Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההצגה הראשונה של עונת 2009 מגיעה בסוף השבוע הקרוב, תקופת ההכנות והאימונים מסתיימת והגיע רגע האמת.

מאז שנת 1996 מסלול המירוצים המלאכותי של "אלברט-פארק" הוא זה שפותח את עונת הפורמולה-1 כמעט בקביעות.

המסלול ממוקם בחוף הדרומי של אוסטרליה ואורכו כ-5.3 ק"מ , חלק מתוכם משמשים ככבישים ציבוריים במשך שאר הזמן, מה שגורם, לפחות בתחילת סוף השבוע, להעדר אחיזה על המסלול. הדבר הולך ומשתפר ככל שעובר הזמן ויותר גומי מצטבר על האספלט האוסטרלי.

145 ימים עברו מאז זכה לואיס המילטון באליפות העולם בפורמולה-1 בעונת 2008 וכעת, ממש לפני שהאורות כבים על המסלול ויוצאים לדרך אף אחד לא יודע באמת מה הולך לקרות שם.

התקנון עבר שינויים, ויכוחים נסובו סביב שיטת הניקוד וכעת כבר "עפות" באויר מחאות רשמיות לגבי החוקיות של חלקים שונים במכוניות , עוד לא התחלנו וכבר בלאגן.

על פי השמועות ובהחלט על סמך תוצאות המבחנים האחרונים, קבוצת מקלארן-מרצדס, זו שסייעה ללואיס המילטון להניף את הגביע ממש לא מזמן, אוכלת לכבוד פסח הרבה מרור. יגידו רבים כי האימונים לחוד והמירוצים לחוד, בהחלט יתכן אבל גם שם מודים ולא בפה מלא כי משהו לא טוב קורה ל-MP4-24 הכסופה .

אחרי תקופה גדולה מאד של חוסר ודאות ופרישתה של הונדה מהסדרה, חזרה הקבוצה כמו עוף החול, הפעם עם מנוע מרצדס ותחת ידיו הנאמנות של רוס בראון, מי אם לא הוא. במבחנים של קדם-העונה כיכב ג'נסון באטון והעלה את רף הציפיות לשמיים (כמעט כמו כל שנה) . עכשיו כולם שם מקווים כי הם יצליחו להמשיך במומנטום גם כאשר סופרים את הכסף האמיתי. מבחינה אישית התאכזבתי כאשר בראון ויתר על שרותיו של ברונו סנה (האחיין של..) והעדיף את רובנס בריקלו הקשיש.

קימי רייקונן בילה את הפגרה במילוי מצברים ובעיקר לי ההגה של הפיאט גרנדה-פונטו אבארט שלו במרוצי ראלי קפואים ומושלגים. הוא אמר שזה עשה לו רק טוב וכעת הוא מוכן להחזיר לרשותו ולרשות פרארי את הכתר הביתה, חזרה. פליפה מאסה, אולי המאוכזב הגדול ביותר של העונה הקודמת, מי שהיה אלוף עולם למשך מספר שניות באינטרלגוס, עד שנודע שהמילטון עקף את גלוק, מגיע בכוחות מחודשים והקרב שיתפתח בתוך הקבוצה עשוי להיות מעניין מאד.

מערכת ה-KERS נכנסת או שלא נכנסת לשימוש בסוף השבוע הקרוב. אותה מערכת שימור אנרגיה שאמורה לתת בונוס נוסף למספר בודד של שניות ואולי תסייע להכניס קצת עניין ועקיפות. מספר קבוצות כבר הודיעו כי לא ישתמשו במערכת וחלק אחר עוד לא כל כך בטוחות. מה שבטוח הוא שיהיה מעניין לראות את ההבדלים.

דובי

1.jpg

2.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שעה 08:45 יום שבת.

אני התעוררתי, התרחצתי, התלבשתי עם נישנוש וקפה ביד אחד ושלט טלוויזיה שמעביר לערוץ 56 ביד שניה :lol:

מעניין איזו קבוצה אני אעודד השנה?............

