Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך זה להיות נהג אמבולנס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במרדף אחר עבודה מעניינת וכחובב נהיגה מאתגרת, חשבתי ללכת לכיוון מד"א כנהג אמבולנס

מישהו מבין בתחום? חווה את זה? מכיר את תהליך הקבלה? משהו?

אשמח לקצת מידע בנושא

פורסם

הבעיה בלהיות נהג אמבולנס , היא לא הנהיגה אלא החובות האחרות ,

תחשוב על זה ככה , אתה צריך לסחוב אנשים , לראות מראות לא ממש מלבבים ,

ואתה גם חייב לעבור קורס פרמדיקים (או חובשים , אני לא סגור על זה)

אבל זאת בהחלט לא רק עבודה של נהיגות וכייף בלי חובות ובהחלט לא רק לנהוג

זאת עבודה מעניינת בהחלט , אבל לא רק נהיגה

וגם לא הייתי אומר שהיא מהנה במיוחד , אבל אני מאלו שלא ממש אוהבים לראות דם :)

peach'es, i can eat

peach'es all day long

פורסם

אם אתה רוצה להיות נהג אמבולנס כי אתה מחפש לעבור באדומים, לבצע פניית פרסה בניגוד לתמרור, לעצור איפה שאסור ולעבור את המהירות המותרת באופן חוקי - הכיסא הזה הוא לא מקומך.

כדי להיות נהג אמבולנס אתה חייב להיות לפחות חובש רפואת חירום - לעבור קורס של 5 שבועות (או - 4 חודשים בשיעורי ערב), ובראש ובראשונה לאהוב את נושא העזרה ראשונה וטיפול בפצועים וחולים. מי שמגיע להיות נהג אמבולנס עושה זאת לא כדי לנהוג, אלא כדי לקחת חלק פעיל בגוף הזה. הנהיגה באמבולנס זה החלק השולי - מספר דקות בלבד עד ההגעה לאירוע. כל העבודה הינה הטיפול בפצועים, פינויים לבית החולים, הכנת האמבולנס וסידורו, שטיפת כלי הרכב ועוד ועוד (לא להיט לעבור באור אדום - ההרגשה אותה ההרגשה).

לא יודע מה הרקע המקצועי וההשכלתי שלך, אבל חשוב שתדע כי ניתן להפריד בין "נהיגה מבצעית" ל"עבודה מאתגרת". נהיגה מאתגרת תוכל להשיג בקורסים לנהיגה מתקדמת, מירוץ קארטינג או בטיולי ג'יפים בארץ ובחו"ל. עבודה מאתגרת תוכל למצוא כל עוד מדובר בנושא שאתה אוהב.

Xbox12341

פורסם

ידוע לי שנהג זה לא רק נהג

ואני מחוייב לעבור קורס חובשים (במילים פשוטות)

הרי זה ברור שנהג אמבולנס שמגיע לאירוע כלשהו לא יושב באוטו עם המזגן וקורא ספר :/

פורסם

אני מכיר נהג שעבד כמתנדב שנים רבות -

החלק של הנהיגה די זניח בעבודה הזאת,

אתה קודם כול חייב להיות פרמדיק, ולתפקד כפרמדיק במקרה הצורך.

מבחינת נהיגה, זה נראה יותר טוב בסרטים -

זה נכון שאפשר לנסוע מהר יותר, אבל רק בקו ישר.

אמבולנס זו בהמה כבדה עם קפיצי עלים, ואם תעשה שטויות,

כל הציוד יתעופף ברכב יחד עם הפצוע האומלל והחובשים.

בנוסף, חצייה של צמתים באור אדום מתבצעת בשיא האיטיות והזהירות, דווקא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נהיגה באמבולנס איננה כפי שאתה חושב,לעיתים אף לא יגבו אותך על עבירות שביצעת במסגרת תפקידך.

אני עסקתי בנהיגה מבצעית תקופה לא קצרה וזה שונה מאוד.

אל תשכח שהאמבולנס מאוד לא דינאמי ושעלייך להשאירו מאוזן על מנת לא לטלטל את החולה או לאפשר את טיפולו מאחור.

