Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים צבאים

asaf572
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשירותי הצבאי (לאחר שניפלטתי מחיל שיריון) שירתתי בסדנא שטיפלה בג'יפים האלו.

תפקידי היה לכוון זוויות היגוי וליישר את מעויין ההגה.

כיוון זוויות ההיגוי היתבצע על גבי זוג "צלחות" ולצורך הכיוון הייתי מישתמש בהרבה שימסים, כשהתוצאה הסופית היתה אמורה להיות, אם לא זרח מפירחוני, + 0.5 קאמבר.

באותה הזדמנות הייתי מיישר את גלגל ההגה כך שמעויין שטבוע בו נמצא על הזרוע התחתונה של גלגל ההגה.

לאחר הכיוון ההיגוי שלו היה תענוג - קל, מדוייק ובעל מירכוז טוב.

בשירות המילואים האחרון שלי בבאל"יש (צאלים) עדיין קיבלנו זוג ג'פ"סים כאלו במצב סופני בהחלט.

עם כל האהבה והסימפטייה, כלים במצב רעוע כזה, דינם להיגרט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 249
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשרות הצבאי שלי לא היו רכבים מיוחדים במיוחד (משמר הגבול).

רק כשהגענו לשטח בזמן האימונים היינו מקבלים אמבולנס משטרתי שהיה מלווה אותנו בשטח (אביר).

מצד שני להיות בשרות צבאי ולקבל ג'יפ סופה מברזנט או דיפנדר, חלום בשביל חייל.

8)

97ac9.jpg

w1776.png

ל'

97.jpg

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

החבר של ה"טנק" מהאיביי, נקרא FORD GPA אשר היה גירסה אמפיבית לג'יפ ונבנה על שילדת ג'יפ.

gpa2lx7.jpg

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

וזה, מצליח לזהות?

קצת טריקי...

t12.jpg

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

זה ג'יפ ממלחמת העולם השניה, 42-45, שהותקן עליו תול"ר. החיילם נראים אמריקאים. חוצה נהר על גבי רפסודת זודיאקים.

התול"ר הופיע בשלב מאוחר במלחמה, אחרי שהאמריקנים העתיקו אותו מהגרמנים.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
עצוב מאד...:cry:

עדיין איכשהו לא בא לי לראות זחל"מ נוסע בכביש החוף...

ואל תתבאס, רכב חום בצה"ל בדרך כלל מנוצל עד הסוף, ואם הוא יוצא מהשירות, הוא יוצא במצב סופני. אדגים לך חיי רכב חום בצה"ל:

חדש > שימוש מבצעי ואינטנסיבי (לדוגמא ג'יפ סיור שמונע 24 שעות ביממה) > אוטו זונה (גיבוי) > אם לא מדובר ברכב ייעודי כלשהו, הוא יכול גם להגיע ליחידה עורפית אחר כך > ימ"ח > גרוטאה שמפרקים ממנה חלקים > מטרה לאימונים > ברזל.

במהלך גם הוא נצבע ועובר שיפוץ כל כמה שנים. גם אם הוכנס דגם חדש לשירות, הישן עדיין ינוצל עד תום ואחר כך יישב עשרות שנים בימ"ח עד שיוחלט להוציא אותו מהשירות, כמובן שתוך כדי הוא יחליד למוות ויפורקו ממנו חלקים רבים. כך שרכבים שהוחלט להוציאם מהשירות, מצבם באמת בכי רע.

רכבים לבנים עם מספר צהוב, שלפני עידן הליסינג בצה"ל נמכרו לאזרחות אחרי שש שנים, ועכשיו הם נמכרים כרכב ליסינג לכל דבר, אם כי במצב מדכא עם קילומטראז' מפחיד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שכפצ"ים כאלה לא היו במלחמת העולם וגם לא בקוריאה,ואלה לא נראות חגורות ציפה.

אולי בתחילת וייטנאם, א"עפ שאילתורים כאלה להעברת ג'יפ אחד לא מתאימים לאמריקאים.

אולי צרפתים - כמו שהיו התו"לרים שלנו.ראיתי ג'יפים מהדור הזה בשימוש הצבא הצרפתי באפריקה באמצע שנות ה-80 !

פורסם
קיים במחנה צריפין בית קברות לרכבים ירוקים..

שוכבים שם כלים מתקופת מלחמת יום כיפור אפילו ..

המקום נמצא מאחורי בסיס מצ"ח אם איני טועה.

לא יודע אם בית הקברות הזה עוד קיים כיום

זה היה אונגר הזקן ז''ל.

המקום קיים ,אבל ריק.

נשאר 1 טנק שרמן, ו1 נ.נ. נכון להיום בצהריים![וגם איזה רקמ רוסי שאני כבר לא זוכר איך לפענח..]:cry:

זה צמוד ל-ל.כ. דברים טכניים ועוד,בצריפין.

איך חלפה תהילת עולם.

פורסם

ואיפה הריאוסים?!?!?:shock: -היו שם עד לא מזמן עוד 3 ריאוסים "קצרים" במצב מצויין!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
וזה, מצליח לזהות?

קצת טריקי...

כנראה במסגרת הכנות לצליחת תעלת סואץ ע"י צה"ל במלחמת יום כיפור. אם ג'יפים כאלה היו בשימוש בצרפת עד שנות השמונים, אני מאמין שיש סיכוי טוב שעוד היו כאלה בשנת 73 בצה"ל, כמו שיש היום ג'פ"סים מימי מלחמת וייטנאם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
החבר של ה"טנק" מהאיביי, נקרא FORD GPA אשר היה גירסה אמפיבית לג'יפ ונבנה על שילדת ג'יפ.

ג'יפים אמפיביים כאלה היו זמן קצר לאחר מלחמת השחרור בחיל הים שלנו ואפילו השתתפו במצעדי צה"ל...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
כנראה במסגרת הכנות לצליחת תעלת סואץ ע"י צה"ל במלחמת יום כיפור. אם ג'יפים כאלה היו בשימוש בצרפת עד שנות השמונים, אני מאמין שיש סיכוי טוב שעוד היו כאלה בשנת 73 בצה"ל, כמו שיש היום ג'פ"סים מימי מלחמת וייטנאם.

לא מסתדר. בשנת 73 (וגם 10 שנים לפני זה...) לא היו ג'יפים כאלה (יצור שנות ה-40) בצה"ל. אפילו לא במחסני החרום.

(וזאת לא שאלה של אמונה...:wink:)

עודד

פורסם

צודק עודד, לא היו כאלה ג'יפים בצה"לב73 . ב67 לאבי היה כזה והא גויס.

אבל...אם כבר הגענו לגשר הסירות, שאלת טריוויה, מתי השתמשו לראשונה בגשר סירות, והיכן.

אריה

• תוכן חדש...