Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

benj - זו תשובה רצינית לנושא הדיון , ובכייף שאלו ההעדפות שלך .

כתבי הרכב , נותנים לנו מידע נתונים והתרשמות - זה עוזר לנו במיקוד הבחירה

לכל צרכן יש את הדרישות שלו , אנו קונים ונוסעים ברכב - ולכן שיקול הדעת הסופי הוא שלנו .

אבל - לא לזלזל בבחירת האחרים - לפעמים בחירת הרבים היא נכונה :wink:

( וכמו שהגשש אמרו - אופסייד סטורי - אם כולם אומרים , אז בטח זה נכון ):roll:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המאזדה 3 עם מנוע 2 ליטר לא עושה 0-100 ב 9 שניות באף גירסא שקיימת בארץ.

9 שניות ע"פ הצהרת יצרן רק ברכב עם תיבה ידנית 6 הילוכים שלא קיימת בארץ.

ככה שאפילו לפי הערכה אופטימית ביותר ש ה 2ליטר עושה 10 שניות ל -100 לפי הצהרת יצרן עדיין יש 1.6 שניות, וזה באמת נצח במכוניות במתיימרות להיות ספורטיביות.

אתה טועה ובגדול, שוב אתה למשהו אנטי-מאזדאי בגלל שיש לך פוקוס איטית (כן איטית).

מאזדה אוטומטית בגרסת 2000 סמק כן עושה 9 שניות וזה כתוב מהצהרת היצרן גיר ידני עושה 8.7. ואם מדברים על זמני תאוצה שהם לא מדוייקים (אני אישית מדדתי לבד ויצא 9 בערך) לא יודע אם זה 9.0 או 9.5 זה גם לא רלוונטי. לגבי כל אוטו אפשר להגיד את זה אז אם כתוב שFR עושה 8.4 אז באמיתי היא תעשה יותר.... ככה שאפשר להתווכח עד מחר על זה.

אתה כל הזמן מתערב איתי על זה ובאמת שנמעס לי להתוכך איתך על זה גם בפוסטים האחרים אבל לפי הצהרת היצרן זה 9 שניות לגרסה האוטומטית! זה שפוקוס שלך עושה ב10+ זה לא אומר שמאזדה לא.

פורסם
טוב, טחנו את הנושא הזה מכל כיוון.

מה שכן, אני יכול לתרום מנסיוני ( 6 שנות הדרכה במסלולים).

נהגתי כמעט על כל המכוניות שמשווקת בארץ- החל מהמשפחתיות הכי פשוטות עד למכוניות שמוגדרות ע"י כולנו כמכוניות ספורט טהורות. מכוניות מסלול טהורות (בחו"ל) מכוניות ראלי וכו'...

ובלי למצמץ אני אומר שהמאזדה 3 היא "ה-משפחתית הספורטיבית" שיש בארץ! (אני מדגיש המשפחתית הספורטיבית ביותר. ברשותכם , אני אמנע מלהיכנס לדיון אם היא נכנסת להגדרה של מכונית ספורטיבית. היא המכונית המשפחתית עם ההתנהגות שהכי קרובה לרכב ספורטיבי).

אין שום רכב משפחתי עם יכולות דינמיות כמו ה 3. ובלי שום קשר היא יכולה ללמד דבר או שניים על דינמיות מכוניות "ספורטיביות" בבסיסן (איביזה לדוגמא).

ואני מדבר על ה1.6 ליטר.

ה2.0 ליטר היא בכלל סיפור אהבה מבחינתי!

ה3 היא מכונית מדהימה, מאוזנת, מנוע נהדר( ב2.0 ליטר), נענית לפקודות הנהג בשמחה, מתקשרת, ההגה מעביר המון פידבק לידי הנהג.בקיצור , אין משפחתית עם התנהגות ספורטיבית יותר ממנה.

לבחור שבחתימתו רשום :"תתפלאו מה איביזה עם 100 כ"ס יודעת לעשות".

תתפלא מה מאזדה 3 עם 105 כ"ס יודעת לעשות. הרבה יותר!!!

ובלי שום יומרנות ספורטיבית כמו של הסיאט. (אני לא תוקף אז אין צורך להתגונן) (אני בסך הכל חווה את דעתי ומשתף מנסיוני).

