Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני משרשורים אחרים הבנתי שהספריי (של דופון)דווקא יותר טוב מהנוזלי.

מקישור שניתן הי שם באחר מן השרשורים, הבנתי שלא בריא לעשות ווקס לרכב בגלל שהוא מסיר את שכבת ההגנה שהיצרן שם על גבי הצבע. לי זה נשמע תמוה בגלל שאני תמיד חשבתי שהווקס מוסיף שכבת הגנה ולא מסיר.

אם יש אמת בדבר, יש טיפול שמומלץ לעשות לרכב, גם אם מודבר על טיפול שלא ניתן לעשות בבית ויש ללכת למוסך/מכון כל שהוא.

ובמידה של טיפול מומלץ מה עלותו?

אני גם שמתי לב לטענות האלו ולטענות אחרות שאומרות שזה בולשיט. מומלץ לבצע לכל רכב וקס לפחות פעם בחודשיים, אלא אם הוא חדש, אז לדעתי כדאי לחכות עד שהמים לא מחליקים מהמרכב בקלות \ עד שהצבע לא חלק \ עד שיש חוסר ברק. וקס רק מועיל לרכב, אלא אם לא משתמשים בו נכון.

אלהן לכולם.

ראיתי כאן המלצות על שמפו ואני בדיוק תכננתי לקנות אחד כזה היום ולפנק את הרכב (נמאס לי מהשטיפה... ) :D

אז ההמלצה שלכם היא על דופונט?

וראיתי גם שהזכרתם שיש מארז של ווקס + שמפו באוטו דיפו של החברה הזאת.

מכיוון שגם ווקס דרוש ( אבל ספק אם זה יהיה היום ), האם התוצאות שלו טובות?

תודה :)

שמפו + וקס זה לא תחליף לוקס, מכיוון שכמות הוקס שנשארת מהשמפו על הרכב מזערית.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק שתהיו בעניינים: החברות הטובות ביותר לייצור ווקסים הם swissvax ו-Zymol.

המחירים ההתחלתיים של מוצרי הווקס שלהם מתחילים אי שם ב-100 דולר בערך ונגמרים אי שם ב-8,000 דולר לקופסא או שתיים.

חברות טובות עפ"י ביקורות הם בין היתר 3M ו-Maguars. יש כמובן קארפלן, טרטלווקס ועוד במחירים נמוכים יותר.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם
שמפו + וקס זה לא תחליף לוקס, מכיוון שכמות הוקס שנשארת מהשמפו על הרכב מזערית.
אני מודע לזה, התכוונתי שאמרו מארז שיש בו גם שמפו וגם ווקס ( בנפרד, כאילו 2 בקבוקים שונים ).

ואם הווקס שלהם טוב זה יכול לחסוך לי קצת טרטורים...

פורסם

קודם כל לגבי ה-Color Magic , כבר היה שרשור בנושא : כאן .

דבר שני , לדון על הבדלים כה מוחשיים בין ווקסים מחברות "עממיות" כגון Turtle או Dupont לבין ווקסים קצת יותר איכותיים (לא ששאר השמות שנזרקו כאן כאלה "נחשבים") זו טעות , ולנסח את זה בצורה של פסילה על הסף זו כבר הטעיה .

כבר כתבתי בעבר , ואני ממשיך לטעון את זה בתוקף :

רוב מי שקוטל את טרטל משתייך לקבוצת אנשים שנוהגת לעשות זאת גם בתחומים אחרים , לקטול כדי חס וחלילה לא להודות שהם משתייכים למיין סטרים , אבל אם תשאל אותם למה הם לא יוכלו לנמק ויותר מזה הם משתמשים בתחליפים באותה הרמה .

הווקסים של החברות ה-"עממיות" , בינהן Turtle , עושים היטב את העבודה שהם נועדו לעשות - להגן על צבע המכונית ולהקנות לה ברק (מראה רטוב) .

הווקסים ברמה הבאה מעליהם (ונחש מה , גם מעליהם יש ווקסים ברמות גבוהות יותר) עולים החל מפי 3 , תצטרך להביאם בעצמך מחו"ל (מומלץ כמובן עם עוד כמה חומרים כדי להכין את הצבע לפני הווקס) , וההבדלים יהיו של עוד חודש עמידות במקום הכמה חודשים שכבר יש לווקס "רגיל" ומעט יותר ברק (שאגב , בהרבה ממוצרי הווקס היקרים ודווקא אלה שנחשבים מוצרי פרימיום וותיקים בשוק , הברק ידעך יותר מהר מהברק שתקבל עם ווקס "רגיל") .

אז מה כן צריך לשנות לך אם תחליט להישאר עם ווקסים "רגילים"?

