Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאתם רואים אני חדש בפורום ושמחתי למצוא קהילת רכב שמחזיקה את עצמה בכבוד כמו החבר'ה בפורום הזה!

אני בעיצומה של התלבטות ענקית, בבקשה תנו את דעתכם החכמה - גולף או לא גולף?

כולכם פה יודעים מה זה להתחבר לסוג רכב מסויים יותר מלאחר וזה המצב שלי... כרגע מבחינתי, זה הכל או כלום. כלומר, אני מוכן לשים את ה50000 על גולף ואני יכול באותה המידה לשים פשוט 30000 על איזה פורד פוקוס ישנה או משהו. כסף יש, רצון יש, רק קצת חששות - האם אני אבכה אחרי שנה של אינסוף הוצאות על תיקון ואחזקת הגולף או שאני חושש מכלום? ברור לי שהיא שותה קצת יותר דלק, ברור לי שהחלפים הגרמנים יקרים. השאלה, בתכלס, זה כבד להחזיק גולף או שזה כמו כל רכב אחר באותו הסגנון?

אשמח לכל דעה!!

תודה!

פורסם

על מכלולים של גולף בנויה למשל שדוקה אוקטביה. יש ברשותנו אחת כזאת כבר 8 שנים עם מנוע 1.6 חלש וגיר אוטומטי, במקרה שלנו - רכב בעל אמינות מוחלטת. בכל השנים, הוחלפו רק דברים קטנים.

מבחינת צריכת דלק, מדובר על בסביבות 1 ל-10 בנסיעות מעורבות (רוב בעיר).

אני מניח שגולף 1.6 אוטומטית, אמורה להיות אפילו חסכונית יותר וקצת יותר זריזה, בגלל משקל נמוך יותר.

בקשר לדגמי TDI עם גיר ידני, על מכלולים האלו בנויות סיאט טולדו ושקודה אוקטביה דיזל - די פופולאריות בתור מוניות. מכוניות האלה עוברות מעל חצי מיליון קילומטר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סה"כ מומלצת אני מבין. למרות ההפחדות מפני חלפים גרמניים.

יש לי אחת שעשיתי לה בדיקה כבר והיא סה"כ נראית מצויין מבחוץ ומבפנים. הצלחות של הבלמים קצת שורקות, צריך להחליף שמן גיר, צריך להחליף נוזל קרור חדש ועוד כמה דברים כאלה, אבל מבחינת מנוע - הספק חבל על הזמן, מהירות מקסימלית - 194 קמ"ש, מקסימום כוח ב-114 קמ"ש על 4100 סל"ד. נשמע טוב, בנוסף יש 4 צמיגים חדשים ובלמים חדשים.

פורסם

מהירות מקסימלית 194?? :shock:

אולי בנפילה מצוק..

איפה בדקת את הנתונים האלה שהבאת?

גולף, כמו הרבה רכבים אחרים, זה רכב שלא יסבול הזנחה לאורך שנים.

אני מכיר בעל גולף ספציפי שטיפל בגולף שלו לאורך שנים בצורה הכי חאפרית שאפשר ובימים אלו ממש הוא חוטף זבנגים מכל כיוון אפשרי ברכב.

לגבי צריכת דלק שהוזכרה קודם לכן- הגולף תצרוך פחות מפורד פוקוס שהוזכרה לעיל.

פורסם

כבעלים לשעבר של גולף 1.6 ידנית שנת 00 אני אתן את חוות דעת שלי.

רכב שלי ספציפית הפגין לאורך שנים (שלוש,ליתר דיוק) אמינות מוחלטת,שאותה יכולתי להשוות רק ללאנטיס 01 שהיתה מקודם.הרכב תמיד טופל בזמן במוסך רון (מוריד בפניך קובע,ידידי),לכן גם הטיפולים והחלפים היו זולים יותר מאשר במוסך צ'מפיון.

צריכת דלק של האוטו היתה בממוצע 1-11 בנסיעה רגועה,ו-1 ל-9 עם רגל כבדה על הגז.

בסה"כ רכב אמין,יחסית חסכוני אך זריז (בגרסא הידנית),לא יקר להחזקה.

עם ההיכרות שלי עם הסיוויק (בניד פור ספיד) הייתי אומר שזה אוטו לא רע גם לסיבובים :wink:.
פורסם

הכל תלוי הרכב הספציפי שתקח,אם הרכב שמור וטופל לאורך השנים,תזכה ממנו לשקט וטיפולים רגילים בעלות לא גבוה יחסית.

אם תקנה רכב לא שמור ולא מטופל תיפול בבור מאוד עמוקה ומחירים גבוהים.

הגולף שלי נקנתה שמורה וממשיכה להיות שמורה ומטופלת ולכן מפגינה אמינות מצויינת.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

למרות הדעה הרווחת, שפה יש כמה נשמות טובות שעוזרים לטפחה, עלויות אחזקת גולף, לרבות מחירי חלפים, דומה לכל מכונית אחרת באותה קטגוריה. כך גם אמינותה. הכל תלוי כמובן במכונית הספציפית אותה תקנה.

פורסם

מכונית מטופלת מחזירה אהבה בגדול.

איך תדע שהמכונית מטופלת? ספר טיפולים עם חותמת המוסך המעידה על הטיפולים שבוצעו ותיעוד הקילומטראז' בכל טיפול.

אין ספר? גש למוסך מורשה עם בעל הרכב ותבקש לשלוף מהמחשב את ההיסטוריה של הרכב.

הנה קישור להודעה של מישהו שחגג היום יום הולדת לגולף 2004 שלו.

הנה כמה דוגמאות לטיפולים שנתיים במוסך מורשה.

אגב, לא ציינת איזה שנתון אתה מחפש. לפי התקציב, תוכל לרכוש 2001 אוט' בנפח 2.0 ל'. אם תרד בנפח ותחליט על ידני, תוכל לקפוץ שנה.

• תוכן חדש...