Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

התקציב שלי הוא 20000 ש"ח ואני מחפשת רכב שיהיה חסכוני בצריכת דלק.

אני לא מוכנה לרדת מ 1:15(לא עדינה על הדוושה) כמו שעושה הפג'ו 309 שלי שנת 92 כרגע ורוב הרכבי בנזין שבדקתי לא מתקרבים לזה . אני עומדת ללמוד בבאר שבע וזה אומר לנסוע כל יום במסלול אשקלון - באר שבע וסופ"שים באר שבע כפר סבא זה אומר אני הולכת לעבור יותר מ 20000 ק"מ בשנה האם כדאי לקחת רכב דיזל (פולו SDI ) או טורבו דיזל (אופל קורסה 1.7 TDI , קסרה HDI) או בנזין .

מה עדיף מבחינת עלויות כוללות , ועד כמה עלויות במוסך על רכבי דיזל יותר גבוהות מבנזין ?

האם לקחת דיזל רגיל ורוב הנסיעה תיהיה בין עירונית אני אצטרך לאמץ את הרכב לשמור על מהירות קבועה של 110 ולפעמים 120 וככה התצרוכת דלק שלי תיהיה ממוצעת לבנזין (למשל סקסו דיזל רכב קטן יחסית האם אצטרך להצמיד את הדוושה לריצפה כדי לשמור על מהירות קבועה) . או שטורבו דיזל עדיף במקרה זה ?

כמו כן נתקלתי ברכב סיטרואן C3 1.4 TD שהוא רכב מאוד חסכוני אבל עבר כבר 315000 ק"מ וזקוק למגדש חדש האם שווה להשקיע את ה 5000 הנוספים ברכב "טחון" אך בעל שנתון "צעיר" יחסית 2003 ?

מה התוחלת חיים הממוצעת של מנוע דיזל , טורבו דיזל?

המון תודה למי שיעשה לי סדר בבלאגן.

הודעתך נערכה.

נא לכתוב בפונט הסטנדרטי של הפורום, וכן לתת לשרשור כותרת עניינית.

לא להתקרב לניתאי מוטורס בהמסגר בת"א

Hybrid is over rated

פורסם

1:15 בבינעירוני הוא נתון סביר בהחלט וכמעט כל רכב בנזין ידני קטן ישיג את זה .(אם את מתכוונית 1 ל15 צריכה עירונית אז לא נראה לי שגם 309 יכולה לעשות את זה.)

עם מחירי הדלק של היום לפי דעתי 20000 או אפילו קצת יותר לא מצדיקות דיזל. ואם כבר שאלת מהירות של 110-120במישור לא תאמץ שום רכב דיזל או בנזין מודרני.

לפי דעתי הכיוון שלך צריך להיות סופר מיני ידנית דוגמת פז'ו 206 או פיאט פונטו.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

כל יום אשקלון- ב"ש, וכל סוף שבוע ב"ש -כפר סבא מביאים אותך ל 40000 ק"מ בשנה לכל הפחות.

מאשקלון לבאר שבע זה 70 ק"ם לכל כיוון, נניח את נוסעת 200 יום בשנה = 28000 ק"ם.

מבאר שבע לכפר סבא - 130 ק"ם לכל כיוון. נניח ואת נוסעת 40 פעם בשנה, והנה עוד 10000 ק"ם. ועוד לא דיברנו על נסיעות לסידורים, חברים, וכו'.

למה פתחת שני שירשורים זהים ?

פורסם

רכבי דיזל לא מומלצים לרכישה, הם נרכשים במטרה לשמש לנסיעות ארוכות ולכן בעת המכירה הם מגיעים בעלי ק"מ עצום שידרוש השקעה רבה ביישור קו ובעיות של בלאי מנוע טבעי כתוצאה מהק"מ הגבוה.

מציע לך לרכוש רכב בנזין כדוגמת הפונטו ספייס או הפיז'ו 206 שהציע קוקה, יעשו את העבודה ללא מאמץ וצריכת הדלק שלהם תספק אותך.

פורסם

פתחתי שני שרשורים כי נבהלתי מכללי הפורום והיתי בטוחה שיורידו עם הכותרת הנ"ל .(ובטח לא אזכה ליותר מידי התייחסות)

*** עריכה - הכותרת נערכה וההודעה הכפולה נמחקה.***

כל סמסטר זה 16 שבועות נגיד לימודים זה 5 ימים בשבוע 140*5*16=11200ק"מ יש לי שני סמסטרים 22400 ק"מ

נסיעות לכפר סבא זה חצי מהסופשים אז כן זה בסביבות ה 30000 (כמדומני רשמתי 20000+)

אבל שוב השאלה מה עדיף ?

אבא צועק לי דיזל טיפולים/חלקים יקר

החבר צועק לי דיזל רגיל לא סוחב (גם אני די פוחדת מזה היתי נהגת בצבא ואני זוכרת את העליות מאילת עם היילקס 98 עמוסה דיזל רגיל )

אני פוחדת מזה שדיזל מוגדש ממה שהבנתי הטורבו לא מחזיק הרבה זמן ולתקן אותו זה הרבה כסף.

