Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

חבר שלי מעוניין להחליף את הבמוו הקיימת אצלו 330I שנת 2007 בבמוו מדגם M3 שנת 2003 או 2004

השאלות שלו:

*מה עלות טיפולים ואחזקה ביחס ל- 330I קופה (חלקים וכו')? (שאלה תמהונית אבל עניינית)

*מה עדיף תיבת הילוכים רגילה או Sטרוניק?

*איך נמכרים בתכלס דגמי ה- M3, מתחת למחירון /מחירון / מעל ?

תודה לעונים.

פורסם

בדרך כלל מי שמחזיק רכבים ששווים כמה מאות אלפי שקלים, עלות האחזקה של הרכב לא משחק אצלו.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

משרשור זה נמחקו מספר תגובות.

זה המקום להזכיר שמטרת הפורום היא לתת ייעוץ בקניית רכב, ולא לחוות דעה על הקונה, סדרי העדיפות הפיננסיים שלו או גזרתה המצודדת של זוגתו.

מי שיכול לענות על השאלות ששאל פותח השרשור בצורה עניינית - יתכבד ויעשה זאת. כל השאר מוזמנים לקרוא וללמוד ממי שכן יש לו ניסיון ויודע את התשובות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מחירון הוא דבר לחלוטין לא רלוונטי למכונית ממנה יש 3-4 פרטים בלבד בטווח השנים 2000-2005. קודם תמצא אחת למכירה (יש אחת משנים מוקדמות יותר) ואחר כך תתחיל להתמקח.

אישית לא הייתי נוגע בשום M לא ידנית. זה כמו לצאת עם דוגמנית על רק כדי לגלות שיש לה חגורת צניעות. אם החבר שלך לא מסתדר עם דוושה שמאלית אולי כדי שיוותר על הרעיון כולו.

מצד שלישי אין כמעט Mים למכירה כך שבסופו של דבר הביטוי "זה מה יש" תופס.

כל BMW יקרה לאחזקה כך שההבדל לא אמור להיות גדול מידי.

פורסם

אין לי מושג אך הן נמכרות ביחס למחירון, אבל ידוע ממגזינים בחו"ל שעלויות האחזקה של מכוניות M בהחלט יותר יקרות משל BMW רגילות. אגב ההערה "העלות אחזקה של כל BMW יקרה" ממש לא נכונה, ואני מטפל במוסך החברה בשתי המכוניות שלי.

אפשר למצוא ברשת או בספרות מה כולל טיפול ביקורת I וביקורת II של BMW רגילה ושל BMW M, ויש הבדלים. דבר אחד שאני זוכר מהראש שב-M צריך לעשות כיוון שסתומים, ויש דרישה לשמנים מהקבוצה היקרה ביותר.

בנוסף צמיגים, חלקי מתלים, בלמים ואחרים (ואלה דווקא החלקים שהולכים) תמיד יקרים יותר במכוניות M. אם היום חברך נוסע במודל 2007, סביר להניח שעוד לא נאלץ להחליף חלקים כאלה ואילו במודל 2003-4 דווקא כן. כך שההבדל פה לא יהיה בתוספת עבור ה-M, אלא בתוספת מרכב חדש למשומש.

סביר להניח שבארץ כמו בחו"ל עלויות הביטוח אף הן יהיו יקרות יותר.

למרות כל הנ"ל, אם יש אפשרות לעמוד בהוצאות, שילך על זה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא מסכים.

אומנם M הוא לא מיאטה אבל עדין לא מדובר בהוצאות גבוהות משמעותית לעומת BMW אחרת.

השמן אכן מהקבוצה היקרה ונדרש להחליפו לפחות פעם בשנה או 15k אבל עדין מדובר בהוצאה של כ-700 ש"ח - נו, לא הבדל דראסטי לעומת ב.מ.וו. אחרת. צמיגים (טובים) אפשר לארגן בין 4000-5000 ש"ח לרביעיה - כן, זו לא טעות. מיתלים?! לא זוכר מתי צריכים להחליף מיתלים בדיוק - אלא אם כן הנהג אוהב לפגוש מדרכות/עצים/מכשולים לא מדובר בהוצאה שוטפת. רפידות ודיסק הן אכן עסק יקר יותר אבל גם כאן ניתן להביא מחו"ל בעלויות נמוכות מבלמים רגילים של האחיות החלשות יותר מבית קמור.

לסיכום. אכן, עלויות האחזקה אינן המכשול.

פורסם

במתלים כוונתי למשולשים / בוקסות / לינקים של מוט מייצב זרועות הגה וכו'. הדברים האלה הולכים יופי ב-BMW.

הם מעט יקרים יותר ב-M וזאת לא סיבה לפחד, אבל אמרתי שבשל היות הרכב בן מספר שנים, סביר שיהיה צריך להחליף חלק מהם, ואילו ברכב מודל 2007 לא יהיו הוצאות כאלה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תודה חברה על התגובות, מעניין לקרוא.

אגב חבר שלי קרה מה רשמתם והוא קצת היסס.

קושי במציאת רכבים: אכן אתם צודקים הוא כבר בתקופה של חודשיים חיפוש אחר M3 מצא רק 3 רכבים למכירה בין שנות 2002-2004.

לגבי עלות טיפולים, הבחור שמעוניין להחליף הוא בסך הכל ילד בן 27 וטיפולים הוא משלם מהכיס, ולא הורים "כפי שנשמע לחלקכם", לכן הבחור פנה למוסך במוו ובירר; התשובה שלהם הייתה שיש הפרשים קטנים (500-1000) תלוי בטיפול. חלקים חלפים וכו' יקר מחלקי דגמי 3 האחרים.

בקיציר הוא בכל זאת עדיין מחפש, וממשיך לזרוק 450 ש"ח לכל בדיקה. 8)

פורסם
במתלים כוונתי למשולשים / בוקסות / לינקים של מוט מייצב זרועות הגה וכו'. הדברים האלה הולכים יופי ב-BMW.

הם מעט יקרים יותר ב-M וזאת לא סיבה לפחד, אבל אמרתי שבשל היות הרכב בן מספר שנים, סביר שיהיה צריך להחליף חלק מהם, ואילו ברכב מודל 2007 לא יהיו הוצאות כאלה.

למה לא לקנות גומיות \ בושינגים מפוליאוריתן?

עולות כמה פאונדים בודדים בחו"ל ולא תצטרך להחליף יותר כלום.

• תוכן חדש...