Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לסיפור: נפלה לי ליד הגיטרה הזאת, אפיפון של גיבסון, בת 20 בערך, מחבר שאין לי מושג איפה השיג אותה, ויש לו מספיק גיטרות משלו.

לגיטרה היה גשר צף כלשהו שעדיין לא ראיתי דוגמתו בגיטרה אחרת, מה שקרה הוא שהגשר פשוט נעקר, הפינים של התושבות התעקמו ואני קיבלתי אותה ללא הגשר כלל, רק הבסיס הפגוע.

מכיוון שגשר פלויד רוז א. לא בטוח שיתאים ב. אני לא הולך לקנות עכשיו, החלטתי להרכיב לה גשר טרמולו פשוט. הסיפור הוא כמובן איך למלא נכון את החלל שהותיר הגשר הקודם כך שהגשר החדש ישב בטוח.

ת'כלס, אני מניח שקצת מאוחר לשאול, כירסמתי בעזרת טרימר מה שלדעתי היה צריך לכרסם וביצעתי מילוי בעץ מלא, שמתי דגש על אחורי הגשר עליו "ישען" הגשר בעת המתיחה עקב כך שכל ברגי הגשר נמצאים בחזיתו. הנקודות השחורות בחזית מסמנות את מיקום ברגי הגשר ומיקום קידוחים דקים שיעשו, לשם יוחדרו ברגי עץ ארוכים דרך המילוי לגוף הגיטרה. דבר דומה יעשה למילוי שמאחורי הגשר שזה עתה סיימתי לעבוד עליו.

המרווחים שישארו ימולאו בונדו (חומר פחחים) שיוף וצבע. הברגים תקועים לשמירת המרווח עד יבוש הדבק.

אני מבקש חוות דעת על איכות העבודה, טיפים להרכבת הגשר בצורה אמינה.

IM000388.jpg

IM000395.jpg

IM000397.jpg

IM000398.jpg

פורסם

א. אפיפון זה לא גיבסון. זו חברה בת שמייצרת באסיה. אפילו הסטנדרטים שונים. ולא, סקוואייר ופנדר זה סיפור שונה לחלוטין.

ב. ממה עשוי הצוואר?

ג. לדעתי, תכרסם עץ בדיוק למגרעות ותשים גשר קבוע.

עריכה:

לפחות תוודא שהיא משדרת והפיקאפים תקינים..

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

אין לי נסיון מעשי בתיקון שכזה, אז מה שאני אומר לך זה מידע כללי משיטוט באתרי בניית גיטרות בעבר:

ככל שהגשר בא במגע יותר טוב עם גוף הגיטרה, כך התהודה תהיה יותר טובה.

לכן, למשל, לגיטרה עם גשר מקובע לרוב תהיה תהודה עדיפה על פני גיטרה עם גשר צף.

קצת קשה לראות מהתמונות, אבל נראה שיש חלל בין חתיכת העץ לבין הדפנות של השקע שהשאיר הגשר הקודם.

שווה לנסות למלא את זה כמה שיותר, ולוודא שהחומר שיהיה שם יעמוד בעומסים שהמיתרים מעמיסים - זה יכול להגיע לכמה עשרות קילוגרמים, בסה"כ.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

כל המרווחים ימולאו קרקיט/בונדו כולל בתוך הבית של הגשר כך שלא יהיה שום חלל ריק. לאחר מכן דרך חורי יציאת המיתרים מלמעלה אקדח חורים עד לצד השני של הבודי (נשאר ממילא כמה מ"מ בעץ) ומשם יוכנסו המיתרים.

א. אפיפון זה לא גיבסון. זו חברה בת שמייצרת באסיה. אפילו הסטנדרטים שונים. ולא, סקוואייר ופנדר זה סיפור שונה לחלוטין. על הצוואר רשום גיבסון ואפיפון. הסטוריה לא באמת מענינת אותי :roll:

ב. ממה עשוי הצוואר? מחוליות של גמל. מאיפה אני אמור לדעת? :roll:

ג. לדעתי, תכרסם עץ בדיוק למגרעות ותשים גשר קבוע. זה יהיה גשר קבוע. יותר נכון הכי קרוב לקבוע שיש בהישג ידי.

