Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי פולו 2001 שעשתה 19,000 אוטמטית.

בעיה ראשונה:

חודש לאחר שקניתי אותה, התחילה להישמע צווחה מטורפת בזמן שמתניעים את האוטו שכנראה ונובעת מהסטרטר

חוץ מהרעש המציק אין שום בעיה בהתנעת האוטו ואני כבר באותו מצב כמעט שנתיים יש פעמים בודדות שזה לא קורה.

יש שאמרו לי "שהסטרטר מחליק"

בעיה שניה:

יש בעיה עם הכנסת הילוכים, בעיה שקוראת לפעמים אבל לא כל הזמן.

כאשר אני עומד בעלייה ברמזור ומנסה להתחיל נסיעה האוטו מידרדר אחורה לשנייה ורק לאחר מכן נכנס להילוך ונותן ממש קיק ( מכה ) להילוכים ונוסע .. זה אפילו קרה לי כמה פעמים בודדות כשהייתי באמצע נסיעה לאחר שהאטתי מאוד ואז האצתי.

כאילו הקלאץ מתנתק לרגע וחוזר.. יש משהו שלא בדקתי לעומק אבל אני חושד שזה קורה בעיקר לאחר שאני לוחץ על הברקס ממש עד הסוף בעצירה מחולטת.

אני מתייעץ איתכם לפני שאני לוקח בעיה זאת למוסך מכיוון שרק בדיקה של דברים אלו עולה מאות שקלים, יש לציין שאני עם שני הבעיות האלו כבר שנתיים והאוטו מתפקד.. אין לי בעיה גם להמשיך עם זה רק שאני מפחד שיהרס משהו לחלוטין או כשאמא שלי תנהג ברכב היא תכנס ברכב מאחוריה כשהיא תנסה לעשות "זינוק בעליה"

אז אשמח לקבל את דעתכם מאנשים עם נסיון ובעלי מקצוע.

תודה בן.

פורסם
יש ברשותי פולו 2001 שעשתה 19,000 אוטמטית.

בעיה ראשונה:

חודש לאחר שקניתי אותה, התחילה להישמע צווחה מטורפת בזמן שמתניעים את האוטו שכנראה ונובעת מהסטרטר

חוץ מהרעש המציק אין שום בעיה בהתנעת האוטו ואני כבר באותו מצב כמעט שנתיים יש פעמים בודדות שזה לא קורה.

יש שאמרו לי "שהסטרטר מחליק"

האם ה"צווחה המטורפת" נשמעת בזמן ההנעה, כלומר בזמן שאתה מסובב את הסוויץ' והמנוע מסתובב, או בשניות הראשונות לאחר שהרכב הניע? ומה אתה עושה שנתיים, עם אותה תקלה? בחיים לא חשבת ללכת לבדוק את זה? עד כמה שאני יודע סטרטר שמחליק מסתובב בלי לסובב את המנוע, או משהו כזה. ויכול להיות בכלל שאתה מתכוון לרעש לאחר ההנעה שיכול להיות נובע מרצועה ששורקת.

בעיה שניה:

יש בעיה עם הכנסת הילוכים, בעיה שקוראת לפעמים אבל לא כל הזמן.

כאשר אני עומד בעלייה ברמזור ומנסה להתחיל נסיעה האוטו מידרדר אחורה לשנייה ורק לאחר מכן נכנס להילוך ונותן ממש קיק ( מכה ) להילוכים ונוסע .. זה אפילו קרה לי כמה פעמים בודדות כשהייתי באמצע נסיעה לאחר שהאטתי מאוד ואז האצתי.

כאילו הקלאץ מתנתק לרגע וחוזר.. יש משהו שלא בדקתי לעומק אבל אני חושד שזה קורה בעיקר לאחר שאני לוחץ על הברקס ממש עד הסוף בעצירה מחולטת.

