Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה היא האם אין עוד מיני רכבים שנוסעים על הכביש עם רקבונות בשילדה ומחזיקים יפה את השנים ולא הולכים להתפרק? כי אם יהיה אפשר לסכם על מחיר טוב אולי יכולה להיות פה עיסקה. להוריד כסף על רקבון בשילדה - הבנתי שהרקבון לא פוגע בקשיחות השילדה. לשלם עליו בין 3 וחצי ל 4 אלף ולקוות שהריקבון שם הוא עם לא מעט כסת"ח ושזה יחזיק ככה אפילו 5 שנים טובות או עד שאני אמכור אותו?

אתה לא בכיוון.

רכב כזה לא קונים במחשבה על מכירה עתידית. רכב כזה קונים בשביל לנסוע עד שהוא נתקע או עד שעלות התיקון שלו עולה על שווי הרכב. כשזה קורה, מוכרים לפירוק תמורת כמה מאות שקלים וממשיכים הלאה לגרוטאה הבאה.

כמה זמן הריקבון בשלדה יחזיק? אני לא יודע ואי אפשר להגיד לך בלי לראות מה בדיוק המצב שם וגם אז זה בסימן שאלה גדול.

אם אתה מחפש רכב לחמש שנים כדאי שתבחר ברכב אחר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

התקשרתי אליו אמרתי לו את הבעיה ברכב. סגרנו על 3800.

במקור הוא רצה 5.

אנחנו רוצים מחר/מחרתיים לבצע העברת בעלות אז יש לי כמה שאלות דחופות:

1) ע"מ לברר שיעבודים ועיקולים יש ללכת לרשם המשכונות ביד אליהו ת"א? אם כן מה צריך להביא איתי לשם ומה בדיוק אני מקבל שם?

2) לאחר רשם המשכונות הולכים לדואר. מה *בדיוק* עושים? צריך זיכרון דברים או שמיותר? אם כן מה כותבים שם בדיוק? אני מתכוון לשלם לו אחרי העברת הבעלות שלא יהיו פאשלות.

3) לאחר שהרכב הועבר לשמי אני צריך להתקשר לחברת ביטוח ואפשר להפעיל ביטוח טלפונית? (אין לי כרטיס אשראי).

4) קיבלתי הצעת מחיר מביטוח ישיר חובה+צד ג' כולל שמשות וגרר 4138. זה סביר? יש סיבה להתקשר לחברות אחרות? אם ההבדלים יהיו של 100 לפה או לשם אני מעדיף כבר להישאר בזה. אולי שנה הבאה לעשות בחברה אחרת - כבר אין לי כח לכל הבירוקרטיה הזאת.

5) לאחר העברת הבעלות אני אלך בימים הקרובים לפחח להערכת הנזק בשילדה. נקווה לטוב ושהריקבונות הם לא מעט כסת"ח מצד קומפיוטסט ושהמצב יחסית טוב. אבקש כתובת של פחח טוב באזור ת"א. ומה מחיר הביקור?

6) אם אפשר איפה משיגים מנעול הילוכים? איפה בדיוק, רחוב. אני חושש משום מה שהוא יבוא אלי בעל הרכב אחרי העברת הבעלות ייכנס לאוטו ויזרוק בפירוקיה. לא יודע למה.

7) אפשר לשלם במזומן על הרכב? במקום שאמא שלי סתם תבוא להעברת בעלות כי הכסף אצלה היא תוכל מחר למשוך לי אותו מהבנק ומחרתיים אני אשלם לו במזומן.

8) שאלה האחרונה איפה אני מוודא שלא היה לו עבר של השכרה או משהו כזה, והאם זה כרוך בכסף?

תודה לעצות.

פורסם

2) לאחר רשם המשכונות הולכים לדואר. מה *בדיוק* עושים? צריך זיכרון דברים או שמיותר? אם כן מה כותבים שם בדיוק? אני מתכוון לשלם לו אחרי העברת הבעלות שלא יהיו פאשלות.

