Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נכנסתי לרכב ושמתי לב שמיכל הדלק עומד על חצי כאשר הרכב עבר רק 165 ק"מ מהתידלוק האחרון. בד"כ המיכל עומד על רבע במרחק כזה.

העניין הוא שביום שישי לפני התידלוק הרכב שהה במוסך בגלל שהמזגן לא עבד. במהלך השהות הוחלף נגד מהירויות במפוח, החשמלאי פתח את אחד המחשבים (ליד תיבת הפיוזים בתוך הרכב) ובדק מתחים כלשהם במחשב, עשה איפוס לשני המחשבים, הוחלף גם פילטר אוויר של המזגן ובנוסף פורקה האזעקה.

אני עוד לא תידלקתי כך שאני לא יודע האם אכן יש בעיה, אבל השאלה שלי האם אחרי טיפול כמו שהרכב עבר במוסך זה יכול להשפיע על צריכת הדלק שלו?

נ.ב. יש לציין שכל הנסיעות מאז בוצעו עם מזגן

פורסם

לאון היקר,

אתה גר בחיפה וצריכת הדלק היא בעייתית במיוחד בעיר הזו.

בכל מקרה על צריכת הדלק משפיעים מספר גורמים:

1. פקקים

2. רמזורים

3. עליות

4. מזגן

אני לא יודע כמה ליטרים עושה הקסארה שלך בד"כ, שלי מגיעה לסביבות 600 ק"מ לטנק מלא שזה נחשב חלש מאוד בשביל דיזל - אבל זה הגיוני מאוד בהתחשב בעובדה שכל ארבעת הגורמים משפיעים עלי באופן יומיומי.

עוד גורם שאתה יכול לקחת בחשבון - אם האוטו חנה בשיפוע, זה יכול להשפיע דרמטית על מד הדלק ואתה תראה שבזמן הנסיעה מד הדלק עולה למעלה...כאילו אתה מתדלק עם מטוס תדלוק צמוד.

פורסם

יכול להיות שבמשך הבדיקות במוסך הרכב עמד מונע חלק מהזמן.

בכל מקרה מד הדלק הוא לא אינדיקציה לכלום פרט לעובדה שיש או אין דלק במיכל, אי אפשר להסיק ממנו כלום, ואני גם לא הייתי מסיק ממיכל יחיד היותה של בעיה, תדלק ואפס את מד הנסועה ובדוק במיכל הבא מה קורה.

פורסם

דודו, אני מודע לעליות של חיפה, אופי הנסיעה מהתידלוק האחרון לא השתנה.

קיט, הרכב אכן עמד מונע אבל הוא תודלק מאז.

מאז שהרכב אצלי אני עושה מעקב אחר צריכת הדלק שלו.

אני ביום יומיים הקרובים אתדלק ואעדכןן

פורסם
היום נכנסתי לרכב ושמתי לב שמיכל הדלק עומד על חצי כאשר הרכב עבר רק 165 ק"מ מהתידלוק האחרון. בד"כ המיכל עומד על רבע במרחק כזה.

העניין הוא שביום שישי לפני התידלוק הרכב שהה במוסך בגלל שהמזגן לא עבד. במהלך השהות הוחלף נגד מהירויות במפוח, החשמלאי פתח את אחד המחשבים (ליד תיבת הפיוזים בתוך הרכב) ובדק מתחים כלשהם במחשב, עשה איפוס לשני המחשבים, הוחלף גם פילטר אוויר של המזגן ובנוסף פורקה האזעקה.

אני עוד לא תידלקתי כך שאני לא יודע האם אכן יש בעיה, אבל השאלה שלי האם אחרי טיפול כמו שהרכב עבר במוסך זה יכול להשפיע על צריכת הדלק שלו?

נ.ב. יש לציין שכל הנסיעות מאז בוצעו עם מזגן

אתה מרגיש הבדל בסחיבה?

פורסם

שום הבדל, האינדקציה היחידה נכון לעכשיו לאולי בעיה היא המד דלק, חצי מיכל מספיק לי בד"כ ל260- 300 ק"מ נסיעה ועכשיו הוא עומד על 165 כמו שציינתי.

הרכב נוסע כמו שנסע מקודם.

פורסם

אני יודע שככה לא בודקים מיכל פשוט הסטייה נראית ממש גדולה.

אני עושה מעקב כבר מספק חודשים אחר צריכת הדלק המדוייקת שלי, כך שבמילוי הבא אני אדע בוודאות האם ישנה בעיה

פורסם

עידכון קטן.

יום אחרי שהמחוג נפל לחצי הוא חזר מעצמו לרבע מיכל.

היום תידלקתי את הרכב בפעם הראשונה מאז. כאשר חצי מהנסיעה הייתה בעירוני וחצי בבינעירוני עם מזגן פועל.

עד עכשיו הצריכה הממוצעת עמדה על 9.5 ק"מ/ליטר (ללא מזגן) והיום להפתעתי הרבה הוא עמד על 10.8 ק"מ/ליטר

מה שכן מטריד אותי זה מחוג הדלק שכבר ירד מתחת לרבע מיכל, ועקב ההיסטורית בעיות עם המחוג רציתי לדעת מאיפה יכולה לנבוע הבעיה, אולי זה בעיה במצוף?

פורסם

אם זה ימשיך תבדוק את האוטו שוב.כפי שאמרו החברים יכולים להיות כמה סיבות.

• תוכן חדש...