Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכנת הבית לקיץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בבית צמוד קרקע עם גינה שמצאת משני צידי הבית ובגינה יש דשא (מהסוג שנשאר ירוק גם בחורף) וכל מיני עצים באמצע הדשא שמצלילים את רוב הדשא.

כל שנה מגיע חשבון מים של סביב 1000 ש"ח בחודדש כי הממטרות עובדות יום כן יום לא בכל פעם 20 דקות בשעה 12 בלילה כדי שלדשא יהיה כמה שיותר זמן לנצל את המים. למרות זאת יש קרחות בדשא גם במקומות שיש צל כל היום וגם במקומות שבחלק מהיום יש שיש ישירה.

האם יש פיתרון לדבר הזה? ניסינו דשן וזה לא עזר ולכן השנה אני לא משקה את הדשא בגלל שמגיע חשבון מים ענק ולמרות זאת הדשא לא מראה סימנים טובים וחבל סתם לבזבז על זה מים. דשאה מהסוג שמצהיב בחורף יהיה עמיד יותר או שחבל לנסות לשתול אותו?

בגלל שאני לא משקה את הדשא, השנה התחילו להתנחל שם נמלים באדמה, מדובר בנמלים מהסוג "דם". בנוסף כמו בכל שנה גם במקלחת בקומה העליונה יש נמלים בגודל ראש של סיכה. ריססתי חומר (נדמה לי דזיקטול 25 או משהו אחר עם 25 בבקבוק לבן), זה לא עזר בכלל למרות שבחנות אמרו שזה הכי טוב שיש.

יש המלצה לחומר גם לגינה וגם לתוך הבית? צריך לקחת בחשבון שבתוך הבית וגם בגינה יש כלב סקרן מאוד.

ובסופו של יום, רציתי לבנות קומפוסטר וכל מה שמצאתי באינטרנט היה עשוי מעץ. אם אני לוקח פח זבל שחור ומחורר לו את התחתית, זה יכול להיות קומפוסטר או שזה לא מתאים?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

דב נמלים.

אמנם קצת יותר קשה להשיג ובטח הרבה יותר יקר, אבל אתה לא מאמין איך הם בולעים כמויות אדירות של נמלים.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

1000 שקל בחודש? אתה מדבר על בערך 200 קוב, זה כמעט כל הצריכה החודשית של העיר שלך, בטח לא 20 דקות פעם ביומיים (אגב, עדיף להשקות מוקדם בבוקר. השקייה בלילה משאירה את המים על העלים ומזמינה מזיקים). בדוק היטב את מערכת המים אצלך או את החשבונות של העירייה.

דשא אל-טורו (זה שמצהיב בחורף) יהיה עוד יותר גרוע. הוא חייב 8 שעות שמש ביום, או שהוא נראה מסכן.

אם לא יושבים על הדשא אלא הוא בעיקר לנוי - לך על בופאלו, אם תשיג. נראה ירוק ובריא, אבל קצת גס למגע.

פורסם

אני עם שמר. להשקות דשא בלילה זה בזבוז מים מוחלט. עדיף להשקות לפנות בוקר, כי הדשא המפגר הזה זקוק לשמש בשביל לצרוך את המים.

אגב, בגלל ההשקיה בלילה מאוד יכול להיות שאיפה שיש קרחות יש לך זחלים.

לא מכיר חומרי הדברה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אני גר בבית צמוד קרקע עם גינה שמצאת משני צידי הבית ובגינה יש דשא (מהסוג שנשאר ירוק גם בחורף) וכל מיני עצים באמצע הדשא שמצלילים את רוב הדשא.

כל שנה מגיע חשבון מים של סביב 1000 ש"ח בחודדש כי הממטרות עובדות יום כן יום לא בכל פעם 20 דקות בשעה 12 בלילה כדי שלדשא יהיה כמה שיותר זמן לנצל את המים. למרות זאת יש קרחות בדשא גם במקומות שיש צל כל היום וגם במקומות שבחלק מהיום יש שיש ישירה. יום כן יום לא זה הרבה מאוד. מספיק פעמיים בשבוע. בכל מקרה אתה צריך לוודא שיש חפיפה בין הממטרות. ז"א שהשפריץ מממטרה אחת מגיע ל90% מהמרחק לממטרה שלידה (כך צריך להיות בתאוריה). מבחינת מועד ההשקייה, אתה צריך שהעלווה תשאר רטובה כמה שפחות זמן. האופטימלי זה להשקות בצהרי היום, אבל מאחר והאידוי רב כדאי להשקות בסביבות 6-8 בבוקר. כך אתה גם יכול לראות אם הממטרות שלך מזייפות. (נכון בכלל להשקייה בחצר. גם טיפטוף).