כמו שאמרתי כל הווקסים של החברות העממיות מבצעים את העבודה שהם מצהירים , ככה שהבדלי ברק ועמידות לא יהיו משמעותיים .

מה שצריך לשנות הוא דווקא עד כמה נוח לעבוד עם המוצר , בייחוד בשלב ההסרה שלו מהמכונית .

אני אקצר את הסיפור ואומר שמבחינת נוחות עבודה , ודווקא גם ברק לא רע לווקסים "רגילים" , הווקסי קרנאובה של The Treatment (הכי קל לעבוד עם הנוזלי שמגיע בבקבוק , ולא עם המשחה שמגיע בקופסא) ושל Formula 1 .

אם באמת אין מוצרים באזור שלך ותצטרך לבצע משלוח , גם ה-Auto Finish של CarPlan לא רע ולא קשה לעבוד איתו .

טיפ? אל תהיה לחוץ , הזמן עובר מהר יותר ממה שאתה חושב , וביחד איתו אתה תלמד לבחור לעצמך את הווקס שמתאים לך

כמו כן , אם כבר נכנס לעובי הקורה , נבין שאם הצבע הוכן כראוי לווקס יש השפעה מעטה מאוד על המראה שלו .

בהכנה הכוונה היא להביא את הצבע לידי מושלמות ע"י פוליש (כאן המקום להעיר שכדי שזה יקרה צריך לעשות את תהליך הפוליש ברמה גבוהה , שכאן דווקא כן יש חשיבות ניכרת ליצרניות פוליש בעלות שם , והכי חשוב לטכניקות בהן עושים את הפוליש) .

במקרה כזה , ההבדלים העיקריים בין צבע שעבר ציפוי ווקס מיצרנית "עממית" לבין אותו הצבע שעבר ציפוי ווקס מיצרנית "מובחרת" (ובבקשה , בואו נכך את זריקת השמות קדימה יותר , זה לא משנה אם מדובר על טבעיים של סוויסוואקס או על סינטטיים של זאינו , בינינו אפילו לא אם מדובר בווינטאג' של זימול) יתבטאו באופן שולי במאפייניו של הצבע (עומק ורטיבות מול ברק ואפקט מראה , הדגשת פיגמנטים מסויימים או הדגשת פיגמנטים אחרים וכו') .

איפה ההסתייגות?

במכונית שנמצאת בשימוש יום יומי , בלתי אפשרי לשמור על הצבע עד כדי שלמות .

כאן בא לידי ביטוי הבדל קטן נוסף בין הווקסים , והוא עד הם מטשטשים (באמצעות חומרי שחיקה וניקיון) פגמים ומחפים (באמצעות חומרי מילוי שחודרים לשריטות וממלאים אותן באופן זמני , לטווח קצר מאוד של ימים ספורים למכונית שנעשה בה שימוש יום-יומי) על אלה שלא טושטשו , וגם כאן הווקסים ה-"עממיים" עושים את עבודתם כראוי .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אז ממה שאני מבין אתה מחזק את דעתי, רכב שחור שנוהג ביום בערך 250 ק"מ ואפילו יותר כל הזמן בשמש לא צריך השקעה של וקס שהיתרון שלו על פני וקס מחברה כמו דופונט הוא חודש אחד יותר.

בקיצור אני נעול על דעתי, אני יחפש ספריי של דופונט או נוזל רגיל של דופונט, ואנסה כמה שיותר להתמקד בQMI, בפורמולה וכו'.

תודה.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אז בשעה טובה הלכתי לקנות.

מצאתי שמפו של DU PONT, הוא היה בצבע כחול, זה השמפו המדובר?

היה גם אחד בצבע אדום ( עם ג'ילדה, "מארז מיוחד" ), מישהו יודע אם יש הבדל?

את הספריי ווקס לא מצאתי ( היה ווקס שלהם בבקבוק לחיצה רגיל, לא ספריי ), כרגע נמנעתי מלקנות ( ראיתי גם ווקס משחה של טרטל וראלי, הבנתי שגם הווקס של ראלי טוב, בהזדמנות נחפש על זה ).

קניתי גם כפפת צמר, כמו שהמליצו כאן, הכפפה לא ניראת באיכות הכי טובה ( כמו שיש במדריך שהוא הביא ), אבל נעשה נסיון אחד ( כניראה היום ) בשביל לבדוק עד כמה היא טובה.

לייבוש אתם ממליצים על ג'ילדה או מייקרופובייר?

פורסם
קודם כל לגבי ה-Color Magic , כבר היה שרשור בנושא : כאן .

