Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שבזמן האחרון (ובכלל) הרבה אנשים אוהבים לז**ן ת'מוח(או :את המוח כמו שהמנהלים אוהבים),בקשר לדברים שלא נוגעים להם בכלל.

הבנאדם שאל ספציפית על קב"ן ונוהל התאבדות ואתם ישר קופצים משתמט משתמט, מה קרה? חלק מהאנשים שהגיבו פה בכו כשהכלילו את הערסים והעונדות, אז מה עכשיו כל מי שרוצה לראות קב"ן משתמט?

בכללי,כל בנאדם שרוצה ויש לו את המוטיבציה לצאת מהצבא בסוף יוצא מהצבא ככה או ככה.

ולפותח השרשור,בעקרון בנאדם שחש בדכאון בזמן טירונות או שירות סדיר ואפילו עובר ליד המפקד שלו ואומר בצחוק "ואייי איזה באסה בא לי למות",החובה של המפקד/ת לתת לחייל לראות קב"ן תוך 24,ואם העניינים מתנהלים בצורה יותר מהירה ורצינית לרוב רואים קב"ן באותו רגע תלוי אם בבסיס יש אחד כזה.

אני לא יודע אם אתה באמת שואל בשביל ויכוח עם חבר או שבאמת לא טוב לך בצבא, ממי אתה מתבייש? שיקפוץ כל הפורום,אבל אם זה באמת סתם ויכוח אז אני מתנצל מראש.

בכל אופן, אני מצרף לינק שאני חושב יענה לך על הרבה שאלות,כיום זה המסמך הכי מפורט שעוסק בעניין קב"ן וכל מה שקשור לזה כמו לצאת מהצבא ,ואם לצאת אז על איזה פרופיל ומה הן ההשלכות באזרחות.

http://hoveret.jeeran.com/index2.html#_Toc16494808

לידעתך, להגיד "אני רוצה להתאבד" כרוך באיבוד הרישיון אוטומטית (במידה וכמובן הקב"ן חושב שאתה אובדני), וישנה אפשרות מעולה שתקבל אישפוז בכפיה.

לידיעתך, אתה טועה ומטעה.

לרישיון לא קורה כלום,לא אוטומטית כשאתה יוצא מהצבא וגם לא בחידוש הרישיון, גם אחרי אישפוז, אין בעיה להוציא רישיון, בטח ובטח שלא לוקחים לך את הרישיון כשהוא כבר קיים .

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Getz,

כל ה"פורום" קופץ,כי אם תעבור על היסטורית הנושאים שנפתחו על ידי פותח השרשור, תבין שאנשים כנראה לא סתם קופצים.

מיומו הראשון בצבא נפתחו שרשורים "איך אני יוצא מ.....", "יצאתי לחופשה ואני לא חוזר-מה קורה?", "ימי מחבוש כשאני ב-ג' עדיין נספרים?" וכו' וכו'.

בנאדם כזה לא בדיוק עונה לסטריאוטיפ של "קב"ניסט" (אחד עם בעיות נפש אמיתיות),הוא עונה לסטריאטיפ של אחד שעל הזין שלו כולם,הוא רוצה לדפוק את המערכת כי המערכת "דפקה" אותו.

עכשיו אחרי שכבר בכמה שרשורים בעבר חברי הפורום "קפצו", הוא פיתח טקטיקה חדשה של "ויכוח ביני ובין חבר על נושא התאבדות".

מי שיש לו בעיה נפשית אמיתית פשוט מבקש לראות קב"ן ומנסה לפתור את הבעייה שלו בצורה שבאמת תועיל לו.

מי שמחפש את התשובות לשאלה מה יקרה עם יגלו שהוא שיקר לקב"ן ומה עלולים לעשות לו,זה אחד שמנסה לתחמן את המערכת אבל אין לו ביצים מספיק גדולות כדי לעמוד בעונשים שהמערכת עלולה להטיל עליו.

לא תמיד הפתרון אצל קב"ן יהיה שחרור מהצבא,הקב"ן פועל כדי לנסות להטיב עם החייל,ולא תמיד הפתרון הטוב עבור החייל זה לצאת לחופש (כמו למשל חיילים שהבעיות שלהן נובעות מהבית\משפחה),לכן מישהו עם בעיות אמיתיות יהיה פתוח אפילו לשמוע רעיונות לעבור לשירות במקום אחר עם תנאים יותר טובים,והוא לא ילך לקב"ן בתחושה של "וואי,רק שהוא לא יעלה עליי".