עודד.

עודד תודה רבה, כל מה שכתוב להלן יכול להגיד רק בן אדם שנהג באמת במאזדה.

כל השאר שזורקים מילים באוויר ללא כל ביסוס לא נהגו עליה באמת, אחרת לא היו אומרים את זה, או שאומרים אחרת בגלל שהם קנו רכב אחר ומשוחדים אליו. בן אדם אובייקטיבי ידע להעריך את המאזדה 3.

פורסם
בן, אני רואה שציטטת את עודד אבל בחרת להתעלם מחלק משמעותי ממה שהוא כתב.

תגיד לי מה אתה רוצה? משעמם לך? רע לך? מה בדיוק אתה מחפש?

אני חייב לך אי אילו שהם תשובות או הבהרות לגבי מה אני בוחר להתייחס אליו?

התייחסתי בצורה ענניינית למה שנכתב, ואם תראה מה רשמתי תראה שלא התווכחתי איתו על שום דבר, לא בכל הודעה אני מוצא לנכון להתייחס להכל, בנוסף על כך לא שללתי שום דבר ממה שציטטת.

יתרה מזו, לפחות עודד דיבר מנסיונו האישי על הרכב ונוסף על כך מנסיונו האישי בהשוואה למס' רכבים אחרים ואני מכבד לגמרה את מה שאמר כחוויה אישית שלו, בעוד אתה מדבר על הכל חוץ מנסיון.

דבר נוסף, אל תשחק אותה כלכך נקי , גם אתה מתעלם לא פעם אחת ממס' פוסטים שלא ממש מחזקים את עמדתך, תציץ ותראה כי אני ממש לא מתכוון לצטט אותך.(RK,CASPER,ארנון ואחרים)

אני לא איזה בן אדם צר אופק כמו שאתה מנסה לצייר כאן, ואין לי שום בעייה עם עמדתם של אנשים בנוגע למזדה 3, יש לי בעיה איתך, עם חוסר הנסיון שלך ועם אי היכולת שלך ורק שלך לקבל את דעתי כדעתי בלבד ולא כמשהו גורף

יתרה מזאת, עם כל הבלאגן שאתה עושה בדיון הזה, אני רוצה אחד אבל רק אחד שיקום ויגיד שאם היה מחפש מכונית ספורטיבית(מתנהגת/לא מתנהגת, טיל בליסטי או כל משהו אחר שתבחר להגדיר כספורטיבי) והיה מעלה את ה-3 על הפרק בכלל.

מזדה 3 כרכב משפחתי עם משהו מעבר ויכולות ספורטיביות מעל למצופה בקטגוריה שלו ובכלל, יכול להיות אחלה בחירה, אבל מישהו עם קצת יותר כסף שאוהב רכבים ספורטיביים לא היה חושב על כך לשנייה.

כל אחד ומה שנוח לו להצמד אליו, במקרה שלי כרגע, זו לא המזדה 3 ולזה אי אפשר למצוא סימוכין אצל כתבי אוטו.

כבר הצעתי מס' פעמים בוא איתי ונעשה את מבחן הכיף באיביזה שלי, מבטיח לך לא תתאכזב

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אתה טועה ובגדול, שוב אתה למשהו אנטי-מאזדאי בגלל שיש לך פוקוס איטית (כן איטית).

מאזדה אוטומטית בגרסת 2000 סמק כן עושה 9 שניות וזה כתוב מהצהרת היצרן גיר ידני עושה 8.7. ואם מדברים על זמני תאוצה שהם לא מדוייקים (אני אישית מדדתי לבד ויצא 9 בערך) לא יודע אם זה 9.0 או 9.5 זה גם לא רלוונטי. לגבי כל אוטו אפשר להגיד את זה אז אם כתוב שFR עושה 8.4 אז באמיתי היא תעשה יותר.... ככה שאפשר להתווכח עד מחר על זה.

אתה כל הזמן מתערב איתי על זה ובאמת שנמעס לי להתוכך איתך על זה גם בפוסטים האחרים אבל לפי הצהרת היצרן זה 9 שניות לגרסה האוטומטית! זה שפוקוס שלך עושה ב10+ זה לא אומר שמאזדה לא.