דבר שני , לדון על הבדלים כה מוחשיים בין ווקסים מחברות "עממיות" כגון Turtle או Dupont לבין ווקסים קצת יותר איכותיים (לא ששאר השמות שנזרקו כאן כאלה "נחשבים") זו טעות , ולנסח את זה בצורה של פסילה על הסף זו כבר הטעיה .

כבר כתבתי בעבר , ואני ממשיך לטעון את זה בתוקף :

כמו כן , אם כבר נכנס לעובי הקורה , נבין שאם הצבע הוכן כראוי לווקס יש השפעה מעטה מאוד על המראה שלו .

בהכנה הכוונה היא להביא את הצבע לידי מושלמות ע"י פוליש (כאן המקום להעיר שכדי שזה יקרה צריך לעשות את תהליך הפוליש ברמה גבוהה , שכאן דווקא כן יש חשיבות ניכרת ליצרניות פוליש בעלות שם , והכי חשוב לטכניקות בהן עושים את הפוליש) .

במקרה כזה , ההבדלים העיקריים בין צבע שעבר ציפוי ווקס מיצרנית "עממית" לבין אותו הצבע שעבר ציפוי ווקס מיצרנית "מובחרת" (ובבקשה , בואו נכך את זריקת השמות קדימה יותר , זה לא משנה אם מדובר על טבעיים של סוויסוואקס או על סינטטיים של זאינו , בינינו אפילו לא אם מדובר בווינטאג' של זימול) יתבטאו באופן שולי במאפייניו של הצבע (עומק ורטיבות מול ברק ואפקט מראה , הדגשת פיגמנטים מסויימים או הדגשת פיגמנטים אחרים וכו') .

איפה ההסתייגות?

במכונית שנמצאת בשימוש יום יומי , בלתי אפשרי לשמור על הצבע עד כדי שלמות .

כאן בא לידי ביטוי הבדל קטן נוסף בין הווקסים , והוא עד הם מטשטשים (באמצעות חומרי שחיקה וניקיון) פגמים ומחפים (באמצעות חומרי מילוי שחודרים לשריטות וממלאים אותן באופן זמני , לטווח קצר מאוד של ימים ספורים למכונית שנעשה בה שימוש יום-יומי) על אלה שלא טושטשו , וגם כאן הווקסים ה-"עממיים" עושים את עבודתם כראוי .

קשקוש מוחלט.

חברות עממיות ???

ווקס של מקגוויר /MOTHERS עלה לי 8$ , אם זה לא מחיר עממי אני לא יודע מה זה .

רק בישראל המחיר נופח בזמן הקצר שיובאו לפה מוצרי החברה ונוצר הבידול המלאכותי .

גם אם היום המחיר יעלה בסביבות ה 100 ש"ח לייבא קופסא שתחזיק מעמד שנתיים , עדיין מדובר במחיר מוחלט זול ונגיש לכל עשירון שיכול להרשות לעצמו מכונית .

לא נסחפת קצת? אצולת הווקס MY ASS.

פורסם

טוב אז כמה רשמים שלי מהשטיפה הראשונה :)

א. עוד לא החלטתי אם הכפפת צמר טובה. מצד אחד היא סופגת המון מים וככה לא צריך כל שניה להרטיב אותה, מצד שני בגלל שהיא סופגת יותר מדי היא נהיית כבדה מאוד... נצתרך לחכות לעוד כמה שטיפות ולהחליט.

ב. לא נוח לייבש עם מייקרופובייר קטנה. הייתי חייב לעבור לג'ילדה, אולי נחפש בהזדמנות מטלית גדולה יותר ( הגודל שקניתי היה כמו של מטלית כיור רגילה ).

ג. השמפו נחמד, אצלי הוא התייבש מהר, אבל אחרי ניגוב קל נעלמו הסימנים.

אם הצבע "מחליק" מהרכב ולא נשאר במקום, אפשר לומר שיש צורך באיזה ווקס, לא?

כי אני לא זוכר שזה היה ככה בהתחלה, הטיפות היו נשארות על הרכב ולא זזות, עכשיו המים מחליקים ונעלמים ( על השמשות יש טיפות כרגיל, אבל לא על הפח ).

וסליחה על ההתפרצות לנושא ;)

פורסם

נחמד לדעת שאהבת את השמפו.

כמדומני כאשר יש וקס המים אמורים לנזול מהפח, בדומה לשכבה שומנית שמצפה את האוטו, לא ? :shock:

והיום עשיתי וקס, בורך השם :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=260323 :-P

פורסם

יש עוד חברה שמתמחה בדברים האלו

מניסיון-שמפו רכב מעולה

פוליש,וקס מעולה.

