Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בימים האחרונים החלו להופיע בעיות בגיר של הפג'ו 206 שלי (2002 , 90000 ק"מ).

לעיתים היא מתחילה בהילוך שני (ולא הפעלתי מצב שלג) ולפעמים לא עולה לרביעי.

אודה לעצתכם - האם נשמע פסימי..."הלך" הגיר? או שיש כמה אופציות אפשריות - הייתי רוצה להגיע עם מעט ידע מוקדם לטיפול בנושא.

בנוסף אשמח להמלצות למוסכים מתמחים ואמינים באזור המרכז/שרון.

המון תודה מראש!

עידו

פורסם

גש אל חבר הפורום, ספי, ב"י.ס גירים אוטומטיים" שברח' דוד מרכוס 27 א.ת סגולה פ"ת, טל' 057-3868964

או לשותפו יניב 057-4561723 או 03-9303488 והם יבדקו את תיבת ההילוכים ויציעו לך מה יש לבצע, מחירים וכו'.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי תודה רבה על ההפניה!

אשמח בכל זאת לדעת מה הכיוונים האפשריים לפי הסימפטומים שתיארתי...

שוב הרבה תודה.

פורסם

כשזה קורה לך נורות של מצב ספורט ושלג מהבהבות? אם כן אז הרכב נכנס למצב צליעה, וננעל על הילוך שלישי.

כל מוסך/מכון גירים שמכבד את עצמו יוכל להתחבר ולומר לך בדיוק מה הבעיה בגיר.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מתחילה בהילוך שני תמיד? או רק כשהמנוע קר?

לא עוברת לרביעי בכלל? או מושכת טורים לסל"ד יותר גבוה לפני ההעברה? ושוב, תמיד? או רק כשהמנוע קר?

פורסם

ארנון תודה על התגובה!

אלו היו בינתיים רק אירועים בודדים - אכן כשהמנוע קר.

במעט המקרים שהיו - התחיל בשני כל פעם במשך כשעתיים ובפעם שלא עלה לרביעי - לא עלה גם בסל"ד גבוה.

שוב הרבה תודה!

פורסם

שמע, מוזר.

כפי שציינו כאן, כאשר מחשב הגיר מזהה תקלה המונעת תפעול תקין הוא נועל את הגיר בהילוך שלישי ומחווה זאת לנהג ע"י הבהוב של נורות מצב "ספורט" ו "שלג". ברכב עם צג מידע דיגיטלי תופיע גם הודעת אזהרה.

אצלך אין שום חיווי תקלה ולכן בהנחה שהנורות תקינות, נראה שהמחשב לא מזהה תקלה.

בהתנעה ראשונית בבקרים קרים התיבה נוקטת במספר צעדים כדי לחמם את שמן הגיר במהירות - התחלת נסיעה בהילוך שני, המנעות מנעילת ממיר מומנט, החלפת הילוכים בסל"ד יותר גבוה.

חשבתי שאולי זה הסיפור אצלך (עברנו עכשיו כמה ימים קרים מאוד) אבל אתה טוען שההתנהגות הזו נמשכת שעות (לא סביר) ושהתיבה מסרבת לעבור להילוך רביעי (מאוד לא סביר. זה לא חלק מסט ההתנהגויות שהיא נוקטת בו. רק העברה בסל"ד גבוה יותר).

נראה שבכל זאת מדובר בתקלה, אבל בכזו שמחשב הגיר אינו מודע לקיומה.

קשה לאבחן בשלט רחוק. אולי חיישן מהירות ?

אני הייתי ניגש למכון הגירים שהומלץ כאן או לכל הפחות למוסך מורשה כדי שיתחבר למחשב הגיר ויבדוק אם מתועדים בו קודי תקלה.

פורסם

אני מהמר דווקא על בעיית מגעים בצמה שהולכת לגיר. האטימה שם לא מושלמת, וברגע שיש קורוזיה, מתחילות תקלות תקשורת שמשגעות את "המוח" של הגיר, גם אם הכל תקין מכנית.

בימים קרים כאלה - ייתכן מצב בו מגעים לקויים יגרמו לבעיות הנ"ל.

מציע לגשת למכון הגירים אליו הפנה אותך רפי לין.

פורסם

שלום רב,

רציתי לעדכן שפניתי אל "י.ס גירים אוטומטיים" בהמלצתו של רפי לין. כשהגעתי פגש אותי ספי שמיד פינה מזמנו, הקדיש כחצי שעה כדי לבדוק את הגיר ולענות בסבלנות רבה לשאלותיי. לאחר ששמע את תיאור הבעיה ובדק את הגיר, אמר שהגיר מתפקד מצוין, ואם המדובר בבעיה חד פעמית או נדירה כפי שהייתה עד כה, ואף נורת אזהרה לא נדלקת, חבל לפתוח את המערכות ולחפש אחר 'תקלת רפאים' - תהליך שעלול לגרום יותר נזק מתועלת. היה זה משב רוח מרענן לשמוע תשובה שכזו בתחום המוסכים בארץ...

אני חייב לציין שמאוד שמחתי לפגוש את ספי, אדם אדיב, נעים וסבלני, שעל אף שהקדיש חצי שעה מזמנו לא הסכים לקחת אגורה.

אם אתקל בבעיה רצינית (ובתקווה שלא!) אדע לפנות שוב אל ספי. יישר כוח!

• תוכן חדש...