אני מתייעץ איתכם לפני שאני לוקח בעיה זאת למוסך מכיוון שרק בדיקה של דברים אלו עולה מאות שקלים, יש לציין שאני עם שני הבעיות האלו כבר שנתיים והאוטו מתפקד.. אין לי בעיה גם להמשיך עם זה רק שאני מפחד שיהרס משהו לחלוטין או כשאמא שלי תנהג ברכב היא תכנס ברכב מאחוריה כשהיא תנסה לעשות "זינוק בעליה"

אז אשמח לקבל את דעתכם מאנשים עם נסיון ובעלי מקצוע.

תודה בן.

על זה אני מאמין שיענו לך מומחים אמיתיים, אני לא מתיימר להיות אחד, אבל ניסיתי לעזור עם המעט שאני יודע.

בהצלחה.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

"הצווחה" אכן נשמעת שנייה אחרי שהאוטו כבר מונע ולא בזמן סיבוב המפתח ורק שיהיה מובן זה רעש חד פעמי של בקושי שנייה לא משהו מתמשך בהמשך הנסיעה.

כן חשבתי לטפל בבעיה אבל נרתעתי מהמחיר .. נאמר לי שרק פירוק של הסטרטר ובירור הבעיה יעלה בסביבות 700 שקל

אני בהחלט מתכוון לטפל בזה כי ממש לא בא לי לקום בוקר אחד ולגלות שהאוטו לא מתניע.

דבר נוסף הוא שיש מצב שזה קורה הרבה יותר בחורף מאשר בקיץ בגלל הקור הגיוני ?

גם מכונאי אמר לי שבחורף זה יקרה יותר..

מה הכוונה לרצועה שורקת ? איזו רצועה?

• ספונסר פורום
פורסם

הצווחה שאתה שומע מקורה במתנע ,הרעש נגרם מחופש של

השינן המניע ׁ(הבנדיקס) ורטט חזק שלו בזמן השחרור מגלגל התנופה ,

התקלה הזאת דורשת פרוק של המתנע שיפוץ שלו והחלפת התותבים של השינן .

לגבי התופעה השניה שתארת זה נשמע כגון שיחרור רגעי של זרימת המומנט אל הגלגלים

וזהו בעצם יציאה להילוך סרק (ניוטרל) ,לדעתי זה נגרם מחוסר בנוזל בתיבת ההילוכים

וההסבר הוא כזה :יציאה להילוך סרק בעת שיפוע של הרכב (מעט הנוזל שבתיבה מוסט והמשאבה מקבלת אויר)

ולאחר בלימה חזקה ,התופעה דומה ,מעט הנוזל שבתיבה נזרק קדימה והמשאבה מקבלת אויר

ואז בעצם יוצאת להילוך סרק ,עוברת חצי שניה המשאבה שוב שואבת שמן ומצמידה שוב את

ההילוך בחבטה .

בקיצור עליך לבדוק מפלס נוזל בתיבה ואת מצב המתנע .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רבה על העזרה.

מכיוון שאני לא ממש במושגים שנתת קיים תרשים של המתנע וחלקיו ? חיפשתי בגוגל ולא ממש מצאתי..

בקשר לתופעה השנייה, איך בדיוק אני ידע איפה נמצא השמן של תיבת ההילוכים, והאם צריך ללכת לבעל מקצוע כדי לבדוק את מצבו?

• ספונסר פורום
פורסם

כל הדברים שציינתי כאן חייבים כמובן לקבל אימות אצל בעל מקצוע

אני נתתי לך כיוון כללי כפי שביקשת .

לעיניין בדיקת השמן בתיבת ההילוכים ,הבדיקה צריכה להתבצע במוסך כמובן

ורצוי מוסך שמומחה לרכבי פולקסווגן ,מאחר ותהליך הבדיקה והמילוי הינו יחודי לרכבי הקבוצה .

פורסם

זה הכיוון שהייתי צריך

תודה רבה

מרפרוף קצר בגוגל, הבנתי שיש רכבים שאפשר לבדוק לבד את מדיד השמן של התיבת הילוכים השאלה האם פולו הוא אחד מהם?

• ספונסר פורום
פורסם

לא בפולו שלך אין מדיד שמן לתיבת ההילוכים,לכן עליך לבדוק זאת אצל בעל מקצוע .

• תוכן חדש...