ממש ברוך...:-(

פונטו ספייס אני לא אתקרב עם מקל ...

206 היתי רוצה מאוד אבל לא בתקציב וזה גם רכב שצורך 1:12 (לפי מה שראיתי מאסיפת נתונים מנהגים באחד השרשורים)

Hybrid is over rated

פורסם

בסופו של דבר הכל תלוי באיך את נוהגת ובמשקל הרגל הימנית שלך:-)

ברוב המקרים טורבו דיזל יותר "סוחב", בסופו של דבר אם תלכי על דיזל אז רק מוגדשים.

פורסם

טורבו דיזל אכן נוסע יותר טוב מדיזל רגיל ולדעתי חובה ברכבי דיזל.

הייתי מחפש אולי רנו קליוא דיזל. חבר לי שגר במרחק 80 ק"מ מעבודה נוסע על אחת כזאת. לא זוכר שנתון אבל עלה לו בסביבות 20K. צריכת דלק בכביש 1:24.

ניתן אפילו לשחק עם מפות גדישה ולהוציא ממנה 90כ"ס:lol:

פורסם

נסיעה מאשקלון לבאר שבע ולבאר שבע לכפר סבא היא נסיעה במישור.

כל רכב עם דיזל רגיל מבצע את הנסיעה הזאת ללא שום בעיה, וללא כל מאמץ.

רנו קליאו דיזל היא אופציה, גרועה בדיוק כמו כל השאר בתקציב הזה.

אם כבר, עדיפה מודל 2001, שם זה עדיין דיזל רגיל 1.9.

פורסם

ואו 90 כ"ס .. grrrrrrr האם מדובר בקליאו 1.5 DCi

אז ממה שהבנתי בקילומטרז' שאני הולכת לעשות אז בלי ספק דיזל.. (...one down )

בלל זה ה C3 עם 70 כ"ס HDI 1.4 כל כך קורצת לי כל כך למרות המגדש שצריך להחליף.

אבל שוב ב 300K מחברה אבל שנת 2003 ב 18000 במקום 30K ומשהו במחירון וגם המראה שלה מאוד מפתה.

וזה גם אחת הבעיות כמה זמן מחזיק מגדש ? והאם מגדש שהולך הרכב מתנהג כמו דיזל רגיל או שהולך להפליץ את נשמתו ?

, מה לגבי קסרה HDI?

Hybrid is over rated

פורסם

חשוב לזכור, אותו רכב עם מנוע 1.9 דיזל שוקל הרבה יותר ממנוע ה 1.5 החדיש בעל המסילה המשותפת והטורבו (מדובר על ה C3)

יחס משקל כ"ס\מומנט זה פקטור חשוב כשמדובר בצריכת דלק (בלי להוסיף את עניין הגדישה אפילו) ובמקרה הנ"ל ה C3 המוגדשת בעלת המסילה המשותפת וההזרקה הישירה יהיה בחירה יותר טובה כ - default.

פורסם

לי יש קסארה דיזל בלי טורבו כבר שנה וחצי.

בכסף שלך אפשר לקנות אחת משנת 98 ונשאר 6-7 אלף ש"ח ליישור קו רציני (שבדוק תזדקקי לו).

הרכב סוחב מצוין, נוסעת על 110-120 בלי מאמץ מיוחד מצדי.

חוסכת לי מדי שנה כמה אלפי שקלים על דלק, גם במחיר הנוכחי. את ההפרש אני מרגיש מדי חודש בתדלוק השלישי שנחסך ממני - ואני נוסע בערך 15 אלף ק"מ בשנה. חישוב זריז מראה שאת תחסכי יותר מכפליים.

הרכב אמין מאוד ותענוג לנסוע עליו - הרבה יותר איכותי מהפג'ו 309 - המזגן מקפיא והחימום מבעיר את הגוף.

קחי בחשבון שקשה מאוד למצוא אחת שלא הייתה מונית או אחת עם פחות מ-300 אלף ק"מ.

רצוי להתעקש על אחת שטופלה במורשה או לפחות עם ספר טיפולים סדיר.

אני ממליץ על הרכב הזה כי הוא זמין בפירוקיות והחלפים לא יקרים כלל - יש מהם שפע, מה שאני לא יכול לומר לגבי קורסה DCI או פיאט פונטו דיזל.

פורסם

אם את מסתכלת על זה מבחינה כלכלית נטו אז הפיתרון המתאים לך באמת הוא שכירה של דירה בב"ש או אפילו מגורים במעונות הסטודנטים. לא רוצה להכנס לך לכיס, אבל מעבר לעלות הדלק והתחזוקה שיהיו גבוהים יחסית בעקבות הנסועה הגבוהה יש כאן פרמטר נוסף והוא אובדן הזמן שלך בנסיעות הלוך-חזור ללימודים.

