Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא נהג ברכב נוסעים צבאי מכיוון באר שבע לכיוון ניצנה. בשעת הנסיעה, במהלך "עקומה שמאלה", סטה המבקש לשול הימני, ולאחר מכן פנה בחדות שמאלה ועלה על הכביש. הוא חצה עם הרכב את הנתיב הנגדי בכביש והתנגש ברכב נוסעים אזרחי. כתוצאה מהתאונה, נהרגו שני אנשים ונפצע אדם נוסף. כמו כן, הוא נפצע בעצמו.

הנהג הורשע בבית הדין הצבאי המחוזי בעבירה של גרם מוות ברשלנות. הושת על ההנהג עונש של ששה חודשי מאסר בפועל וששה חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים. כמו כן, רשיונו של המבקש נפסל למשך תקופה של חמש שנים.

הנהג הגיש בקשה למתן רשות ערעור לבית המשפט העליון אשר דחה את הבקשה.

רע"פ 11007/03

פורסם

אני במקומו הייתי מודה לאלוהים על העונש הקל על הרג 2 בני אדם - ומנצל את ששת חודשי המאסר לנסות להבין ולעכל את חומרת מעשי...

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אני במקומו הייתי מודה לאלוהים על העונש הקל על הרג 2 בני אדם - ומנצל את ששת חודשי המאסר לנסות להבין ולעכל את חומרת מעשי...

הראל.

מצחיק קצת מה שאתה כותב..

הרי אתה לא יודע בדיוק מה קרה או למה הוא עשה את התאונה .

פורסם

הראל.

מצחיק קצת מה שאתה כותב..

הנאשם, אחרי שהורשע בבית דין ונמצא אשם, מן הסתם גרם לתאונה (בין אם זה בכוונה או בטעות, בהשתוללות או בנהיגה רגועה) ועל כן הוא אשם ואמור לשאת בתוצאות.

אז עם כל הכבוד לבחור שבאשמת הרג ברשלנות קיבל שישה חודשי מאסר, עוד רוצה לערער על פסק הדין?

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

הראל.

מצחיק קצת מה שאתה כותב..

לירן,

תגובתך בכלל לא מצחיקה היא עצובה ועגומה :?

מלבד סיבה רפואית(שבץ מוחי, לב וכד') איני רואה כל סיבה מקלה לגרימת תאונה שבתוכה הרג של שני נוסעים ופציעתו של נוסף.

העונש אכן לדעתי קל מידי.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הראל.

מצחיק קצת מה שאתה כותב..

לירן זה לא קשור.

כל מעשה שהוביל להרג של 2 אזרחים שכל פשעם היה להיות במקום הלא נכון בזמן הלא נכון - גורר עונש הרבה יותר כבד מ6 חודשי מאסר.

שיהיה שנרדם על ההגה, שיהיה שהוקפץ למשימה חשובה, שיהיה זה שהוא נכנס לסיבוב מהר מדי - זה לא מצדיק ולא מתרץ את התוצאה.

לירן - הוא הגורם למותם של 2 אזרחים, בכל מקרה שלא יהיה הוא יצא בזול.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

תגידו אתם נורמאלים?

אני כתבתי משהו על העונש ?

כתבתי שאנחנו לא יודעים את הפרטים המלאים.

בזמנו כאשר עמית היה מעלה פסקי דין , הייתי קורא את כולם

ואז אם היה לי משהו לכתוב הייתי כותב , אבל לזרוק סתם לאוויר

על סמך כמה שורות ללא שום ידיעה מדוייקת משני הצדדים מה קרה שם זה משהו אחר.

ברור שמוות 2 אזרחים חפים מפשע או לא ( אני לא יודע מה היה שם)

זה לא עניין של מה בכך.

ומישהו כמובן צריך לתת על זה את הדין

אבל שוב לא לכתוב דברים לפני שבאמת יודעים במה העניין .

זה הכל.

פורסם
תגידו אתם נורמאלים?

זה לא עניין של מה בכך.

זה הכל.

לירן, אתה שוב לא מבין. אני אומר לך שלא משנה מה הסיבה או התירוץ - גרימה להרג של 2 אנשים, זה הרבה יותר מ6 חודשים.

מה גם שהוא הורשע בעבירה, אז כנראה שהוא אשם.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
תגידו אתם נורמאלים?

זה לא עניין של מה בכך.

זה הכל.

פרטי התאונה:

בשעת הנסיעה, במהלך "עקומה שמאלה", סטה המבקש לשול הימני, ולאחר מכן פנה בחדות שמאלה ועלה על הכביש. הוא חצה עם הרכב את הנתיב הנגדי בכביש והתנגש ברכב נוסעים אזרחי. כתוצאה מהתאונה, נהרגו שני אנשים ונפצע אדם נוסף. כמו כן, הוא נפצע בעצמו.

בהנחה שהחבוב (GARLIC PRESS) רשם את פרטי התאונה במדויק, אז כנראה שיש צדק בבית המשפט - והבחור פשוט אשם ומגיע לו עונש (ומה שהוא קיבל זה יחסית קל- בגלל זה הוא לא צריך לערער).

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

סיפור קצת שונה הנוגע למערכת המשפט הצבאית.

56 ימי מאסר לחייל שעבר באור אדום.