ולגבי מה שכתבת,שאפילו אם חייל עובר ובצחוק אומר ליד המפקד "איזה באסה,בא לי למות" המפקד חייב לשלוח אותו לקב"ן- שטויות שאני לא יודע מי בכלל סיפר לך אותן.

אם הייתי שולח לקב"ן כל חייל שהייתי שומע אומר שבאסה לו או בא לו למות,הפלוגה שלי היתה מורכבת ממש"קית ת"ש,נראה לי שהיא היחידה שאף פעם לא נפלה עלייה שבזה.

מעבר לזה,אפילו המ"פ היה צריך ללכת לקב"ן,כולל אנוכי.

אז באמת,בוא לא ניסחף.

מצד שני,אני גם לא מסכים עם זה שכתב שהחייל בא למפקד וביקש ממנו לקחת את הנשק וללכת לקב"ן והמפקד נתן לו מאג במקום.

אם חלילה וחס היה קורה לחייל הזה משהו, למפקד הזה היו נהרסים החיים (הן במובן שהוא היה חוטף על זה כלא חזק כי החייל באחריותו,והן מהבחינה המצפונית).

כשחייל מבקש לראות קב"ן הוא צריך להענות לבקשה בחיוב- תפקידו של הקב"ן לקבוע אם יש בעייה אמיתית או שהחייל צריך באמת לדפוק איזו שמירה עם פקל"ח ומאג עליו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לידיעתך, אתה טועה ומטעה.

לרישיון לא קורה כלום,לא אוטומטית כשאתה יוצא מהצבא וגם לא בחידוש הרישיון, גם אחרי אישפוז, אין בעיה להוציא רישיון, בטח ובטח שלא לוקחים לך את הרישיון כשהוא כבר קיים .

אתה טועה ומטעה, כיון שאני מדבר מניסיון, אומנם לא אישי, אבל בהחלט ניסיון.

הרישיון נלקח ממך, אתה נאלץ להגיע לרחוב "הארבעה" בת"א, לבצע עשרות בדיקות ומבדקים, ולאחר מכן אתה נתון לחסדם, אם אתה באמת לא אובדני, יש לך סיכוי לקבל אותו בחזרה, ואם לא - אז הפעם הבאה שתוכל לגשת לעירעור היא בתום 5 שנים. אז בבקשה ממך איך אמרת - תפסיק לז*** תשכל.

פורסם

אני אומר לך בוודאות, שיש לי שכן ששירת שנה וחצי בחיל האויר, נשבר לו יום אחד, הדברים שהוא עשה בצבא על מנת לצאת ,אין לתאר! הבנאדם היה מאושפז באברבנל ,שבועות, ישב בכלא ,התאשפז ,ישב בכלא, ולבסוף כשהוא השתחרר מצה"ל , וואלה עשה רישיון יופי יופי , וזה רק מקרה אחד, ההפחדות האלה של יקחו לך את הרישיון כבר עברו מזמן,אפילו הקב"ן כבר לא מאמין לזה...

עזוב את זה שיש לי חברים שהם כבר שנים אחרי צבא ויצאו כמו חולי נפש מהצבא, והרישיון עדיין מבצבץ בארנק.

לא עושים כלום לא בחידוש , לא בהוצאת רישיון, ובטח ובטח שלא לוקחים לך את הרישיון אוטומטית אחרי שאתה יוצא מהצבא.

פורסם
לידעתך, להגיד "אני רוצה להתאבד" כרוך באיבוד הרישיון אוטומטית (במידה וכמובן הקב"ן חושב שאתה אובדני), וישנה אפשרות מעולה שתקבל אישפוז בכפיה.

שטויות. את הרשיון לא מאבדים אוטומטית, ועד לאישפוז בכפיה הדרך ארוכה מאוד מאוד. ודאי לא כל אדם שמאיים בהתאבדות, ואפילו לא כל אדם שמנסה בפועל להתאבד מתאשפז. אפילו אין מי שמכריח אותו לקבל טיפול.

לגבי הקב"ן - זוהי פונקציה שמטרתה לסייע לחייל במצוקה נפשית. מצוקה נפשית יכולה לנבוע גם מקושי בהסתגלות למסגרת צבאית.

המלצתי לך (או לחברך) - לך אליו, ספר לו את כל המצב כפי שהוא, ואם זה גורם לו (לחבר) להרהורים אובדניים, שישתף גם בזה.

ארגז הכלים של הקב"ן מספיק רחב ויכול לשפר תנאי שירות, להעביר בסיס, לתת ג', להוריד פרופיל באופן זמני או קבוע, ועד לשחרור מהצבא.

