Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אני אתאר לכם את כל ההשתלשלות של החודש האחרון, למרות שיכול להיות שחלק לא רלוונטי.

א. לפני שלושה שבועות הרגשתי רעידות ורעשים מוזרים ברכב, הבאתי אותו למוסך של פיאט ברמת בתל אביב, החליפו לי פלאגים ורתמת הצתה, הבעיה נפתרה.

ב. לפני כשבוע, הבאתי את האוטו לתחנת דלק, וכמו צעיר התפתתי להוסיף שמן. להערכתי אכן היה חסר שמן. בבדיקת מים לא הסתכלתי אבל המתדלק טען שחסר.

ג. אתמול בעת נסיעה מת"א לחיפה סמוך לגלילות, חום המנוע קפץ לפתע מהאמצע למקסימום ונדלקה נורה. עצרנו בתחנת הדלק של גלילות, קניתי "נוזל קירור ירוק" והופסתי קצת.

ד. הנסיעה הייתה תקינה וחום המנוע היה תקין, ובסמוך לעתלית שוב אותו דבר, חום המנוע עלה במהירות מהטווח התקין למקסימום ונדלקה נורה. הוספתי עוד קצת מיים והמשכתי ליסוע.

בדקתי היום, ולדעתי עדיין חסרים מיים, כמו כן לא איתרתי נזילה מה לדעתכם יכולה להיות הביעה?

תודה מראש!

סקיי

פורסם

דאג למלא מיים/נוזל קרור ברדיאטור וגש מייד למוסך לבדיקת התקלה.

האפשרויות הנן שיש נזילת מיים/נוזל קרור שיש לאתר ולתקן. כמו כן צריך גם לבדוק את מאורר הרדיאטור ומע' הפעלתו.

התחממויות מנוע עלולות לגרןם לו נזק נלווה נוסף ויקר (אטם ראש מנוע וכו').

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בנוסף למה שאמר רפי, אני רוצה לציין כי לפיאטים למיניהם יש ראש מנוע מאלומיניום וחשוב להשתמש בנוזל קירור ייעודי (פאראפלו) ולא במים רגילים או "ירוקים" שלא מתאימים למנוע. לאורך זמן תתכן גרימת נזק לראש המנוע ולחלקים נוספים (משאבת מים\פקקים) וזה יגרור נזקים כבדים לכיס.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם
היי.ב. לפני כשבוע, הבאתי את האוטו לתחנת דלק, וכמו צעיר התפתתי להוסיף שמן. להערכתי אכן היה חסר שמן. בבדיקת מים לא הסתכלתי אבל המתדלק טען שחסר.

.

בדקתי היום, ולדעתי עדיין חסרים מיים, כמו כן לא איתרתי נזילה מה לדעתכם יכולה להיות הביעה?

צר לי לספר לך בחור חביב, אך כמות השמן ונוזל הקירור ברכב (כמו דברים נוספים) לא נקבעת ע"פ תחושת בטן או דעה אישית.

מה ז"א "לדעתי עדיין חסרים מים"? יש סימנים על המיכל. או שחסר או שלא.

איך אתה יכול להעריך שחסר שמן מבלי להסתכל על המדיד? (שאגב, בבדיקה בתחנת דלק הוא תמיד ישקר, שהרי המנוע לא "נח" מספיק מתחילת התדלוק.)

בדוק מים ושמן כשהרכב עומד במישור ולאחר לפחות 20 דק' שהמנוע דומם.

בבדיקה השתמש באמות המידה המקובלות. (סימנים של יצרן הרכב, למשל.)

חזור ועדכן אותנו מה הממצאים.

בנוסף, מחזק את מה שאמרו קודמי. לא שמים "מים" ברדיאטור אלא נוזל קירור יעודי, כל שכן בפונטו.

אם המנוע התחמם- גש למוסך אמין ומקצועי ע"מ לבדוק את פשר הדבר ולוודא שלא נגרם נזק.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

היי

תודה על התגובות

ידוע לי (בדיעבד) שזו הייתה טעות מקצועית של צעירים לבדוק שמן/מים בתחנת דלק, ועוד יותר טעות למלא שמן - 2 ליטר.