האם יש פיתרון לדבר הזה? ניסינו דשן וזה לא עזר ולכן השנה אני לא משקה את הדשא בגלל שמגיע חשבון מים ענק ולמרות זאת הדשא לא מראה סימנים טובים וחבל סתם לבזבז על זה מים. דשאה מהסוג שמצהיב בחורף יהיה עמיד יותר או שחבל לנסות לשתול אותו? אתה יכול לשתול דשא מזן דרבן בצל וקוקויה בשמש או בופלו כמו ששמר המליץ. אל תתפתה לשתול דרבן בשמש. הוא אמנם יפה וירוק אבל לא מפסיק לפרוח בשמש מלאה. קח בחשבון שקוקויה הוא זן עם צימוח חזק אני לא ממליץ אלא אם אתה נוהג לכסח פעם בשבועיים. אם אתה לא רוצה להחליף זן, אתה יכול בחורף לזרוע דשא חד שנתי שיעשה את המדשאה ירוקה בחורף וימות בתחילת הקיץ שאז הדשא הקבוע יעלה.

בנוגע לקרחות יש כמה אפשרויות:

נסה לחפור ולנסות להרים את הדשא. רוב הסיכויים שיש שם רימות של עשים או חיפושיות. הפיתרון הוא לרסס פירינקס. הוא יטפל גם בנמלים. רסס בשעות אחה"צ או ערב. אל תשקה 3 ימים לאחר הריסוס.

אם הכלב נוהג להשתין בדשא ייתכן שהוא גורם לצריבות ולכן לקרחות בדשא.

אם הקרחות במקומות שדורכים בהם או שדרכו בהם כשהדשא היה לאחר השקייה או המקומות שנמוכים יותר מפני שטח המדשאה, נסה לפזר חול ים ולהשלים את הגובה. בגלל שחול ים לא נדחס (יחסית) הדשא יעלה דרכו. (חול ים הוא המצע האולטימטיבי לדשא.)

אבל תכל'ס, זה הפיתרון הכי פשוט לקרחות בדשא http://www.gardens.co.il/Htmls/print.aspx?c0=14498&bsp=13743&bss6=13743

בגלל שאני לא משקה את הדשא, השנה התחילו להתנחל שם נמלים באדמה, מדובר בנמלים מהסוג "דם". בנוסף כמו בכל שנה גם במקלחת בקומה העליונה יש נמלים בגודל ראש של סיכה. ריססתי חומר (נדמה לי דזיקטול 25 או משהו אחר עם 25 בבקבוק לבן), זה לא עזר בכלל למרות שבחנות אמרו שזה הכי טוב שיש.

יש המלצה לחומר גם לגינה וגם לתוך הבית? צריך לקחת בחשבון שבתוך הבית וגם בגינה יש כלב סקרן מאוד.

ובסופו של יום, רציתי לבנות קומפוסטר וכל מה שמצאתי באינטרנט היה עשוי מעץ. אם אני לוקח פח זבל שחור ומחורר לו את התחתית, זה יכול להיות קומפוסטר או שזה לא מתאים?

קח בחשבון, מניסיון, שקומפוסטר הוא מגנט כלבים.

לגבי בנייה, לך להגרעין, תראה איך בנוי הקומפוסטר פלסטיק שלהם ובנה לך אחד דומה. בגדול הוא מחורר בהיקף, ויש דלת בחלק התחתון כדי להוציא את הקומפוסט המוכן

222

והנה רעיון לבנית קומפוסטר מחבית מתכת

http://forum.kan-naim.co.il/viewtopic.php?f=9&t=2238

בהצלחה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

הדשא שיש לי כיום זה דרבן נדמה לי, בקיץ תוך שבועיים הוא נראה כמו יהושוע פרוע מהצמיחה המהירה שלו והזרעים שלו שנדבקים לבגדים.

הקרחות זה במקומות שגם לא דורכים וגם לא מהכלב. חלק מהקרחות זה אדמה יבשה יחסית ובחלק היא רטובה כל הזמן.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אפילו 5.

http://www.kfar-yona.muni.il/?CategoryID=240&ArticleID=202

תקנות השקיה

מצבו הקשה של משק המים הישראלי ,דורש מכולנו להקפיד היום, יותר מתמיד, על חסכון במים. מועצת כפר יונה מקנה חשיבות מרבית לשמירה על מקורות המים. על פי תפיסת המועצה , על אף שצריכה גבוהה של מים מגדילה את הכנסותיה יש לפעול למען צמצום צריכת המים, הן בשימוש הביתי והן בהשקיית גינות פרטיות וציבוריות. בכל הנוגע להשקיה,יש לנהוג על פי הנחיות מינהל המים, לפיהם," החל מהראשון במאי 2009 יושקו מדשאות בין השעות 21:00 ל- 05:00. בלבד, ההשקיה תתבצע לכל היותר פעמיים בשבוע, בין 20 ל- 30 דקות בכל פעם, בהתאם לגודל השטח ושיטת ההשקיה."

• תוכן חדש...