אני מקווה שסימלון שלי לא מסגיר אותי :wink:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

צהריים טובים

הסתיים מקצה האימון הראשון באוסטרליה ומי שקבע את הזמן המהיר ביותר הוא הנהג מהקבוצה הכי פרטית שנשארה, וויליאמס.

צמד נהגי קבוצת וויליאמס - ניקו רוזברג וקזוקי נקג'ימה במקומות 1-2 .

עכשיו יקומו חכמים ויגידו שמקצה האימון לא קובע כלום וזה רק חימום, כיוון וכיוונון. נכון, זה באמת כך, רק שבשנה שעברה גם במקצי האימון ה"לא-חשובים" הללו היו אלה בדרך כלל פרארי/מקלארן ו-BMW שכיכבו.

קימי רייקונן שלישי .

קבוצת בראון-רייסינג - ברקילו ובאטון במקומות 4-6 .

האם עומד לקרות משהו השנה ?

אני לפחות מאד מקווה עבור וויליאמס כי הם האמיתיים האחרונים שנותרו לנו.

בתמונות -

ניקו רוזברג, ג'נסון באטון והאגזוז של אלונסו .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

שימו לב לתוצאות האמונים.,

איפה כל אוהדי מקלארן שסוגדים להמילטון?

התצאות שלו באימונים מוכיחות את מה שאמרתי. המילטון לא יודע לנהוג! המכונית עשתה בשבילו את כל העבודה!

אספן קטן עם נשמה גדולה

פורסם

התוצאות שלו באימונים מכויחות שהוא לא יודע לנהוג ...איזו הצהרה מפוצצת....

נו באמת, בוא נהיה רציניים לרגע ונפסיק עם השטויות.

אקח אותך אחורה בזמן, שלוש עונות ליתר דיוק , דווקא לפורמולה-GP2 , שם המכוניות זהות ורק יכולת הנהגים קובעת , לך תבדוק מה הוא עשה שם.

בוא אני אעזור לך לגבי מרוץ ספציפי אחד שראיתי בעיניי (ואני רואה 6:6 ) - בודפשט, הונגריה.

מקצה הדרוג והמילטון מהלחץ מסתבסב בהקפה הראשונה של מקצה הדרוג, לא קובע זמן ונאלץ לזנק מהשורה האחרונה במרוץ הראשון.

אני אקצר בתיאור . בסיום המרוץ הראשון הוא סיים עשירי מתוך 26 מכוניות- וזה רק בגלל שהוא לא יודע לנהוג...

מרוץ שני, הוא מזנק עשירי ומסיים...שני , כי הוא לא יודע לנהוג , אם היה יודע הוא היה מסיים ראשון...אגב, את שני המרוצים ניצח נלסון פיקה ג'וניור שנוהג היום ברנו, התקשה מאד בעונה הוקדמת וכאשר כבר עלה על הפודיום עשו מזה חגיגה כאילו זכה באליפות העולם..אה, הוא לא זכה, זה היה בעצם המילטון...ושנה קודם המילטון סיים "רק" שני באליפות העולם, שוב מכיוון שהוא לא יודע לנהוג...

בוא נפסיק עם ההצהרות והשטויות ונתרכז בעיקר.

לואיס המילטון נהג מצויין והוכיח זאת, לך הוא בטח לא צריך להוכיח כלום, את שלך כבר החלטת...מעניין מי אצלך כן יודע לנהוג ?

דובי

פורסם

תגובה קצת ילדותית, לא? "המילטון לא יודע לנהוג"... נו באמת. לפי התוצאות והלוגיקה שלך אפשר לומר את זה על חצי הנהגים שם.

אני מבטיח לך, אגב, שהרוב המכריע של אוהדי המילטון אינם אוהדי מקלארן (בדיוק כמו שאת הרוב המכריע של אוהדי ולנטינו רוסי, למשל, בכלל לא מענין על מה הוא רוכב...).

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

gובדה שהמילטון לא מראה תוצאות. כולם בנו עליו ובשנה שעברה נחשב לנהג הטוב ביותר.

