Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רקבת ישראל-מה יהיה?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמע, זה תוצרת סימנס, חברה מאוד מכובדת אז אם הם לא קנו אותם ביבוא אישי, אמורה להיות על הקרונות אחריות, בעיקר אם הכשלים הם כשלים טכנים מובנים במוצר.

עריכה - אלוהים ישמור, רקר עכשיו אני מבין שהעם היושב בציון נוסע כל יום בקרונות רכבת תוצרת גרמניה, מצמרר משהוא.

מה כל כך מצמרר ?

צא מזה,יש בארץ מאות אלפי מוצרים,החל ממכונות כביסה,רמקולים,ויברטורים,מכוניות שכולם תוצרת גרמניה.

היתה שואה,נכון,היתה ונגמרה.

אפילו סבתא שלי וסבא שלי (ז"ל),שניהם ניצולי שואה,היו מאז השואה איזה 15 פעם בגרמניה,סבתא שלי גם היום קונה (ביודעין) מוצרים תוצרת גרמניה.

אז בגלל שזה רכבת זה מצמרר ?...

אולי קצת אירוני,בטח לא מצמרר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חיימי,קראת את הכתבה שבקישור בהודעה הראשונה?

כתוב שם מפורשות שהקרונות הם מתוצרת סימנס.

קרונות יכול לייצר אחמד בקלקיליה

רכבת זה מערכות ההנעה- הקטרים.

פורסם
העם היושב בציון נוסע כל יום בקרונות רכבת תוצרת גרמניה, מצמרר משהוא.

מה תגיד על התנור הגרמני שיש לך במטבח

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לגבי דיוק הרכבות - עובדים על זה במקביל, אין קשר בין השניים. בפעם האחרונה שהסתכלתי בסטטיסטיקות המצב רחוק מלהיות גרוע כפי שאתה מתאר אותו, וכמעט 90% מהרכבות מגיעות בזמן (בזמן=עד חמש דקות איחור). בחודשים האחרונים נפתחו כמה הפרדות מסילתיות ושופרה התשתית בחלק מהקווים כך שהנתון הזה צפוי להשתפר בחודשים הקרובים.

שיטת המדידה היא לדוגמה לעבודה בעיניים ושימוש ציני בסטטיסטיקה. חוץ מזה מדד הדיוק הוא איחור עד 10 דקות ולא 5.

בוא נעשה תרגיל מחשבתי:

רכבת נוסעת מב"ש לנהריה.

עד 10 דקות איחור= הרכבת איחרה לכל התחנות בקטע לוד-חיפה ב 20 דקות בממוצע, אבל בקטע האחרון (עכו-נהריה לדוגמה) הנהג האיץ (רכבת כמעט ריקה ומיעוט אכיפה) ואיחר רק ב 8 דקות.

מבחינת רמת דיוק- שאפו לרכבת, עמדה ביעד הדיוק.

מבחינת נוסע בעולה בתל אביב ונוסע לחיפה- :evil::evil::evil:

פורסם

על איזו אכיפה אתה מדבר?

בכל קטע מסילה יש מהירות מקסימלית שבה מותר לרכבת לנסוע, וגם אם ירדו כל הנוסעים מהרכבת ונהג הקטר יצא לדחוף מאחור, עדיין לא תוכל הרכבת לעבור את המהירות המותרת.

אל תשכח שמסילת רכבת זה לא כביש. לא תמיד אפשר להגביר מהירות ולצמצם איחורים כי בהרבה מקרים הרכבת צריכה להגיע לנקודה מסוימת בחלון זמן מסוים כדי לתזמן את המפגש עם רכבות אחרות.

אם לחזור לדוגמא שנתת, אז הקטע בין עכו לנהריה הוא קטע איטי יחסית, ובנוסף הוא ברובו (אם לא בכולו, אני לא זוכר במדויק לאן הגיעה ההכפלה בקטע הזה) חד-מסילתי. מה שאומר שהמהירות המרבית של הרכבת בקטע הזה מוגבלת ובנוסף צריך להתחשב גם ברכבות שיוצאות מהכיוון הנגדי וצריכות לעבור באותו קטע מסילה.

לפעמים אפשר לצמצם איחורים אבל זה לא תמיד אפשרי. בנוסף, רכבת ישראל משפרת מלאכותית את הסטטיסטיקות שלה ע"י ריפוד של זמני הנסיעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני נוסע מוצקין-השלום כבר קרוב לשנתיים, יום יום.

בפעמים שנסעתי בכחולה של סימנס, היא לא הגיעה עד התחנה האחרונה של הקו. אף פעם.

הכי טוב הקרונועים הכחולים, החד קומתיים הדניים. גם מהיר גם נוח.

