Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידי,

הבנת הנקרא זה לא צירוף מילים גס, כתבתי לך שאם אתה רוצה לדעת איך לצאת מהצבא,אז זו הדרך האולטימטיבית (נשבע לך,כבר לא יכול לערוך את ההודעה ההיא,הכל כתוב שם,שחור על גבי פורום).

לא המלצתי וגם לא כתבתי עם איזה נשק לבצע,רק כתבתי שזה יכול להוציא אותך מהצבא (אגב,אני דווקא לא ממליץ לעשות את זה,זה עלול לפגוע בך,גם נפשית וגם פיזית).

וכן,אני אוכל הרבה סושי,שוב,תודה על הדאגה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נ.ב

אומי,למרות שהורידו לי פרופיל,את ההתנדבות שלי לא עשיתי בתפקיד מטה או מנהלה,אלא המשכתי את תפקידי כמפקד מחלקת חי"ר במילואים (סתם אנקדוטה שקפצה לי לעין :wink:).

להגיד לחירני"ק שיהיה במנהלה big no no,עידן, הוא לא התכוון אל תידלק.

ולעיניין השירשור,אני לאחר שהורידו לי פרופיל והפכתי לרופא את השולחן כשאמר לי "אז מה אז נעביר אותך להיות ג'ובניק" ואת כל יתרת השירות שלי העברתי ביחידה בתפקיד שלי ,ועד היום כשהמפקד שלי מתקשר ואומר שהוא צריך אותי דחוף אני מתייצב לפעמים באותו ערב.במלחמה קיבלתי צו 8 ליום ראשון וכבר במוצ"ש התייצבנו ביחידה,ומצד שני צצות כמו פיטריות אחרי הגשם שאלות של "איך אני משתמט/משתחרר/יוצא לנופש מהצבא כי לא מתאים לי "לשרוף" 3 שנים.

מקס הרמיזות שלך לעידן הן לא לעיניין בלשון המעטה,תלמד קצת לכבד אחרים שהקריבו מעצם למן הכלל שגם אתה בתוכו תרצה או לא.

הבעיה היום היא שכולם שואלים את עצמם מה המדינה יכולה לעשות בשבילי ולא מה אני יכול לעשות בשביל המדינה.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

וואלה,

אני ישנה קצת את המצב, ויתייעץ בכם אם כבר נכנסתי לזה...

למדתי י"ג טכנאי רכב,אהבתי סיימתי בהצלחה.

בצבא,אצל קצין מיון הוסבר לי משו על מחשבים וסובארו B4 ותיקונים,ונהיגה ברכבים, חרטא אחת גדולה.

בה"ד 20 המתנה חודש וחצי, מגיע בחור ומציע לי לבוא אתו לצאלים לסדנא רכב... אני קופץ משמחה ומגיע.

ומשם כל הבלאגן התחיל,אני לא אוהב מכונאות,אני לא טוב בתחום,הנגדים אינטרסנטים,החיילים גם כן (אבל זה בכל מקום),המקום מגעיל,כל האווירה שם מגעילה...

זה לא מה שציפיתי מהשרות הצבאי שלי, רציתי להיות לוחם ומהסתכול של תחושת "הבזבוז" עשיתי הרבה בלאגן וישבתי הרבה כלא וריתוקים,ועכשיו לוחם אני כבר לא יהיה.

אני לא מסוגל להיות בתוך הבסיס הזה,לא מסוגל,כל נגד שהיה מכונאי שנתיים בתור סמל ראשון מקבל סיטרואן והופך להיות המפקד שלך...

אז בהתחלה הייתי מוציא ג' על פארש,והם כמובן היו מוצאים סיבות לשפוט אותי על פארש...

אין אין,כבר לא יודע מה לעשות.

נשפטתי בפעם האחרונה על שעה וחצי איחור 14 יום בפועל, אני מרגיש מיואש.. פשוט מיואש.

אני כמו הכבש השחורה של הבסיס, למען ייראו וייראו....

וזה רק ההתחלה,נמאס לי מכל המלחמות האלה ביקר לי.

פורסם

יוסי אני יודע שאומי (לא יודע את שמו הפרטי,מתנצל) לא התכוון לפגוע, אבל אתה כבר מכיר את הראש של חי"רניק.... שלא יהיו טעויות בזה :wink:.

מסכים איתך שכולם שואלים "מה המדינה נותנת לי בתמורה", הבעיה היא שהשאלה הזאת לא מקדמת אותנו לאף מקום למעט למדינת פלסטין המאוחדת מעזה בדרום ועד לבנון\סוריה בצפון.

יש לנו שלטון חרא, יש לנו מיסים שאוכלים לנו את הנשמה (אגב מקס,אני לא ברחתי,אני אפילו משלם ביטוח לאומי ומס הכנסה בארץ),יש לנו חרא כבישים ואין לנו חוק ספורט מוטורי,יש לנו "גנרלים" שבמלחמה האחרונה העלו את הפיוזים של כל חפ"ש בשטח, ויחד עם זאת,כמילות השיר:

"אין לי ארץ אחרת.....".

