחק לבוא ולפסול אנשים ששיחקו שנים.

כנראה שחברים שלך מתאימים את עצמם לרמה שלך ומשחקים איתך די עדין אם הם בעלי נסיון אמיתי (כלומר התאמנו עם מדריך ומשחקים טוב) אם אתה באמת עומד איתם ברמה.

בתור אחד שמשחק גם טניס וגם סקווש על בסיס שבועי אני יכול לומר לך כמה דברים:

1.בניגוד לסקווש ששם לפעמים המכות הכי דרדלה הן המכות הכי טובות,בטניס כל מכה חייבת להיות שקולה ועם טכניקה נכונה,אחרת לא תגיע לא לכיוון הרצוי ולא בעוצמה הנכונה.

2.אין מצב שאתה שמתאמן בצורה חובבנית במשך חודשיים פעמיים בשבוע תעמוד באותה רמה של שחקן שמתאמן כמה שנים,או אפילו תעמוד ברמה של שחקן יחסית חדש אבל כזה שמתאמן בצורה נכונה.

3.אל תפסול כל כך מהר עצות של בעלי נסיון (וכנראה יותר מקצועיים ממך).

רק בשביל שתסבר את האוזן, יש לי חבר שבמשך חצי שנה התאמן עם מדריך 3 פעמים בשבוע.

הוא התאמן במהלך החצי שנה הזאת אך ורק על דבר אחד- חבטת הפתיחה.

אתה יודע מה התוצאה ?

כמעט כל אחד שעולה מולו מפסיד לו טכני במערכה שהוא מגיש,פשוט כי הוא הגיע לטכניקה כל כך טובה בהגשה שקשה מאוד לעצור את ההגשה שלו.

רק אחרי חצי שנה של אימונים על חבטת פתיחה הוא עבר ליתר הדברים.

אתה באמת חושב שלאחר חודשיים אתה יכול לעמוד עם אחד כזה במגרש במשחק רציני ?

תחשוב שוב ידידי.

נ.ב

אני משחק טניס הכי חובבני שיש,גם אני לא מתאמן עם מדריך אישי,אני מתאמן עם חברים שכן התאמנו כמו שצריך,הם נותנים לי טיפים,אבל אין אפס,במשחק רציני אני לא יכול לעמוד איתם או עם כל אחד שהתאמן בצורה נורמלית,אני משחק בשביל הפאן,פה ושם מנצח בכמה מערכות,אבל לא משהו להתעלף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שניר, אתה לא הולך לשחק שום טניס, ואני לא רוצה לשמוע על זה יותר.

אם תמשיך ככה, אני עוד נועל את השרשור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• אחראי פורום
פורסם

חבל, אני מחפש פרטנר לטניס אבל "קצת" רחוק ממך.

דווקא גרתי בפ"ת פעם, אבל אז הייתי בטטה ולא היה סיכוי להריץ אותי מ"מ :lol:

אם אתה רציני, תתעלם ממה שאמר dabab, אבל לא באופן גורף.

במקומך הייתי מתחיל דווקא לבד, בכל מגרש טניס יש קיר עם סימונים שתוכל להתאמן עליו.

ככה תתחיל לקבל תחושות של מה זה בכלל לחבוט בכדור, חוזק החבטה והדיוק שלה,

בלי שאיזה פרטנר עקום יטיס לך כדורים לכל עבר והמשחק שלך יסתכם בריצות מיותרות להחזיר את הכדור.

אני שיחקתי 9 שנים והמאמן שלי (מאמן מדהים שנפטר לא מזמן) תקע אותי מול הקיר הזה לא מעט

ואני חייב לו הרבה מההישגים שלי.

אחרי שתקבל קצת תחושות, לדעתי אתה חייב מאמן או שחקן טוב, כי יש משמעות אדירה לטכניקה וטקטיקה.

דוגמא? השחקן לא סתם עולה פתאום לרשת, הוא הכניס את היריב לפינה לא טובה (גם מתוכנן)

ויודע שרוב הסיכויים שהוא יחזיר כדור קרוב לרשת והדרך משם לנקודה - קרובה.

חבטות פתיחה זו בכלל תורה, בק-הנד טוב וכו'.

בהצלחה בכל מקרה, ספורט מהנה אבל גם לא קל.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...