Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סחירות הינה פרמטר נוסף המענין אותי ומכאן השאלה עד כמה האקסנט סחיר

תודה

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

פורסם

אל תקנה מליסינג, הצעה אישית שלי.

אם אתה קונה, קח קודם את הרכב לנסיעה רצינית ולא סיבוב בשכונה, סע איזה 20 ק"מ להרגיש באמת את הרכב, שים דלק אם צריך, סע בדרכים קצת משובשות ותשמע את המנוע, תסע ותרגיש את הנסיעה, חפש ליקויים, אני בטוח שתמצא, כנס גם למכון פרונט שיעשה בדיקה אם צריך כיוון פרונט, שיבדקו את יש נטייה גדולה בזוויות, אם כן תבין שאולי באמת קרעו את הרכב, משהו שולי בטוח ימצאו אבל תשאל לדעתו של בעל המכון, שיסתכל מתחת ויבדוק אם באמת השתוללו עם הרכב.

לך למוסך שיבדקו את הרכב ואל תסתפק בבדיקת מכון, תעמוד על זה שיחקרו את כל הרכב, תבדוק את כל המערכות חשמל, וכל העבודות שנעשו על הרכב, כנ"ל טיפולים ותבדוק באילו חלפים השתמשו, תבקש עבר ביטוחי, תלך רק למכון שאתה סומך עליו.

בכל הרכבים מליסינג מותקנות המערכות הכי זולות, נעשות עבודות הטיוח לנזקים הכי טובות, ואני בכלל הייתי ממליץ להתרחק מרכבי ליסינג, אנשים פשוט נוטים "לקרוע" את הרכבים, ברור שיש יוצאים מהכלל אבל אני כאחד שנפל, בעתיד תמיד אתרחק, ידוע שבליסינג דואגים לטפל בזמן, אבל 90% מהחלפים באיכות נמוכה, תתקשה למצוא משהו מקורי, תבדוק גם את מצב הבלמים, אל תתשפר על חלופיים זולים, ואם אתה כן הולך, לך עם הסיכום אל המקום \ אדם שממנו אתה רוכש את הרכב, הצג לו הכל, ותדאג להוריד לו עוד הרבה במחיר.

ד"א כמה ק"מ הרכב עבר?

פורסם
סחירות הינה פרמטר נוסף המענין אותי ומכאן השאלה עד כמה האקסנט סחיר

תודה

אתה רוצה שאקסנט עם עבר של ליסינג יהיה גם סחיר?

לדעתי, בעוד 3 שנים בשוק יהיו מלא אקסנטים ישירות מליסינג במחירים מצחיקים (כמו גטס , נכון להיום).

שוב לדעתי, לא יהיה פשוט למכור .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חברה תודה , התשובות שלכם מחכימות באשר לרכב ליסינג בכלל (אודה שחשבתי שליסינג טוב מהשכרה) אך אין שום פרט על אקסט

שאלתי ספציפית לאקסנט , רכב שאינני מכירו

הרכב עם 80-100אלף ק"מ, 2006 , ב50אלף , יתכן יפתור לי בעית חיפוש רכב , אמנם לא התכונתי להגיע לסכום זה , אך הרכבים שאני מחפש נחטפים (במידה והם שמורים ופונטו יהיה בדרכלל מהשכרה) ואין לי את הזמן לחפש במהלך השבוע אלא רק אחת לכמה שבועות בסוף שבוע , ולכן שאלה על אקסנט רכב שאינני מכיר אך בכלליות שומע טובות עליו

פורסם

כמה נתונים אל האקסנט.

112כ"ס {מגיע בסל"ד גבוהה 6000!!!}.

תצרוכת דלק ממוצעת לפי יצרן של 14.2 ק"מ לליטר.

0-100 12ש'.

מהירות מרבית 172קמ"ש.

הגה כוח חשמלי{לפי דעתי זה החיסרון שלה}.

אמינות {זה עדין אקסנט ועוד מליסנג}.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

בקשר למהירות מרבית - ה1.4 אכן לא עובר 170 קמ"ש.

האחיזה של הרכב הזה בסיבובים היא פשוט על הפנים!

ולא מדובר על מירוצים אלא פשוט לקחת סיבוב קצת יותר מהר מהרגיל=החלקת!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לאקסנט 06' היה מנוע 1.5 ולא 1.6.

האקסנט הינה כלי תחבורה בסיסי ביותר ותו לא.

בשום פרמטר היא לא עוברת את הציון "סביר" אבל היא גם לא נכשלת בכלום.

