Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

אולי זה מוזר שדווקא כאן אני שואל, אבל אני עושה את זה בגלל שאני יודע שכולם כאן חובבי רכב (כמוני).

תמיד נמשכתי (אני חושב) לכל מה שקשור לטיסנים ולמכוניות על שלט. עכשיו אני רוצה לקנות לי איזה משהו (בכל זאת מסיימים ללמוד אני צריך להתפנק קצת) אבל אני לא סגור על מה לקנות.

אין לי אפילו טיעונים להציג לכל צד, כי אני פשוט לא יודע. שני הדברים מאוד מושכים אותי, אבל משום מה נראה לי שטיסן קצת יותר יאתגר אותי. אולי תוכלו להגיד לי מה הייתם עושים במקומכם וזה יעזור

תודה חברים

פורסם

מאוד תלוי מה מושך אותך יותר.

אני אישית התעסקתי בעבר עם מכוניות על שלט מקצועיות (תכל'ס גם היום,על מי אני עובד...),זה תחום מאוד כייפי ומאוד מאתגר,כי יש תחרויות,ולעיתים בתחרויות מתחרות מספר מכוניות שבעלות נתונים זהים אבל מסיימות את התחרות בהפרשים גדולים בגלל איכויות של מנהג ותאימות של סט-אפ למשטח ההסעה.

קח בחשבון שלאורך טווח מכוניות יהיה כנראה עסק יותר יקר מכיוון שהבלאי יותר גדול (מכונית סופגת הרבה יותר זעזועים מטיסן, בפרט אם אתה בקטע של מכוניות שטח ששם יש גם הרבה קפיצות וכו').

לטיסנים יש גם יתרון של עלות כניסה נמוכה יותר לתחום,ניתן בקלות לרכוש טיסן למתחילים בסכום של 2500 שקלים כולל הציוד הנלווה,כמובן שזה יהיה משהו מאוד בסיסי,אבל בכל מקרה לא מומלץ להתחיל בטיסנים עם משהו יקר,כי טיסן ראשון עתיד לספוג נזקים לאורך זמן (פספוסים בנחיתות,נחיתות קשות וכו').

בתחום של המכוניות המחירים מתחילים מ-3000-3500 שקלים וצפונה למכונית כולל ציוד ראשוני.

דבר נוסף,טיסן לא ניתן להטיס בכל מקום שתרצה ובחלק מהמנחתים גם גובים דמי מנוי.

שורה תחתונה,

שני התחומים מאוד מהנים,בשניהם יש לא מעט סיפוק ואתגר (בטיסנים האתגר נובע מעצם הטיסה,במכוניות יש יותר תחרותיות).

תהנה !

נ.ב

אם אתה בוחר להתחיל מטיסנים,אל תשכח לקבל הדרכה כמו שצריך לגבי המראות ונחיתות,ושקול לרכוש סימולטר עם שלט טיסנים למחשב,זה נותן הדמייה מעולה למציאות (כ-70-80%).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני בתחום המכוניות. ויש לי חבר בטיסנים.

מכוניות אפשר ללא ידע וניסיון.

טיסנים עם אין לך נסיון. ! אתה תרסק אותם אחד אחד! וזה מנסיון של חבר. ואז העלויות הן עצומות!

עם אין לך נסיון כלל!. ואין לך חבר טוב בתחום הטיסנים. לא הייתי נכנס לשם ללא תקציב מכובד.

ללימודים (מדריך להמראות + נחיתות) + סימולטור איכותי (לא של 100 ש"ח. של 500-1500 ש"ח)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לא מסכים עם עידן.

אני התחלתי עם מכוניות, ואחרי כמה זמן השתעממתי למוות, אז עברתי לטיסנים.

מה שכן - סאונדמן צודק, אם אתה לא יודע להטיס טיסן, אתה תרסק המון. בעצם בכל מקרה אתה תרסק כמה טיסנים. אבל לפחות תקבל הדרכה טובה, למזעור הנזק.

בקשר למחירים - בשני התחביבים השמיים הם הגבול, והכל בידיים שלך - בכל מקרה לא הייתי מתחיל ישר עם מפלצת על ההתחלה, כי מי יודע אם באמת הכל יימצא חן בעינייך.

בנוסף, היום אנשים קונים את הטיסנים שלהם מוכנים, או כמעט מוכנים. כל הכיף וההבדל בין טיסנים למכוניות זה לבנות את הטיסן שלך לבד. אני לא מתכוון לנסר עצים וכו, אבל כן לקנות קיט, ולהפוך אותו בסוף למטוס שעולה השמיימה - זו הרגשה מדהימה, ששווה את כל הזמן ש"מבוזבז" על הבנייה. ככה גם ההוצאת קטנה יותר.