הכתבה:http://www.maariv.co.il/channels/1/ART/631/223.html.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

אני הייתי התובע הצבאי בתיק שלו בערכאה המחוזית (עניינו של סמ"ר רועי קל). מאחר ואין בידיכם את מלוא חומר הראיות, קשה מאוד להבין את גזר הדין וחומרת העבירה. היה לנו קושי רב בהוכחת הפן הנפשי בשניה בה ארעה התאונה הקטלנית מאחר והחייל טען בפני בהי"ד וגם במצ"ח כי איננו זוכר דבר כתוצאה מן התאונה. מאחר ולרוע המזל (של כלל המעורבים) שני העדים היחידים שהיו באירוע ושיכלו לשפוך אור על נסיבות התאונה - נספו במהלכה (מפקדו של הנהג בדרגת סא"ל וכן נהגת רכב פרטי) הרי שיש קושי רב בהוכחת האשמה הפלילית הנדרשת על פי החוק. בסופו של יום, החלטנו להסתפק בעבירה של גרם מוות ברשלנות שבאופייה "קלה" יותר להוכחה. התיק התנהל למעלה משנה וחצי ובסופו של דבר השגנו הרשעה. מאחר ומדובר בתיק מורכב מאוד מבחינת המחלוקות העובדתיות שבו ומאחר וחלף זמן רב, וכן העובדה כי הנאשם עצמו נשאר נכה מן התאונה, גזרו השופטים את העונש שנגזר (שלדעתי מקל במידת מה). יש לזכור שבנוסף לסא"ל שהיה ברכב הצבאי ונהרג, נהרגה גם נהגת תמימה בה התנגש הרכב הצבאי.

לפני שבוע ימים החל משפטו של חייל אחר שגם מואשם בגרם מוות ברשלנות בנסיבות די דומות ומצערות. היום אני נמצא בעברו השני של המתרס ומגן על הנאשמים. :wink:

חברה - סעו בזהירות ובאחריות......יש גם ככה מספיק עבודה.... 8)

---

פורסם
אז בזמן הצבא הייתי מתנקש "לא בכוונה" בכמה אנשים :twisted:

אגב, הפז"ם שלו דופק?

אם הוא נשאר נכה מהתאונה אז אני מאמין שהוא על 21...

בכל מקרה, הסיפור מאוד כואב, צר לי על החייל שאני מאמין שחייו הנורמלים הסתיימו באותו רגע (וכמובן על ההרוגים). אני מאמין שאת העונש הקל (שגם התובע אמר שהוא קל מדי) הוא קיבל עקב הנזקים הנפשיים והפיזיים. אבל זה לא אומר שצריך לפתור אותו מעונש. שורה תחתונה - זה באשמתו... ומיותר לערער על פס"ד כזה במיוחד כשהוא לטובתו...

הראל.

*silver-mr2, אתה שוט"צ ????

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
אני הייתי התובע הצבאי בתיק שלו בערכאה המחוזית (עניינו של סמ"ר רועי קל). מאחר ואין בידיכם את מלוא חומר הראיות, קשה מאוד להבין את גזר הדין וחומרת העבירה. היה לנו קושי רב בהוכחת הפן הנפשי בשניה בה ארעה התאונה הקטלנית מאחר והחייל טען בפני בהי"ד וגם במצ"ח כי איננו זוכר דבר כתוצאה מן התאונה. מאחר ולרוע המזל (של כלל המעורבים) שני העדים היחידים שהיו באירוע ושיכלו לשפוך אור על נסיבות התאונה - נספו במהלכה (מפקדו של הנהג בדרגת סא"ל וכן נהגת רכב פרטי) הרי שיש קושי רב בהוכחת האשמה הפלילית הנדרשת על פי החוק. בסופו של יום, החלטנו להסתפק בעבירה של גרם מוות ברשלנות שבאופייה "קלה" יותר להוכחה. התיק התנהל למעלה משנה וחצי ובסופו של דבר השגנו הרשעה. מאחר ומדובר בתיק מורכב מאוד מבחינת המחלוקות העובדתיות שבו ומאחר וחלף זמן רב, וכן העובדה כי הנאשם עצמו נשאר נכה מן התאונה, גזרו השופטים את העונש שנגזר (שלדעתי מקל במידת מה). יש לזכור שבנוסף לסא"ל שהיה ברכב הצבאי ונהרג, נהרגה גם נהגת תמימה בה התנגש הרכב הצבאי.

לפני שבוע ימים החל משפטו של חייל אחר שגם מואשם בגרם מוות ברשלנות בנסיבות די דומות ומצערות. היום אני נמצא בעברו השני של המתרס ומגן על הנאשמים. :wink:

חברה - סעו בזהירות ובאחריות......יש גם ככה מספיק עבודה.... 8)

תודה על המידע.

ניקי , בטח שמשנה הסיבה או התרוץ , אם נגרמת תאונה שהיא לא באשמת

האדם אשר נשאר בחיים , עומד למשפט - אזי שמאסר לא יהיה מוצדק.

עוד הפעם פספסת את הרעיון , לא אמרתי שהוא קיבל עונש קשה מידי.

אמרתי פשוט שעד שלא נידע את הפרטים המדוייקים אין לנו לזרוק לאוויר

סתם את דעותינו ללא כל מידע .

חוץ מכמה משפטים.

במידה ונצא אדם כלשהו אשם בתאונה כזו וכמובן בגרימת מוות ברשלנות

הרי שאז מגיע לו הרבה יותר מחצי שנה , יותר בכיוון של הפן ההתרעתי

מאשר לעניש את הפוגע ( שכבר העניש את עצמו בייסורי מצפון לכל החיים)

• תוכן חדש...