הצדדים החזקים שלה הינם אמינות גבוהה, סחירות טובה ועלויות תחזוקה נמוכות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הקאסנט 2006 סדאן מגיע אם מנוע 1.6סמ"ק או יותר נכון 1599סמ"ק.

ב-2006 כבר הכניסו את המנועים החדשים של האקסנט בעל תזמון שסתומים משתנה.

ויש את גרסת ה- 1.4סמ"ק.

אבל לא 1.5 שהיה מ- 2003 עד סוף .2005

פורסם

"הצדדים החזקים שלה הינם אמינות גבוהה, סחירות טובה ועלויות תחזוקה נמוכות"

האם גם צריכת דלק נמוכה?

לאור תשובתך אקסנט יכולה להתאים לי

פורסם
לאקסנט 06' היה מנוע 1.5 ולא 1.6.

האקסנט הינה כלי תחבורה בסיסי ביותר ותו לא.

בשום פרמטר היא לא עוברת את הציון "סביר" אבל היא גם לא נכשלת בכלום.

הצדדים החזקים שלה הינם אמינות גבוהה, סחירות טובה ועלויות תחזוקה נמוכות.

מנוע 1600 ולא 1500 ()-: ע"פ הפרסום המנוע הוא 1500 ()-:

פורסם
אני מצטט את עצמי

צריכה לפי יצרן לא אומרת הרבה כידוע (:

אגב , גם אתה צינת כי ב2006 המנוע הוא 1600 , ע"פ הפרסום האקסנט הוא 2006 מנוע 1500 (:

פורסם

תאמין לי שאת זה לא אני רשמתי

יונדאי אקסנט 2006

לא יהיה זה מוגזם לומר כי יונדאי אקסנט שינתה את הרגלי הצריכה של הנהג המקומי, כבר עם נחיתתה הראשונה בארץ, אי שם ב-95'. זאת, למרות שהגיעה עם מה שנראה בתחילה כחסרון בולט - מנוע 1.5 ליטר, קטן ב-100 סמ"ק מיקיר ישראל עבור מי שרצתה להשתלב בקטגוריה המשפחתית-קטנה. אבל, זה בדיוק מה שהפך ליתרונה הגדול.

בציי רכב אהבו את המכונית שהייתה לפיתוח עצמאי ראשון לקוריאנים, וסמנה את תחילת התנתקות ממיצובישי. היא אפשרה לשמור על פער מעמדות בין העובדים (פחות מ-1.6...), ובכל זאת לספק למעוט הדרג משפחתית-אוטומטית-מחושמלת. וראו זה פלא, הנוסחה עבדה גם על לקוחות פרטיים, שראו בה אפשרות למשפחתית חדשה, במחיר יפנית משומשת. אז מה אם מידותיה היו קרובות יותר לסופר-מיני...

קצת יותר מעשור אחרי הדגם המקורי, נוחת בארץ דור שלישי, עם מספר שינויים משמעותיים. החשוב שבהם הוא החלפת מנוע ה-1.5, שהפך מפתח להצלחה, בצמד יחידות - 1.4 ו-1.6 ליטר. בנוסף, למרות שהפעם יש אחות כמעט-תאומה מבית קאיה (ריו), האקסנט דווקא מגיעה מטורקיה, לא מקוריאה. כמובן שבדרך גם גדלה האקסנט, וזכתה ליותר ציוד. מצד שני, בדרך היא גם החליטה לוותר כמעט לחלוטין על השוק האירופי המסורתי. על כך יעיד הוויתור על גרסת חמש דלתות שזכתה לפופולאריות בארץ, והתמקדות בסדאן.

לא מושכת, כן עניינית

איך שלא תביטו בה, האקסנט אינה נראית מושכת. עיצובה פושר למדי, עם פרופורציות לא מושכות - צרה מדי, גבוהה מדי. לצד האחות לבית קאיה, היא

בוודאי לא מוחמאת. גם בפנים אין בשורות גדולות, אם כי השוני לעומת העבר בולט. איכות החומרים טובה יותר, השימוש במספר גוונים קצת יותר מעניין, אם כי הרעיון לדיפון דלתות מפלסטיק אינו משכנע - בד היה עושה עבודה טובה יותר.

