Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עוד דיבור שצובר תאוצה הוא מעבר משיטת נקודות לשיטת מדליות - כבר העונה.

זה נראה מעניין מאוד - רק באמת מעניין איזה פתרון יהיה למצב שנהג אחד יקח נגיד 8 מדליות זהב ולא יסיים שאר המירוצים ונהג שני יקח 7 מדליות זהב ועוד 8 מדליות כסף.........

איזה מזל שהWRC עוד קיים (בתקווה שלא יהרסו אותו ב2010).

וגם הWTCC.

מה מדליות מה?

מה אנחנו פה בהחלקה אומנותית? זה פורמולה 1 כבר שנים זה ככה וזה עובד למה לשנות?

ואם הם כבר משנים, שיקחו את שיטת הניקוד של מירוצי אופנועים.

שם ההפרשים בין המקומות הגבוהים יותר גדולים.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסיבה להוספץ הkers והארכת השימוש במנועים ל 3 מרוצים לא קשורה למשקל של המנוע או המכונית.

את KERS עשו משתי סיבות:

1) זאת מערכת ירוקה ולכן יש למה משמעויות PR עצומות עבור F1.

2) מקווים שהיא תאפשר עקיפות.

לגבי המנועים - מגדילים את משך השימוש כדי להוריד עלויות, בכך שהקבוצות תייצרנה פחות מנועים.

אם היו רוצים להגדיל את המשקל היו עושים בדיוק את זה -מגדילים את המשקל המינימלי.

לגבי הכנפיים - הכנף הקדמית הוגדלה משמעותית. היא תהיה ענקית, והנהג יוכל גם לשנות את הזווית שלה, נדמה לי פעמיים במשך הקפה. כל הנושא האווירודינמי עבר זכוכית מגדלת. עשו פרוייקט שלם על זה, במטרה אחת - להגדיל את אפשרויות העקיפה. פדרו דה לרוסה עשה מלא הקפות על הסימולטור של מקלארן במטרה למצוא כנפיים שלא מפריעות לעקיפה. הם גילו שעם הכנפיים הקיימות צריך יתרון של 2.5 שניות להפקה (בברצלונה) כדי לעקוף, והשינוי אמור להוריד את ההפרש הזה לשניה אחת.

מעבר לכך, הוציאו מחוץ לחוק את כל השמיצ'יקים האלה שבלטו מהמכוניות (לוחות הסטה, ארובות לאגזוזים), אני חושב שזה נעשה בעיקר מתוך סיבות אסטטיות, וגם כדי שיהיה יותר שטח לשים מדבקות של ספונסרים. אין לזה הרבה משמעות מבחינת ביצועים.

לגבי הצמיגים, המטומטים האלה הבינו את כל מה שאנחנו הבנו כבר ב 1998 (כשהכניסו את הצמיגים עם החריצים), הם דחפו את המכוניות לכיוון אחיזה אווירודנמית, וזאת כידוע נפגעת במעקב אחר מכונית שנמצאת מלפנים. לכן זה כמובן הקשה על הנהגים לעקוף. עכשיו הגאונים האלה מחזירים את הסליקס והמכוניות יקבלו עוד אחיזה מכנית. לקח להם 10 שנים כדי להבין מה שכל אוהד מבין. למקס מוזלי הייתה בזמנו תאוריה שעוצמת התאונה נמצאת ביחס יש לאחיזה של הצמיג, ולכן הוא דחף לשים את החריצים האלה. כנראה שזו עוד פנטזיה מטופשת שלו (ביחד עם זו שבה הוא אסיר במחנה ריכוז).

בקיצור, בכל הקשור לעקיפות - יש סיבות לאופטימיות, אם כי צריך לראות את זה קורה כדי להאמין. אל תצפו ליותר מדי עקיפות במונקו..

פורסם
הכוונה היא למנוע נהיגה הגנתית המבוססת על חישובי נקודות (כמו של המילטון במירוץ בברזיל, סתם דוגמא).

כן, זה ברור לי.

אבל אני לא רואה בזה בעיה.

טקטיקה וחישובי נקודות זה חלק מהכיף.

פורסם

אני מצטער אבל זה פשוט לא נכון.

אין תקנות למשקלי החלקים הנעים במנוע, יש תקנה רק למשקל המנוע הכולל. שינוי דרישות האמינות במקביל להוספת ה-KERS לא נעשה במקרה. המטרה היא לקזז את היתרון שמעניק ה-KERS.

