Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסוואגן שירוקו 1300 סמ"ק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם החוק לא מעניין אותך אתה יכול להשתיל גולף GTI קומפלט כולל כל הבולמים, מוטות מייצבים, קפיצים, מנוע, הזרקה וכו' על השירוקו.

tzachico מהפורום כאן עשה את זה כבר.

1300 לדעתי תסחר במחיר נמוך, היא לא אטרקטיבית במיוחד - גג 2000,3000 לטעמי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם החוק לא מעניין אותך אתה יכול להשתיל גולף GTI קומפלט כולל כל הבולמים, מוטות מייצבים, קפיצים, מנוע, הזרקה וכו' על השירוקו.

3000 ש"ח לא הגזמת קצת? שיורקו 82 במצב טוב? ואם אנחנו מדברים על להשתיל גולף פנימה כולל הכל לא התווכוונתי שעד כדי כך החוק לא מעניין אותי, התכוונתי שיש קומבינות לעשות אותה חוקית אבל רק אם יש תקדים לכך. מישהו יודע על תקדים כזה?

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם

לגבי החלפת מנוע לנפח גדול כאמור - היה קיים, ולכן נראה שאפשרי. רק צריך לזכור שיש מכלולים נוספים להחליף לפני שנוגעים במנוע (בולמים? בלמים? צמיגים?)

מאחר ואין בעולם שירוקו 1300 אז גם אין בעצם מכלולים (בולמים,בלמים וכו') של 1300. הרכב הוא 1600 לכל דבר חוץ מאשר נפח המנוע ולכן אין שום בעיה להחליף את המנוע ללא החלפת כל המכלולים האחרים.

זה גם ההגיון שעומד בבסיס האישור הגורף של משרד הרישוי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לאחת המנטות שלי יש מנוע 1200 סמ"ק (60 כ"ס) וגיר ידני. בעבר נסעתי באוטו כרכב יומיומי ולא היו לי בעיות להשתלב בתנועה.

מבחינת זריזות הוא קצת יותר עצל ממשפחתית 1600 ממוצעת ובכביש מהיר אין בעיה לשייט על 90-80 קמ"ש, מעל לזה כבר תהיה לך בעיה לקיים שיחה עם הנוסע שלידך בגלל רעשי המנוע. אני פעם ראיתי 150 קמ"ש על הספידומטר אבל צריך להיות מאוד אמיץ בשביל לעשות את זה, לדעת שהאוטו שלך במצב מכאני טוב וכביש ארוך וריק מאוד. באחד מטיולי המועדון (הלכנו לעשות "על האש" בבית של אחד החברים בצפון, מצטער שאני לא זוכר את שמו) והייתה שם עליה דיי רצינית, אני עקפתי תוך כדי העליה חיפושיות, פיאטים ונכנעתי רק לאמריקאיות עטירות הנפח (בכל זאת הייתי עם 4 אנשים ברכב + ציוד).

אני לא מבין גדול בפלוצווגנים, האם זו שירוקו דור ראשון או שני? אני יודע שהראשונות נחשבות יותר קלאסיות מכיוון שהם יותר יפות והדור השני הרבה יותר מתקדם ומהנה לנהיגה.

אם אתה קונה את הרכב כרכב ספורט אז רד מזה, ביצועים זה לא הצד החזק שלו. חסכוני הוא גם לא (ישן, קרבורטור, בעיר תצטרך לאמץ אותו הרבה, שלא לדבר על עליות). אבל כתור רכב קלאסי מעניין (אם הדגם מוצא חן בעינייך) הוא אופציה בהחלט מעניינת ודיי נדירה בארצנו.

לאחר עריכה, אני רק אוסיף לדברי בגירה שמה שהוא רשם זה לא אישור גורף לכל המכוניות. אצלי קיים שוני בין המנטה 1200 ל-1600 ולכן אני ממליץ לך לבדוק את העניין לעומק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
55 ואני רוצה לא רק צורה אלא גם מנוע שיסחוב (אני גר באיזור חיפה וכידוע יש עליות בחיפה:) )

אל תשכח שאיפה שיש עליות יש גם ירידות!