פרוצדורת העברת בעלות בדואר מאוד פשוטה. הוא נותן רישיון נהיגה, רישיון רכב, אתה נותן תעודת זהות, חותמים על טפסים וזהו. שים לב שאתה מקבל אישור העברת בעלות ורישיון רכב שלו.

3) לאחר שהרכב הועבר לשמי אני צריך להתקשר לחברת ביטוח ואפשר להפעיל ביטוח טלפונית? (אין לי כרטיס אשראי).

בד"כ ביטוח בתוקף רק אחרי ששילמת אליו.

4) לאחר העברת הבעלות אני אלך בימים הקרובים לפחח להערכת הנזק בשילדה. נקווה לטוב ושהריקבונות הם לא מעט כסת"ח מצד קומפיוטסט ושהמצב יחסית טוב. אבקש כתובת של פחח טוב באזור ת"א. ומה מחיר הביקור?

מאוד הייתי ממליץ קודם ללכת לפחח ורק אחרי זה לחשוב האם יש טעם להעביר בעלות.

7) אפשר לשלם במזומן על הרכב? במקום שאמא שלי סתם תבוא להעברת בעלות כי הכסף אצלה היא תוכל מחר למשוך לי אותו מהבנק ומחרתיים אני אשלם לו במזומן.

יש כאלה שמעדיפים צ'ק ערבות בנקאית או העברה מחשבון לחשבון. במקרה כזה גם לא צריך לספור את הכסף וגם אין חשש לזיופים.

הערות שלי באדום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום

לגבי הביטוח זה נראה לי יקר אפילו מאד אני משלם כיום על 205 שנת 94 חובה 1436 ש"ח (מעל גיל 30 :lol:) וצד ג כולל שמשות וגרירה באיזור 800 ש"ח (אפילו פחות)

באופן כללי אם קנית את הרכב תלמד כלל תהנה ממנו אל תתבאס על כל מיני שטויות וגם בישור קו אל תתפרע תשקיע מעט בהכרחי בלבד (בטיחות- ברקסים, צמיגים, היגוי) ואז אחרי חודש חודשיים תתחיל לבד לראות מה דורש השקעה.

בהצלחה

פורסם

* אז אין צורך בזכרון דברים?

** איך משלמים לביטוח אבל? אני מתקשר אומר אהלן אני רוצה לבטח את הרכב החדש שלי. איך אני משלם להם? הוראת קבע? אין לי כרטיס אשראי.

*** אני מעדיף פחח אחרי ההעברת בעלות. המחיר 3800 ברובו בגלל השילדה. נקווה שהמצב יותר טוב ממה שנדמה לכולנו. ואז הרווחתי. אם פחות טוב הפסדתי ולמדתי לעתיד. רק אם אפשר כתובת של פחח טוב בת"א ומחיר ביקור.

**** איך איפה וכמה עולה לברר את העניין שהרכב היה בעברו או לא היה בהשכרה/מדינת ישראל? ואם יתברר שכן-מה אמורה להיות תגובתי במחיר?

*****האם המחיר חובה+צד ג' 4138 לנהג חדש וצעיר הוא בסדר? (מיולי לא אהיה נהג חדש יותר)

****** מה עם השאלה של רשם המשכונות? יש תשובה?

******* למנעול הילכוים יש תשובה?

עריכה: אתם יודעים מה, אולי כדאי באמת ללכת לפחח לפני הקניה. כבר לא נעים לי מהמוכר כמה טירטורים. אני כאילו חושש שהפחח יגיד שהמצב לא כזה נורא ופתאום המוכר יגיד לעצמו ש 3800 זה נמוך מדי.

סליחה ענקית על החפירה, אני טירון ולחוץ קצת.

פורסם

חבל שאתה מתחשב במוכר יותר מדי

המוכר שמע בבדיקה שיש בעיית רקבונות

וזה לגיטימי לקחת את הרכב לפחח

תלמד, מי שמתבייש מתייבש8)

תמיר.

פורסם

על חלק מהשאלות כבר עניתי לך בשרשור אחר שפתחת.

שעבודים ומשכונים בודקים ברשם המשכונות. אפשר דרך אתר האינטרנט, לא צריך לגשת למשרדים שלהם. התשובה מתקבלת מיידית.