Passt scho...

פורסם

מה דעתך על מסוק?

אני יודע שאם אני ארצה לקנות לי צעצוע על שלט זה יהיה מסוק.

תמיד אהבתי את עקרון התעופה שלו ודי מאתגר לדעתי.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תן לי לעשות לך קצת סדר.

טיסנים יש דלק וחשמליים.

להסביר לך את היתרונות והחסרונות של כל אחד יקח שבוע, אז הנה הסבר בקצרה:

טיסני דלק:

חסרונות:

- עשוי עץ בלזה (שביר)

- חייב שטח הטסה מוגדר עם מסלול המראה.

- אסור להטיס בשטח העיר

- מלכלך ומסריח.

- מעבר למחיר ההתחלתי של הטיסן יש צורך לקנות ציוד נוסף ולקחת הדרכה.

יתרונות:

- גודל (עמיד ברוח)

- כאשר נגמר הדלק, ניתן לתדלק ולחזור לאוויר כמעט מיד.

חשמלי:

יתרונות:

- שרידות - רוב הטיסנים החשמליים היום עשויים מחומרים פולימריים ומרוכבים

- ניתן להטיס בכל פרק ושטח פתוח

- ניתן להטיס בתחומי העיר ללא חשש

- נקי ולא מלכלך

- אין צורך לקחת הדרכה, או לקנות ציוד נוסף.

- מחירה ההתחלתי של ערכת טיסן חשמלי קומפלט נמוך משמעותית מערכה של טיסן דלק.

- מגוון רחב ביותר של סוגי טיסנים לכל סיגנונות ההטסה (משמעותי יותר למתקדים)

חסרונות:

- בהיעדר סוללה נוספת, צריך לחכות לסוף טעינה

- טיסנים חשמליים קטנים יותר מדלק בדר"כ

- במידה ואתה רוצה טיסן גדול, ההשקעה הראשונית גדולה יותר מבבנזין

עכשיו תעשה לעצמך את השיקולים שלך ותכלול בהם את התקציב שלך, זמן פנוי שיש לך להקדיש לתחביב, סביבת מגורים (שטחים פתוחים).

מסוק אגב גם יכולה להיות אופציה נחמדה.

אם אתה רוצה הסבר יותר מעמיק תגיע אליי, ואני כבר אראה ואסביר לך יותר לעומק.

בהצלחה,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

דימה אמר את רוב הדברים החשובים, רק יש עוד דבר או שניים בקשר ללימוד עצמו (מין הסתם בנושא טיסנים, מכונית על שלט אני מאמין שלא תרסק ככ מהר):

1. יש סימולטורים שמדמים היום באופן כמעט מושלם הטסת טיסן כולל המראות ונחיתות וכולל רוחות ומערבולות, כדי לקבל אפקט אמיתי יותר של ההטסה.

2. כדאי להיעזר במדריך בטיסות הראשונות, בעיקר אם אתה מטיס טיסן שהוא לא מחומר פולימרי ויכול להישבר.

בשני הדברים אני אוכל לעזור לך אם תחליט בסוף שזה הכיוון, שלח ה"פ

ליאור

פורסם

אני התחלתי קצת בשניהם.

מכונית זה כיף עד לשלב שאתה ממצא אותה.

טיסנים זה יותר כיף, יותר אפשרויות, ההטסה היא לא מוגבלת בשטח ותמיד אפשר להתקדם וללמוד יותר דברים על שליטה ותרגילים.

פורסם

אני עשיתי את מה שהכי אסור לעשות אבל בסוף יצא בסדר.

יש לי מסוק חשמלי (BLADE 400) למי שמכיר.

והתחלתי ישר מזה.

בעבר היתה לי מכונית על שלט ובניתי טיסנים מבלזה אבל שום דבר שעף עם מנוע.

במקרה שלי הסתדרתי, ובכמה טיסות הראשונות אפילו לא עשיתי שום נזק. בעצם הנזק היחיד זה רוטור זנב שבור מנחיתה לא הכי ישרה, אבל בכל מקרה, מסוק זה קשה מאוד שלא תטעו ותחשבו אחרת!.

כל המערכות מאוד עדינות, ומאוד חשוב לשמור את הכל במצב טיפ טוו פלוס לדעת לתפעל כל SETTING אפשרי בשלט (דיגיטלי במקרה הזה).

אז אם מישהו חושב להיכנס לזה, שידע שזה השקעה של זמן, המון כסף, עצבים והמון המון סיפוק והנאה.

אם יש עוד שאלות אני אשמח לעזור,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...