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

בעברי הייתי בעלים לא כל כך גאה של שירוקו 1300 שכזו, הרכב נרכש על ידי בעיקר בשל עיצובו הנאה,הוא בנוי היטב למעט פלסטיקה ממוצעת מאד לתקופה. הרכב בסיסי ביותר בגרסה שהובאה בשעתו וכמובן שהוא נטול מזגן אך משופע בחלונות שמבשלים את הנוסעים בשמש הקיץ.

הרכב אמין למדי וגם חסכוני אך חלש להחריד. במישור עוד ניתן לסבול זאת אך מה לעשות וגם אני חיפאי... המנוע גמיש למדי ולכן לא צריך להחליף הילוך כל שניה,אפשר להחליפו כל שתי שניות..

הוא לא רכב רע בבסיסו אבל איך אפשר לתארו בגרסת ה-1300 ? אולי כעוגת בראוניז שהוציאו ממנה את השוקולד...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אפשר לעשות מעשים מעניינים מאוד בשירוקו, גם ב'מגבלות' החוק היבש... .

מישהו ראה את יניב ??

אם אתה מתכוון לכישורי הנהיגה שלי, אילו מולדים ואינם קשורים לשירוקו זו או אחרת...השירוקו שלי מקורית לחלוטין.

בשירוקו שלי מנוע 1588 עם pierburg כפול (קרבורטור נבלה...) עם 85 כ"ס, להבדיל מה-1595 שהגיעו לארץ להם היו 75 כ"ס(הרכב שלי הגיע ביבוא אישי מגרמניה).

אני נוהג כ-100 ק"מ ביום 4 פעמים בשבוע מהגליל ועד חוף הכרמל. הדרך כוללת טיפוס לכרמל ממזרח בהלוך ועליית פרויד וטיפוס לגליל בחזור ואני נהנה מכל רגע.

למען הסר ספק, יש לי אלטרנטיבה בבית בדמות i30 חדשה ואני לוקח אותה רק פעם בשבוע, שלא תעלב...

אני לא מעכב תנועה בשום מצב ואף מבצע עקיפות מזדמנות של כל מיני משפחתומטיות בדרך, בעיקר בעליות...

עם יחס הספק למשקל של 1:10 וגיר חמישה הילוכים אשר מחולק נכון, השירוקו זריזה ובעלת כח זמין בכל תנאי הדרך.

השילדה מדהימה ומתקשרת, שלדת A1 של הגולף דור ראשון, אחת משלדות ההנעה הקדמית הטובות של תקופתה (כן, גם אלפא סוד מדהימה ו-106 ראלי טובה יותר...).

ד"א, בתנאי הנסיעה כפי שפירטתי, צריכת הדלק עומדת על 1 ל-12 בממוצע!

מאחר ואין בעולם שירוקו 1300 אז גם אין בעצם מכלולים (בולמים,בלמים וכו') של 1300. הרכב הוא 1600 לכל דבר חוץ מאשר נפח המנוע ולכן אין שום בעיה להחליף את המנוע ללא החלפת כל המכלולים האחרים.

זה גם ההגיון שעומד בבסיס האישור הגורף של משרד הרישוי.

לא מדוייק.

ל-1300 הנדיר במשפחת השירוקו יש תושבות מנוע שונות לחלוטין מה שיחייב או מתאמים כמעט בלתי אפשריים או ריתוכים בשלדה לתושבות חדשות.

כל שאר המנועים חולקים אותן תושבות.

מכלולי הבטיחות (מתלים, היגוי, בלמים) זהים לנפחים הגדולים יותר אבל עדיין - ב-1300 גיר 4 הילוכים (מחולק טוב ומתאים למנוע!), אין מוטות מייצבים וכו...

תמכור את האלפא שלך ב-3000 ש"ח...

אם המרכב והפנים במצב טוב, הטווח של 10-15 נשמע מתאים יותר.

בשורה התחתונה - תנסה למצוא שירוקו 1600 אבל זה לא קל...אם לא תצליח, גם ה-1300 תעשה את העבודה מצויין.

