Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, זה שמנועי דיזל מחזיקים מעמד יותר זמן, זה מיתוס, ואין לו שום ביסוס טכנולוגי.

מה, הצילינדרים, הבוכנות והמייסבים בדיזל עשויים מחיומרים אחרים, שעמידים יותר לשחיקה ?

המיטוס נוצר בגלל שדיזלים צוברים יותר קילומטרים בפרק זמן נתון, ואנו רואים הרבה מכוניות דיזל עם 400 ו 500 אלף ק"ם.

אם תיקח רכב בנזין עם מנוע 2000 סמ"ק (זה פחות או יותר הנפח של רוב הדיזלים בשוק) ותיסע איתו 100 אלף ק"ם בשנה, תוך הקפדה על טיפולים בזמן, גם הוא יחזיק 500 אלף.

אבל, אם תיסע 10 אלף בשנה, המנוע לא יחזיק לך 50 שנה, כי יש את הפקטור של ההיתיישנות.

לפני איזה 15 שנה, לפני כניסה מאסיבית של דיזלים, ניתן היה לראות גם מכוניות בנזין עם קילומטרז'ים בשמיים, אני אישית ראיתי סובארו לגאסי עם 600 אלף, היו גם פיזו 205 צבאיות שהגיע ל 400 אלף עם מנוע ראשון, ראיתי גם מיצובישי לנסר ישנה, שהייתה מונית, וצברה 500 אלף ק"ם ב 6 שנים, ויש עוד דוגמאות.

פורסם
קחי לך רנו מגאן דיזל 1500 סמ"ק - רכב יחסית נוח, בטיחותי מאוד ומאוד מאוד חסכוני (כ 23 ק"מ לליטר).[/quote]

אני תמיד אוהב את הצירוף הזה של נתוני צריכת הדלק שאנשים נוהגים לתת.

לפי נתוני היצרן צריכת סולר משולבת של מגאן DCI חדשה היא 21.7 ק"מ לליטר:

http://newcar.yad2.co.il/רכב-פרטי/רנו/מגאן%20II/21431

בפועל צריכת הדלק פחות טובה ב10%-15% ולפעמים עוד פחות מזה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני נוסע על מגאן כזו כבר שנה, 100K ק"מ. הצריכה שלי בממוצע היא 23 ק"מ לליטר. אל תקשקש לי על נתוני יצרן ועל נתונים שאמורים להיות בפועל. אני מדבר על עובדות מנסיון אישי שלי.

מבחינת התקציב, אמנם הרכב יקר יותר אבל אולי שווה לחשוב על זה, בעיקר לטווח הארוך.

בריאות לכולם!

פורסם

אתה אומר שעל 40 ליטרים של סולר אתה נוסע 920 ק"מ בנסיעה משולבת?

אני כבר שנתיים וחצי נוסע על קנגו DCI (אני יודע שקנגו פחות חיסכונית ממגאן), ואני לא מאמין לך!

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם רוב הנסיעות שלו בין עירוניות אז זה דווקא הגיוני מאוד.

עם טולדו TDI בבין עירוני הייתי עובר בקלות את מחסום ה20 ק"מ לליטר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...