עלות אוברהול למנוע היא 200K GBP שזה במונחי F1, כמו שאומרים, בוטנים. בענף הזה עיקר הכסף הולך על פיתוח. הדרך הפשוטה והקלה ביותר להוזיל עלויות היא להשתמש במנועים קיימים ולהמנע מפיתוח מחודש בכל מחיר. אתה יכול לראות את זה אפילו כאן בארץ בקארטינג היכן שנעשה שימוש במנוע בן 20 שנה שמחזיק מירוץ וחצי במקום במנועים סגורים מודרניים שמחזיקים עונה שלמה.

שינוי הגדרות האמינות נועד להכביד את משקל החלקים הנעים וכתוצאה מכך לגרוע מביצועי המנוע. אם חסכון כנה בעלויות היה בראש מעייניהם, היו דוחים את ה-KERS ל-2010 כפי שדרשו הקבוצות ובכך מפזרים את הנטל על פני שני תקציבים.

פורסם

אני חושב שיש הגבלת משקל מינמום למנועים - ל 95 קילו. לא ברורה לי הנקודה שלך - במקום לגרום לזה בדרך עקומה (על ידי העלאת משקל החלקים - לפי מה שאתה טוען לפחות), אפשר פשוט להעלות את המינימום לכמה שרוצים.

בקיצור,לא נראה לי סביר.

פורסם

זה מכיוון שאתה לא קורא את מה שאני כותב.

יש משקל למנוע, ויש משקל לחלקים שבתוך המנוע. אלה שני דברים שונים. שינוי משקל המנוע לא ישפיע על הביצועים שלו. הוא כן ישפיע על התנהגות המכונית בגלל השפעה על חלוקת המשקל או עליה בסך משקל הרכב. זה כמו לקחת מנוע מסויים ולהדביק אליו משקולת.

לעומת זאת, העלאת משקל החלקים הנעים שבמנוע (בוכנות, טלטלים, גל ארכובה, גלי זיזים, כל מה שמתבלה ומביא לכשלים) תגרום לשיפור באמינות על חשבון ביצועים, דיוק, נכונות לעלות ולרדת בסל"ד ומהירות העברת הילוכים. תוספת המשקל הזאת לא בהכרח תשפיע על משקל הרכב מכיוון שניתן לקזז אותה עם משקל המנוע המינימלי שהוא, כפי שציינת, 95 קילו.

דוגמא לגל ארכובה של מנוע מרוץ (עליון) ושל מנוע כביש סטנדרטי (תחתון):

01092008425.jpg

פורסם

אני מבין אותך מצויין, אתה רק מתעקש על משהו מלאכותי.

נניח שמעלים את משקל המינימום (כמושאני הצעתי)- מה לדעתך היצרנים יעשו - ידחפו שם משקולת? לא, הם פשוט ישימו חלקים יותר כבדים.

בקיצור, כמו שכבר אמרתי, אתה טועה - הגדלת משך השימוש במנוע נועדה פשוט כדי לחסוך בעלויות. פחות מנועים - פחות כסף.

לא התשכעת עדיין? אני אזכיר לך משהו קטן: המנועים בכלל 'קפואים' - אסור להחליף בהם חלקים..

פורסם

אני לא מבין אותך. וזה במילא לא משנה כי בכל פירוש של הדברים שלך התוצאה היא שהם לא נכונים. אם אתה מציע להעלות את משקל המינימום של המנוע למשל ל-100 קילו, יוסיפו משקולת של 5 קילו בנפח הקטן ביותר האפשרי בנקודה הקדמית ביותר והנמוכה ביותר במנוע ולא יגעו בשום דבר אחר. שם המשקל הנוסף יגרום הכי פחות נזק.

אם אתה מציע להעלות את משקל המינימום של המכונית למשל ל-630 קילו, יוסיפו את זה לבאלאסט שוב במקום הכי מרכזי והכי נמוך במכונית.

אם אתה מציע להעלות את משקל המינימום של הטלטלים למשל, זו בעיה כי כיום אין תקנות בנוגע למשקל של חלקי המנוע הנפרדים, וכי צעדים מסוג זה יהיו לא פופולארים בלשון המעטה בקרב אוהדים ויצרנים, כשם שהמעבר ליצרן מנועים בודד איננו פופולארי. ה-FIA מאז ומעולם נמנע מלהתערב בתכנון המנוע באופן ישיר אלא הגדיר דרישות מסגרת בלבד, כמו איסור על שימוש בטכנולוגיה מסויימת, איסור על שימוש בחומרים, והגברת דרישות האמינות.