עריכה:

לפחות תוודא שהיא משדרת והפיקאפים תקינים.. זה באמת מעניין את ה.. יש לי נסיון (מר :lol: ) בשיחזור אלקטרוניקה בגיטרה

פורסם

אני לא הייתי הולך כזה מהר על למלא בחומר שאתה לא ממש יודע אם הוא יתאים או יעמוד בזה.

אני הייתי מרים טלפון למשהו מקצועי להתייעץ איתו בנושא שיתן חוות דעת (יש כמה בוני גיטרות לא רעים בארץ) לפני שהייתי עושה נזק בלתי הפיך (שנראה כאילו כבר די נגרם פה).

לגבי אפיפון , מה שנאמר פה זה שטות מוחלטת.

א. אפיפון קיימת יותר זמן מגיבסון בתור התחלה

ב. חוץ מגירסאות אכן יותר זולות של גיבסונים מסוימות הם עדיין עושים גיטרות מצויינות בדגמי חצי נפח וארץ'טופ

סקוויר לעומת זאת בהחלט היה שם שפנדר רכשו כדי למכור גיטרות זולות שהן נגזרות של הגיטרות שלה מראש.

אין מה להשוות בכלל בין השתיים - אפיפון מיצרת (לרוב) גיטרות , סקוויר - משהו דומה עם 6 מיתרים גשר ופיקאפים - השאר - מקרי בהחלט.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אחד מאנשי המקצוע היותר ידועים ומוערכים בתחום שיפוץ הגיטרות נקרא הרצל.

בית העסק נמצא ברח' הראשונים 11, רמת גן (בסמיכות רבה לבורסה).

מומלץ לקפוץ אליו, ולו בלבד כדי לקבל עצה.

בהצלחה

פורסם

רחוק לי :lol:

מה שהולך להחזיק את הלחץ הוא העץ שיושם כמילוי. מילוי הבונדו הוא לסתימת מרווחים קטנים שנותרו והחלקת פני השטח בלבד. שאלתי גם בפורום בנית גיטרות במיוסיקטוק. מחר נראה אם תהיה תגובה.

פורסם

הדגם הספציפי הנ"ל יוצר בתחילת שנות ה-90 ונחשב לגיטרה מוצלחת יחסית למתחילים. התימחור שלו היה מעט גבוה מהדגם המתחרה מתוצרת סקוויר שבנויה כרפליקה של פנדר סטראטוקסטר.הדגם הנ"ל נמכר בשתי תצורות: האחת בעלת 5 פיקאפים בתצורה של 2-1-2 והשנייה כמו שלך 1-1-2. הדגם הראשון נמכר בצבע שחור והשני בצבע לבן.

רכשתי כזו גיטרה בדיוק ב 1992 והיא שירתה אותי נאמנה עד אשר הגשר הצף החליט להעקר ממקומו בדיוק כמו אצלך.

כל ההקדמה המיותרת הזו היתה בגלל שאני לא מעוניין לתקן את הגיטרה שלי (אני מנגן באקוסטית) וישנו סיכוי לא רע שהגשר המקורי עדיין זרוק איפשהו בבית הוריי. אם אתה מעוניין, אני אחפש את הגשר במהלך הסופ"ש ואולי הרווחת גשר צף חינם אין כסף.

פורסם

את הגשר הצף, אצלי כבר לא אוכל להרכיב כי כירסמתי בתושבת שלו בבודי ע"מ להכניס את הטרמולו שיושב עמוק יותר לתוך הבודי. בכל אופן אשמח לקבל אותו ויותר אשמח לקבל עוד גיטרה לשפץ :lol:

פורסם

ביקשת? קיבלת!

צור איתי קשר בה.פ., אין לי מה לעשות עם הגיטרה שלי. את הגשר הצף עוד לא חיפשתי, אם אני אמצא תקבל גם אותו.

נ.ב.

אנחנו מרוחקים 25 דק' נסיעה.

• תוכן חדש...