Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי סטארלט אוטומטית כבר שנה, היא עושה בערך 380 ק"מ למיכל 32 ליטר (אני מתדלק ברבע כל פעם).

לחבר לי יש אותו רכב בדיוק! אך ידני והוא עושה בין 500 ל 700 ק"מ על כל מיכל!!!!!

האם זה הגיוני? כל סטארלט אוטומטית נוסעת ככה? אפילו דייהטסו שרייד 97-8 עושה 520 ק"מ על מיכל.

אני ממש לא נוסע בעיקר בעיר...

תודה

עומר

פורסם

ככה לא בודקים צריכת דלק.

תוכל לערוך חיפוש מפורט אבל אקצר לך אותו.

ממלאים פול טנק ,(תרשום כמה ליטרים זה בדיוק) לאחר מכן נוסעים 100 ק"מ .

בשלב השלישי,חוזרים לתחנת הדלק,מתדלקים את החסר (משלימים לפול טנק) ובודקים כמה מליטרים הוספת.

את ה- 100 ק"מ שעשית יש לחלק למס' הליטרים שהוספת ותקבל את צריכת הדלק.

כמה הערות:

א- גיר אוטומטי צורך יותר דלק מגיר ידני.

ב- לא ציינת את אופי הנסיעה (עירוני/בין עירוני /עם או בלי מזגן .

ג- האם עשית בדיקת 4 גזים במכון להזרקות ? הרכב פולט עשן שחור ?

אם התשובה לאחד מהם או שניהם היא כן,גש לאבחון במכון להזרקות דלק.

נתון של 700 ק"מ הוא הזוי ביותר ומתאים למנוע דיזל,500 זה כבר קצת יותר הגיוני אם כי גם זה מעט בספק.

בגדול לבת דודתי היה רכב כזה והיא לא התלוננה על צריכת דלק מעולם (נסעה עם הרכב כל יום לאוניברסיטה)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

השילוב של הרכב האוטומטי שצורך יותר מרכב ידני וגם זה שאתה נוסע בעיקר בעיר ( צריכת דלק יותר גבוהה מבין עירונית ) הופכת את העניין ליותר הגיוני , נסה לבדוק צריכה בין עירונית כשיצא לך ותראה אם הצריכה מתקרבת לשלו.

פורסם

הגיר האוטומטי של הסטארלט לא מוצלח במיוחד בלשון המעטה. 3 הילוכים איטיים להחריד ושיוט בכביש מהיר הוא חוויה רועשת משהו.

לגבי צריכת דלק בדגם הידני, 14-15 ק"מ\ל' בנסיעה שרובה בין-עירונית היא צריכה הגיונית (מהנסיון שלי ב 6.5 שנים האחרונות), אך סביר להניח שהגיר האוטומטי יהיה קצת פחות חסכוני. עם זאת הצריכה אצלך נשמעת מעט גבוהה, אני מאמין שאפשר להגיע לצריכה טובה יותר של עוד ק"מ לכל ליטר.

כצעד ראשוני הייתי מחבר סקנר לקרוא תקלות, מעט מאוד תקלות מדליקות נורת "בדוק מנוע" בסטארלט ויכול להיות שיש לך תקלות שמורות במחשב.

כצעד שני הייתי הולך לכיוון של בדיקת מצבו המכני של הרכב; כיוון פרונט, לחץ אוויר, פילטרים, פלאגים - כולם משפיעים על צריכת הדלק. מתי בוצע טיפול אחרון ומה החליפו?

צעד שלישי הייתי ממתן קצת את סגנון הנהיגה, אלא אם אתה משוכנע שאתה נוהג בעדינות. אגב, המזגן ברכב הזה שואב הרבה מאוד כוח מהמנוע, קח את זה בחשבון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...