רמת הגימור בגרסה שבחנו הייתה הגבוהה מכולן, ולכן היא צויידה בבקרת אקלים, מחשב דרך, הגה ובורר הילוכים עוטי עור, תאורה למראות בסוככי השמש ושש כריות אוויר תקניות. ללא ספק מפרט מרשים. גם הנדסת האנוש טובה, למעט פתיחה מוזרה לתא האחסון המרכזי, וכיוון מסורבל מדי לגובה מושב הנהג. תנוחת הנהיגה סבירה, למרות שההגה אינו מתכוון למרחק. מאחור ממשיכה האקסנט במסורת של ניצול חלל פנים טוב, ונותנת תחושה מרווחת למדי. תא המטען גדול (390 ליטר), אך אין לו פתיחה חיצונית ללא מפתח. חבל.

נעים, אבל רועש

כאמור, האקסנט מוצעת עם מנוע ה-1.6 החדש של יונדאי, בעל תזמון שסתומים משתנה, הספק מרבי של 112 כ"ס ו-14.9 קג"מ ב-4,900 סל"ד. הוא שקט ונעים ממנוע ה-1.4 שפגשנו בריו למשל, בעיקר בזמן שיוט, אבל תחת עומס - מעל 4,000, היכן שהוא מתעורר לחיים - הוא הופך מרעיש באופן פחות נעים. אפשר היה להמנע מכך, אילו יונדאי לא הייתה בוחרת ביחסי העברה ארוכים יחסית, שדורשים ירידה להילוך נמוך לעיתים קרובות. מבחינת נתונים יבשים, האקסנט מספקת בגרסה זו יכולת נאותה, לא יותר - 176 קמ"ש מרביים, 12.0 שניות מ-0 ל-100 קמ"ש.

שמחנו לגלות כי פעולת התיבה נעימה וחלקה למדי, כמו שצריכה תיבה אוטומטית לתפקד. צריכת דלק? 9.1 ק"מ לליטר במסלול המאומץ שלנו, או 13.3 בשיוט רגוע. נתונים טובים בהחלט, שנפגמים רק עקב מד דלק "היסטרי" ומיכל דלק קטן יחסית, 45 ליטר בלבד.

מעניין כי בניגוד לריו, עושה האקסנט שימוש בהגה כוח חשמלי, שמשנה תגבור בהתאם למהירות. התוצאה לא מרשימה במיוחד. ההגה אינו מדויק, סובל משטח מת ומעצבן במרכז. המשמעות היא כי בכביש המהיר האקסנט אינה נוסכת את אותה תחושת ביטחון שמעניקה הריו.

בעיה נוספת שעלתה נוגעת למערכת הבלימה. למרות צמיגים קטנים יחסית (185-65-14), האחיזה סבירה. אלא שבזמן בלימה, המכונית פשוט אינה מרגישה יציבה דיה. יש גם השפעה מוגזמת מעט של רוחות צד, ויכולת השיכוך אינה מהטובות בהן פגשנו. נוחות הנסיעה בעיר סבירה, אך לא יותר מכך.

בסופו של דבר

אין ספק שהאקסנט רושמת התקדמות, אך עדיין אינה מסוגלת להתקרב לסופר-מיני אירופיות מהשורה הראשונה. לא במראה ולא ביכולת - סעיף בו במפתיע היא נופלת גם מאחותה התאומה. אז נכון, יש לה מרכב "משפחתי" שאין למרבית המתחרות הקרובות מאירופה, והיא מעניקה מרחב וגודל עמם קשה יהיה להן להתמודד.

יונדאי אקסנט 1.6 סדאן

שם יצרן ודגםיונדאי אקסנט 1.6 סדאן

מנוע4 צילינדרים, 16 שסתומים

נפח1,599 סמ"ק

הספק מרבי112 כ"ס ב-6,000 סל"ד

מומנט מרבי14.9 קג"מ ב-4,500 סל"ד

הנעה / תיבת הילוכיםקדמית / אוטומטית, ארבעה הילוכים

מרכב4 דלתות, סדאן

אורך428 ס"מ

רוחב169.5 ס"מ

גובה147 ס"מ

בסיס גלגלים250 ס"מ

משקל1,080 ק"ג

נפח תא מטען390 ליטר

0-100 קמ"ש12 שניות

מהירות מרבית176 קמ"ש

תצרוכת דלק (ממוצע יצרן)14.2 ק"מ לליטר

דירוג בטיחותלא נבחן

פורסם

אם את זה לא אתה רשמת, תן קרדיט למי שייכת הכתבה לפני שיערכו/ימחקו לך את ההודעה/תקבל התראה (וגם כי זה המעט שאפשר לעשות, כשמצטטים כתבה ממקור אחר).

אני מנחש שהכתבה מ-YNET.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• תוכן חדש...