לפחח כדאי שתכנס לפני שאתה קונה את הרכב. מה יעזור אם אחרי שקנית את הרכב הפחח יגיד שהמצב גרוע?

אם אתה זקוק להמלצה ספציפית לפחח נסה לפנות לחבר הפורום רפי לין בה"פ. אני מאמין שהוא ידע להפנות אותך בעל מקצוע באזור ת"א.

יש דרכים נוספת לנעול רכב מלבד מנעול הילוכים.

זכרון דברים כדאי לערוך בכל מקרה. זה מסמך שמכסה אותך כקונה אבל גם את המוכר ולכן לדעתי לשניכם יש אינטרס לחתום על מסמך כזה.

לגבי ביטוח - בדיוק ככה, מתקשרים לכמה סוכנויות ביטוח, מבקשים הצעת מחיר, מתמקחים ומבטחים איפה שהכי זול.

עבר בהשכרה או כרכב ממשלתי מופיע ברוב המוחלט של המקרים על הרישיון. בכל מקרה כדי להיות בטוח במאת האחוזים צריך לגשת למשרד הרישוי עם הבעלים הרשום של הרכב כדי להוציא פלט בעלויות.

אבל ראבק, אתה קונה רכב ב3500 ש"ח. למי אכפת?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
קודם כל לדעתי כן חבל על הבדיקה שעשית

מי היום מבזבז 400-500 ש''ח על בדיקה לרכבים מהשנים הישנות האלה?

מילא שנת 96 ומעלה אבל שנות 90-96 לדעתי חבל על הכסף כי ידוע שרובן במצבם על הפנים

עכשיו טסט לא נראה לי הרכב יעבור עם כל התקלות שמצאו לך

תנסה לקנות ביותר זול מ-5000

+1 ץץץץץ

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

ומה שמצחיק הוא, שבאותו כסף (5K) אפשר לקנות ZX שנת 96, עם פחות ק"מ, עם הגה כוח, עם חלונות חשמל וגם מזגן נורמלי.

ואם אתה חושב שמנוע 1300 על אוטו גדול יחסוך לך בדלק, אתה טועה בענק. אתה רק תצטרך ללחוץ חזק יותר על הדוושה כדי להזיז אותו - ואת זה אומר לך אחד שקנה סובארו ליאונה 1300 שנת 86, בתחילת שנת 2002.

אני החזקתי את הגרוטאה הזו 6 שנים, לא היה שום חלק שלא הוחלף למרות האמינות המהוללת של סובארו. זה לאו דווקא מתקלות, אלא מבלאי אגרסיבי של 16 שנה.

אתה עומד בדיוק באותה נקודה - זבל של אוטו, מכוער, עם בגאז' שאתה לא צריך בתור חייל, חלודה במרכב, בלי חלונות חשמל, עם מזגן שבקושי מקרר (ואתה תגלה מה זה, על החמסין הראשון) וכמובן בלי הגה כוח (שאת זה אתה תגלה בחניות).

לפחות הליאונה שלי הייתה מדגם קופה והייתה מסובבת ראשים. הגרוטאה שאתה רוצה לקנות היא מזעזעת.

שוב - ממליץ לך להתעלם ממיתוס האמינות שלא קיים ברכבים בני 16. הוא לא יציל אותך מהוצאה גדולה מאוד על הרכב הזה, של קרוב ל-3000 ש"ח על יישור קו. במקרה הטוב אתה תסיים את ההוצאות הנוכחיות שלך ב-7-8K. במקרה הרע עד סוף השנה אתה תגיע לעשירייה.

רק בשביל הידע הכללי שלך - סיטרואן קסארה דיזל (רכב מתקדם בשנות דור מהזבל שאתה רוצה לקנות) משנת 1998, עולה כיום בערך 7-8K לרכישה. אז תחשוב לבד כמה אתה רחוק מרכב מתקדם הרבה יותר.

אם אתה עדיין נעול על רכב עתיק - תנסה פיאט אונו 94. הן נמכרות בסביבות 4K.

• תוכן חדש...