את כל מה שכתבת אתה יודע מנסיונך? נהגת? בדקת? או שקראת

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
תתפלא מה מאזדה 3 עם 105 כ"ס יודעת לעשות. הרבה יותר!!!

עודד, מה הכי הלהיב אותך ב- 1.6 ?

המתלים הקשיחים מדי ושיכוך המהמורות העלוב?

ההגה הסביר שהגה של 306 סטנדרטית עושה לו בית-ספר, אוניברסיטה, דוקטורט ופוסט-דוקטורט?

המנוע שמייצר הרבה יותר רעש מביצועים?

שאון הצמיגים והויברציה הכללית של המרכב בשיוט מהיר?

או אולי האבזור הדל (כן, גם זה משהו שמצפים למצוא ברכב משפחתי), הצליל הזול בטריקת הדלתות ובקרת האקלים העצלנית?

או שעל כל אלה האפילה התיבה האוטומטית מוכוונת השוק האמריקאי, אשר בכל מצב נתון -מלבד שיוט אוטוסטרדה- מנתקת את נעילת ממיר המומנט ומחברת את המנוע לצמיגים דרך מרק של נוזל הידראולי?

עם כל הכבוד להתפעלות הגורפת מהמכונית הזו לי, מה לעשות, יש אחת כזו בבית כבר חמש שנים.

מכונית ספורטיבית היא -בראש ובראשונה, לפחות עבורי- מכונית שגורמת לך לרצות לבחור את הדרך הארוכה יותר כדי להגיע למחוז חפצך.

עם ZX וולקן אני לוקח את הדרך הארוכה לעתים קרובות.

עם המאזדה 3 אני רק מייחל שהנסיעה תסתיים כדי שאוכל להיפרד מהמושבים העלובים, מהנסיעה המטלטלת, מרעשי המנוע והרוח המוגזמים ומהתיבה האוטומטית הפלגמטית (זה לא שהיא כה גרועה כמו שאין לה פשוט שום אספירציות ספורטיביות. בעולם השפוי מי שמחפש רכב ספורטיבי רוכש תיבה ידנית).

נכון, יש לה שילדה מצויינת והגה טוב (אמרתי טוב. לא מעולה ולא קרוב לזה) אבל התפעמות מהשלדה הזו בהקשר של מכונית אוטומטית (ועוד 1.6 חלשלושה) שקולה להתפעלות מ- F15 עם מיכל דלק של ליטר וחצי:

טוב ברמה העקרונית אבל חסר כל פרקטיות ביומיום.

עם כל הכבוד להתרשמות שלך או של הכתב מעיתון "אוטו", אני לא מוצא שום טעם לחיות עם כל החסרונות של המכונית הזו ביחס למתחרותיה רק כדי שכשאמצא את עצמי סוף סוף בעליות לבית-אורן, אגלה למרבה האימה שאני אמור לשלוט בשלדה המצויינת הזו דרך תיבה אוטומטית

(אפרופו הטקסט המוזר מהמבחן ב"אוטו" על היענות השלדה לפקודות דוושת התאוצה. בטח. דרך תיבה אוטומטית. עדיף לתקשר כבר במורס. יותר יעיל).

פורסם

בן, אמרתי את זה כבר בפוסטים קודמים ואומר שוב. אני באמת שמח שאתה אוהב את האיביזה. הדבר הכי חשוב זה שאתה תאהב אותה ושהיא תחזיר לך אהבה. אני לא פוסל את זה לרגע אחד.

אבל שוב אתה אומר שאין לי ניסיון למרות שלא אמרתי זאת במהלך כל הדיון. ניסיון דווקא יש לי, הרבה. אני בכוונה בוחר לשמור על הדיון מסביב למבחני הדרכים המקצועים ולא על בסיס ניסיוני האישי מכיוון שלדעתי המשקל של מבחני הדרכים צריך להיות גדול יותר.

