Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[חדשות] Subaru 2010 Legacy בעברית B4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי, נניח יש 2 מכונות כביסה למכירה.

אחת מכוערת בעלת תחושה מחוספסת אבל מה? עובדת לנצח, תמיד מנקה, כפתורי ההפעלה לא מתקלפים ולא נשברים. היא תחשב כמכונה הפחות איכותית.

לעומת זאת, ישנה מכונה נראת פגז, בעלת לוח דיגטאלי, כפתורי גומי רכים ונעימים אבל מה? המכונה כל הזמן מתקלקלת, כפתורי התפעול עובדים רק פעם אחת (או מתקני הכוסות במקרה של רכב), כל החיפוי מתקפלים (כמו שאתה מגדיר זאת על הפולקסוואגן) ואחרי שנה היא נראת כמו מכונה שעברה הפצצה, היא תחשב על-ידך כאיכותית יותר?

אני חייב להודות שמושג איכות מעולם לא נשמע לי מוזר יותר לאחר ההגדרה שלך.

לצורף ההמחשה, נניח יש מתג ב-2 רכבים מקבלים. לרכב אחד המתג תמיד עובד, תחושת ההתנגדות ללחיצה תמיד תהיה שווה והוא לעולם לא ישבר. את המתג הנ"ל אני אגדיר כמתג האיכותי.

המתג שלך הוא מהסוג השני. מרגיש מיליון דולר בפועל בקושי עובד ובקושי מחזיק מעמד. ההגדרה שלך לאיכות מתייחסת אך ורק לתחושה שמעביר לך בפעם הראשונה המתג מבלי לבדוק את עמידותו לעתיד (בעצם לפי ההגדרה שלך אין קשר בין טיב איכות המתג לבין משך הזמן שהוא ימשיך לעבוד), לדעתי אופן ההגדרה שלך לא קשור לאיכות.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מוזר, אני חשבתי שככול שמוצר עמיד יותר ולא מתקלקל ואחרי 20 שנה הוא מתפקד בדיוק באותה יעילות, הוא זכאי להחשב כמוצר איכותי.

אין כזה דבר "איכותי" במובן אבסולוטי. זה כמו לכתוב "טוב".

השאלה לאיזו איכות מתייחסים (או "מה טוב?").

החומרים בתא הנוסעים של סובארו באיכות גבוהה מבחינת העמידות ובאיכות בינונית מבחינת הפאר/תחושה/whatever.

הדיון סביב "מהי איכות" הוא מיותר, כי כל אחד מכם מתייחס לאיכותו של פרמטר אחר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

החומרים בתא הנוסעים של סובארו באיכות גבוהה מבחינת העמידות ובאיכות בינונית מבחינת הפאר/תחושה/whatever.

המונח המתאים בו נהוג להשתמש למה שנראה/מרגיש איכותי בלא קשר למידת לעמידותו - תודות לשפה האנגלית המדויקת - הוא perceived quality הלקוח מ-perception (תרגום ממילון אוקספורד:תפישה בחושים או בשכל) או בעברית, איכות נתפשת.

רוצה לאמור, יצרני הרכב היו רוצים שנתאהב באיכות הפלסטיקה והחומרים באולם התצוגה. חלקם מאמינים שאחרי שנים ספורות זה כבר לא משנה לנו :lol:

הגולף 4, שבעוונותי "נהניתי" ממנה שנתיים וחצי, היא הדוגמה הקלאסית של "הסתכל רק בקנקן - כי אין בתוכו דבר"...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לא מסכים איתך.

הגדרת איכות הינה די מדויקת ומובנת.

יש אנשים כמו נקמיצ'י שבטעות מייחסים את המילה איכות לתחושת חומרים, מראה חומרים או אפילו רק השם. אלו פרמטרים סופר חשובים אבל הם לא מעידים על איכות המוצר.

מוצר איכותי הוא לא בעל מפרט מתקדם, מראה מרשים או תחושת מגע מצוינת. המילה איכות מתייחסת בהכרח ליכולת העמידות (עם כל המשתמע מכך) של אותו מוצר.

אגב, בכל מבחן שביעות רצון או אמינות- מושג האיכות מתייחס אך ורק לנושא הנ"ל ולא לשום פרמטר אותו ציין נקמיצ'י.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
המילה איכות מתייחסת בהכרח ליכולת העמידות (עם כל המשתמע מכך) של אותו מוצר.

לא.

יש איכות של עמידות.

יש איכות של תחושת החומר.

יש איכות של ביצועים.

איכות, סמנטית, לא מתייחסת לפרמטר אחד בלבד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ROEY B - שני דברים:

1. אוטו זה לא מכונת כביסה.

2. אני רואה שהבנת למה אני מתכוון. אין לי כוונה לפתוח איתך כאן דיון על 15 עמודים בנוגע למשמעות המילה איכות בחיי היום יום לעומת ההגדרות שלי ושלך. אז העיקר שהבנת את הכוונה שלי וזה מה שחשוב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כך אמורה להיראות הגרסה היפנית של הלגאסי החדשה.

שימו לב לגריל והפגוש השונים והיפים יותר. מאחור מקבלת הגרסה היפנית שני מפלטים.

מעניין מה יהיה המפרט של דגם זה/הרלוונטי עבורנו.

leg1-1.jpg

33bzt6q.jpg

21amusi.jpg

2rm5zd2.jpg

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...