הדו-קומתיים של בומברדייר צפוף, איטי ולא ניתן לעשותה ארוכה (אלא אם מנפיצים עוד קטר באמצע כל 3 קרונות).

אחרי ימי כחייל אני מקווה שלא אזדקק לשירותיה.

משכנתא זה קל

פורסם

מישהו יודע מה המהירות המותרת לרכבות בארץ?

אני מניח שלא (להוציא את בני ה' מהחדר בבקשה).

המהירות התותרת היא 150 קמ"ש.

רוב הרכבות החדשות מסוגלות לעבורת אותה.

פעם רכבות היו "טסות" במהירויות כאילו עד שהחלו לקרות תאונות, דברים נישברו ותרוצים היו צריכים להתתרץ.

מאז אמרו שהורידות את המהירות ל 110 קמ"ש.

אם יש למישהו GPS שמסוגל למדוד מהירות זה יכול להיות ניסוי מעניין לאללה. כמה מהר באמת הרכבת נוסעת.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אתה לא מדייק.

רק קרונעי הIC3 מסוגלים לעבור את מחסום ה150 קמ"ש, וגם זה באופן רישמי בלבד. הקרונועים האלו, אגב, רחוקים מלהיות חדשים - הראשונים נכנסו לשירות ברכבת בשנת 1992 (זאת אומרים שהם כבר צריכים אישור ברקסים לטסט :lol:).

שאר הרכבות מוגבלות בגלל קטרי הקו הראשי בהם משתמשים בארץ - JT42BW שמוגבלים לפחות מ150 קמ"ש (135 או 140 קמ"ש, כמדומני).

אכן הורידו את המהירות בחלק מהקווים בעקבות כמה תאונות לא קלות בכלל שהתרחשו במפגשי כביש-מסילה, מה שגרר אחריו עליה בכמות האיחורים. היום המצב (מעט?) טוב יותר בעקבות פתיחה של לא מעט הפרדות מסילתיות בקווים הראשיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
קרונות יכול לייצר אחמד בקלקיליה

תרכב זה מערכות ההנעה- הקטרים.

זה מתוך המהדורה החדשה של אבן שושן, או שוב תפיסה מעוותת של המציאות?

פורסם

אם יש למישהו GPS שמסוגל למדוד מהירות זה יכול להיות ניסוי מעניין לאללה. כמה מהר באמת הרכבת נוסעת.

גילי

זה בדיוק מה שעשיתי בכביש החוף בכניסה לחיפה.(הרכבת בצד המזרחי של הכביש)

140 קמ"ש.

פורסם
אתה לא מדייק.

רק קרונעי הIC3 מסוגלים לעבור את מחסום ה150 קמ"ש, וגם זה באופן רישמי בלבד. הקרונועים האלו, אגב, רחוקים מלהיות חדשים - הראשונים נכנסו לשירות ברכבת בשנת 1992 (זאת אומרים שהם כבר צריכים אישור ברקסים לטסט :lol:).

שאר הרכבות מוגבלות בגלל קטרי הקו הראשי בהם משתמשים בארץ - JT42BW שמוגבלים לפחות מ150 קמ"ש (135 או 140 קמ"ש, כמדומני).

אכן הורידו את המהירות בחלק מהקווים בעקבות כמה תאונות לא קלות בכלל שהתרחשו במפגשי כביש-מסילה, מה שגרר אחריו עליה בכמות האיחורים. היום המצב (מעט?) טוב יותר בעקבות פתיחה של לא מעט הפרדות מסילתיות בקווים הראשיים.

הIC3 מסוגלים להגיע גם ל200 קמ"ש.

בארץ התשתית לא מאפשרת יותר מ150 קמ"ש.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

מכל הדברים שנאמרו כאן, ללא ידיעה וללא הבנה, רק צביקה אומר דברי טעם לדעתי.

אבל שכחתם פקטור נוסף והוא עמדת הממשלה ופקידי האוצר שחנקו וחונקים את הרכבת. כל קו נפתח למרות זעקות האוצר שזה לא כלכלי ואחר כך כולם נוסעים בעמידה...

מי שצועק הפרטה שיואיל בטובו לראות מה קורה באנגליה אחרי הפרטת הרכבות, זה לא פשוט.

גם עניין 5 מיליארד שהלכו כביכול לטמיון זאת אחיזת עיניים כי לא כל הקרונות יוצרו ואני מניח שרג'קטים ותקלות ראשוניות יש בכל מקום. בסוף זה יסתכם בנזק של מיליונים ספורים שגם הם יכוסו על ידי סימנס.

אגב, הקרונות הם תוצרת סימנס-סלובניה והונגריה

ומילה אישית, אני משתמש ברכבת באופן קבוע ולא נתקל באיחורים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...