Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניינת לקנות אוטו קטן, חסכוני בדלק ובטיפולים. עד לפני שבוע(עברתי תאונה) היתה לי דייטהסו אפלאוז 97 מנוע 1600 והייתי מרוצה ממנה מאוד. אני מחפשת אוטו שמשתווה לדייהטסו בכל הפרמטרים רק שיהיה קטן, שנת 2000-2003 (כי אני סטודנטית וזה כל מה שאני יכולה כלכלית).

מה תוכלו לספר לי על פיז'ו 206, דייטהסו YRV, סוזוקי איגניס ואם יש הצעות טובות אחרות אני אשמח לשמוע!

חשוב לי מאוד לדעת תוך כמה זמן המכוניות האלו מתחילות להתפרק כי הדייטהסו התחילה רק כעבור 10 שנים...

תודה :-D

פורסם

1. כמעט כל אוטו מודרני משנות ה-2000 ומעלה לא רק משתווה לאפלאוז אלא עולה עליה משמעותית.

2. מכוניות לא מתחילות להתפרק סתם ככה - לטיפול והתחזוקה הכללית שלך בהן יש השפעה רבה מאוד על הישרדותן.

3. YRV זו מכונית מאוד בסיסית ופשוטה, אין הרבה בשוק כי לא הרבה נקנו מלכתחילה. לא הייתי ממליץ.

4. איגניס גם היא מאוד פשוטה - אולי רק טיפה פחות מ-YRV.

5. 206 מכונית מצוינת. מומלץ לחפש גיר ידני 1.4 בשביל חסכון. יקרה יחסית לשנתון. מה התקציב שלך?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לצערי התקציב שלי הוא 40 אלף שקל

מצאתי ביד 2 פיז'ו 206 XS נפח 1600 (110 כ"ס)שנת 2001 3 דלתות ק"מ נמוך ובגבולות התקציב.

מה דעתך?

התכוונתי שהדייטהסו היתה אמינה ולא עשתה הרבה בעיות, והבנתי שיש מכוניות שנוטות להתפרק מהר מהבחינה שחלקים מתקלקלים מהר. ובגלל שאני קונה אוטו משנת 2001 פחות או יותר זה סיכון.

פורסם

ושכחתי להגיד שגם הדייטהסו וגם הפיז'ו הן ידניות ולא אוטומט.

אני מעדיפה ידנית, אבל אם יש לך לחדש לי מבחינת חיסכון ויעילות אני אשמח.

פורסם

את מעדיפה נכון. ידני יהיה חסכוני יותר. אבל אם את מחפשת חסכון העדיפי 206 בנפח 1.4 ל' ולא 1.6 ל'. בתקציב שלך מומלץ גם לחפש רנו קליאו 1.4 ל' ידנית שתהיה משנתון גבוה יותר ככל הנראה. עוד אפשרות - פיאט פונטו ידנית.

בכל מכונית יש חלקים מתקלקלים. אם את קונה רכב בן 6-7 הדבר הכי טוב שתוכלי לעשות כדי לצמצם את כמות הקלקולים יהיה למצוא רכב שמור ומטופל ועם ק"מ נמוך. חשוב לעשות בדיקה במכון ולבקש לראות קבלות על טיפולים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה ההבדלים בצריכת דלק בין המנועים של פיז'ו?

האמת היא שכל פעם שאני מעלה את השם פיאט או רנו אנשים מעקמים את האף...אז אני כבר לא יודעת מה לחשוב.

מה עם גולף?

פורסם

שלום,

לגבי אלו שמעקמים פרצוף- תעקמי להם בחזרה. הישראלי הממוצע (ואל תגיבו בחריפות אני יודע שלא כולם) מאוד שמרן וסטראוטיפ בכל הנוגע לרכבים- בטח אם הם לא יפניים.

שנית הייתי חושב גם על הפולו ידני, אמינות טובה מאוד (להוציא מחלות כרוניות כגון ח"ח, מאוור מזגן, מנעולי דלתות, שאם תמצאי רכב שטופל, אז בטח טופלו), צריכת דלק סבירה בהחלט, אחת הבטיחותיות בקבוצה ובשנתון (אם לא הכי בטוחה) ועם ההרגשה הכי מסיבית לעומת האיגינס שבאמת מרגישה כמו פחית ממונעת. כמו כן האיבזור הוא די טוב. ד"א לא הייתי שולל את דגם ה16v שהוא יותר חזק ומהנה מה 75 כ"ס, למרות שלפי מה שאת מחפשת, גם 75 כ"ס יעשו את העבודה ואפילו טוב מאוד.

מבחינת עלות טיפולים אין כזה הבדל בין הפז'ו לפולו כאשר אצל הקליאו זה יהיה קצת יותר יקר, ואצל הפונטו קצת (הרבה) יותר זול. שימי לב שלפונטו יש מספר דגמים אשר באים לידי ביטוי בשם נוסף לדגם בשנתונים אלו. הדגם הפשוט ביותר young, היה נפוץ מאוד בחברות הליסינג.

בהצלחה

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

מהניסיון שלי עם 206XS דומה, תצרוכת הדלק נעה בין 1:10 בעיר בקיץ ל1:14 מחוץ לעיר.

כדאי שתדעי שבסופו של דבר הXS יקרה יותר לאחזקה מהגרסה החלשה יותר (1400 סמ"ק 75 כ"ס) אם כי לא בהפרש רציני. אם עיקר הנסיעות שלך עירוניות ואין לך יומרות ספורטיביות, לדעתי ה1400 מתאימה לך יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...