היום בדקתי לפי ההוראות בספר רכב.

א. חסרים מים.

ב. יש עודף שמן, במקום להגיע ל(מקסימום) 5 ס"מ במדיד הוא מגיע עד למשהו כמו 12 ס"מ.

מחר אני אקח למוסך ואעדכן מה היתה הבעיה.

השאלה היא, האם עודף השמן יכל לגרום לבעיות של התחממות המנוע?

או במילים אחרות, האם אחרי שכל הבלאגן הזה ייגמר, תהיה לי עילה לבקש פיצוי מהתחנה שבה מילאו לי יותר מידי שמן.

לפחות "התגלחתי" על פונטו ולא על מרצדס :lol: תודה לכל המשיבים!

פורסם

היי

המוסכניק לקח את האוטו לכמה שעות, אמר שבגלל שמילאתי מים בזמן שהאוטו עדיין חם הלך ה"פקום ראש".

הייתכן?

הוא טען שבד"כ אפשר לתקן את זה, אבל הנזק שנגרם הוא כה חמור שאי אפשר לתקן, לכן צריך להחליף את החלק.

חלק חדש לטענתו עולה 17 אלף ש"ח!

הייתכן?

הוא ינסה להשיג לי חלק משומש, אבל בינתיים ללא הצלחה

מה אתם אומרים???

כמו כן בהמשך לשאלה הקודמת, האם אני יכול לבקש פיצוי מהתחנת דלק שבא מילאתי שמן והמתדלק אמר לי שלא צריך מים?

האם אני יכול לבקש פיצוי מתחנת הדלק שבה עצרתי אחרי שהמנוע התחמם, שם מילאו לי מים?

תודה מראש!

פורסם

הסיפור וגם המחיר שאמר לך המוסכניק מוזרים ביותר.

לדעתי אטם הראש הלך לך (אם הלך), לפני שנכנסת לתדלק בפעם הראשונה, ולא בגלל שהמתדלק ואתה הוספתם מים.

חלק שעולה 17000 ש"ח למנוע, האם שמעתי נכון?. הדיר רגליך מהמוסך הזה.

כתוב את אזור המגורים שלך, ותקבל הפניה למוסך, מחברי הפורום.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אוי ואבוי אם זה המוסך שלך. 17K לתיקון מנוע?

במוסך מורשה פיאט תיקון ראש מנוע עקב התחממות עולה 5K כולל החלפת רוב האטמים, טיימינג, משאבת מים וכו'.

פורסם

אני מצטער להרוס את ה"עליהום" שאתם עושים על המוסך (מבלי לדעת באיזה מוסך מדובר)

בשיחה עם בעל מוסך מורשה של פיאט נאמר לי בעבר שראש מנוע מקורי וחדש מהחברה של פיאט פונטו אכן עולה 17,000 ש"ח.

מה שהמוסך במקרה הזה שכח לומר זה שאף אחד בישראל, מעולם לא התקין ראש מנוע חדש בפונטו. אף אחד, בוודאות.

מצד אחד הוא לא שקרן, מצד שני זה מריח לא טוב :?

פורסם

טוב אז ככה,

הוא מצא פקום ראש משומש שעלה 1800 ש"ח.

הוא עשה עוד כמה דברים כמו פילטר שמן ,מים קורבין ,שטיפת מערכת קירור ורדיאטור+חומר, ראש מנוע, סט רודאג', טרמוסטט, חגורת טיימינג, צינור מים עליון +בנד ,מותח לחגורת טיימינג.

סה"כ הוא חייב אותי 4385 אחרי הנחה.

נראה לי מחיר סביר סה"כ לא?

שאלה נוספת: האם לאור מה שתארתם לכם בנוגע לתחנות הדלק, יש לי עילה להתלונן לחברות הללו?

בברכה,

סקיי

פורסם

אם יש לך 5 שנים להסחב במשפטים, עו"ד תותח וכסף לשלם לו, אז אולי.

בסה"כ המחיר טוב מאוד, אולי אפילו טוב מדי. לטיימינג וראש מנוע זה נשמע לי טיפה חשוד.

אפשר לדעת באיזה מוסך מדובר?

עשו ליטושים?

• תוכן חדש...