אני באופן אישי, לאחר שהייתי לוחם מצטיין בשריון, עברתי תקופה קשה. לאחר ביקור אצל הקב"ן הורדתי פרופיל ל64, וסיימתי את שירותי בתור מצטיין אוגדה - אבל שהיה כל יום בבית. אני לא רואה בכך פחיתות כבוד, ואפילו גאה בכך שידעתי לבקש עזרה כשנזקקתי לה. זו גם הסיבה שרציתי להיות קב"ן בעצמי, אבל כשראיתי את התנאים שלהם , העדפתי להישאר עו"ס רגיל...

צביקי

פורסם

לי היה חבר בשכבה, שהתאבד לאחר שהסתגר בביתו עם הנשק. את הסיבות האמיתיות לכך לא נדע, אך אני בספק כי היה מדובר בהזדמנות לנצל את הנשק הצבאי.

אני לא בטוח איפה הוא נפל מבחינת קב"נים ומפקדים, אך אנשים "שיושבים בדכאון ושותים אלכוהול ומתים למות" בגלל יומיות של 8-13 בקריה, די מעיקים על אנשי המקצוע להיות פנויים לטפל באנשים שבאמת צריכים אותם.

כמו כן, הרבה מן המפקדים לא מוכשרים ולא מספיק מאורעים בחיי חייליהם כדי לשלוח אותם לבד לייעוץ פסיכו'.

כיום, שיחה עם הקב"נית אצלינו הולכת ככה,

אני רוצה להתאבד!

כן, ו...?

משכנתא זה קל

פורסם

הקבנ"ית שלי מצאה דרך להתמודד עם כל ה"מתאבדים" אחרי שאיזה 20 מהפלוגה שלי הלכו אליה כמובן כי הם רוצים להתאבד, כולם חזרו ואמרות "אליה אני בחיים לא חוזר!".

מסתבר שכשנכנסים אליה זה הולך ככה:

חייל: אני רוצה להתאבד

קבנית: בבקשה, אתה רוצה שאני יעזור לך?

חייל: זאת בדיחה?

קבנית: לא ממש לא בבקשה אתה מוזמן להתאבד.

חייל: (חושב לעצמו בראש) מה היא מפגרת .. עזוב היא צריכה אישפוז לא אני.

טקטיקה מוזרה , אבל זה עובד איכשהו.

ועכשיו כולם טענים "שמחים" בחיל השריון.

כי הטנק זה הבית והשריון זאת המשפחה-----NOT!!!!!!

פורסם
אני אומר לך בוודאות, שיש לי שכן ששירת שנה וחצי בחיל האויר, נשבר לו יום אחד, הדברים שהוא עשה בצבא על מנת לצאת ,אין לתאר! הבנאדם היה מאושפז באברבנל ,שבועות, ישב בכלא ,התאשפז ,ישב בכלא, ולבסוף כשהוא השתחרר מצה"ל , וואלה עשה רישיון יופי יופי , וזה רק מקרה אחד, ההפחדות האלה של יקחו לך את הרישיון כבר עברו מזמן,אפילו הקב"ן כבר לא מאמין לזה...

עזוב את זה שיש לי חברים שהם כבר שנים אחרי צבא ויצאו כמו חולי נפש מהצבא, והרישיון עדיין מבצבץ בארנק.

לא עושים כלום לא בחידוש , לא בהוצאת רישיון, ובטח ובטח שלא לוקחים לך את הרישיון אוטומטית אחרי שאתה יוצא מהצבא.

אה אוקיי, היה לך שכן .. אוקיי.

אני מבין.

אני אומר לך שאני מכיר מספר אנשים, שאמרו את מה שאמרו, אושפזו בכפיה, רישיונם נשלל בעת החידוש, והם עדיין מחכים שיעברו 5 שנים כדי שיוכלו לעלות לוועדה שוב.

כך שלשלול את דברי ולהגיד שאני מזיין תשכל זה להיות חצוף. אז אם שכן אחד שלך הצליח לתת בראש - סחטיין עוד חולה נפש נוסע בכביש, אנחנו בישראל זה ברגיל. אבל אני מכיר מספר אנשים שלצערם עדיין מחכים לבדיקה החוזרת.

פורסם
אה אוקיי, היה לך שכן .. אוקיי.

אני מבין.

אני אומר לך שאני מכיר מספר אנשים, שאמרו את מה שאמרו, אושפזו בכפיה, רישיונם נשלל בעת החידוש, והם עדיין מחכים שיעברו 5 שנים כדי שיוכלו לעלות לוועדה שוב.