עם משקל קל, מנוע סופר גמיש לנפח וגיר מחולק נכון, היא לא פראיירית.

שבוע טוב,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

אני אחפש אחת 1600 או משהו בכיוון , לא בא לי על רכב כבד יחסית עם מנוע חלש(יחסית)

תודה למגיבים הארתם את עיניי זה בערך מה שחשבתי מבלי להכנס לקרבי הרכב, זו עוד נפילה שיועדה למזרח התיכון בדיוק כמו האסקונות 1300 ימח שמם (מצטער אם העלבתי בעל אסקונה שכזו ועוד היו כאלה אוטומטיות! )

פורסם

והאסקונה שלנו הייתה 1300 אוטומטית עם מזגן בהרכבה מקומית! :shock:

את העליות של כפר נחום (בטיול לחולה)עם 5 אנשים וציוד היא סרבה לעלות עם מזגן :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תופעת ה"כבש בעור של זאב" אינה דבר חדש ולבטח אינה יחודית לשירוקו. לא מעט מכוניות קופה בשנות השבעים "התהדרו" ברצפט הזה, שהתאים כמו כפפה ליד לפלייבויס בעלי החולצות הפרחוניות והחזה השעיר והחשוף (יהודה ברקן לוק)...

פורד קפרי 1300

ווקסהול פירנזה 1300

אופל מנטה 1200

פוני קארס(מוסטנג, קאמארו וכד') עם מנועי 6 צילינדרים

דטסון 120Y (לא יובאה ארצה)

שלא לדבר על הקרמנגיהה הגריאטרית.

מאידך, יצרנים איטלקיים כאלפא ולנצ'יה הבטיחו שגם לגרסאות הבסיס דלות הנפח יהיו ביצועים סבירים - ועל פי רוב גם היפנים(ראו לדוגמה את סובארו ליאונה GSR).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ככלל, מכוניות הקופה של שנות ה 70' יוצרו בעיקר על מנת למקסם רווחים של יוצריהם.

הפורד קפרי, הווקסהול פירנצה, האופל מנטה ודומיהן, התבססו על מיכללים מישפחתיים לחלוטין גם בגירסאות היותר חזקות שלהן, והיו יקרות בהרבה לרכישה, לעיתים ב 50% יותר מהמישפחתית עליה התבססו.

התפיסה היתה פשוטה - ריבוי דגמים וגירסאות מגבירות את מכירות הדגם והיצרן בכלל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אם החלטת לא לקנות את השירוקו, אשמח לקבל את פרטי הרכב בפרטי

כאמור העברתי את הכדור לבחור שהביע עניין, נחכה לתגובות ..

תודה למגיבים, אני אחפש רכב חזק יותר

פורסם

זה מזכיר לי שפעם הלכתי לראות איזו שירוקו בהרצליה.

האוטו היה מאוד מוזנח ועמד הרבה זמן בלי לנסוע, והבת של הבעלים צרכה לי מתוך הבית "זה יבוא אישי":-).

אח"כ ביקשתי לפתוח את המכסה, כדי לראות אם בכלל יש מנוע, והגיברת נעלבה והתחלנו לברך אחד את השני...

פורסם
זה מזכיר לי שפעם הלכתי לראות איזו שירוקו בהרצליה.

האוטו היה מאוד מוזנח ועמד הרבה זמן בלי לנסוע, והבת של הבעלים צרכה לי מתוך הבית "זה יבוא אישי":-).

אח"כ ביקשתי לפתוח את המכסה, כדי לראות אם בכלל יש מנוע, והגיברת נעלבה והתחלנו לברך אחד את השני...

כן, מכיר את הסיפור שכל אחד עם גרוטאה (סליחה שוב אם אני פוגע) חושב שיש לו אוצר מתחת לידיים ששווה הון

ומתייחס אליו כאילו זה הדבר המושלם ביותר בעולם ודורש עליו מחיר שאלוהים יודע מאיפה הוא הגיע אליו.

• תוכן חדש...