בסופו של יום המדינה הזאת שייכת לאזרח הקטן בדיוק כמו שהיא שייכת לראש הממשלה,לשר הבטחון ולרמטכ"ל,לכן גם האזרח הקטן צריך לשמור על זה שהארץ הזאת תמשיך להיות שלו.

פורסם

אז עכשיו אתה רוצה לשמוע עצה בלי לתת לי איחולים?

הסיבה שכתבתי לך את כל מה שכתבתי היא שהצבא (שכבר ציינתי,לא מסגרת מושלמת בעליל) מובנה לעבודה בצורה מסויימת.

ברגע שמגיעים גורמים שמפריעים את השגרת עבודה המסויימת הזאת,הצבא "מפריע" לשגרת החיים של אותם גורמים.

במקרה הזה,הגורם המפריע הוא אתה.

ולמה ?

אתה הרי מודה שנתנו לך תפקיד שהסכמת לקבל אפילו בשימחה,אבל כשראית שלא בא לך על התפקיד הזה,התחלת לעשות בעיות (קרי איחורים,ג'-ים וכו').

ואז הצבא בתורו התחיל "להפריע" לך בצורת ריתוקים,משפטים,מחבושים וכדומה.

אתה רוצה לצאת מהברוך הזה שהכנסת את עצמך אליו ?

תתיישר ידידי.

קבע לעצמך יעד,שעכשיו במשך חודשיים אתה הולך להראות למפקדים שלך שאתה ה"תותח של הבסיס",תפסיק לאחר,תפסיק עם ג', תפסיק עם שטויות.

אחרי שתתנהג נורמלי למשך לפחות כמה חודשים,הגישה אלייך תשתנה בהתאם (אין מה לעשות,תייגת את עצמך כבעייתי\כוכב\נצנץ, קרא לזה איך שבא לך).

הצבא,חפ"שים כמפקדים,לא אוהב אנשים כאלה,כי כשאתה מנצנץ,מישהו אחר עובד יותר קשה.

תתיישר חביבי !

אחרי שתתיישר והגישה אלייך תשתנה,יהיו פתוחות בפנייך הרבה יותר אפשרויות ממה שפתוחות בפנייך כרגע.

כרגע מבחינת המפקדים שלך יש רק 2 דרכי פעולה לגבייך:

1.יד קשה.

2.אטימות לבקשות שלך.

במקביל לזה שאתה תתיישר המפקדים שלך יתחיל להפחית עם היד הקשה (מה גם שלא תיהיה להם סיבה לנקוט ביד קשה), ואחרי כמה זמן גם יהיו יותר קשובים לבעיות שלך.

לגבי זה שכל סמל אחרי שנתיים הופך להיות המפקד שלך, תתנחם חביבי,אם היית בגבעתי כמו שרצית בהתחלה,היית מגלה שזה שמחלק לך פקודות בטירונות ומפיל אותך למצב 2,ושביום שיצעק לך "קדימה הסתער" אתה תצטרך להסתער איתו על היעד- לפני שנה בדיוק היה מישהו אחר שהפילו אותו למצב 2.

ואם היית בקורס טייס,היית מגלה שהנווט שיושב מאחורייך בפוגה, יכול להדיח אותך מקורס טיס בגלל שהוא חושב שאין לך התמצאות טובה במרחב.

גם הוא סיים קורס טייס לפני שנתיים בסה"כ.

אז תתנחם,לפחות לך יש מפקדים עם "פז"ם".

עידן

פורסם

עידן,

הסברתי להם שיש לי בעיה פלילית כרגע,תיק כנגדי.

ובשעות הבוקר האוטובוס להגיע לצאלים עמוס,אני אשדודי והיה לי פטור לינת בית למשך משו כמו חודשיים...

הם פשוט אטומים.

אינטרסנטים כבר אמרתי?

נ.ב.

כשבן אדם מאחל לי קטיעה של רגל,לשלוח אותו להזדיין זה המיעוט מבחינתי.

פורסם
1. בוא אני אתן לך את העצה האולטימטיבית איך לצאת מהצבא:

מקס,

לא ראיתי שיש כאן איחולים, בסה"כ עצה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יכולתי לראות שהיית קצין רק לפי ההודעות שלך...

הנסיון לערבב,והמחשבה שכולם נחותים ממך.

תודה רבה על העצות המועילות :wink:

פורסם

צבא הוא חרטא אחת גדולה.

מורכב מאנשים שמכנים אותם "מפקדים" ומהמצאה תודעתית שקוראים לה "קצין".

אין שום הבדל בין "מפקדים" או "קצינים" לאנשים רגילים.

כל הצבא הוא בית זונות גדול, מקום מפלט לאנשים שלא היו כנראה (לא כולם) מצליחים באזרחות.

מה רע בלבוא ב9 ללכת ב5 ולהרוויח 6 עם מליון הטבות כאלו ואחרות.

הרי מה רע בלהרגיש "חזק" במערכת? לעומת עשרות אלפי חיילים נמוכים ב"דרגתם" ממך?