כך שלשלול את דברי ולהגיד שאני מזיין תשכל זה להיות חצוף. אז אם שכן אחד שלך הצליח לתת בראש - סחטיין עוד חולה נפש נוסע בכביש, אנחנו בישראל זה ברגיל. אבל אני מכיר מספר אנשים שלצערם עדיין מחכים לבדיקה החוזרת.

ואני, כאיש מקצוע, אומר לך שאיש לא אושפז בכפייה במדינת ישראל בגלל דיבורים על התאבדות. אם זה אכן קרה, הוא יכול לתבוע את כל העולם על כך. בדוק שוב את הסיפור.

פורסם
תתייבש.

יוסי - זה ממש לא מצחיק.

דבר אחד זה לא להצליח להתמודד עם דרישות הצבא ולרצות להשתחרר ממנו, דבר אחר זה לכנות את הגוף הזה (עם כל הביקורת שיש לי עליו - ויש) ארור.

יותר מידי אנשים מסרו את נפשם כדי שלפחות מידה מינימלית של כבוד תופגן אל מול הגוף הזה - גוף שבזכותו אנחנו יכולים להתקיים בג'ונגל הזה.

אין לי מילים.

פורסם

נו באמת.

בטח כשתחזור מהנפקדות הנוכחית תגיד שאתה רוצה להתאבד.

כראייה לכך שאתה מתכוון לזה, תוכל לתת לקב"ן קישור לשרשור על התאבדות בפורום רכבים.

אני משוכנע שהוא יאמין לך.

רק על זה הייתי שולח אותך לקב"ן.

getz

בגלל אנשים שכמותך, אשר נותנים במה לאתרים כאלה, מצב ההשתמטות הוא כזה שכל קקה קטן נהייה גיבור גדול ומספר לכולם איך הוא "דפק ת'מערכת" (לרוב ילווה ב "!!!1!11!!1!!")

קב"ן פסיכולוג לא מחליט על שחרור מהצבא.

קב"ן פסיכיאטר לא עושה תפקידי קב"ן בסיס אלא משרת כפסיכיאטר מחוזי.

בתור חופ"ל לשעבר של 4 פלוגות טירונים (בין הייתר) היה לי ככה:

לפחות 30 חיילים שאיימו להתאבד. כולם "כוכבים".

כולם סיימו שרות בחייל, למעט אחד שעבר לשריון.

2 שיצאו מהצבא.

שניהם לא פנו לאף אחד.

הראשון היה סכיזופרן.

(באמצע מטווח התחיל לראות בניינים. לקח לנו שעה להבין שהוא רציני. אחרי שעתיים היה בדרך לפסיכיאטר מחוזי. אחרי 36 שעות הוא כבר היה אזרח)

השני היה חייל מצויין, לא פחות!!!

יום לפני ההשבעה הוא יצא הבייתה להפנייה.

ביום של ההשבעה שלו הוא דפק לעצמו כדור בראש מתחת לגשר בעיר מגוריו.

תחשוב איך אמא שלך תרגיש כשהיא תגלה (והיא תגלה) שהבן שלה בכלא כי הוא איים להתאבד.

מקווה שתתבגר, ומהר.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

סיימון,

סיכמת יפה את מה שאמרתי, אלה שיש להם בעיות אמיתיות לרוב לא "צועקים" את זה,לעומת כל ה"כוכבים" (לא רציתי לכנות אותם ככה,אבל אם התחלת אז אני כבר אמשיך,כי זה מה שהם לרוב) שצועקים "אני יירה בעצמי !!!".

ובהערה כללית,

אני לא חושב שהפורום צריך להיות במה לעודד גיוס,ובמקביל אני גם לא חושב שהפורום צריך לתת במה לאנשים שרק מחפשים איך לצאת בדרך הכי קלה מהצבא.

הצבא הוא "נטל" שאמור להתחלק בין כל תושבי ישראל,כמובן שיש כאלה שלא יכולים מסיבות כאלה ואחרות,אבל הפורום לא צריך לשמש כבמה למציאת פתרונות איך להשתמט מהצבא.

יש מספיק פורומים באינטרנט שעוסקים בשאלה הזאת (שלי אישית מעלה את הסעיף) מכדי שגם פה ייהפך להיות פורום "בוא תראה איך להשתחרר".

אני בטוח שאני מייצג פה לא מעט משתמשים עם הדעה הזאת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...