לכתוב לך עד כמה אני חושב שה-3 מהנה לנהיגה מניסיוני, אפילו אל מול מכוניות הרבה יותר ספורטיביות ויקרות בבסיסן מהאיביזה/3? עד כמה אני חושב שהפידבק מההגה נהדר אל מול מה שהורגלנו בשנים האחרונות, גם ממכוניות הרבה יותר ספורטיביות בבסיסן, עד כמה הוא מרגיש בשרני ומצליח להעביר בצורה נהדת תחושות מהגלגלים הקדמיים למרות היותו בתגבור אלקטורני חלקי? איזה כיף שה-ControlBlade שיש לה שם מאחורה (זה שהמעצבים בחרו בכוונה לחשוף לכל רכב שנוסע מאחוריה) מאפשר המון Liftoff Oversteer ממכר בפניות חזקות? עד כמה האחיזה מצויינת (לא סתם הגרסה החזקה מגיעה עם פוטנזות מהמפעל, מראה על היומרות הספורטיביות של הרכב), על השלדה המצויינת והפידבק הנהדר שהיא מעבירה? על המנוע האטמפוספרי שאוהב לטפס בקלילות עד ל-7200 סלד ומעודד אותך להישאר שם? על העברות המשקל הנהדרות ? זוויות הגלול הלא קיימות? המשחק שניתן לעשות עם הגלגלים האחורים לבקשת הנהג? ובהקשר הזה, החיבור המוצלח עם הנהג שמרגיש כאילו נלקח מספורטיבית ברמה אחת או שתיים מעלה?

מעבר לכך, ההגדרה של ה-3 2L כספורטיבית רלוונטית בדיוק כמו ההגדרה של האיביזה FR כספורטיבית. מדוע? ישנה איביזה, קיימת גרסה מחוזקת יותר בשם FR וישנה גם גרסה מחוזקת וספורטיבית אף יותר בשם קופרה. ישנה מאזדה 3, קיימת גרסה מחוזקת יותר עם מנוע 2.0 ליטר וישנה גם גרסה מחוזקת וספורטיבית בהרבה בשם MPS. בשני המקרים לא מדובר במכונית שבסיסה היא רכב ספורט מובהק.

הרי האיביזה הבסיסית לא מהנה לנהיגה באופן יוצא דופן. האיביזה המחוזקת, FR, מנסה לטפל בזה. מה הופך את האיביזה החזקה, או בשמה FR, למכונית ספורטיבית פרופר לדעתך בעוד את המאזדה 3 החזקה לא? זה שהאיביזה מגיעה במרכב 3 דלתות? זה שה-3 נפוצה בהרבה? קרי, זה שהמאזדה כל כך פופולרית בארץ עם נהגים שלא יודעים דבר או שניים על ספורטיביות של רכב? דווקא מלאכתה של ה-3 2.0 ליטר קלה. היא רק צריכה להעצים את התחשובות הספורטיביות המהנות לנהיגה שכבר נמצאות בגרסת הבסיס.

ארנון, הרשה לי רק לתקן אותך בהקשר שניתוק נעילת הממיר בתיבה מתרחשת במצב "D" ולא כאשר התיבה מועברת לתפעול החצי אוטומטי.

ואני לא יודע מה ההיסטריה של ה-3 שאתה נוהג בה, אבל אני בהחלט לא נתקלתי בויברציות או שאון צמיגים / רעש מנוע מוגזם בשיוט מהיר. בגרסה החזקה המנוע אפילו נשמע עוד איכשהו חביב, יחסית. לטעמי אפילו מעט שקט מדי בסל"ד נמוך (לזכרוני גם תא המנוע כולל בידוד נוסף בגרסה זו, יכול שקשור בזה).

כמובן הכול תלוי למה אתה משווה. נהגתי בהרבה מכוניות שקטות יותר ורועשות יותר. מצד שני, לזכרוני רעשי הכביש והמנוע ב-3 מבודדים טוב יותר משמעותית מפוקוס MK2 למשל, למרות שהיא נתפסת כמכונית שקטה ומעדונת יותר (נהגתי על אחת במשך כשנה, אהבתי אותה מאוד, רעשה הרבה יותר מה-3 ).

מצד שני, הניסיון האחרון והארוך שלי עם ה-3 הוא על הדגם לאחר מתיחת הפנים הקלילה שקיבלה באמצע החיים שלפי מה שנכתב, שיפר את נושא הבידוד והרעש. יכול להיות שלפני המצב היה שונה.

