Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכבתי לא מזמן מערכת באוטו ויש לי כמה בעיות...

קודם כל הרכיבים שלי :

*focal 570 ca1 5X7 שני זוגות רמקולים קוואקסלים

*מגבר focal solid 4. (ארבע ערוצים)

*סאב focal bus 25 מוגבר מתחת למושב

*דאבל-דין necvox hq3

1. המתקין שם את המגבר במצב שהרמקולים לא יוציאו באס ורק הסאב ומרגישים שחסר צלילים, הסאב יורד עד 50 הרץ ומרגישים שהסאב לא יורד יותר נמוך בשירים. אם אני יכוון את המגבר שיוציאו גם באס זה יסתדר?

2. עוד בעיה שיש לי איתה למי שיש necvox שאני שם דיסק mp3 הוא מגיע לנגן ואחרי 5 שניות מגיע למצב disp (נגיד כמו סייר במחשב..) איך אני מבטל את זה כי זה קשה לשליטה בזמן נהיגה ?

תודה רבה מראש..

פורסם

רשום באריזה -

under-seat subwoofer with built-in amplifier

-25cm (10") driver and 60 watts RMS amplifier

-frequency response 50Hz to 400Hz

-80mm x 277 x 371

-remote sub level controller included

במגבר של הסאב הוא מכוון ב50 hz והגיין במינימום

פורסם

אתה מתכוון שהסאב עולה עד 50

זה סאב אקטיבי - דהיינו סאב וופר עם מגבר והכל ביחד בתוך אותה התיבה.

סאב בקוטר 10 אינטש (25 ס") עם מגבר שמספק 60 וואט RMS ויש לו קרוס אובר LPF שיכול לחסום החל מ400 ומטה ועד 50 (ומטה...)

זה שהסאב מכוון על 50 זה בסדר גמור, אתה יכול לנסות להעלות אותו קצת יותר לכוון ה60 ולראות מה קורה, בכל אופן ברגע שסאב עובר את ה60 הרץ זה כבר מתחיל להשמע רע ברוב הכולל של המקרים.

הרמקולים הקדמיים שלך חסומים בוודאי בHPF - השאלה בכמה הם חסומים - מאיזה תדר הם מתחילים לנגן - ההפרש בין הHPF של הרמקולים קדמיים\אחוריים לבין הLPF של הסאב שלך הוא בור התדרים שהמערכת שלך בקושי מנגנת ולכן אתה לא שומע חלק מהצלילים...

אולי פשוט תרשום לנו איך הכל מכוון במגברים.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אלעד אני חושב שהפעם איבדתי אותך :-P

לפי מה שהבנתי מהנתונים זה התחום יכולת של החסימה של הקרוס של המגבר של הסאב האקטיבי (כמה "של"...)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

את הסאב כיוונתי ל60 הרץ ו-gain ב-3/4 , ואת הרמקולים שיניתי ל-full pass וכיוונתי בקרוס ל-70 הרץ ו-gain ב1/3.

לאחר השינוי ל-full pass שומעים את הצלילים שלא שמעתי אבל הם לא מודגשים.

אם תוכלו לעזור לי לכוון את המערכת בצורה האידיאלית ביותר אני אודה לכם מאוד!:-)

פורסם

אם כוונת את הרמקולים בקרוס שלהם לFULL אין משמעות לבחירת תדר חיתוך... הקרוס מבוטל במצב כזה ואתה עוקף אותו במגבר.

תנסה לשנות ברמקולים לHPF ותוריד אותם ל60...

עכשיו תסביר איזה רכיבים, יש לך, איך ואיפה כל דבר מותקן ומה ב-ד-י-ו-ק הבעיה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקיי, שיניתי כמו שאמרת לי.

ארבעת הרמקולים מחוברים למגבר בסדר גמור.

אם אני יעביר את הסאב לבגאז' יהיה שינוי?

פורסם

כן - יכול מאוד להיות שיהיה לך שינוי לטובה - זה קשור לחוקי פיסיקה.

סאב מנגן גלי תדרים ארוכים מאוד ולכן לוקח להם מרחק יותר גדול בשביל להבשיל ולהשמע נכון, הרחקה של הסאב לתא המטען ושמירתו על ניגון בתחום תדר של 60 ומטה יכולה להשמע טוב יותר כשהוא יהיה יותר רחוק ממך מאשר קרוב אליך.

מה גם - שבמידה והסאב הזה משתלט לך על הסאונד, תנמיך אותו קצת ואז הוא ישתלב עם הרמקולים הקדמיים ולווא דווקא יפריע להם.

עוד טיפ אחד קטן שיכול להיות נחמד - תנסה להפוך את הקטבים של הרמקולים שלך (אם יותר נוח במגבר אז תעשה את זה במגבר), תהפוך את המינוס ואת הפלוס, לפחות של המדיבאסים ותראה אם פתאום אתה שומע יותר באס, תנסה את זה אפילו על האחוריים כי יתכן מאוד שהסאב שלך והרמקולים עובדים באותה הפאזה והם מבטלים אחד את השני.

סתם נסיון...

בגלל שזה סאב אקטיבי - אתה לא יכול פשוט לבוא ולהפוך לו את החוטים... אלא אם כן המגבר הוא חיצוני ומאפשר להפוך פאזה.

זה פשוט הרבה יותר קל להפוך פאזה לסאב מאשר לקומפוננט בדר"כ.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...