Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסוואגן שירוקו 1300 סמ"ק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, רציתי לדעת מה דעתכם על פולקסוואגן שירוקו 1300 סמ"ק שנת 82

האם הרכב הזה לא כבד מדי למנוע 1300?

תודה ושבוע טוב

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בואתה תקופה היה גם אודי 100 עם מנוע כזה.

הבדיחות האלו נגרמו בגלל שיטת המיסוי/רישוי דאז........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אודי 100 לא היתה עם מנוע 1300.

אודי 80, פורד סיירה, אופל אסקונה להן היתה תחנת כח אדירה בנפח 1300.

כדי למדוד תאוצה לא היית צריך סטופר אלא לוח שנה.

אגב בפורום רכבי אספנות בטח יראו עניין ברכב.

פורסם

האמת כן הייתי צריך לפתוח את הנושא ב"אספנות" אבל בכל זאת.. אם זה בסגנון האסקונה 1300 אז זו עגלה רצינית

פורסם

כרכב אספנות זה אחד הספורטיבים היחידים שאפשר להשיג בארץ.

אבל זה לא זז ביחס לרכבים מודרניים.

פעם אוטוביאנקי עם 70 כ"ס הייתה מטוס.

אייל

פורסם

לשירוקו 1300 אמנם היו רק 55 כ"ס, אך המשקל העצמי שלה היה קל בהרבה משל המכוניות אותן ציינת.

בנוסף, המנוע היה חלק וגמיש ותחושת הביצועים היתה סבירה למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

55 כ"ס זה לא ממש רכב ספורטיבי , אני מאוד רוצה אחת כזו ובעבר הייתה לחבר אחת כזו 1600 שהייתה אחלה נהניתי מהנהיגה עליה אבל 1300 מדאיגה אותי כי אני הרכב המדובר הוא לא אספנות ואני רוצה להשתמש בו לנסיעה יומיומית של כ40 ק"מ ליום

ואני רוצה לא רק צורה אלא גם מנוע שיסחוב (אני גר באיזור חיפה וכידוע יש עליות בחיפה:) )

פורסם

למרבית נבלות ה 1300 משנות ה 80 (סובארו,פורד אריקה,אסקונה שאני יודע בוודאות)יש אישור אוטומטי להגדיל ל 1600, אתה יכול לבדוק, אולי גם לשירוקו יש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ואני מניח שהבדיקה היא במשרד הרישוי.. מהודעתך בגירה (או שזה באגי-רע :) ) אני מניח שמדובר ברכב חלש מאוד כפי שחשבתי... לא בא לי שיצפצפו לי בעליות של פרויד (למי שמכיר)

פורסם
ואני מניח שהבדיקה היא במשרד הרישוי.. מהודעתך בגירה (או שזה באגי-רע :) ) אני מניח שמדובר ברכב חלש מאוד כפי שחשבתי... לא בא לי שיצפצפו לי בעליות של פרויד (למי שמכיר)

אתה תמיד יכול לקנות את האוטו שלי...

ארז רונן

פורסם
בואתה תקופה היה גם אודי 100 עם מנוע כזה.

הבדיחות האלו נגרמו בגלל שיטת המיסוי/רישוי דאז........[/quot

המנוע הקטן ביותר של אודי 100 (בשימוש החל מ-74' ועד ל82') היה 1588 סמ"ק עם הספק של 85 כ"ס, ומשקל עצמי של 1050 ק"ג. הביצועים היו 14 שנ' 0-100 קמ"ש, ומהירות סופית של 166 קמ"ש.

עגלה? הכל יחסי - קח לסיבוב סובארו אימפרזה חדשה, עם מנוע 1.6 מוזרק. או יונדאי אקסנט. או לאנסר 1.6 חדשה. להמשיך?

נכון, קב' 1.3 היתה יחודית לישראל (ויוון...) - אבל - למנוע 1.3S של אופל, היו 75 כ"ס. לנצ'יה 78 כ"ס, ולגבי פולקסווגן - המוצהר היה 55 כ"ס (גולף/ג'טה/שירוקו) או 60 (פאסאט/אודי 80) - אך על הכביש הסיפור היה שונה לגמרי. צריך לזכור עובדה פשוטה מאוד: למנועים צנומי הנפח וצנועי ההספק, היה הרבה מאות ק"ג פחות לסחוב, והשירוקו היא לא חריגה.

בחזרה לעניין,

הדור השני של השירוקו יוצר גם עם מנועי 1588 סמ"ק (75, 85 או 110 כ"ס עם תמצא גולף GTI דור ראשון), 1781 סמ"ק (112 כ"ס, 139 בגירסת ארבעה שסתומים לצילינדר - נדיר אבל היו גולפים שכאלה בארץ, שלא לדבר על 160 כ"ס בגירסת G60. כן, כן - גם כאלו היו). לגבי החלפת מנוע לנפח גדול כאמור - היה קיים, ולכן נראה שאפשרי. רק צריך לזכור שיש מכלולים נוספים להחליף לפני שנוגעים במנוע (בולמים? בלמים? צמיגים?)

פורסם
אתה תמיד יכול לקנות את האוטו שלי...

האמת ארז דווקא חשבתי על זה , אתה מוזמן לשלוח לי בה"פ או במייל אם תרצה פרטים על הרכב וכמה שיותר תמונות

וכמובן מחיר :) תודה

פורסם

אם ההצמדות לחוק היבש אינה בראש מעיינך, ויתר האוטו במצב טוב, ניתן לבצע מעשים מעניינים מאוד בשירוקו, ודי לחכימא ברמיזא.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אם ההצמדות לחוק היבש אינה בראש מעיינך, ויתר האוטו במצב טוב, ניתן לבצע מעשים מעניינים מאוד בשירוקו, ודי לחכימא ברמיזא.

אפשר לעשות מעשים מעניינים מאוד בשירוקו, גם ב'מגבלות' החוק היבש... .

מישהו ראה את יניב ??

פורסם

אז אני מבין ותקנו אותי אם אני טועה שבשביל להביא את הרכב הנ"ל למצב של נסיעה מהנה(ולא אני לא משווה לאימפרזה) אני צריך להחליף מנוע ל1600 לפחות(אגב נכנס מנוע של גולף ברכב?) ולהתחיל שיפרים מאסיביים כולל מרכב בולמים ושאר ירקות מה שאומר הוצאה רצינית. לגבי מגבלות ה"חוק היבש" זו פחות בעיה, לא מאוד מדאיג אותי, מה שכן בטיחות כן.

אגב כמה צריך לעלות רכב כזה במצב לא רע?

• תוכן חדש...