הנגדים, למדו שכל דקה חשובה בנסיון להרוויח עוד קומבינה ועוד קשרים, והם מקדישים את כל הזמן שלהם בצבא בשביל זה.

"אחריות", "ערכים" וחרטא דומה הם מילות מפתח בצבא.

כל יום אנחנו רואים, וכולנו גם חווינו על בשרינו, את ההתנהגות המחפירה, המערכתית ~ לא מתחשבת, המכסתחת של הצבא.

פשוט למדנו לחיות עם זה, ולשתוק, כמו כולם. אלו שלא, יצאו לקורס קצינים, אם בשביל ה"כח" הוירטואלי שהם מקבלים,או בשביל להיות רש"צ באזרחות. מעטים מאוד האנשים שבאמת מוכנים להשקיע וקו החשיבה היחיד שלהם הוא טובת המדינה.

מי שמבין את המערכת, ומכיר את ההגבלות שלה, יודע לנצל אותה היטב.

מי שיודע, שהצבא מפחד מהכותרות של מחר בעיתון, כגון "חייל התאבד בגלל מפקדיו", יודע גם איך להשתמש בחולשה הזו ולצאת מהמערכת הזאת.

כן, הצבא צריך להיות נטל שמחולק בין תושבי ישראל. חבל שהמשפט הזה לא מציאותי.

כשאנחנו צריכים לשלם לדוסים כסף, ולשרת 3 שנים ולצאת עם שריטה פסיכולוגית עמוקה, כשהם מתכופפים כל היום וקוראים לזה "דת", לא הייתי קורא למשפט הזה מציאותי. כשהמדינה שלנו מקבלת קסאמים, מחבלים שרוצחים ילדים קטנים ללא הבחנה ושולחת בחזרה דלק ומים, אני מרגיש פחות מחויב.

כשחלק נכבד מהכסף בצה"ל מתבזבז ועף באוויר על קומבינות כאלו ואחרות, ועל תקנים שאף אחד לא באמת צריך.

כשהמדינה הזאת יודעת רק לגנוב ולגנוב אני מרגיש כמה שפחות חייב. כשאנשים פשוטים כמוכם וכמוני יודעים לאכול מלחמות תודעתיות ויודעים רק לקרוא את העיתונים, הנשלטים על ידי פוליטיקאים (אני קורא להם מומחי הנדסה חברתית).

כשכל אחד מאיתנו מרגיש נבגד על ידי המדינה הזו (ללכת לכלא - סיוט פסיכולוגי, על זה שפיהקנו בטקס - בלי כוונה. ללכת לכלא כי ירית למחבל בזין ולא ברגל ומליון דוגמאות אחרות נוספות), אני מרגיש פחות ופחות מחויב.

חבל שאנחנו הישראלים יודעים רק לאכול את החרא, ולא לצאת להפגנות כמו האמריקאים.

חבל שכבר למדנו לסבול הכל, לשתוק ולשכוח תוך 5 דקות, או עד שהמהדורה הבאה של העיתון תצא.

פורסם
יוסי אני יודע שאומי (לא יודע את שמו הפרטי,מתנצל) לא התכוון לפגוע, אבל אתה כבר מכיר את הראש של חי"רניק.... שלא יהיו טעויות בזה :wink:.

.

שמי אמיתי , אבל קוראים לי אומי ברוב המקומות .

כלוחם( אומנם מוהנדס ,אבל אני מזמין אותך לתחרות בכל תחומי החי"ר) ,אני מתנצל על הטעות , מי כמוני מבין את גישתך.

הבנתי מההודעה שלך שאתה לא כשיר כיום ,אני מאמין שגם אם לא יכולת לפקד וללחום היית מגיע משם לפה גם בשביל מנהלות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

כדי להצדיק את נסיונות ההשתמטות שלכם, אתם מכפישים את הצבא והמדינה.

הזכות למתוח ביקורת איננה אוטומטית, צריך לתת למדינה ולחברה כדי לקבל את הזכות הזו.

פורסם

הזכות למתוח ביקורת איננה אוטומטית, צריך לתת למדינה ולחברה כדי לקבל את הזכות הזו.

כל מה שאמרתי זה עדיין לא נותן לגיטימציה להשתמט. מסכים.

אבל זה פשוט מוריד את המוטיבציה לשרת , זה הכל.

אז נשרת,נסיים 3 שנים... עם תמורה מינימאלית.

שבת שלום.

פורסם

נתתי. שירות מלא ואני נכנס לקבע אוטוטו. אולי קשה לך לקבל את הדברים מבחור כמוני, שנתן למדינה.

לדעתי, תרמתי הרבה הרבה הרבה יותר מכולם פה, מבחינת צבא. השירות שלי כלל פרס ראמ"ן, אם זה אומר לכם משהו.

אני בד"כ לא מתרברב, אבל בדיון הזה זה הכרחי, הצלתי אלפי חיי בני אדם, כן אני לבד (הפרוייקט שבזכותו זכיתי בפרס).

מה שמצחיק זה, שאך ורק מקריאת ההודעה שלי, הנחת שלא שירתתי בצבא.

זה אומר בצורה זו או אחרת, כמה אתה מושפע תודעתית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...