כפי שהסברתי בכל מוטורספורט הדבר היקר ביותר הוא פיתוח. שימוש במכלולים ישנים מוזיל את העלויות באופן ניכר. ייצור מחודש של מכלולים לפי תבנית או תוכנה קיימים זה תהליך יחסית זול. זה ככה בכל תעשיה כבדה.

ואין לי מושג איך העובדה שהמנועים סגורים קשורה לדיון. הם סגורים במהלך שלושה מירוצים ואז עוברים ריבילד כמו כל מנוע.

פורסם

לא הבנת...

אני לא אמרתי שהם סגורים - אמרתי שהם קפואים. זה לא מונע לפתוח (או בכלל להחליף אותם לגמרי) כל שני מרוצים - זה מונע פיתוח- שבדיוק כמו שאמרת - עולה כי הרבה כסף.

עול הקבוצות תקועות עם אותם מנועים (לא אותם ברזלים - אבל ללא יכולת פיתוח) כבר שנה (נדמה לי שהקפיאו אותם במרוץ הלפני האחרון של 2007, או משהו כזה).

לכן, אם המנועים קפואים - אף אחד לא יכול ממילא לשים חלקים שונים...

פורסם

זה לא מדויק. הקבוצות צריכות להציג את השינויים שעשו במנוע לעומת המנוע של 2007 ב-15 לחודש, ולהציג את המנוע עצמו עד מרץ. זה היה ככה גם בשנה שעברה, ואז אני זוכר שאישרו שינויים שנועדו לסייע ל"אמינות". אולה קלניוס ממרצדס אמר בראיון לפני איזה שבועיים שהמנוע הנוכחי לא יחזיק שלושה מירוצים.

אם לא היה פיתוח היו צריכים להוריד סל"ד או לקצץ במספר ההקפות. שני קצוות לחבל...

פורסם

אני לא מכיר את הסיפור הזה על עידכון המנועים, זה נשמע לי מעט מוזר, בגלל שזה ישבור את הסטטוס קוו שיש היום. דבר שני - לפי מה שאני קורא - המנועים קפואים לחמש שנים.

אבל נניח שאתה צודק - אני עדיין אומר לך שהעלאת השימוש במנוע לא נועדה כדי לייצר תופעת לוואי של הגדלת המשקל שלו (כמו שכבר הסברתי - אפשר לעשות את זה בקלות עלי העלאת המשקל - ולמי אכפת שהמשקולת תיהיה בתחתית מקדימה? ואי אפשר לשים תקנה שתקבע איפה לשים את המשקולת?)- היא נועדה להקטין את כמות המנועים של קבוצה שורפת בשנה. פיתוח - אין (כי יש הקפאה), לכן העלאת אורך חיי המנוע יגרום לירידה במחיר. נורא פשוט.

פורסם

ניר, בנוגע לחלק הראשון רק אומר שאתה לא מבין את ההבדל שבין תוספת משקל למכונית ובין תוספת משקל לחלקים נעים במנוע.

ליתר אגיב שאין ארוחות חינם. אי אפשר לקחת מנוע שתוכנן לעשות שני מרוצים ולהחליט שיעשה שלושה בלי לשנות אותו.

לא מצאתי את המאמר שקראתי ב-f1technical אבל הנה ציטוט של קלניוס בנושא מ-F1.com:

Q: What additional steps need to be done to an engine to extend it from two to three races?

Ola Kallenius: It’s certainly not an inconsiderable task. We are currently analysing the engine’s areas of reliability as we plan what measures we need to take to extend its duty cycle. As you can imagine, there is a reliability buffer built into every engine but it’s not sufficient to easily extend its life from two to three races.

אז לא נורא פשוט. וצא מהסרט שמישהו באמת מעוניין בצמצום תקציבים. עם כל השינויים שגנאדי מנה מקודם, הם רק הולכים לתפוח. פיתוח עולה כסף.

פורסם

תן לי את הקרדיט שאני יודע לפענח טקסט.

ברור שיש בפר שבנוי למנוע. חשבת על זה שאפשר פשוט להגדיל אותו?

מבחינתי הויכוח הזה תם. אתה פשוט לא מקשיב. אני לא מאמין בהליכה במעגלים.

• תוכן חדש...