השם הוא אוטו-גלים.נמכר יעקובי

תריצו חיפוש בגוגל יהיה פרטים של החנות.

בצער רב נמכרה לה ה205GTI שלי כולל המנוע MI16.

הרכב הבא יהיה הנעה אחורית/4X4. ממממ

פורסם
נחמד לדעת שאהבת את השמפו.

כמדומני כאשר יש וקס המים אמורים לנזול מהפח, בדומה לשכבה שומנית שמצפה את האוטו, לא ? :shock:

והיום עשיתי וקס, בורך השם :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=260323 :-P

למיטב ידיעתי, הווקס אמור להשאיר את המים כטיפות על הרכב, ולא להחליק אותם.

משהו כזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1781572&postcount=7

אצלי זה ככה על השמשה, אבל לא על שאר הרכב...

הצבע השחור הזה....

יפה יפה, אבל מציק ברמות...

שלא נדבר על כניסה לרכב בימי שרב (אצלי בפנים גם כן הכל שחור ), זה סיוט...

ועל כל לכלוך קטן שרואים ( שבוע לא מנקה את הרכב רואים, חבר שלי עם לבן חודשיים לא ניקה את הרכב ולא רואים כלום ).

פורסם

שלום ברשותי אימפרזה לבנה ואני זקוק להמלצה על חומרי ניקיון איכותיים יש לציין שלאחר גשמים הטיפות נשארות על האוטו בכמויות יחסית למכוניות אחרות.

שמפו- לניקיון שבועי (עם או בלי וקס אם אני לא טועה זה לא משנה)

וקס- פעם בכמה זמן צריך לעשות?ומה מומלץ ספריי או נוזלי?

ספריי לפלסטיקה- פעם בשבוע

ספריי להברקת הצמיגים-פעם בשבוע

פוליש- לפעם בכמה זמן שאזדקק(אני עושה פוליש ידני בעזרת מטלית)

אשמח אם תוסיפו מחיר מוערך או חנות מומלצת-באזור נתניה והסביבה, כעת ידוע לי רק על אוטודיפו.

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם

מדריכים טיפים והדגמות :

How to Clay Bar

yfEfLGL59GI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Meguiar's Detailing Tips - Part 1

K9jR_PEmD9E דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Meguiar's Detailing Tips - Part 2

H6sT7fyKASA דרך יוטיוב

Meguiar's Detailing Tips - Part 3

GPIfR-0gdz0 דרך יוטיוב
Tech Wax - How To

qChbHSa6Rvw דרך יוטיוב
פורסם
קשקוש מוחלט.

חברות עממיות ???

ווקס של מקגוויר /MOTHERS עלה לי 8$ , אם זה לא מחיר עממי אני לא יודע מה זה .

רק בישראל המחיר נופח בזמן הקצר שיובאו לפה מוצרי החברה ונוצר הבידול המלאכותי .

גם אם היום המחיר יעלה בסביבות ה 100 ש"ח לייבא קופסא שתחזיק מעמד שנתיים , עדיין מדובר במחיר מוחלט זול ונגיש לכל עשירון שיכול להרשות לעצמו מכונית .

לא נסחפת קצת? אצולת הווקס MY ASS.

החלטת לבלבל את השכל , והיית צריך להמציא מילים בשביל זה?

קודם כל לא זכור לי שכתבתי מילה על Meguiars , גם לא על Mothers , ובטח שלא כתבתי שהן יקרות להחריד .

שנית , משום מה בתגובה שלי אפילו מופיעה רמיזה לא מאופקת על כך שהחברות האלה דווקא פחות איכותיות ממה שנוטים לחשוב (רגע , רגע , כדי שלא תכניס לי עוד מילים לפה , גם כתבתי למה זה לא משנה) .

המחיר בישראל מנופח? כן , כמו הרבה דברים , אבל מה הקשר בין זה לבין המילים שהצלחת לקרוא בתגובה שלי , ומשום מה אני לא מצליח לראות אותן .

לבסוף , אני מניח שהקשר הקלוש בין מה שכתבת על מחיר הווקסים לבין משהו שאני כתבתי , הוא שאתה מתייחס לכך שהזכרתי כמה ווקסים יקרים והגדרתי אותם כמוצרים של חברות "מובחרות" .

אז קודם כל לא , לא מדובר במוצרים שעולם "100 ש"ח" כהגדרתך , אבל זה גם לא משנה כמה הם עולים , כי אני חוזר בי ואפילו את הקשר הקלוש אני לא מוצא (בין להגדיר ווקסים שמגיעים לאלפי דולרים כמובחרים , לבין לומר שהם שמורים למעמד האצולה , יש הרבה הבדל) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...