הבעיה העיקרית היא למצוא רכב דיזל טוב בתקציב שהגדרת. הרוב הכמעט מוחלט של רכבי הדיזל בתקציב הזה שעומדים למכירה עברו קילומטראז'ים גבוהים מאוד, מה שאומר שמכלולים רבים בהם ידרשו החלפה בעתיד הנראה לעין וזה יכביד מאוד על הכיס ועלול לקזז כל יתרון בתצרוכת דלק שאולי תשיגי.

מבחינת סחיבה - אין לך מה להשוות נהיגה בהיילקס צבאי חבוט והרוס לנהיגה בטורבו-דיזל מודרני. הדור הראשון (זה עם המנוע הלא מוגדש) היה איטי כבר בנסיעה הראשונה שלו מהמפעל ביפן לאוניה. כמעט כל דבר שנמצא על הכביש יאיץ טוב ממנו גם אם הוא מונע בדיזל. זאת לא חוכמה גדולה, לאור העובדה שההיילקס עושה 0 ל100 קמ"ש בכמעט 40 שניות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה התוחלת חיים הממוצעת של מנוע דיזל , טורבו דיזל?

המון תודה למי שיעשה לי סדר בבלאגן.

כמו הרבה דברים בתחום הרכב, גם אורך חיים של מנוע מושפע מהצורה בה הוא טופל וננהג לאורך שנים.

מתוך ניסיון ראיתי רכבי דיזל שהורידו ראש מנוע או החליפו מנוע מתחת ל 200K ק"מ - ומצד שני יש לנו בעבודה C15 דיזל (ענתיקה) שננהגת בצורה נורמלית ונוסעת כמו רכב דיזל (הרבה) שהורדנו לה ראש מנוע פעם ראשונה אחרי 430K ק"מ (ארבע מאות ושלושים אלף ק"מ !) לצורך החלפת אטם ראש מנוע ומילוי ראש.

אני אעשה לך קצת סדר:

בתקציב הזה ולאור הדרישות שלך (ובחישוב עתידי של פוטנציאל תקלות ברכב של 20K שח) ההמלצה היחידה שלי היא לקנות רכב בנזין עם גיר ידני ומנוע בנפח 1400 סמ"ק. בצורה זו תשיגי צריכת דלק של 14-17 ק"מ לליטר - וגם אם יהיו תקלות זה לא יהיה יקר כמו בדיזל מודרני.

ה C3 HDI היא מכונית אמינה מאוד, מדובר במנוע של פורד בנפח 1400 סמק עם מערכת ממוחשבת להזרקה ישירה וטורבו קטן. אין בדגם הזה מחלות כרוניות ולצערנו הרב לא מכרו כמויות בסיטונאות אבל בהחלט ניתן למצוא את הרכב בלוחות יד-2 ועם הסבלנות הנדרשת אפשר למצוא אקסמפלר במצב טוב. למרות זאת הייתי מציע לך לקנות רכב מונע בבנזין עד נפח 1400 סמ"ק. בתקציב שלך לא תיכנס 206 במצב נורמלי, לכן כדאי לבדוק גם 106, קליאו (לקליאו מנוע קצת יותר חזק אבל תא מנוע מעצבן לטיפולים ותיקונים) וכמובן סקסו (קיימת עד מודל 2002) - רק שאת האחרונה קצת קשה להשיג עם מנוע 1400 וגיר ידני (יש מלא 1100 סמק שהיו בהשכרה). לסקסו גם יש גרסת דיזל (1500 סמ"ק) עם צריכת דלק מצויינת אבל סחיבה של עגלת סופר ומבחר מאוד מצומצם של כלי רכב (מה שמשאיר אותך עם מכוניות שחוטות ברוב המקרים + הצעירה שמחליפה אותה, C3, שהיא הרבה יותר טובה ממנה הודות למנוע טוב יותר עם טורבו).

איציק

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני היית מחפש רנו מגאן דיזל.

חסכוני. וכאשר מטופל טוב. לא מכיר מוסכים.

והכי חשוב לדעתי. בגלל ריבוי הזמן בנהיגה. הוא רכב בטוח מעוד.!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני חושב שלפני שמוותרים מראש על רכב דיזל כי "כולם נסעו קילומטראז' מטורף"

כדאי בכל זאת לבדוק מתוך רשימה ערוכה של רכבי דיזל חיסכוניים:

פולו\קורדובה

קליאו\ מגאן

סקסו\C3\קסארה

אולי בכל זאת תמצאו משהו במצב סביר,

המון נסיעות, למכונית כמו פולו\קורדובה SDI צריכת סולר 1:18 משולבת,

לסקסו או C3 עוד יותר טובה.

מנועי דיזל מחזיקים מעמד טוב בעומס של הנסיעות.

גם רכבי בנזין בתקציב הזה לא יהיו כבר עם הניילונים :-D.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...