שימו לב כשעכשיו המכוניות טיפה יותר שוות המילטון מאבד את כל היתרון שהיה לו , כלומר - בשנה שעברה המכונית הכי טובה הייתה המקלארן והמילטון זכה באליפות.

הזמן שלו מניקו רוזברג הוא בכ-3 שניות! על מסלול מירוצים זה נצח.

אספן קטן עם נשמה גדולה

פורסם

בין זה לבין "לא יודע לנהוג" - וזו האמירה הילדותית שאליה התכוונתי - המרחק עצום. המילטון הוכיח מספיק פעמים שהוא בהחלט כן יודע לנהוג. איך הגעת למסקנה שהמכוניות "יותר שוות"? על סמך מה? כמו שהמכונית שלו היתה יותר טובה (כנראה) בעונה הקודמת, היא יכולה להיות פחות טובה השנה.

בכל מקרה, אולי לא כדאי לקפוץ למסקנות בשלב כל כך מוקדם...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
איך הגעת למסקנה שהמכוניות "יותר שוות"? על סמך מה?

הגבלות אירודינאמיות חדשות , שינוי הגבלת הסל"ד של מ-19000 סל"ד ל18000 , כל החוקים החדשים ועוד מלא.

אספן קטן עם נשמה גדולה

פורסם

ועדיין , כולם התחילו מאפס אבל אנחנו רק בשלב האימונים ואף אחד לא ממש חושף הכול.

מחר, במקצי הדרוג נתחיל להבין קצת, ממש קצת את התמונה .

יש כיום הגבלות אימונים ולא בטוח שהמילטון מצא לעצמו את הסט-אפ שהוא רוצה.

נכון, על סמך האימונים המוקדמים שמקלארן ערכו בספרד בחודש האחרון, כנראה שה-MP4 החדשה לא משהו או לפחות לא כמו זו של השנה שעברה, אבל אמרו חכמים ממני שאת הכסף סופרים במדרגות.

אני אהיה יותר משמח אם תחזור התחרותיות לפורמולה-1 ולא תהיה דומיננטיות של מקלארן ופרארי וכל זה לא ישנה כלום.

לואיס המילטון נהג מצויין ואתה יודע מה ההוכחה הכי טובה ?

אומרים שכל נהג מרוצים שרוצה להוכיח את עצמו צריך קודם כל לנצח את בן-קבוצתו .

ב-2007 ההוא "שלא יודע לנהוג" הצליח לעשות את זה מול אחד שלא הספיק הרבה בחייו אבל זכה ב-2 אליפויות עולם, קוראים לו פרננדו אלונסו . אז יכול להיות שהיה רכב חרא ואולי מצויין ועדיין לשניהם היתה את אותה המכונית והמילטון פשוט היה יותר טוב מאלונסו ואתה יודע איזו עוד הוכחה יש במצב הזה ?

אלונסו היה מתוסכל כל כך שהוא אמר שמקלראן מעדיפים את המילטון על פניו בגלל שהוא אנגלי - תירוצים נכון ? את כל זה אמר אלונסו לא אני.

דובי

פורסם

אף אחד לא יודע בדיוק מה הלך בין המילטון לאלונסו.

אבל בעונת 2008 קובליינן התלונן שמעדיפים את המילטון על פניו , למשל - קובליינן תמיד יוצא עם יותר דלק במיכל לדירוג כדי שהוא לא יעקוף את המילטון.

אני לא ממציא את זה , קובליינן אמר הכל בעצמו.יש עוד כמה סנטימנטים להמילטון , חושבים שהוא אליל נהיגה אבל עד היום לא קולטים שמשעושה בשבילו את העבודה זה המכונית ולא הוא בעצמו.

אם תשים לב טוב טוב לעקיפות שלו בעונה האחרונה , אתה תשים לב שרובן בישורת כשיש עוד מרחק ענק בינו לבין המכונית שמקדימה והוא עוקף אותה. ולמה זה? כי המכונית שלו יותר חזקה ויותר אירודינאמית.

אני אמרתי את שלי , במירוץ ביום ראשון הנהגים יאמרו את שלהם.

שבת שלום לכולם

אספן קטן עם נשמה גדולה

• תוכן חדש...