פורסם
איזה כיף שה-ControlBlade שיש לה שם מאחורה (זה שהמעצבים בחרו בכוונה לחשוף לכל רכב שנוסע מאחוריה) מאפשר המון Liftoff Oversteer ממכר בפניות חזקות?
אם אנחנו כבר בביזנס של לתקן אחד את השני (ואני רואה שאתה בביזנס), אז Liftoff oversteer היא תכונה שלילית באופן עקרוני שמועצמת ככל שהמתלה האחורי פרימיטיבי יותר.

דווקא תצורות מתלים אקזוטיות ומתקדמות נועדו לשפר את אחיזת הציר האחורי בעת העברת משקל קדימה ולכן הקישור הסיבתי שאתה עושה בין המתלה האחורי הנפרד\מצויין\מתוחכם של ה-3 לבין Liftoff oversteer עושה לו עוול גדול.

אחת המכוניות המצטיינות בעולם בנושאי Liftoff oversteer היא פולקסווגן חיפושית.

אתה מוזמן להסתכל מתחת לאחת כזו ולראות איזה וואחד Control blade יש לה שם...

פורסם

ש-Liftoff Oversteer נשלט הוא כייפי ותורם לחווית הנהיגה בעוד שאינו פוגם באחיזת הרכב.

שקיים Liftoff oversteer בפוקוס ST שנחשבת כרכב מהנה לנהיגה (החולק את הפלטפורמה והמתלה האחורי עם המאזדה 3) ולכן איני עושה עוול בעודי שם Liftoff OS ו-ControlBlade באותו משפט.

פורסם

"נשלט" היא מילת המפתח בהודעה האחרונה שלך, שחסרה בהודעה הקודמת.

מההודעה המקורית שלך השתמע שהמתלה האחורי של המאזדה 3 אחראי באופן כללי ל- Liftoff oversteer וזה לא נכון.

LOOS (נמאס לי להקליד את השם המפורש כל פעם) זו תופעה שכל מכונית רוצה לחוות ויצרנים שונים מנסים לפתח מני פתרונות כדי לסתור את הנטיה הטבעית הזו.

למשל בכיול השלדה לתת-היגוי כך שברוב התרחישים תשאר מאחור די אחיזה כדי לסתור את הנטיה הטבעית של כל המכונית לפתח היגוי יתר בהעברת משקל קדימה.

כידוע לך, מאזדה (ופורד) הן לא הראשונות שאפשרו לשחק עם הזנב של המכונית ולהישאר בחיים (אם אתה יודע מה אתה עושה).

המתלה האחורי של ה- 3 מצויין. לעניות דעתי, זה עדיין לא עושה את ה-3 1.6 ל' אוטומט למכונית מצויינת, וגם לא את אחותה עם המנוע הגדול והתיבה האוטומטית.

את הפוקוס זה הרבה יותר מקרב ל- Title הזה, על אף הדמיון הטכני הרב בינן.

פורסם

כמובן שנשלט, גם היגוי יתר כללי יכול להיות מסוכן אבל כל עוד מדובר בתופעה נשלטת זה משהו שאנחנו אוהבים ואפילו מחפשים בספורטיביות שלנו. כנ"ל בנוגע ל- LOOS, אחד הדברים הראשונים ששמתי אליו לב ב-3 החזקה שגרם לי הנאה (אודה שב-1.6 נהגתי מעט מאוד ולא בסביבה בוחנת מספיק).

אני לא אמרתי מכונית מצויינת, אבל בהחלט מהנה לנהיגה. כן, היא אוטומטית, כן, היבואן היה עושה עימנו חסד בכך שהיה מביא גרסאות ידניות לארץ (או מאזדה הייתה עושה עימנו חסד גדול אף יותר במידה והיתה מאמצת תיבה רובוטית עם מצמד-כפול כתיבה האוטומטית הרגילה בכל ה-RANGE). אבל אני עדיין מעדיף רכב אוטומטי, עם שליטה חצי אוטומטית, הכולל שלדה חדה ומדוייקת, היגוי בשרני ומתקשר, מתלים אוחזים ובעלי יכולת גבוהה לתקוף פניות ומשחקי ישבן לפי דרישה מאשר מכונית ידנית שלא עושה דבר ממה שציינתי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...