Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

ברשותי הרכב הנ"ל .

קניתי אותו עם 135000 ק"מ וכרגע הגעתי ל 137000 ק"מ.

לפני מספר ימים ,פתחתי את פקק השמן וגיליתי נוזל אפור-לבן(טחינה) בכמות זעירה,בנוסף נעלמו 2 ס"מ גובה מים במיכל עיבוי.

בנוסף לכך הצנרת מים מתנפחת וחמה מאוד(לפי מה שראיתי בדיווח טסט שנעשה לפני חודשיים היה 114 מעלות בבדיקת זיהום אויר).

בכל מקרה כשקניתי את האוטו החלפתי טיימינג+מותחן+משאבה+טרמוסטט+מים ירוקים, אך לא החליפו מחזירי שמן.

*יש לציין שמחוג החום מראה קצת לפני החצי-תקין.

יש לציין שלא שמתי פילטר שמן מקורי והשתמשתי בשמן ליקוי מולי 10W40.

לאחר בירור הבנתי שמשתמשים במוסך מקורי עם שמן 15W40 ופילטר שמן מקורי בלבד(שיש בו שסתום אל חזור).

השאלות: האם טיפול הטיימינג בוצע לא תקין(למרות שגם לפני כן היה צנרת נפוחה וחום גבוה)

האם הפילטר והשמן יכלו לגרום לבעיה?

האם מדובר בראש מנוע או שיש טיפול מונע שניתן עדיין לבצע למנוע?

פורסם

מקווה מאוד בשבילך שלא,אבל אם יש טחינה בפקק השמן,בדוק גם על מדיד השמן ואם כן,אכן יש פריצת אטם ראש בסבירות גבוהה.

כדי לאשר או לשלול את העניין סופית,יש לעשות בדיקת לחץ/לחץ הפוך ולהעלות את תוצאותיה ע"י עדכון השרשור.

מוזר-לא אופייני לרכבים האלו, שבד"כ מראים אמינות לא רעה בכלל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לגבי הבדיקה,

הבדיקה שעשו לי במוסך הרדיאטור: הכניסו משאבה מפקק הרדיאטור וניפחו-חיכו כרבע שעה עם לחץ אחיד.

הלחץ לא השתנה ולא נזלו מים מחיבור של צנרת למנוע או מהמשאבה או מהראש, ז"א לפי דברי המוסך כנראה המים עוברים בתוך המנוע והאטם לא תקין.

בנוסף הופיעה שוב מעט מאוד טחינה וכרגע כבר נעלמה אך עדיין המנוע רותח ומנפח צינורות מים של הרדיאטור.

טחינה אין במדיד השמן וגם לא שמן במים.

*יש לציין שבכל הימים האלו לא עבר מחוג החום את הגבול הנורמלי שלו: קצת פחות מחצי.

האם ניפוח הצנרת הוא בגלל אויר במערכת או שזה טבעי-כי הם חמים עד רותחים?

האם יש טיפול מונע או שצריך לחכות לפריצת האטם ואז לטפל בראש המנוע ?

מה הפתרון המומלץ? כרגע אני כשבוע מאז תחילת התופעה...

פורסם

גש למוסך מורשה יונדאי לבדיקה נוספת- הסימנים בהחלט לא מעודדים-ככל הנראה הרכב עבר לפחות רתיחה אחת (יש הרבה סיבות שרכב מתחמם) וכאשר מי מבעליו המשיך לנסוע למרות הרתיחה בוודאי שנגרמה טראומה כזו או אחרת למנוע.

אם אכן,בדיקת מוסך יונדאי תוביל למסקנות דומות ברי שיש לפרק ראש מנוע ומשם להתחיל לבדוק האם זהו רק אטם ראש או שיש גם לשלוח לשיפוץ מקיף יותר הכולל חריטה,מילוי ויישור ו/או אם יש נזק /נזקים נוספים למנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...