פורסם

מהיכרותי עם נהגי אמבולנס הם מתלוננים על השכר היחסית נמוך , כמות המשמרות הרבה שדרוש לעשות .

אל תשכח שהמשמרות הן לא כ"כ גמישות , צריך לסחוב הרבה ונדרש זמן התנדבות ארוך עד שמכניסים לעבודה.

וגם כשאתה נוהג בדחוף ( עם סירנות ) , זה לא החלקות כוח ( למרות הנעתם האחורית של האמבולנסים ) ולא מעבר צמתים ב140 קמ"ש - על טעויות משלמים וביוקר.

It's never what it seems

You're watching the return of the machines

פורסם

יש לי חבר נהג אמבולנס. אין שם נהיגה מעניינת.

פעם יחידה שיצא לו לנסוע ממש מהר ובניגוד לחוקי התנועה הייתה כשהם נסעו בשיירה בלווי משטרתי לזירת פיגוע רב-נפגעים.

תענוג מפוקפק.

פורסם

אם נהיגה טובה וכיפית מעניינת אותך, בלי לדפוק חשבון כמעט לאף אחד, לך תהיה במתנ"ע.

אני בטוח שלא יהיה לך קשה להתקבל, ויהיה לך כיף מאוד עם הB4, ג'יטה או הסקודות למיניהם.

אם אתה רוצה להיות במד"א רק בגלל הנהיגה, אז מקומך לא שם.

פורסם

עזוב מכוניות, אם יש לך ריישון לאופנוע כבד ויש בבעלותך אופנוע תוכל ללכת ליחידת האופנועים במשטרה ולהנות מGS1200 שבטח מהנה יותר ממאמבולנס או מג'טה....

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

למדתי פעם עם מישהו שהיה נהג אמבולנס ,הוא סיפר שהוא התפטר כי כבר לא יכל לסבול את המראות הקשים .

קח את זה בחשבון.

פורסם
אם נהיגה טובה וכיפית מעניינת אותך, בלי לדפוק חשבון כמעט לאף אחד, לך תהיה במתנ"ע.

אני בטוח שלא יהיה לך קשה להתקבל, ויהיה לך כיף מאוד עם הB4, ג'יטה או הסקודות למיניהם.

אם אתה רוצה להיות במד"א רק בגלל הנהיגה, אז מקומך לא שם.

אבל לך כן יהיה קשה,שוטרים עם שגיאות כתיב מתקבלים במשטרת זולו אולי.

פורסם

כאחד שהתנדב למעלה מעשור ובניהם מס' שנים כנהג אמבולנס אז הינה מס' דברים

1. ע"מ להיות נהג אמבולנס יש לעבור קורס נהגים וחובשי רפואת חרום ( בד"כ כ 180 ש ).

2. מעבר מבחן מעשי בנהיגה ( טסט ) .

3. לעבודה בד"כ מתקבלים מתנדבים לשעבר בעלי ניסיון .

4. קורסים כאלו נפתחים במרכז הארץ אחת לחודש בערך.

5. נהג אבולנס זה לא נהג מרוצים , ברוב הפעמים נוסעים במהירות המותרת או כ 20% ולא יותר מעליה.

נהגי אמבולנס שמישתוללים/ נוהגים מהר מוצאים את עצמם מחוץ למערכת .

6. משמרות העבודה לא הכי נוחות אבל זה מאוד אישי, בד"כ עובדים שבוע בוקר שבוע צהריים ושבוע לילה.

אז כמו שהציעו לך לפני אם יש לך רשיון אופנוע אתה מתקבל במהירות ליחידת האופנועים של מתנ"א,

מקבל שם שכר הולם יותר ממד"א ( תוספת רכיבה ), בד"כ עובדים רק בשעות היום ( אור ), וגם לא עושים הרבה שבתות,

ד"א כאשר יורד גשם אז נוהגים בנידת רגילה.

ואל תשכח אני לא מכיר הרבה שוטרים שעצרו אותם על מהירות

אז בהצלחה

• תוכן חדש...